Kombinace AD Argofan a Elicea, zvládli jste?

1.11.25 20:44

Kombinace AD argofan a elicea

Ahoj, zdravím všechny 🙂
Potřebuji poradit nebo jsem z toho už těžce v háji a hlava mi nedá spát. Beru argofan 75mg doktorka mi k tomu teď dala ještě elieu10mg což je z jiné skupiny léků. A všude píšou že se to nesmí 🫣 nasazuju to půlku týden pak celou další týden. Má otázka zní zda jste měl tuto kombinaci taky někdo? A zda jste ji zvládli? Přeci doktor musí vědět co předepisuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
282
1.11.25 22:15

Je zvláštní že doktor nejde cestou navýšení SNRI Argofanu a přidává další SSRI. Kombinace asi je možná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
2.11.25 10:24
@takamine píše: Více

Přesně, tohle taky nechápu a říkal mi to i jeden můj ošetřující lékař v NÚDZu, že moc nechápe ty mixy nízkých dávek antidepresiv, proč se u jednoho ta dávka nenavýší a až když nezabere, nebo nezabere pořádně, tak pak vyměnit/přidat. Argofan 75 mg je pidi dávka. Může se až snad 375 mg denně, jako max dávka. Já brala 225 mg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.25 19:00

@Lollitka já brala 150mg argofanu..pak mi to snížila na 75mg a ro mě úplně doodrovnalo 🫣 tak ksem za ni šla po měsíci znovu jakože takhle to asi nepůjde a ona mi k tomu dala tohle a teď jen všude čtu že se to nesmí tak jako doufám že ví co dělá 😔 🙏🏻 takže jste měla taky kombinaci? Nebo jen jeden druh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
2.11.25 19:19
@Pavlina735 píše: Více

A proč jste snižovaly? Proč nejdřív nevrátila na 150 mg, ev. ještě nenavýšila? Jako SSRI a SNRI AD je kombinace, která může mít rizika, ale oni Dr. často splácají cokoliv a většinu se nic nestane, ale je to zodpovědnost lékaře. Ale 75 mg venlafaxinu působí podobně, jako SSRI AD, na noradrenalin snad působí až od 150 mg. Proto mi přijde divné brát dva léky, které de facto působí hodně podobně, ale nejsem psychiatr.

Já beru léků víc, AD taky dvoje, ale každé působí úplně jiným mechanismem, takže se můžou doplňovat, konkrétně teď beru bupropion a agomelatin. A k tomu ještě další psycholéky. Jeden čas jsem brala 9 psychiatrických léků spolu, ale tam už to podle mě bylo taky za hranou, protože tam byly léky, které spolu měly interakce, nebo zvyšovaly riziko serotoninového syndromu, nebo prodloužení QTc intervalu na EKG až arytmie, ale tehdy jsem si to ještě tolik nehlídala, teď si to hodně hlídám.

Každopádně bych to asi znovu probrala s Dr., případně se zeptala v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.25 19:33

@Lollitka snížila mi je protože už jsem údajně neměla uzkosti ani depresa ale potřebovala jsem si dát dohromady život 🫣 na to jsem se zase sklapla a pak mi dala tohle..to co jsem měla plus tu eliceu která je právě z tý druhý skupiny. Tak teď nevím jestli to mám vysadit nebo brát to dál a počkat co mi na to napíše doktorka. Zas na druhou stranu si říkám že ser. Syndrom už by se po druhým prášku dávno objevil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová