Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@AngelLilly píše:
Nechybi Ti trosku nadhled a humor?
a tak… při představě jak mě číšník vyvádí za ucho z restaurace za to, že se houpu na židli, se docela bavím…
Příspěvek upraven 18.09.13 v 16:38
@Pizza píše:
takže rodiče na mateřské nejsou slušní lidé.
děkuji za hodnotný názor
Prrr…to byla citace k určité uživatelce…né k Tobě…hmmm…byl to HUMOR…a myslím, že ona to pochopila… ![]()
@suricata píše:
@Jitka1976tak řekněme, že ekvivalentem klouzání na židli je houpání na židli, nikdy jsem v hospodě, restauraci, v práci ani nikde jinde neviděla, že by za to někoho napomínali
Tobě nepříjde srandovní představa, že se kolega v kanceláři houpe na židli a šéf ho vezme za ucho a vytáhne ho do vedlejšího kanclu, aby se podíval, jak ve vedlejším oddělení hezky sedí a pracuje???Možná lepší příklad, dítě něco rozlije a dostane vynadáno, že je prase a neumí jíst, když se to stane dospělému, prostě se to utře
tobě příjde zásah paní učitelky na zakladatelčina v pořádku???
Ale v té škole NEBYL ekvivalent…tam se kluk klouzal pod stůl…nehoupal se…to bude asi jiná diskuze… ![]()
@suricata Ještě jinak…jedná se POUZE o situaci KLOUZÁNÍ POD STŮL…ne o rozlití čaje…šimrání kamaráda…počůrání se u stolu…atd…jasné?
@Jitka1976 jasné, ale příjde mi to nefér, vytáhneš co se ti hodí, neodpovědělas mi na otázky, které jsem nakousla…
ono dospělý se asi opravdu nebude klouzat pod stůl, proto jsem zvolila pro mě velice podobný příměr s houpáním, což považuji také za velice nevhodné chování
takže pro mě tam rozdíl není, ale budiž, myslím, že by se na toho člověka dívali jako na blbečka, ale opravdu si nemyslím, že by ho šéf táhnul za paži násilím se podívat do vedlejší kanceláře, jak tam ostatní kolegové hezky sedí, ta představa je pro mě směšná, kdyby to šéf udělal, asi by si to pěkně odskákal, dokud jsem byla slušný člověk a chodila do práce
měli jsme v firemní etiketě zakázáno psychicky a fyzicky napadat kolegy a podřízené…
Příspěvek upraven 18.09.13 v 16:53
Protože jsi úča a chytáš za slovíčka
tak jsme nesměli napadat ani nadřízené
![]()
@suricata píše:
@Jitka1976 jasné, ale příjde mi to nefér, vytáhneš co se ti hodí, neodpovědělas mi na otázky, které jsem nakousla…
ono dospělí se asi opravdu nebude klouzat pod stůl, proto jsem zvolila pro mě velice podobný příměr s houpáním, což považuji také za velice nevhodné chovánítakže pro mě tam rozdíl není, ale budiž, myslím, že by se na toho člověka dívali jako na blbečka, ale opravdu si nemyslím, že by ho šéf táhnul za paži násilím se podívat do vedlejší kanceláře, jak tam ostatní kolegové hezky sedí, ta představa je pro mě směšná, kdyby to šéf udělal, asi by si to pěkně odskákal, dokud jsem byla slušný člověk a chodila do práce
měli jsme v firemní etiketě zakázáno psychicky a fyzicky napadat kolegy a podřízené…
Víš co dělám já ve školce, když vidím někoho, že se houpe na židli? opatrně jdu za něj, pevně chytím židli a lehce strhnu dozadu na sebe…ano..takhle jsem krutá a vyděsím dítě možným pádem…židli samozřejmě pevně držím, nic se nestane…celou situaci všem dětem objasním…znovu ukážu, co se stane, když se budu houpat…SPADNU…dozadu na hlavu…a musím říct, že to funguje. V tomhle případě je to prevence hrozby úrazu…rozhodně je to větší nebezpečí než úraz u klouzání pod stůl…tam se jedná opravdu spíš o provokaci nové učitelky.
Ale pozor…já netvrdím, že bylo správné táhnout dítě do jiné třídy!!! Já ti odpovídala na Tvůj dotaz ohledně toho, jestli by to samé udělala dospělákovi…resp. dospělák dospělákovi…a u toho příkladu s klouzáním v restauraci mám pravdu…UDĚLAL…
@suricata píše:
Protože jsi úča a chytáš za slovíčkatak jsme nesměli napadat ani nadřízené
![]()
@valkil píše:
No vidíš, zkoušení hranic nové učitelky tu nikoho nenapadlo!Já věděla, že ucelený názor budu mít až se TI SLUŠNÍ vrátí z práce
Ty srandisto…
Kdybys věděla, co na mě už třetí týden ti moji miláčkové v práci zkoušej…oblíkání, jídlo, uklízení…nikdo nic neumí…(ale umí!!!)
jsem taková potvora, že se ptám každé maminky co její dítko umí/neumí a s čím pomáhat a s čím ne…na mě si nepřijdou… ![]()
@Jitka1976 píše:
Víš co dělám já ve školce, když vidím někoho, že se houpe na židli? opatrně jdu za něj, pevně chytím židli a lehce strhnu dozadu na sebe…ano..takhle jsem krutá a vyděsím dítě možným pádem…židli samozřejmě pevně držím, nic se nestane…celou situaci všem dětem objasním…znovu ukážu, co se stane, když se budu houpat…SPADNU…dozadu na hlavu…a musím říct, že to funguje. V tomhle případě je to prevence hrozby úrazu…rozhodně je to větší nebezpečí než úraz u klouzání pod stůl…tam se jedná opravdu spíš o provokaci nové učitelky.
Ale pozor…já netvrdím, že bylo správné táhnout dítě do jiné třídy!!! Já ti odpovídala na Tvůj dotaz ohledně toho, jestli by to samé udělala dospělákovi…resp. dospělák dospělákovi…a u toho příkladu s klouzáním v restauraci mám pravdu…UDĚLAL…
tak přesně to samé jsem udělala já svému klukovi, který se houpal na židli
příjde mi to jako skvělé řešení, naznačíš dopad jeho nevhodného jednání plus ještě se poučí děti, co se stane, když se budou houpat
perfektní, není v tom ani ponižování, ani agrese vůčí dítěti, je tam jen řízená demonstrace toho, co se může stát…
Jsem ráda, že se shodneme v tom, že zásah učitelky byl nepřiměřený, nicméně se neshodnem na tom, že by dospělý dospělého fyzicky atakoval poté, co se klouže po židli ![]()
Mně to nedá, já to normálně vyzkouším.
zítra se v závodce u oběda budu klouzat na židle a dívat se jak lidi kolem reagují…
Příspěvek upraven 18.09.13 v 17:22
@suricata Hele, ale já myslím, že za nevhodné chování tě v restauraci vyvedou…
Musím to vyzkoušet v praxi
ale někde hodně daleko, kde mě nikdo nezná…
![]()
Je to samozřejmě u každé situace jiný…když se budu v restauraci nebo práci houpat na židli, nikdo mi asi nic neřekne…max. spadnu a to je můj problém…
moje riziko. Nejde mít jedno měřítko pro různé situace…
@Pizza píše:
Mě to nedá, já to normálně vyzkouším.
zítra se v závodce u oběda budu klouzat na židle a dívat se jak lidi kolem reagují…
Joooo…a popiš situaci…!!! (ale lepší by byla restaurace…
)
@valkil píše:
@Jitka1976Za mě by byla odpověď: neumí nic
Mám půl roku (teda spíš 4 měsíce) abych ho všechno doučila, tak sleduju každé vděčné téma!
A tady hledáš co???
Stres…???
![]()
Jinak já už byla X krát v práci pokousaná, pokopaná…i facku jsem dostala od dítěte…vždy nezvládnuté emoce…a protest proti autoritě…neschopnost se jí „vyrovnat“…což neznamená, že je to správné chování…
Bohužel nikdo z nás v té jídelně nebyl…nevíme co přesně učitelka řekla, kolikrát napomenula, než jednala…atd. 6 letý by už měl umět poslechnout na poprvé, max. na podruhé (jedná se o zdravé dítě..logopedická třída není žádný handicap)…asi opravdu zkoušel hranice nové učitelky…šlo to vyřešit jinak…třeba ho nechat posbírat hrnečky, talíře…dát mu práci, když se nudí ( klidně bych to uč. řekla…pokud ho uvidí blbnout z nudy, ať ho zaměstná-a říct to před synem, aby věděl, že s tím rodiče souhlasí…blbneš, nejíš-jdi pomáhat!)…ale už se stalo. Za kopnutí by se omluvit měl…vždyť i děti, které nechtěně ublíží se omlouvají…
Učitelka se snad poučila…holt praxe se získává i negativními zkušenostmi…a vypořádáním se s nimi…