Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj, tak my malymu poridili od FP jungli a vydrzi na to fascinovane hledet tak 15 minut, pak zacne plakat. A teda ani nahodou pod nim neusne. By me zajimalo, jestli nektere male dite pod zaplym kolotocem dokaze zabrat. Naseho to vzdycky rozrusi, ale dobrych 15 minut.. ![]()
lulje píše:emocuc.polymorf píše:Nebude to tím, že to není Beethoven, ale Bach?
My máme Fisher Price – ten prales, malá ho miluje. Čučí na to s otevřenou pusou, paráda. Poslouchá jen ten prales, Beethoven ji moc nebere![]()
Teda aspoň my ho máme s Bachem, ale třeba existuje víc verzí, o čemž pochybuju
Hele, ty chytráku, je tam Beethoven, Bach a Mozart. A pak ten prales… Nahoře tam na kolotoči je housenka, opice, žába a papoušek.. Hračky se pořád inovují, proč by nemohlo být víc variant??
Tak pomalu s tou kritikou
![]()
Gabušku, motýlky máme, no, mně se líbí, malá zatím moc nereaguje, je jí měsíc a půl, ale myslím, že lepší jsou barevnější a pestřejší kolotoče. My budeme asi kupovat nový.Ale líbí se jí obláčky světelný to zase jo.
Tak já mám ten s motýlkama od FP a nemůžu si ho vynachválit. Je pravda, že mám doma kutila, protože ten kolotoč předělal do zásuvky na elektriku a nemusím tam dávat baterky. Taky ho pořádně přidělal k postýlce, protože jak je ten kolotoč těžký, tak se hodně nakláněl, vyrobil destičku a tu dal zezadu a přišrouboval pořádně k postýlce, takže se kolotoč ani nehne. Využili jsme ho úplně maximálně, malej u něho usínal do cca 9měsíců pokaždé. Teďka bude malému rok, tak už ho tolik nepouštím, ale sem tam ještě taky a furt na něj civí, hlavně na ty světýlka. Melodie se mu taky hodně líbí.
emocuc.polymorf píše:lulje píše:Hele, ty chytráku, je tam Beethoven, Bach a Mozart. A pak ten prales… Nahoře tam na kolotoči je housenka, opice, žába a papoušek.. Hračky se pořád inovují, proč by nemohlo být víc variant??emocuc.polymorf píše:Nebude to tím, že to není Beethoven, ale Bach?
My máme Fisher Price – ten prales, malá ho miluje. Čučí na to s otevřenou pusou, paráda. Poslouchá jen ten prales, Beethoven ji moc nebere![]()
Teda aspoň my ho máme s Bachem, ale třeba existuje víc verzí, o čemž pochybujuTak pomalu s tou kritikou
![]()
Jo, tak podobnou reakci jsem mohla čekat
To měl být vtip. Buď se nepovedl, nebo jsi ho nepochopila, nebo obojí. Nejspíš ![]()
My teda máme Bacha. A hned tři skladby. Jasné baroko.
A pak taky ten prales se zurčícím potůčkem, zpívajícími ptáčky a kvákajícími žábami. Ten mi teda leze na nervy víc než ten Bach
Jo, a rozhodně tam nemáme hosenku ani opici, tak to bude asi opravdu jiná verze. Však se těch srágor dělá tolik. A většinou jsou na nic. Teda alespoň u nás. Malá se kolotoče bála a po zapnutí té svítící hvězdičky už neusnula vůbec ![]()
(Jo, a jako „kritiku“ si představuju něco jiného. Rozhodně ne to, když napíšu, že FP všude nafláká barokní odrhovačky. Ale třeba už přešel ke klasicismu (jak píšeš z vlatní zkušenosti), což mi nepřipadá o moc lepší
Ale to by bylo na debatu k přednášce z estetiky.
Tady to řešit nehodlám. Hlavně klid a omlouvám se, jestli jsem se tě nějak tím Bachem dotkla. Nebylo to myšleno ve zlém! )
lulje - tak v pohodě, chápala jsem to jako výčitku na svou adresu, že ani nevím, co to na tom krámu máme, a že pravdu musíš mít Ty, protože víc variant pravděpodobně není.. ![]()
Tak v pohodě ![]()
Jo a my to máme na těch čudlíkách napsané, co je co, i když ten Beethoven je dost profláklá Óda na radost!
Toho Mozarta ani Bacha nepoznám, není to nic extra profláklého, a nejsem bohužel žádný expert přes klasickou hudbu
Ale prales se mi hrozně líbí, vůbec celý rodině
Malá při tom usíná každý den a ráda na to čučí.. za nás jednozačně ![]()
Díky moc všem za odpovědi…
jak to tak tady pročítám tak jsem ráda, že jsem zatím žádný kolotoč nekoupila.
Vůbec mi totiž nedošlo, že čím lepší tím bohužel i nákladnější na provoz a za půl roku bych taky do baterek mohla dát více peněz než za samotný kolotoč. Koupila jsem teď 5 CD v levných knihách relax hudby: moře-louka-Mozart-pohádky pro bříško atd. velký výběr 1 CD za 28 Kč no hraji vždy 25 min, ale to je asi tak akorát a pokud koupím teď novinku od Chicco noční lampička obloha (nemáte náhodou někdo zkušenost???) a obyčejný kolotoč za 200Kč manuálně natahovací budu na tom snad lépe… ![]()
..ty bláho, to se unatahuješ k smrti…
já teda nevím, jak dlouho to natahovací hraje, ale na to usínání je docela blbý tomu robátku s tím točit a natahovat, cvaká to, ne? Tohle, co máme my (stál asi 1500 v Pompu, na netu by byl určo levnější) samo utichne, ale nevím, po jaký době, a má to i dálkový ovládání, ale to používáme málo.. Naše malá není moc chovací, je spíš zkoumací a hejbací typ
, takže jí to baví moc, třeba některý miminko to nechce..
Baterky jsem teď kupovala nový poprvé, po cca 2 měs., provoz doooost častý, ještě se u tý palmy otevírají a zavírají listy, nejen, že se točí kolotoč, a je to na tři buřty (60 kč jeden) - ty nejdražší, co v krámu měli.
to je taky pravda ty natahovací se točí tak možná půl minutky
ale určitě co teda nekoupím jsou ty medvídci na ty je hodně kritika
je to asi nějaká nepovedená serie, ale ten prales mě taky zaujal a je pravda že na internetu ho tak za 1.200kč koupíš.
Sakra, to jsou 3 stovky… No, ale my měli s malou hrozný trable, tak jsme to chtěli nějak oslavit, že už je dobře a koupit jí něco hned
![]()
máme tohle:
http://www.pompo.cz/…inforest.htm
ale určo se dá sehnat levněji, nebo i něco jinýho.. No, děti stojej peníze, ale co.. ![]()
Zdravím,tak nám teda došel kolotoč dneska a je to Fisher Price Rainforest. Malá byla zvyklá spát u natahovacího strojku ale trochu mi vadilo scházet jedno patro dolů do ložnice každý dvě minutky.Malá je sice nadšená ale hudba a efekty z kolotoče je jen předehra před hracím strojkem na který je už zvyklá takže stejně musím ten strojek minimálně jednou natáhnout. ![]()
Dobrý den,
bylo by možné zaslat nějaký popis jakým způsobem Váš kutil připojil kolotoč s motýlky od Fisher price k elektrice. Bojujeme se spotřebou baterií. Stačí napsat jaké trafo použil. Odhadem by to mělo být 220V/6V - 2A.
Děkuji moc za odpověď.
Blanka
Lakyna píše:
Tak já mám ten s motýlkama od FP a nemůžu si ho vynachválit. Je pravda, že mám doma kutila, protože ten kolotoč předělal do zásuvky na elektriku a nemusím tam dávat baterky. Taky ho pořádně přidělal k postýlce, protože jak je ten kolotoč těžký, tak se hodně nakláněl, vyrobil destičku a tu dal zezadu a přišrouboval pořádně k postýlce, takže se kolotoč ani nehne. Využili jsme ho úplně maximálně, malej u něho usínal do cca 9měsíců pokaždé. Teďka bude malému rok, tak už ho tolik nepouštím, ale sem tam ještě taky a furt na něj civí, hlavně na ty světýlka. Melodie se mu taky hodně líbí.
Manžel navrtal do krabičky kryjící baterky díru, vsadil do něj jack. Přiletoval nové drátky k napájení baterek i jacku, takže jde obojí. A dá se prý i napojit jinam, než na kontakty baterek u motorku.
Nabízíme možnost přez skypa nebo icq poradit přímo při montáži. Manžel je elektrikář.