Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@AngelLilly píše:
Vedle ve třídě je to špatné, ano, psala jsem to již tisíckrát.Ale jinak mi nepřijde špatné poukázat na někoho, jak to dělá správně. nebo jaký příklad se má tedy dávat? Ten špatný nebo ten dobrý?
Spíš bych se snažila najít příčinu toho špatného chování, ale chápu, že při velkém počtu dětí ve školce na to není prostor. Asi bych to řešila s rodiči a zase se dostávám k té promluvě s díětem. ![]()
@AngelLilly píše:
Tady jsem o tom psalaAle asi je zbytečné to neustále dokola pitvat.
Ano, ale to následovalo až po příspěvku o tom, že tam někdo jde proto, že rád učí.
Taky bych to ukončila, mně to celkem stačilo.
Ne ja jsem ta s tim tretakem ve skole jen me to zajima chtela bych to brat vsechno jako ty, myslim to v dobrem, libi se mi to jak jsi mi poradila ze to mam vyresit
A uca fakt nejsem bych se sem nechodila radit vedela bych vsechno lip
@suricata píše:
Taky mám ten pocit, navíc si myslím, že to pak vede k tomu: příště nakopnu tu Mařku hnusnou, když je to učitelčin mazánek a tak hezky papá pocitu
Jo takhle se asi rodí ty grázlové. Mařka mě nepřepere!
@kolozubka píše:
To já taky chápu, že učitelky to nemají lehké, jen by mě zajímalo, jak takovou situaci řešit, aniž bych dítě zahanbovala a používala agresivitu. Doma prostě bych malou vzala od stolu a řekla, že se nají, za chvíli až se uklidní, ale v té školce vím, že by zase zdržovala ostatní. Prostě fakt bych si nevěděla rady, tak mě zajímá, jak to optimálně, ke spokojenosti všech, řešit.Pokud bych se chtěla vyhnout agresi a zahanbení dítěte před odstatními.
To je právě to. Jak se správně zachovat, aby to vyhovovalo všem. A hlavně se tak musíš zachovat v té dané situaci a hned. nemáš čas o tom přemýšlet.
Ted když o tom tak přemýšlím, tak bych ho prostě párkrát napomenula a upozornila, že pokud bude pokračovat v tom „zlobení“, že asi nemá hlad a může jít tedy od stolu. Pokud by to nestačilo, tak bych ho asi posadila jinam a bez obědu. Což taky není úplně fajt (jak píšeš) být bez jídla, ale tak o hladu by samozřejmě nezůstal. A nebo ho i s jídlem posadit mimo ostatní a at si jí tam. Nevím ![]()
@kolozubka píše:
Spíš bych se snažila najít příčinu toho špatného chování, ale chápu, že při velkém počtu dětí ve školce na to není prostor. Asi bych to řešila s rodiči a zase se dostávám k té promluvě s díětem.
Jako pokud je ve třídě okolo těch 10ti dětí, tak se dá nějaký ten prostor na ten „pokec“ najít a je to samozřejmě lepší řešení. A dá se tak s tím dítětem navázat lepší vztah než když je jich ve třídě 20.
@AngelLilly píše:
Ted když o tom tak přemýšlím, tak bych ho prostě párkrát napomenula a upozornila, že pokud bude pokračovat v tom „zlobení“, že asi nemá hlad a může jít tedy od stolu. Pokud by to nestačilo, tak bych ho asi posadila jinam a bez obědu.
to mi vyhovuje ![]()
Uznavam, ze me prispevky vice vepredu mohly pusobit tak, ze nepovazuji za dulezite to, aby clovek co uci mel kladny vztah k detem.
Ja to beru tak nejak jako samozrejmost, ze ucitel musi mit deti rad. Bez toho to opravdu nejde. ![]()
Příspěvek upraven 18.09.13 v 14:33
@AngelLilly píše:
To je právě to. Jak se správně zachovat, aby to vyhovovalo všem. A hlavně se tak musíš zachovat v té dané situaci a hned. nemáš čas o tom přemýšlet.
Ted když o tom tak přemýšlím, tak bych ho prostě párkrát napomenula a upozornila, že pokud bude pokračovat v tom „zlobení“, že asi nemá hlad a může jít tedy od stolu. Pokud by to nestačilo, tak bych ho asi posadila jinam a bez obědu. Což taky není úplně fajt (jak píšeš) být bez jídla, ale tak o hladu by samozřejmě nezůstal. A nebo ho i s jídlem posadit mimo ostatní a at si jí tam. Nevím
No a to jsem právě myslela, že učitelky na to mají své nemanipulativní, neagresivní, asertivní metody.
Možná je chyba už v tom studiu, jak jsi tu psala. ![]()
Každopádně malá měla ve školce tak nechutnou učitelku, že jsem z ní měla vždy rozhoupaný žaludek. Už na zápise mě arogantně utřela, když jsem se slušně zeptala, zda bude možné jednou denně malou namazat, protože má atopák. Suše mi sdělila, že jsou vzdělávací zařízení a že na to tam není prostor a že si jí mám prý dát do speciální školky. Pak malá nastoupila a učitelka na mě na celou školku řvala, že malá si nepozná věci a jiné a jiné problémy. Pak shodou okolností bylo vypsáno výběrové řízení na novou ředitelku, vyhrála to jiná paní. Tahle se soudí s obcí, dělala tam děsný problémy. Postupně jsem se dozvěděla, že takové žaludeční problémy z této paní mělo víc lidí a její sláva se až Prahy dotýká
Kdyby tam zůstala tamta kráva, s prominutím, tak věřím, že malou tam prostě nenechám. Jaké já měla výčitky, že takové zlé ženské svěřuju svoje dítě. Tahle nová paní ředitelka je úplně jiná, dá se s ní mluvit, malou má ráda, sama mě upozornila na to, že má malá velký talent na zpěv a doporčila mi ho rozvíjet. Prostě je vidět, že má o děti zájem a nebere to jen jako svojí seberealizaci. ![]()
@AngelLilly píše:
Uznavam, ze me prispevky vice vepredu mohly pusobit tak, ze nepovazuji dulezite to, aby clovek co uci mel kladny vztah k detem.
Ja to beru tak nejak jako samozrejmost, ze ucitel musi mit deti rad. Bez toho to opravdu nejde.
Dík, já jsem totiž hrozně moc ráda, když mám pravdu.
![]()
@AngelLilly píše:
Jako pokud je ve třídě okolo těch 10ti dětí, tak se dá nějaký ten prostor na ten „pokec“ najít a je to samozřejmě lepší řešení. A dá se tak s tím dítětem navázat lepší vztah než když je jich ve třídě 20.
Školek o 10 dětech ve třídě asi moc není. U nás je jich 20, ale přesto si paní učitelka i paní ředitlka udělá chviličku a s každým promluví.
@Virginia píše:
Dík, já jsem totiž hrozně moc ráda, když mám pravdu.![]()
![]()
![]()
Takhle se na Tebe musi ![]()
@kolozubka vetsinou obyc skola tam tech deti ma kolem dvaceti, ale treba v logopedicke jich bylo kolem 12 a to se s detma pracuje uplne jinak.
Taky znam jednu velmi neoblibenou zakomplexovanou ucitelku ze zs. Nekolik deti kvuli ni uplne menilo skolu, protoze ten psychicky teror se fakt nedal vydrzet. A i kdyz jsme bojovali za jeji vyhazov, bylo to prd platne.
Vynikajici napad s tou cokoladou. Bude potrestany ze to jde z jeho penez a jeste pochopi, ze udelal spatnou vec a musi se omluvit. Pokud to neudela, tak zadne kapesne ani TV, proste potrestat.