Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Virginia je to těžké, když si čtete a vytahujete z toho jen to co se vám hodí.
Taky si myslím, že děti má učit někdo, kdo má k nim vztah (píši to již po několikáté, ale je to přehlíženo). Jen to nezakulacuji do slov láska apod.
@Bohulinka píše:
To že dítě, které jsem 2× napomenula vezmu do třídy malých dětí aby se podívalo jak se má správně jíst mi přijde úplně normální. Je to klasika, která se na děti používá, snaha vyvolat pocit studu za jeho chování.
No vidíš, klasika, která ale podle mě nevyvolá ty pocity, co by se dali čekat. Zkus to vztáhnout na sebe, kdyby tebe exemplárně dotáhli do školky, kde se s dětmi nepřetahují, ale jednají s nimi v klidu, budeš cítit stud, nebo pocit nespravedlnosti a zloby?
Na tom se prostě asi neshodneme, ale to zase tak nevadí. Kdyby se tohle stalo u kluka ve školce, řešila bych to viz. můj první příspěvek v této diskuzi. Pokud by se to opakovalo, řešila bych to dál (s oběma…se synem i učitelkou, s každým tedy zvlášť)
@Virginia píše:
Ta samotná věc ponižující není. Ponižující je snaha o násilné odvlečení k Mařence.
Ale vždyt s násilným odvlečením taky nesouhlasím. Děvčata, čtěte prosím vše co se tu píše a ne jen to co se Vám hodí. Děkuji
![]()
@kolozubka píše:
Jenže já nechci, aby moje dítě bylo pokusný králík, takže já bych rozhodně nějaké agresívní chování od učitelky nepřehlížela. Třeba není soudná a není schopná si to přiznat. Zvlášť, když se mamince nevyjádřila nijak ve smyslu, že to nezvládla, nebo tak a bere tohle za normální řešení situace.
Tak na toto by bylo nejlepší řešení, zrušit celé školství a každý at si učí své děti doma sám
a předešlo by se nevhodným učitelům ![]()
@AngelLilly promiň, ta reakce možná byla víc do pléna než tobě, ale chytnu tě za slovo s tím, že Pokud udělám chybu tak musím počítat s následkem. Podle mě prostě udělala chybu učitelka, protože nedokázala situaci vyřešit v klidu a vynervovala kluka tak, že ji napadnul, jak už jsem psala, je to netolerovatelné, kopat do lidí se nesmí, ale jak jinak se měl bránit? musel být asi hodně v úzkých
@AngelLilly píše:
@Virginia možná nechodí z lásky k dětem, ale třeba i kvůli tomu, že někoho jeho obor baví a che to předávat dál
Tvá slova.
Ok, můžeme-li to zaměnit za vztah k dětem, doufám, že se shodneme na tom, že tam nutně musí být.
Je tam ale asi tak často jako ta láska.
Hele, já si taky klidně kopnu do vlastních řad, taky by to vypadalo úplně jinak kdyby to lidé dělali kvůli těm lidem samotným a ne kvůli své práci či potřebě vydělat peníze.
Je to tak všude, jen ti pedagogové jsou teda ochotní to málokdy přiznat.
@AngelLilly píše:
Ale vždyt s násilným odvlečením taky nesouhlasím. Děvčata, čtěte prosím vše co se tu píše a ne jen to co se Vám hodí. Děkuji![]()
Mohla bys se tam kouknout i bez odvlečení… Jen prostě abys viděla, jak se správně chovat… ![]()
@AngelLilly píše:
Ale vždyt s násilným odvlečením taky nesouhlasím. Děvčata, čtěte prosím vše co se tu píše a ne jen to co se Vám hodí. Děkuji![]()
Opět si najdi svůj vlastní příspěvek, kde vůbec nereflektuješ fakt, že odvlečení bylo násilné. Čti si i ty sama po sobě to, co píšeš a ne jen to, co se ti hodí, děkuji.
@kolozubka píše:
Mohla bys se tam kouknout i bez odvlečení… Jen prostě abys viděla, jak se správně chovat…
Prosím?
@Virginia píše:
Opět si najdi svůj vlastní příspěvek, kde vůbec nereflektuješ fakt, že odvlečení bylo násilné. Čti si i ty sama po sobě to, co píšeš a ne jen to, co se ti hodí, děkuji.
Ano, to bylo na začátku. Po upřesnění zakladatelky jak to vlastně bylo, jsem také psala, že to nebylo úplně košér.
Ale hádat se tady nebudu. ![]()
@AngelLilly píše:
Tak na toto by bylo nejlepší řešení, zrušit celé školství a každý at si učí své děti doma sáma předešlo by se nevhodným učitelům
To je jediné, co tě napadá? Nejsi tak trochu extrémista?
Buď se tedy smířím s tím, že učitelka může používat na mém dítěti agresivitu bez uzardění a nebo si mám vychovávat dítě doma. S tou agresivitou si začala učitelka sama, tak co se diví, že jí kluk nakopl, však se od ní jen učil ne?! ![]()
@Virginia píše:
Tvá slova.
Ok, můžeme-li to zaměnit za vztah k dětem, doufám, že se shodneme na tom, že tam nutně musí být.Je tam ale asi tak často jako ta láska.
Hele, já si taky klidně kopnu do vlastních řad, taky by to vypadalo úplně jinak kdyby to lidé dělali kvůli těm lidem samotným a ne kvůli své práci či potřebě vydělat peníze.
Je to tak všude, jen ti pedagogové jsou teda ochotní to málokdy přiznat.
Ano, v mých předchozích příspěvcích je jasně psáno, že tam ten kladný vztah (Pro Vás láska) musí být. ![]()
@AngelLilly píše:
Prosím?
Podle mě je zahambující i to obhlížení dětí vedel ve třídě, ta agresivita už je jen třešínka na dortu. ![]()
@kolozubka píše:
To je jediné, co tě napadá? Nejsi tak trochu extrémista?Buď se tedy smířím s tím, že učitelka může používat na mém dítěti agresivitu bez uzardění a nebo si mám vychovávat dítě doma. S tou agresivitou si začala učitelka sama, tak co se diví, že jí kluk nakopl, však se od ní jen učil ne?!
možná není @AngelLilly extremistka, spíš mi příjde, že jedná jako by byla zahnaná do kouta ![]()
@kolozubka Několikrát jsem psala, že nejsem zastáncem fyzických trestů a něčeho podobného.
Jen prostě nepoužívám stejné výrazy (pro určité věci) jako některé zde a obrací se to proti mě.
Jen nejsem člověk, který vše hodí na učitele a považuje svoje dítě za svaté.
Takže jedině, že by zakladatelka jasně učitelce řekla, že si nepřeje, aby ho někam násilím vlekla apod.