Stalo se vám někdy, že se partner citově úplně odpojil?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33682
25.5.26 11:25
@Nina19 píše: Více

Asi je opravdu čas abys začala myslet i na sebe. Neseď pořád doma, nešůruj, nesnaž se mu zalíbit a zavděčit. To působí hodně zoufale a on pak ví, že by ses kvůli němu nakrájela klidně do nudlí, jen aby s tebou byl. Jak to dopadne nikdo neví, ale opravdu neuškodí, když vypadeš z toho starání se o domácnost a dítě. Začni třeba chodit cvičit, zajdi s kamarádkou na víno, do kina, cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
25.5.26 11:26
@Nina19 píše: Více

Tak podle toho popisu mi přijde ze na něm visíš jak klíště a dusíš ho, měl tě vlastně úplně jistou.
Co dělal on za ty roky pro vás vztah a to aby sis to, někdy odpočinula, měla čas pro sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
25.5.26 11:32

Má jinou. Ty si rychle najdi práci a oznam mu, že se rozcházíte a péče o dítě teď bude půl na půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
25.5.26 11:43

Už se neptej co máš změnit ty, ale co teda vlastně chce on. Zatím to to nebyl ani schopen říci.

Pokud nechce na párovou terapii ať jde nejdříve na individuální.

Ale ať pro to něco dělá. A ty řekni, že budeš chodit taky každý tam jděte zvlášť Ať se nebojí terapeut nesmí druhému říci, že má jinou…jen s tou informací bude případně pracovat.

Sám se neodblokuje ( pokud to není jiná jak si myslím). Pokud tam nepůjde tak bych řekla, že konec… protože on není schopen ti říci jak to teda má vypadat.

A na dceru bych sehnala pravidelnou chůvu pokud nezvládne být v DS. At on to zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
25.5.26 11:48
@Sany80s píše: Více

Začal o sebe dbát, posiluje…tak to má jinou a chce se jí líbit. Jasné jak facka. Kvůli zakladatelce to nedělá, tu má doma jistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106328
25.5.26 12:34

Pochybuji

Děti jsou zabiják lásky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
25.5.26 12:53

No chudák malej zablokovanej, kámen by se ustrnul.. Taky myslím, že má vyhlídnutou jinou, a ty jsi ztělesněním toho domácího provozního stereotypu a starostí s dcerou, okoukaný inventář.
Jak moc se on zapojuje do péče o ni? Že má tolik času na posilovnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
25.5.26 13:06

Ještě jsem nepotkala charakterního člověka, který by dělal teatrální gesta typu přísahat na život svého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
25.5.26 13:15

@yumyumky Přesně, to jsou manipulátorské taktiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
25.5.26 13:16
@yumyumky píše: Více

Strašný rouhání, nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10254
25.5.26 14:31

@Nina19 Ahoj, prožil jsem něco podobného. Pečovali jsme se ženou o rodiče, zároveň máme děti, do toho u ženy zdravotní problémy, postupně ze vztahu mizela blízkost (necítíl jsem se chtěný, ve smyslu citovém i fyzickém). Do toho jsem přirozeně potkával o dost mladší holčinu, která je vlastně hodně podobná tomu, jak jsem kdysi ženu poznal (fyzicky i energií, chováním…) a vygradovalo to na přelomu roku, kdy jsem vlastně asi nebyl daleko tomu odejít z domácnosti.
Možná to i žena vycítila, možná prostě odeznělo to její nejhorší období, ale prostě zase začala mít zájem trávit čas společně, zase jsem cítil, že stojí o mou blízkost a tak s tou slečnou zůstalo a zůstává vše v rovině platonických sympatií a doma mě to zase baví.
Samotného mě to co jsem prožil a prožívám zaskočilo, ale zkrátka to tak bylo. Nikdy jsem přitom necítil, že bych žen neměl rád, neobdivoval ji a nebyl ji vděčný. Je to skvělá žena a skvělý člověk, jen mi prostě natolik chyběla z její strany láska, že si o ty city duše řekla jinde…
Takže rada - mějte společné zážitky. Poslouchejte jeden druhého a ukazujte mu, že chcete aby byl spokojený, ukazujte si pozornost a zájem a mějte občas sex :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
25.5.26 15:26

Nemyslim si, ze ma jinou zenu. Jen ho proste zivot, jak spolu zijete, uz nebavi. Zacit cvicit je nejjednodušší zpusob, jak se clovek dostane z nejaky depky, stereotypu. Zlepsi se mu nalada, dostane se z toho nejhorsiho brain rotu… a pak zacne menit veci co ho v zivote vlastne dlouho stvou.

Upřímně, z tebe taky necisi nějaká laska k nemu nebo nadseni do zivota. Sama pises, ze ti zalezi na tom, ze vase dite ma rado „vas dva dohromady“. Ze ti staci prochazka a cas straveny s rodinou.

Uz na nej netlac a neptej se ho co potrebuje a jak to chce resit. On nema zájem to resit, neco podnikat. Zacni delat neco se sebou.

Naval na nej péči o dite bez ohledu jak se vam to fiancne (ne)vyplatí. Vrat se aspon částečně do prace. Pak to zas mezi vami bude o necem jinem. Bud se to rozpohybuje a zacnete zas fungovat..nebo se aspon nauci postarat se delsi dobu o vlaatni dítě. A to se ti bude zas jodit v pripade ze pujdete od sebe, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
25.5.26 15:31

@Nina19

Co má za práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
25.5.26 16:26

Všechno pročítám, ale nestíhám odpovídat každému zvlášť. Moc si vážím všech zpráv a děkuju vám za ně. ❤️

Možná jsem se i špatně vyjádřila. Přítel je policista, končí kolem 18. hodiny, pak si jde ještě zacvičit přímo v práci, mají tam posilovnu, a potom jede hned domů. Není to tak, že by někde trávil dlouhý čas nebo byl někde „zašitý“. Je buď v práci, nebo doma s náma. Není dlouho na telefonu, nemá žádné zvláštní prodlevy, a absolutně mu nechci tímhle křivdit.

A právě proto mě ani nenapadá, že by v tom byla jiná žena. Možná jsem naivní, ale pořád věřím tomu klukovi, do kterého jsem se před sedmi lety zamilovala a kterého pořád miluju. Samozřejmě máme dceru, takže mám strach, co bude dál, ale zároveň vím, že mi na nás strašně záleží.

Myslím si, že jsme se někde během rodičovství a starostí o speciální dítě prostě od sebe odcizili. Já neposlouchala jeho, on neposlouchal mě a zůstala mezi námi taková zvláštní soutěž — kdo dělá víc, kdo toho víc zvládá, kdo se víc obětuje. Já měla pořád potřebu být dokonalá a mít všechno v pořádku, ale úplně na úkor sebe. Nikam jsem nechodila, měla jsem pocit, že kdybych si někam vyšla nebo si něco užila, tak jsem sobecká. Neuměla jsem vypnout, neuměla jsem myslet i na sebe a hodně věcí jsem si udělala sama tím, jak jsem všechno držela v sobě a čekala, že to nějak bude.

A jo, myslím si, že jsem některé věci pokazila i já. Strašně moc si přeju, aby se nám to srovnalo, ale myslím si, že jediné, co to může opravdu srovnat, je čas.

Jak tam někdo psal — ano, momentálně se mnou nechce být intimní, neobejme mě, nepohladí mě. A právě proto mi to spíš sedí na nějaký blok než na nevěru. Dneska jsem mluvila s terapeutkou a ta mi říkala, že v tom vůbec nevidí jinou ženu, ale spíš velký emoční blok. Že mezi námi prostě vymizela blízkost a intimita. A taky mi řekla důležitou věc — abych se zkusila podívat i na jeho pocity. Že možná jeho snaha je právě to, že tady pořád je, i když to pro něj třeba taky není lehké.

Tak si pořád říkám, že když nebudu pořád dokola řešit, jestli už je to lepší, jestli mě obejme, proč něco není jako dřív… a místo toho budeme normálně fungovat, mluvit i o jiných věcech a necháme to trochu plynout, tak třeba máme šanci. Řekli jsme si, že tomu dáme pár měsíců, ne roky, a uvidíme. ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
25.5.26 16:28

Stalo se mi kdysi že se bývalý emočně odpojil po té, co se vrátil z půl ročního pobytu v zahraničí. Děti jsme neměli. Myslela jsem, že má kulturní šok, ale nakonec se ukázalo, že je v tom už delší dobu jiná. Takže za mne pokud začal cvičit a o tebe vůbec nemá zájem, je to asi docela jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí