Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Teprve čtu příspěvky…
jako kdyby ji kopl jen tak z plezíru, ak je nějaký trest (viz at o trestu rozhodne učitelk apod.)na místě rozhodně..ale tohle bylo evidentně v „boji“ který ale vyvolala učitelka…tak proč proboha kluka pranýřovat..i učitel je člověk a může udělat chybu.. tohle stavění učitelů (at už je dobrý nebo ne) na piedestal nesnáším ![]()
@zolycka no tak se mnou by fakt dítě nemohlo ve školkovém věku diskutovat jestli náhodou neudělala chybu učitelka, tak to fakt ne ![]()
Jak se asi cítil kluk, když ho nová úča táhla podívat se jak hezky sedí malé děti a on velký ne, před celou třídou, asi docela poníženě, kdoví co mu ještě říkala, nezastávám se ho, kopat je nepřípustné, já jen, že bych s ním víc promluvila, řešení s čokoládou je bezva, pokud by kluk cítil, že něco udělal špatně, ale odhaduju, že to asi necítí, protože nevěděl jak jinak zareagovat na situaci, ve které byl ![]()
@zolycka souhlasím s tebou a jsem ráda, že to někdo vidí stejně
No, popravdě, kdyby mě někdo táhnul někam, kde mě chce srovnávat s jinými proti mé vůli, taky bych ho kopla
Myslím si, že z části učitelka nezvládla situaci, ale teď už je pozdě řešit její reakci. Klukovi je potřeba vysvětlit, že toto se nedělá, takže nějakou drobnost (ta růže je skvělý nápad) a omluva, která by měla být samozřejmostí. O tom, že si za to podle mě může z části učitelka bych tedy pomlčela, protože je blbost snižovat autoritu lidí, co se v mé nepřítomnosti starají o dítě.
S klukem bych si tedy v klidu sedla a povyprávěla si s ním o tom. Řekla mu něco ve smyslu, že pokud toto udělal, musel být hodně naštvaný. Asi ho rozzlobilo, že ho učitelka chtěla vzít někam jinam. (prostě aby věděl, že chápete jeho pocity) Problém je, že se takto konflikty neřeší a kopat do lidí je ošklivé. No, snad víš, jaká řeč na syna zabere. Jde o to, aby se omluvit nakonec chtěl, aby pochopil, proč se omlouvá a ne, že se omluví proto, že musí ![]()
@Vermion a co když chybu udělala učitelka? Pak dítě necítí podporu doma no to musí být terno ![]()
@chatwenna píše:
Ja bych ho donutila koupit neco pani ucitelce, jit se ji omluvit a nechat o trestu rozhodnout pani ucitelku - v jeho pritomnosti… Sehrat trochu divadylko…
Jo a ještě nechat nastoupit celou třídu? Takové pranýřování. Tobě by fakt bylo jedno, co ho k tomu vedlo? Řešila bys učitelku, ale pocity tvého dítěte ne?
@Timinka tak já tam nebyla, ale z toho co píše maminka bych usuzovala, že chlapec dělal něco co neměl a vzhledem k tomu, že je paní učitelka nová, zkoušel, jestli si může dovolit něco jiného než loni, nehledě ke změměné situaci doma…
takže já svému dítěti bych dala jednoznačně najevo, že tímto směrem nee. U stolu se má chovat slušně…
@Timinka píše:
@Vermion a co když chybu udělala učitelka? Pak dítě necítí podporu doma no to musí být terno
No to by mě taky zajímalo, jak byste postupovaly, kdyby z rozhovoru vyšlo najevo, že nesprávně, dle vašeho názoru, jednala paní učitelka? Jaký je pak podle vás optimální postup?
Jak měla učitelka řešit situaci? Nechat dítě at dělá bordel? Nebo které řešení je tedy podle Vás to pravé ořechové? ![]()
Ona to není žádná sranda uhlídat x cizích dětí.
@kolozubka dle toho co bylo a jak to bylo napsáno si stále nemyslím, že učitelka udělala chybu ![]()
@kolozubka promluvila bych si o tom s ucitelkou, bez vedomi ditete, to nemusi nic vedet a diteti bych vysvetlila, ze puvod konfliktu byl v tom, ze neposlechl uplne na zacatku a ze pak z toho vznikla nasledna situace a ze pani ucitelka je taky jen clovek a nema to s tolika detmi jednoduche, nic kupovat bych ho nenutila
Ahoj holky poradte mi mam syna 3.trida, vcera mi prinesl poznamku, ze neuposlechl prikaz vbehl do silnice jak by jste to resily? poradite mi?
Kdyby mému synovi někdo vyhrožoval a tahal ho, tak taky kopne
![]()
Trvala bych teda na té čokoládě, ale nedělala s toho drama