Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, taky máme od FP a malá (10 měsíců) je při něm zvyklá usínat pořád, jen už si přepíná melodie. Natahovací bych nekupovala - přestane za chvíli hrát a musíš natahovat znovu…původně jsme koupili natahovací od Simba, ale to byl šílený zvuk, tak jsme ho reklamovali a vzali si FP a jsme maximálně spokojení.
Tak mě natahovací nevadí, nedělám to zase tak často…stačí mu i když je má jen nad sebou. Dřív ho měl v postýlce v pokojíčku kde spí. Teď ho má v obýváku kde bývá přes den a v pohodě. Někdy mu taky jednoho medvídka podám, většinou je spokojený ale někdy křičí, že chce toho co je nad ním ![]()
my máme taky obyč,ale moc se ji líbí je teda natahovací ne na baterky hrát to v kuse 18min tak mě asi picne,stačí ji tak 2 min a krásně pak sama usne
Jj přesně, taky by mě kleplo kdyby to hrálo tak dlouho
navíc jsme nevěděli jestli se to fakt užije a vzali jsme levnější.
Měli jsme džungli od FP a sundali jsme ji cca před měsícem, když malá začala v postýlce lozit po čtyřech a klekat si a několikrát se majzla o tu hrací bedýnku.
ono ji i stačí jen na to koukat nemusí se to ani točit tak sem ráda že máme ten obyč 1200 bych za to teda nedala
Se synem jsme kokotoč používal strašně dlouho, cca rok a půl?? Byl zvyklý při něm usínat sám, to bylo bájo… měli jsme taky medvídky od FP
S dcerou jsem to nějak prošvihla, kolotoč nemáme a není dne, kdy bych nepřemýšlela, jestli jsem jí ho přece jen neměla pořídit - usínání nic moc, o nějaké samostatnosti nemůže být řeč.
Jenže už se mi na něj zdá veliká, spí pořád zavinutá, ale věřím tomu, že nějaká novinka v dosahu by ji donutila se z toho zavinutí dostat a dělat v postýlce čurbes ![]()
Drogheda píše:
My mame taky FP litaci medvidky… mame ho i ted a je to v poho. Docela me ale stve, ze to desne zere baterky, a to nepoustim melodii (mame extra vedle natahovaci plysovy mesic) Urcite se vyplati koupit dobijeci. Presto kdybych ho kupovala znovu, tak bych koupila nejaky ten natahovaci za 300Kc. Podle me se casem okouka vsechno. Nekdy jeste poustim pred spanim, ale uz ho nijak extra nezajima.
Jo my máme baterky stále snad ještě ty co jsme tam dali když jsme ho přivezli od ségry. My zase pouštíme jenom melodii, nesvítíme. Ale je fakt že to pouštíme tak jednou za den, večer a když to dohraje tak má malej smůlu. Po pravdě, kdybych ho neměla od ségry, jako spoustu dalších hraček, tak bychom ho asi nekupovali. Natahovací máme sluníčko, ale nepouštíme ho, malej na něm spíš dělá háhá a okusuje ho ![]()
My máme FP s medvídky a předělali jsme to na trafo… Malý zatím naštěstí neobjevil že tam někde vede kabel, je to schovaný za mantinelem. Baterky se nám vybily při vypnutém kolotoči za 3 měsíce. A ovladač funguje jen z cca metru vzdálenosti, používáme na to univerzální dálkové k TV, dokonce i přepíná melodie
Na světla tam kod bohužel asi není ![]()
Ahoj, my meli taky medvidky, omyvatelne, ale asi to nebyl FP, byl ze Slunete (detsky obchod), asi za 400 Kc. Byl natahovaci, nehral nejak dlouho.. Ze zacatku mi prisel dost nahlas, ale malemu to ocividne nevadilo..
Sundavali jsme ho pred 14 dny, kdyz sel do velke postele, takze jsme ho meli skoro 23 mesicu
![]()
Na zacatku se tocil, takze na nej malej koukal. Nekdy v pulce za nej zacal tahat, az zlomil tu umelou tyc na uchyceni, tak jsem ho privazala na nebesa.. To uz se netocil, ale byl to proste nas usinaci ritual, polozil se do postele, zapli se medvedi a spal
![]()
Ted jsem ho rozlozila, medvedy odvazala a uz 2 dny je porad taha za sebou, vari jim a tak, takze u nas docela multifunkcni hracka
za malo penez ![]()
Ale Domca je docela spaci extrem, miloval kolotoc, miloval nebesa (ze je zakryty, ty mel taky do 23 mesicu
) a tak
![]()
Tak ho jeste maji, je to tento:
http://www.slune-cz.cz/…npol-babies/
Libilo se mi, ze je omyvatelny a ne plysovy, ze se na nem nechyta prach
Ale zase musim rict, jak jsem psala, ze nema takovou tu „prijemnou“ tichou melodii, jako nektere drazsi, je to trosku vic nahlas, ale jak rikam, malej to miloval ![]()
to je právě to, že ty dražší mají melodii příjemnou, většinou i stupně hlasitosti, takže poslouchat to 18 minut, když byla maličká, tak jel i 3 krát, tak hodinu - není problém a dá se u toho bezva spát. Máme FP Jungle - a jsou tam 3 melodie klasiků - Mozart, Bach, Beethoven a ještě zvuky lesa. Tenkrát byla akce 20 procent sleva na cokoliv od FP, tak jsme ho měli za 1000 a lepší tato investice, než ta hrozná rachotina od Simba. Ti mají mmch vše divné, malé koupil brácha od nich hrazdičku a vše bylo tak strašně vysoko, že na to malá nedosáhla - takže zase vyhrál FP.
Taky jsme měli FP motýlky/medvídky.Věci to umí hezké,ale na usínání stejně nepomáhal.Pouštěla jsem ho jen ráno abych si mohla v klidu vyčistit zuby
Takže za mně bych příště pořídila určitě nějaký obyč,který bude sledovat přes den. Na usínání jsme pořídili usínáčka od FP http://www.babydracek.com/…k-dino-modry. Doporučuju a je i pro starší dětičky ![]()
Mimochodem ten kolotoč FP se strašně špatně skládá.Třeba sundat tu „hlavu“ byl nadlidský výkon abych to nezničila.Teď se mi to nevejde do krabice.Neví prosím někdo,jestli se rozebírá úplně i ta tyč s kloubem?Ráda bych to prodala v originál balení.
Macinko, ta se jen složí v tom kloubu, ne? A ještě se nějak vyndává z toho úchytu na postýlku.
Jinak u nás mají zas medvídci slušný úspěch a Dina si prcek skoro nevšímá… Jak kdy, ale spíš jen poslouchá jak hraje, než že by ho měl rád jako že by si ho bral a tulil…
My nejdřív koupili mechanický tento: http://www.medabeda.cz/…otoc-kyticka ale občas zlobil, malé se moc líbil, tak jsme zkusili koupit tento: http://www.vse-pro-deti.cz/…lotoc-c.2394 a ten se vůbec malé nelíbil. Ty melodie jsou takové děsně umělé. Takže jsme používali tu kytičku. Už si nepamatuju, kdy jsme jí sundali, ale Toninku moc dlouho kolotoč nezajímal. Jen když ležela, jakmile se začla přetáčet, což bylo hodně brzy, tak jí přestal kolotoč zajímat. ![]()