Kopl učitelku v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
18.9.13 12:50

@AngelLilly a jak bys tuto situaci řešila ty? Také by jsi dítě, které dělá binčus čapla a táhla ho do jiné třídy s tím, že mu ukážeš, jak se chovají mladší děti?

Já bych se snažila situaci řešit na místě. Promluvou, popřípadně připomenutím nějakého důsledku (děti, které jsou u stolu hodné, dostanou bonbonek. Ty, co dnes chtějí zlobit, žádný nedostanou). Nevím, já mám děti jen dvě, navíc mladší, takže mi chybí ty zkušenosti, jak řešit takové konflikty, ale od učitelek v MŠ očekávám, že si s tímhle poradí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.13 12:50

Díky za reakce. Ještě se doma s mužem o tom pobavíme co a jak. Muž se podivoval, že mu paní učitelka včera nic neřekla. Řešila to až se mnou. Já se dívám na to tak, že syn měl poslechnout a chovat se při obědě slušně. Jenže už se objevily nějaké stížnosti a to je co říct. Paní učitelky si za loňský rok stěžovaly jen jednou. Jinak spíše chválily, byť s poznámkou, že občas zařádí, ale jinak je v pohodě.

Učitelky jistě budou očekávat, že řeknu, proč tak najednou jedná. Přiznávám, že říct, že jedna z možností je, že se mu nová paní učitelka nelíbí, se mi moc nechce. Zdálo by se mi to vůči nové učitelce nevhodné. :oops:
Ona sama říkala, že zatím nechala „ukecat“ jeho pohledem. Syn má opravdu velké hezké oči a řasy jak mrkací panenka (omlouvám se za vychvalování, ale je to tak). Navíc dokáže hodit takový pohled, že snad každý zjihne a vše mu odpustí. Já teda ne, na mne jeho oči neplatí a trvám na svém.

@rachel55, ano, učitelka ho měla chytit za paži, stisknout (sama mi říkala, že snad tam nebude mít modřinu, ale večer jsem si ničeho nevšimla, tak asi ne) a táhnout. Pak ji kopl.

• Citovat
  • Upravit
6726
18.9.13 12:51
@Kakika píše:
No, popravdě, kdyby mě někdo táhnul někam, kde mě chce srovnávat s jinými proti mé vůli, taky bych ho kopla :lol: Myslím si, že z části učitelka nezvládla situaci, ale teď už je pozdě řešit její reakci. Klukovi je potřeba vysvětlit, že toto se nedělá, takže nějakou drobnost (ta růže je skvělý nápad) a omluva, která by měla být samozřejmostí. O tom, že si za to podle mě může z části učitelka bych tedy pomlčela, protože je blbost snižovat autoritu lidí, co se v mé nepřítomnosti starají o dítě.S klukem bych si tedy v klidu sedla a povyprávěla si s ním o tom. Řekla mu něco ve smyslu, že pokud toto udělal, musel být hodně naštvaný. Asi ho rozzlobilo, že ho učitelka chtěla vzít někam jinam. (prostě aby věděl, že chápete jeho pocity) Problém je, že se takto konflikty neřeší a kopat do lidí je ošklivé. No, snad víš, jaká řeč na syna zabere. Jde o to, aby se omluvit nakonec chtěl, aby pochopil, proč se omlouvá a ne, že se omluví proto, že musí :hug:

souhlas :kytka:
já jsem samozřejmě nemyslela říct dítěti: hele, jako já tě chápu, učitelka je prostě kr*** le příště to radši nedělej:mrgreen: ale zase to nezveličovat, jak je dítě zlé, panučitelka chudinka, jak jí to ted bolí, mrzí,…blablabla.. Učitelka to prostě nezvládla, asi má málo zkušeností nebo nemá náturu pro tuhle náročnou práci :nevim: někdy si říkám, škoda, že nejsem dítě…tolik lidí bych nejradši rovnou nakopala než jim něco vysvětlovat 8) Chci říct, že i tohle se musíme učit.. prostě v mých očích učitelka dostala to, o co si sama řekla. Jistě je to poučení i pro ni (pokud je to teda rozumná učitelka) :nevim: ted je důležité, co si z toho odnese kluk :! jestli se tahle situace využije k „učení“ a nebo jen k „zastrašení“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
18.9.13 12:52

Jen mě tak napadlo: kdyby nějaké dítě ve školce dělalo při obědě čurbes a hrklo „omylem“ na Vaše dítě horkou polévku, asi by se každý rozčiloval, kde byla učitelka, že nezasáhla. Ono zavdečit se všem je opravdu těžké.

Já se vůbec ještě divím, že si někdo toto povolání vybírá dobrovolně. Neskutečná zodpovědnost za mizerné peníze a ještě se člověk nezavděčí.

Nejsem zastáncem nepřiměřených trestů a zbytečných trestů. Ale pokud někdy nestačí rázná domluva, tak se musí použít něco jiného. A toto mi přišlo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
18.9.13 12:52

Poučit o bezpečném chování na silnici, o tom, že má ve škole poslouchat, že je to pro jeho bezpečnost. Co jiného? :nevim:
Pokud jsou ovšem s uposlechnutím častější problémy a nejste schopni je v rodině zvládnout tak pedagogicko-psychologická poradna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
18.9.13 12:54

Zakladatelko, ja asi pred ctyrmi roky kopla na plese do holene zenskou, co mi svadela chlapa… a pak jsem delala, jako ze ja nic, ja muzikant :mrgreen:

je to blby, ale asi se branil… mozna neco pokazila ucitelka… zjistila bych taky toto… vlastne to pisou i holky… asi neni nejlepsi rekace nekoho kopat, ale nekdy se to neda vydrzet :mrgreen: :cert:

no a omluvu bych pak resila podle tohohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.13 12:55

Vermion - to jsem udelala, ale pani ucitelka mu to pry cely den predhazovala a rekla ze ho do divadla ani nikam nevezme je zacatek skolniho roku a ja se bojim aby to s nim cely rok neslo :(

• Citovat
  • Upravit
6726
18.9.13 12:56
@Anonymní píše:
Díky za reakce. Ještě se doma s mužem o tom pobavíme co a jak. Muž se podivoval, že mu paní učitelka včera nic neřekla. Řešila to až se mnou. Já se dívám na to tak, že syn měl poslechnout a chovat se při obědě slušně. Jenže už se objevily nějaké stížnosti a to je co říct. Paní učitelky si za loňský rok stěžovaly jen jednou. Jinak spíše chválily, byť s poznámkou, že občas zařádí, ale jinak je v pohodě.

Učitelky jistě budou očekávat, že řeknu, proč tak najednou jedná. Přiznávám, že říct, že jedna z možností je, že se mu nová paní učitelka nelíbí, se mi moc nechce. Zdálo by se mi to vůči nové učitelce nevhodné. :oops:
Ona sama říkala, že zatím nechala „ukecat“ jeho pohledem. Syn má opravdu velké hezké oči a řasy jak mrkací panenka (omlouvám se za vychvalování, ale je to tak). Navíc dokáže hodit takový pohled, že snad každý zjihne a vše mu odpustí. Já teda ne, na mne jeho oči neplatí a trvám na svém.

@rachel55, ano, učitelka ho měla chytit za paži, stisknout (sama mi říkala, že snad tam nebude mít modřinu, ale večer jsem si ničeho nevšimla, tak asi ne) a táhnout. Pak ji kopl.

eeee??? 8o 8o 8o tak to má štěstí, že ji jen kopl… tak můžeš říct, že se obtížně adaptuje na změny, že měl lonskou učitelku moc rád a že si holt ted zvyká.. to přece není nic proti učitelce..a pokud by si to vzala osobně, tak její problém a o něčem by to vypovídalo :nevim: jako sorry ale mě říct učitelka, že mi dítě chytla a že snad tam nebude mít modřinu???!!! tak to bych asi nějakou dobu hledala ta správná (slušná) slova :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
18.9.13 12:56

@Lili no jestli je to škola, tak ho jen straší, vzít ho s sebou musí. Holt asi jen chce, aby si to zapamatoval, že takto se chovat nemá, to bude dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
18.9.13 12:58

@Kakika ono by občas stačilo, kdyby si někteří lidé třeba na týden vyzkoušeli hlídat od rána do odpoledne 20 dětí ;)
Fakt se to nezdá, ale jsou jak mravenci, každé dítě jiné. A stačí jeden sígr a strhne ti celou třídu. (tím ted nemluvím o zakl.)

Jak bych se zachovala? Tak asi bych se snažila se s ním napřed domluvit, případně se dá poukázat i na ostatní děti, at se podívá, jak hezky sedí a jí. (Což udělala i tato učitelka, jen s tím rozdílem, že ho vzala se podívat do jiné třísy)
Fyzické tresty v žádném případě ne, i když věř, že občas by někdo zasloužil, ale nepřísluší mi to.
Občas je ale vážně potřeba být ráznější a jasně určit pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
18.9.13 13:00
@Anonymní píše:
Vermion - to jsem udelala, ale pani ucitelka mu to pry cely den predhazovala a rekla ze ho do divadla ani nikam nevezme je zacatek skolniho roku a ja se bojim aby to s nim cely rok neslo :(

Tak je škoda, že mu to celý den předhazovala. Asi by bylo lepší, když by mu jasně a rázně řekla, že se to nedělá a co za to „hrozí“. Ale pak to nechat být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
18.9.13 13:01
@Vermion píše:
@Timinka tak já tam nebyla, ale z toho co píše maminka bych usuzovala, že chlapec dělal něco co neměl a vzhledem k tomu, že je paní učitelka nová, zkoušel, jestli si může dovolit něco jiného než loni, nehledě ke změměné situaci doma…
takže já svému dítěti bych dala jednoznačně najevo, že tímto směrem nee. U stolu se má chovat slušně…
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
18.9.13 13:01
@Anonymní píše:
Ahoj holky poradte mi mam syna 3.trida, vcera mi prinesl poznamku, ze neuposlechl prikaz vbehl do silnice jak by jste to resily? poradite mi?

Buď ráda, že ho nepřejelo auto a vysvětlit mu pravidla ohledně bezpečnosti siln. provozum.

Pro odlehčení, můj syn ve třetí třídě (už je dnes na střední) donesl poznámku: V hodině jedl rajče. PO upozornění, aby ho nejedl ho klidně dojedl, neumí uposlechnout příkazu.
Doma nás chlapec uzemnil vysvětlením: A kam jsem si měl jako to nakousaný tekoucí rajče položit? Tak jsem ho dojedl. :mrgreen:

A k tý školce a odtáhnutí dítěte: bych taky řekla, že pančelce ruply nervy. :think:
S chlapcem bych to nijak extra neřešila, asi bych zasáhla až v případě opakujících se problémů. Pokud to byla reakce na její násilí, těžko mu vykládat, že on ho používat nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.13 13:03

Vermion - tajne taky doufam ze ho jen vystrasila, chapu ma za ne zodpovednost, muselo ji to vylekat ale on byl z toho taky spatny :( rikal ze nechtel ale je to nevrati ze se pani ucitelce omluvil

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.13 13:06

Angellily taky mi to prijde spatny cely den mu to pak predhazovala, stalo se to prvni hodinu, mrzelo ho to samotneho, ja se bojim ze uz mu ted nebude verit a ze ho bude vic prohanet pri vyuce :(( mam z toho spatny pocit

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML