Komunikační problém ve vztahu

Anonymní
17.8.21 20:26

Komunikační problém ve vztahu

Mam partnera a jediny nas veliky problem je komunikace. Oba si vylozime odpoved jinak nez je mysleno. U sebe vim ze jsem nekdy vztahovacna. Pomohla by na to parova terapie? Nebo je tu nekdo kdo to mel podobne a zvladli jste to sami? Nikdy jsem to nezazila a s timto partnerem. Oba si to uvedomujeme.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.8.21 21:04
@Anonymní píše:
Mam partnera a jediny nas veliky problem je komunikace. Oba si vylozime odpoved jinak nez je mysleno. U sebe vim ze jsem nekdy vztahovacna. Pomohla by na to parova terapie? Nebo je tu nekdo kdo to mel podobne a zvladli jste to sami? Nikdy jsem to nezazila a s timto partnerem. Oba si to uvedomujeme.

Zvládli jsme to, byli jsme i na terapii, ale kvůli něčemu jinému, tohle bylo druhotné, to je úplně běžný problém mezi komunikací ženy a muže. Ale někdy je to boj. Musíte proste komunikovat víc, doptávat se, ujasňovat…

• Citovat
  • Upravit
403
17.8.21 21:08

Pokud to není extrém, tak terapie není potřeba. Pokud spolu dokážete mluvit, tak stačí věci více rozebrat. S přítelem jsme měli první měsíce vztahu stejný problém, také jsme to, co řekl ten druhý pochopili občas jinak, špatně, ale vždycky jsme si to dokázali vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
17.8.21 21:13

Na co hned terapie, možná by stačilo trochu tolerance a pochopení pro to, že mi druhý nevidí do hlavy?

Jestli to je vyloženě nějaký extrém, tak se k sobě jednoduše nehodíte. Nelze dlouho setrvávat ve vztahu s člověkem, s nimž se nemohu na ničem normálně běžným způsobem domluvit. K čemu se trápit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
17.8.21 21:59

Mně v tomhle pomohla knížka Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.21 22:16

Neni to extrem ale asi spolu malo mluvime, tim myslim ze u nas hodne delaji emoce, pak kdyz je klid tak si to v klidu vyrikame a chapeme se.

• Citovat
  • Upravit
72
18.8.21 07:49

Musíte se naučit spolu mluvit na rovinu a to v obou směrech - mluvit a poslouchat. Nebát se, že raníš jeho city, když mu potřebuješ něco říct, a zároveň nebýt vztahovačná, když říká něco on tobě. Nám se s manželem tohle osvědčilo (byť to taky chvíli trvalo). Prostě spolu mluvit na rovinu a zkusit do toho netahat emoce. Samozřejmě to nejde vždycky, na rozhovory tohohle typu musí být ta správná chvíle, není dobrý se o to pokoušet ve chvíli, když se zrovna vrátíš naprosto vyšťavená a otrávená z práce :D ale jde to a za mě je to nejlepší a nejčistší způsob komunikace mezi partnery ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová