Kontrolní hlášení

Anonymní
18.2.16 14:18

Kontrolní hlášení

Dobrý den,
mos e sem tohlw téma nehodí, teda spíš vůbec, ale třeba se najde nějaká dobrá duše která se tímto problémem zabývá nebo pracuje jako účetní.
Je možné, aby firma AAA účtovala firmě AAA nějaké práce třeba na autě? Pokud ano, jakým způsobem to mám zahrnout do kontrolního hlášení, pokud ne, jak to vyřešit?
Děkuji jsem už v koncích

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21353
18.2.16 14:22

Trošku zmatený dotaz…záleží zda firmy jsou plátci DPH a za kolik práce byly???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101635
18.2.16 14:24

@VeKo Já to pochopila jako že firma fakturovala sama sobě, což mi přijde jako blbost, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
18.2.16 14:49

Fakturovat sama sobě? Teoreticky mezi provozovnami ano, ale lepší by to bylo řešit nějakým vzájemným zápočtem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
18.2.16 14:52

Kdyby Ti nikdo neporadil, tak tady je ke kontrolnímu hlášení infolinka finanční správy http://www.financnisprava.cz/…DPH/kontakty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
18.2.16 16:10

Jestli je to myšleno že firma fakturuje sama sobě, tak je to blbost - už ten vlastní proces a celá myšlenka. Dál pak DPH a kontrolní hlášení nemá smysl řešit.

Pokud to bylo myšleno tak, že si firma ve své vlastní režii něco opravuje, zhodnocuje nebo pořizuje (jako výsledek své vlastní činnosti), tak to také nemá s DPH a kontrolním hlášením co dělat (neb se nic prodává).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.16 08:20

Tady jde o to, že pojišťovna škodu proplatí pouze na základe faktury, tim pádem, musíme vystavit fakturu sami na sebe, a Já nevím, jak se s tim vypořádat.

• Citovat
  • Upravit
4972
20.2.16 09:59

Ahoj, mam takovou otazecku do KH se faktury, ktere vystavim neplatci DPH davaji do kolonky do 10000 i kdyz je faktura vyssi? Nebo to jen spatne chapu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.16 21:36

Holky chci se zeptat na par veci ohledne KH. DO kolonky nad 10000 se davaji faktury za cenu celkem nebo jen zaklad dane nad 10000. Dekuji za odpoved. sz ted mi prisla takova faktura kdy to musim extra resit, a nechce se mi procitat veskere pokyny. Dekuji za odpoved

• Citovat
  • Upravit
5178
23.5.16 21:44

Limit 10tis je bran pro celovou castku dokladu, tj vc dane.
Proc anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.16 22:19

Holky když jsem dostala od jednoho člověka zálohovou fakturu 3.4. na 8 tis. a 20.4. na 19 tis., zaúčtuju zálohu k 3.4. a do kontrolního dám částku nad 10 tis. těch 19 tis. k 20.4. a zálohu dám k těm do deseti tisíc? Je to tak dobře? :roll:

• Citovat
  • Upravit
6611
23.5.16 22:42

Hele a jede Vám elektronický podpis?
mě ze 3 počítačů to jelo jen na jednom a jen na IE, s další aktualizací javy už to jelo na dvou i pod firefoxem a posledně mi to nejelo nikde, po další aktualizaci javy mi to jakože jelo na dvou PC, ale nešlo mi dokončit odeslání dat, protože prý je špatně heslo. na jednom jediném PC a pod chromem jsem to byl schopný odeslat :zed: drbal jsem se s tím 2 hodiny. popravdě děsím se toho jak bude fungovat EET :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
24.5.16 17:28
@Anonymní píše:
Holky když jsem dostala od jednoho člověka zálohovou fakturu 3.4. na 8 tis. a 20.4. na 19 tis., zaúčtuju zálohu k 3.4. a do kontrolního dám částku nad 10 tis. těch 19 tis. k 20.4. a zálohu dám k těm do deseti tisíc? Je to tak dobře? :roll:

Zálohová faktura se neúčtuje, DPH se z ní nenárokuje. Až zaplatíte, dodavatel vystaví daňový doklad - ten se zaúčtuje a vzniká nárok na vrácení DPH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
24.5.16 17:34

@jakanas el. podpis nepoužívám, snad mi bude fungovat datová schránka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.16 17:43

@Titty takže jsem do kontrolního hlášení měla dát těch 19 tis. celých, nikoliv jen tu část bez zálohy? :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová