Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My máme doma tenhle http://www.mujandilek.cz/…ies-zoo.html. Je tam jen jeden zvuk a žádné osvětlení, ale přes den na to malý kouká pořád. Je dobrý občas vyměnit jednu kačenku za něco jiného (dala jsem mu tam špendlík nebo pískacího slona) a kouká na to stále, zatím ho to neomrzelo. Melodie je tam klasická, líbí se mu a zklidní se při ní, akorát je to na natahování, tak to moc dlouho nehraje.
Jé mi máme klasika…10 let starej-natahovaci s plyšovýma medvídkama v barevných kalhotkách.Malá miluje s červenýma,udělal super službu!!!
![]()
máme rainfores a nemůžu si ho vynachválit. Je barevný, má několik melodii, listy schovávají vážku uprostřed. Až malej dosáhne na zvířátka, tak se v postýlce může nechat jen ten hrací panel, zvířátka se schovávají. Baterie měním tak jednou za měsíc, takže to jde.
taky máme klasiku natahovací i s medvídkama v barevných kalhotkách. Kam se hrabou nový kolotoče na baterky ![]()
@xKristinkax ten je super vid!!!!!!!A vyšel mě tenkrát před 10 lety za 150kč na burze!!!
![]()
jesenka33 jo jo je super já ho dostala od švagrový. A nemůžu si ho vynachválit ![]()
Milé maminky,
potřebovala bych znát vaše názory a zkušenosti ohledně kolotočů nad postýlku. Zdá se mi, že všechny kolotoče jsou po připevnění k postýlce moc u kraje postýlky, takže když se dítě dívá na zvířátka, musí šilhat
Taky jsem se domnívala, že plyšová zvířátka nejsou prvních pár měsíců pro dítě vhodná (chlupy z látky se mohou dostat do pusinky, dítě se může dusit apod.)- když už dítě na zvířátka dosáhne, taky by mohlo celý kolotoč na sebe strhnout. Prosím o vaše zkušenosti.
Kolotoče se upevní někam mezi šprušlíky a je na rodičích, kam to dají…
Nevím, jak by se chlupy dostaly dítěti do pusinky.
Pokud začne hrozit strhnutí, tak se dá kolotoč pryč ![]()
Edit: Děti na kolotoč nedosáhnou dřív než si stoupnou a to už je většinou ani nebaví ![]()
My máme kolotoč víceméně přímo nad dítětem. Na plyšové zvířátka nedosáhla dokud se nepostavila.Ale stejně je nedávala do pusy ani netrhala.
A třeba náš kolotoč na dítě moc strhnout nejde, je přidělaný k boku postýlky a i když se na něj malá občas pověsila tak odolal ![]()
Kolotoč jsem pověsila na kulatý konec od nebes, takže ho malá měla někde nad bříškem. Někdy od 6 m. na hračky natahovala ruky, tak jsem jí ho spustila níž, aby na něj došáhla. Vydržalo jít to asi 2 měsíce, pak o něj přestala jevit zájem.
Měla jsem motýlky od fisher price a byly přímo nad miminkem. Leda ty levné šunty od ťamanů, ty mají prapodivnou konstrukci, jinak ale jsou většinou v polovině postýlky ![]()
Kdyz je kolotoc kvalitni tak fakt nehrozi uduseni a strhnuti. Dcera na ten svuj uz dosahne z lehu, ale na sebe ho nikdy nestrhla
Ahoj holky, prodávám kolotoč nad postýlku, byli jsme s ním tak spokojeni, že bych ho Laurince nechala na postýlce klidně i ted, ale bohužel je jí už rok a za zvířátka nám tahá…kolotoč je perfektní, vydrží hrát 18 minut, což je oproti jiným největší výhodou, nedokážu si představit, že budu po 4 minutách běhat a kolotoč zapínat. Je krásně barevný..kdyby jste měli někdo zájem, ještě je volný. Kamarádka měla od Fisher price medvídky, ale nebyla vůbec spokojená, svítilo si to jak chtělo a přestávalo to hrát. Naše malá byla z pralesa úplně unešená, zvířátka se točí dokola a listy se hýbou dolu a nahoru.
Ahoj holky objednala jsem si dneska tenhle kolotoč nad postýlku máte ho někdo?
My jsme měli kolotoč s plyšovými zvířátky a malýmu se to moc líbily. Za mě plyšový zvířátka na kolotoči nejsou nijak zdraví škodlivá. Stejně je můžete kdykoliv vyprat jako ostatní plyšáky. Jinak jsem pochybila v jedné věci - vždycky jsem malýmu natáhla kolotoč před spaním a pak po čase bez kolotoče ani ránu. Takže když jsme jeli do babičky, tak jedině s kolotočem
Jinak co se týče toho strojku, raději bych brala na natažení - dohraje a je klid. A vůbec mi nevadí, když ho znova natáhnu ![]()