Kontaktní čočky - "Brýle nutnė" v ŘP

26265
12.1.16 22:11

Kontaktní čočky - "Brýle nutnė" v ŘP

Dobry vecer,
chtela bych vas poprosit o radu. Prave jsem se docetla, ze jista pani dostala pokutu 2000,– od PČR, nebot v ridicskem prukazu ma uvedeno „Bryle nutne“, ale nosi kontaktni cocky. Ja jsem na tom stejne, mam karticku od optika, ze jsem nositel cocek. Ale dle panu policistu je kategorie o kontaktnich cockach. Tedy v idealnim pripade, az se budu nudit, bych si mela nechat vymenit ridicak? Nemate nektera zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
12.1.16 22:12

Mám to v ŘP + kartičku od optika. ŘP jsem měnila před rokem a na dopravce jim to bylo šumák. Ale nikdo mne nikdy nestavil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
12.1.16 22:14

Co vím tak stačí kartička od optika, že nosíš kontaktní čočky. Manžel např. brýle a čočky střídá, tak určitě nebude mít kvůli tomu dva řidičáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
12.1.16 22:19

Já měnila ŘP po svatbě, řidičák z čerstvých 18, fotka s brýlemi, poznámka „brýle nutné“. V těch 31 letech, fotka bez brýlí, kartičku jsem měla s sebou a chlápek nepříjemnej jak osina, ale napsal mi tam do odpovídající kolonky jakousi zkratku na obě varianty. Ale keců, že nemám jakési potvrzení a mám jen kartičku s razítkem, že jsem nositel kontaktních čoček, měl milion. Pokutou od dopraváků mi „vyhrožoval“. Takže já bych měnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
12.1.16 22:20

Ja delala ridicak v unoru 2015a mam primo v ridicaku ze nosim kontaktni cocky- je to tam pod nejakou znackou-tez sem se na to ptala obcas nosim bryle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.1.16 22:25

Myslím, že v ŘP musí byt označeno brýle nebo kontaktni čočky. Ja to tak alespoň mám a kartičku od optika mám na ukázku pro policajty, když mám čočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
12.1.16 22:28

Tyjo, dobré vědět, měla bych si to tedy dát také do řidičáku.

• Citovat
  • Upravit
9374
12.1.16 22:47

Ano, taky to tak mám. Když jsem měla čerstvý řidičák, řešila jsem to s očařkou. Sama říkala, že to je těžké s některými policisty, vypsala mi kartičku nositele kontaktních čoček a k tomu mám vypsané na papírku, že je fakt nosím. Vlastně si myslím, že stejně je k ničemu. Když mě ale policisté stavěli, NIKDY po mě nechtěli ani tu kartičku. Asi záleží, na jakého hňupa zrovna narazíš :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
12.1.16 22:51

Jo a taky mám známou, která zase dostala sprda (pokutu naštěstí ne), že má na řízení brýle, ale v řidičáku to nemá :zed: Přitom normálně brýle nenosí. Ale jsou to už tak 3 roky, ten čas letí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
12.1.16 22:52
@Ellusa píše:
Tak to nepochybně :D. Já jsem si měnila řidičák po operaci a paní viděla, že na starém brýle a na nose nemám nic. Tak se mne ptala, jestli nosím čočky, já že ne, že mám odoperované oči, ona hned problém, že to nejde, že pokud mám napsané v průkazu brýle, musím mít brýle na nose, kdyby mne stavěli, protože bych mohla dostat pokutu. Takže jsem si dala kolečko očař, praktik a zpět na řidičáky :D. A do doby, než to bylo vyřízené, jsem mívala pro jistotu nasazené sluneční brýle :lol:
Že bys to kdyžtak ukecala, že jsou i dioptrické, jo? :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
12.1.16 22:55

Týjo, já v řidičáku brýle nemám a nosím je a bez nich bych fakt nic neviděla, asi chyba v metrixu… no teď abych se modlila aby do toho někdo nechtěl šťourat nebo co 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
12.1.16 22:58
@Petule030 píše:
Jo a taky mám známou, která zase dostala sprda (pokutu naštěstí ne), že má na řízení brýle, ale v řidičáku to nemá :zed: Přitom normálně brýle nenosí. Ale jsou to už tak 3 roky, ten čas letí.

To mám stejně - brýle nosím, ale v řidičáku jsem o nich nenašla ani prd, přitom v papírech z autoškoly napsané byly :nevim: kde je to v tom řidičáku poznačeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
12.1.16 23:02

Tak já měla 5 dioptrií na dálku, nosila jsem čočky a nikdo mi nikdy žádnou kartičku nositele čoček nedal! Ale evidentně jsem měla štěstí, že jsem nenarazila na žádného prudiče, pže to se mnou nikdo nikdy neřešil a co mám napsáno v řidičáku jsem se šla podívat až při čtení této diskuse :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
12.1.16 23:10

@Helenka89 No pokud vím, tak je to nějak zakódované v čísle řidičáku. Před pěti lety mi to tak aspoň vysvětlovali, že jakési číslo nebo dvě znamenají snad ty brýle. Pořádně tomu taky nerozumím. Nebo má někdo novější řidičák, kde by to bylo vyloženě napsané? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
12.1.16 23:11

http://www.mdcr.cz/…cni_kody.htm

Uplne dole vlevo je bod 12 a u toho 01.06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...