Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když jsme byli děti, zdobili jsme s bráchou 23.12. S manželem jako bezdětní jsme zdobili týden předem a pořádali Vánoční párty (super mega mazec!
) Jako dětní zdobíme 24.12 dopoledne (manžel u toho čumí na pohádky a tak mu to trvá opravdu celé dopoledne, dělal to tak celé dětství a na mé protesty, že by s tím mohl pohnout a vzít pak mládě ven na betlémy do kostela mi řekl, že snad ho nechci v 38 letech předělávat…
)
U nás nosí ozdobenej stromeček ježíšek, takže na štědrej den, bez dětí ![]()
Stromeček zdobíme 23. večer, na Štědrý den nechávám chystání masa (ryba, vepřové a kuřecí řízky) a vyžehlit ubrusy, jinak je vše hotovo.
Ahoj. Jako dítě na Štědrý den ráno (a mamka každý rok říkala, že příště ho radši ozdobíme večer předtím v klidu
a každý rok to bylo stejný). Teď zdobím taky ráno 24.12. , pro mě to prostě ke Štědrému dni patří. A zdobit bez dětí si nedovedu představit, Anežka je tvořivá a o tohle bych ji nemohla připravit. U nás nosí Ježíšek „jen“ dárky.
24. ráno, já dřív ani nezdobim byt a cukroví.
A vůbec nevim proč. ![]()
U nás taky zdobí Ježíšek, ale už to neplatí pro nejstarší, ta mi pomáhá. Většinou to děláme v noci bud z 22. na 23. nebo v noci před Štědrým dnem
My jsme zdobili vždycky 24. dopoledne, ale letos s 1,5 letou princeznou raději nazdobíme 23. večer, protože by nám kradla řetězy a světýlka,tak raději večer v klidu jak půjde spát.
My letos poprve taky nechame stromecek „jeziskovi“ a ozdobime az tak 24.12. po poledni, aby maly mel zazitek z rozsviceneho stromku az vecer… ![]()