Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Vermion píše:
@kolozubka dle toho co bylo a jak to bylo napsáno si stále nemyslím, že učitelka udělala chybu
Ono je to fakt těžké, přeci ho nemůže nechat dělat binec a když opakovaně neuposlechne. Co bys dělala ty?
@rachel55 píše:
@kolozubka promluvila bych si o tom s ucitelkou, bez vedomi ditete, to nemusi nic vedet a diteti bych vysvetlila, ze puvod konfliktu byl v tom, ze neposlechl uplne na zacatku a ze pak z toho vznikla nasledna situace a ze pani ucitelka je taky jen clovek a nema to s tolika detmi jednoduche, nic kupovat bych ho nenutila
No vidíš, vlastně jsi mě přivedla na jediné mě sympatické řešení - promluvit si o tom v klidu ve třech. Ale na to asi učitelky nemají čas?
Tak nevím ![]()
Asi bych mu řekla, že se prostě poslouchat paní učitelka musí.
Maximálně, at jí donese nějakou malou kytičku a omluví se, ale víc bych nedělala.
Paní učitelce třeba bokem říct, že jsi s ním mluvila a že bylo vidět, že ho to mrzelo. Možná ještě, že by jsi byla ráda, kdyby si ho hned nazaškatulkovala mezi grázlíky (nebo nějak opatrně naznačit, aby se neurazila nebo to nevzala nějak blbě).
Předškolák dávno ví, jak se má u stolu chovat. Kdyby se mi takto chovala dcera, nechala bych jí třeba denně vláčet k mladším dětem, aby viděla, jak se stoluje. Modřina..jéžiš tak bude mít modřinu, jako kdyby jí nikdy žádný dítě nemělo
Já neříkám, že chci, aby úča trestala moje dítě pokaždý drsným klešťovým úchopem
, ale když budu vědět, že dělá dítě v téhle konkrétní situaci problémy, tzn. evidentně je drzý, aniž by bylo vyhecovaný, aniž by ho k tomu někdo sváděl a přes veškerý napomínání pokračuje, tak by mi opravdu nevadilo, kdyby si ho učitelka odvedla stranou a jednu dobře mířenou mu lupla. Nějak mám pocit, že by byl příště klid
![]()
Těžko říct, já bych teda chtěla vědět, co přesně dělal u oběda za „hlouposti“. Jestli po někom házel jídlo, nebo jen povídal, něčemu se smál a dělal na někoho opičky. To první je závažnější a třeba rázněji řešit, to druhé bych brala tak, že učitelka možná zbytečně vygradovala poměrně neškodnou záležitost. A taky bych asi důkladně probrala s novou učitelkou a s těmi ostatními, jaké jsou ty výkyvy v chování a co přesně dělá, že si stěžují…
Je důležité, aby kluk v klidu jedl, ale zase na druhou stranu jsou nejspíš i jiné způsoby řešení, než že někoho popadneš a proti jeho vůli ho někam táhneš před celou třídou a ještě ani neví jestli nemá modřinu, no to je trochu dost za nějaké „hlouposti“ u oběda ne?…
A třeba jedna učitelka od nás ze školy na děti štěká kvůli kravinám, které já bych ani nezaregistrovala, takže jde i o to, jaký přístup má ta nová učitelka.
A vyhrožovat tím, že ho nikam nevezme, do divadla a na další akce, no nevím, já jsem spíš pro pozitivnější výchovu, než „vyhrožování“. Tady u nás ve školce ybl chlapeček, který učitelky pravidelně bouchal,(má ADHD), na akce jezdil, a le na výlety musel jet jeden z rodičů, učitelky ho nechtěly brát samy. Te´d už je větší a docela zvladatelný…
Každopádně bych si se synem pořádně promluvila o tom, jak se chovat při obědě a o tom, jak by měl příště situaci řešit jinak než kopnutím. Učitelce nějakou růžičku přinést může, ale asi bych se zmínila i o tom, že je možné že mu nová učitelka nesedl a proto ta změna v chování. Nebo to může být ta nová práce a dohromady dost změn v životě, které ho vykolejily…i to se může stát…
@AngelLilly píše:
@Kakika ono by občas stačilo, kdyby si někteří lidé třeba na týden vyzkoušeli hlídat od rána do odpoledne 20 dětí
To už by si mohli lidi i zkusit aspoň týden vstávat ve tři ráno a jít dojit do kravína krávy, aby pochopili, proč je mléko drahé ![]()
Já vím, blbé přirovnání, ale tak to prostě je. Každý si volíme svoje povolání se vším všudy. I s těmi řečmi ostatních lidí, přihlouplých nařízení a omezení. A jak mám vědět, že zrovna tahle učitelka není ras a nebude pak děti při větším konfliktu mlátit? Tohle by mě prostě varovalo, že si mám dát pozor. Já bych takto své dítě netrestala, tak nevím, proč to má dělat učitelka. Jen proto, že jich tam má dalších dvacet? Měla by to být profesionálka ![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
Kdyby mému synovi někdo vyhrožoval a tahal ho, tak taky kopne![]()
Trvala bych teda na té čokoládě, ale nedělala s toho drama
No jo, ale pro to dítě už to muselo být hodně vyhrocené, když se uchýlil k takové agresi. Zvlášť, když to není jeho běžná praxe, takže já bych zase měla tendence to nějak rozebrat, prostě se v tom pitvat. ![]()
Holky dekuji snad si z toho neco vzal plakal cely vecer ja mu to vysvetlovala horem i dolem jen mam strach aby si pani ucitelka kvuli tomu na nej nezasedla ![]()
@Anonymní píše:
Angellily taky mi to prijde spatny cely den mu to pak predhazovala, stalo se to prvni hodinu, mrzelo ho to samotneho, ja se bojim ze uz mu ted nebude verit a ze ho bude vic prohanet pri vyucemam z toho spatny pocit
hmmm…tak já osobně bych se spíš bála, že syn nebude už věřit paní učitelce… ![]()
a ještě jedna asi řečnická otázka…„A kdo domluví paní učitelce?!“ (když rodič sklopí uši, nediskutuje…a raději domluví dítěti, že…co kdyby náhodou panučitelka chtěla někam táhnout rodiče…
)
@Anonymní píše:
Díky za reakce. Ještě se doma s mužem o tom pobavíme co a jak. Muž se podivoval, že mu paní učitelka včera nic neřekla. Řešila to až se mnou. Já se dívám na to tak, že syn měl poslechnout a chovat se při obědě slušně. Jenže už se objevily nějaké stížnosti a to je co říct. Paní učitelky si za loňský rok stěžovaly jen jednou. Jinak spíše chválily, byť s poznámkou, že občas zařádí, ale jinak je v pohodě.Učitelky jistě budou očekávat, že řeknu, proč tak najednou jedná. Přiznávám, že říct, že jedna z možností je, že se mu nová paní učitelka nelíbí, se mi moc nechce. Zdálo by se mi to vůči nové učitelce nevhodné.
@rachel55, ano, učitelka ho měla chytit za paži, stisknout (sama mi říkala, že snad tam nebude mít modřinu, ale večer jsem si ničeho nevšimla, tak asi ne) a táhnout. Pak ji kopl.
Ona sama říkala, že zatím nechala „ukecat“ jeho pohledem. Syn má opravdu velké hezké oči a řasy jak mrkací panenka (omlouvám se za vychvalování, ale je to tak). Navíc dokáže hodit takový pohled, že snad každý zjihne a vše mu odpustí. Já teda ne, na mne jeho oči neplatí a trvám na svém.
No tak furt to nechápu. Proč se malého nezeptáš, co se děje? Nebo tebe to nezajímá a jen chceš, abyste vypadali jako „slušná rodina“? Nejde ti o pocity kluka? ![]()
Zolycka- tak to me taky napadlo ale on takovy neni me prijde hodny, v druzine a na konickach si ho chvali myslim si ze v jeho pripade proste sel a nejak si to neuvedomil ale me to mrzi a nechci aby mel zkazeny cely rok, pani ucitelka je starsiho data
Nechce s tou tridou jezdit na plavani na skolu v prirode nikam
@Anonymní píše:
Zolycka- tak to me taky napadlo ale on takovy neni me prijde hodny, v druzine a na konickach si ho chvali myslim si ze v jeho pripade proste sel a nejak si to neuvedomil ale me to mrzi a nechci aby mel zkazeny cely rok, pani ucitelka je starsiho data
Když už se bude chovat slušně, tak to bude v pohodě. Pokud je to opravdu jeden úlet tak se na to zapomene, určitě jsou ve třídě horší ![]()
Vermion- budu doufat ze ano, ja jsem proste takova resitelka celou noc jsem to resila kde jsem udelala chybu no
Virginia - a jak jsi to resila domluvila jsi mu?