Kornelije - šetření 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
269
6.5.19 08:18

Dobré ráno holky,
u nás dnes:
snídaně: tuňákovo-vajíčková pomazánka, domácí celozrnný chleba, okurka, mrkev
svačina: chia pudink, jablko
oběd: mám výjimečně v práci - pečené kuře + brkaše + zeleninový salát, jinak manžel rajčatové rizoto s mletým masem ze soboty
odpolední svačina: raw tyčinka/nebo zbytek pomazánky se zeleninou (vzala jsem si hodně 8o :lol: )
večeře: domácí tortily s hummusem a kuřecím masem (budou asi i na zítra na oběd/svačinu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42471
6.5.19 08:29

U nás snídaně a svačina: já a dcera bílý jogurt, cottage, žitný chléb, rajčata, rucola, mrkev, manžel párky, chléb. Na oběd má dcera a manžel bramborový salát a karbanátky od včerejška ( dcera čočkové). Já v práci krůtí curry s rýžovými nudlemi. Odpoledne asi ovoce, zelenina. Večeře zatím nevím, něco aby zbylo na zítra pro dceru a manžela, já zelenina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
6.5.19 08:38

U nás dnes na snídani bageta, sýr, šunka, okurek.. svačina jablka.. polévka zelňačka, druhé s odpolední svačinou ještě přesně nevím, jedu za chvilku na nákup do Albertu..k večeři budou párky, zelenina, pečivo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
6.5.19 08:38

Holky, máte nějaké super recepty, kde se zpracuje hodně ořechů? Už jsme vyjedli jablka, teď jsou na řadě ořechy. Chystám se upéct kynutý ořechovník, jestli se podaří, dám recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.5.19 08:48

Jinak myslím, že ten chia pudink není až tak drahá varianta klasického pudinku…
Dala jsem půl litru mléka + jeden hodně zralý banán místo sladidla + cca 5 lžic chia semínek
Jsou z toho dva velké pudinky - pro děti myslím úplně stačí rozdělit na 3/4 porce. 0,5l mléka (7Kč) + 1 banán (5Kč) + 5 lžic chia 8Kč (sáček 500g/74Kč - použila jsem tak 50g?)
Celkem 20Kč (10Kč/velká porce nebo 5Kč/malá porce)

Pořád mi to přijde výživnější než klasický z pytlíku s cukrem (i když ten mám taky ráda)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
6.5.19 10:07
@Tiger-lily píše:
Holky, máte nějaké super recepty, kde se zpracuje hodně ořechů? Už jsme vyjedli jablka, teď jsou na řadě ořechy. Chystám se upéct kynutý ořechovník, jestli se podaří, dám recept.

Super recept asi ne ale mám ráda ořechové dorty..tam je potřeba hodně ořechů jak do těsta a taky do krému… nebo upéct nějaké cukroví?.. žloutkové řezy, vanilkové rohlíčky.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
6.5.19 11:20

Ja dnes dělám kuře na chilli a medu a k tomu ryzove nudle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.5.19 11:30
@Eemii
@Eemii píše:
Ja dnes dělám kuře na chilli a medu a k tomu ryzove nudle.

Mňáám, tak to mám v plánu na tento měsíc taky - teď jsi mi udělala chutě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
6.5.19 12:47

@kornelije Chci právě něco, co není moc (nebo není vůbec) sladké. Ořechový dort dělám ráda, ale jen, když má někdo narozky nebo tak a cukroví snad jen na vánoce. Naposled jsem dělala ořechový frgál a taky dělám mrkvový dort s ořechy, je to skoro samá mrkev+ořechy a náplň z tvarohu, takže to jím i já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
6.5.19 14:02

Dneska mi poštou přišla obálka z Tesca a v tom kupóny.. když nakoupím za 600,– dostanu slevu 150,–.. těch kuponů mám 4 kusy na určite týdny.. 8o.. mám radost.. vždy mi přišla nanejvýš sleva do 45,– Kč ale 600,– Kč je hezká částka…

Ve městě jsem v řeznictví nakoupila nějaké maso, krůtí srdíčka za 55,– kg kuřecí skelety 14,– kg a kuřecí stehna 33,– za kilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
6.5.19 15:04

@Tiger-lily ježíš orechy miluju a zavidim, ja uz nemam skoro žádné. :( ja hodně dělám orechovou babovku , jablka uz taky dosla a letos moc kvetu nebylo, takze letos asi bude uroda jablek naprd :(
Ale zase mam konecne obsypanou merunku, loni to zmrzlo a nebylo nic.Snad se s nimi nic nestane jak je hnusne.

Dneska jsem v kauflandu koupila rajcata 24,90 a bile papriky 45,–,vejce 6ks L za 12,–..takze jasna volba, leco :lol:
A taky meli jahody 500g za 28,–, takze jsem delala tvarohove knedliky :jazyk:
Jo a meli tam cokoladove zajicky orion, takove malé asi 30g za 1,–, tak jsem neodolala a vzala jich 30ks :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42471
7.5.19 05:28

Tak včera k večeři a dnes k obědu: Manžel francouzské brambory, dcera kuskus se zeleninou. Dnes k snídani knäckebrot ( manžel) se sýrem a rajčaty, k svačině podmáslí, rajčata, okurky, dcera podmáslí, banán, jablko, manžel nevím Já k obědu rybu, brambory, zelný salát ( v práci). K svačině ovoce, zelenina. K večeři uvidíme, asi zeleninový salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
7.5.19 07:14

@kornelije Mě přišly taky ty kupony, akorát, že musím udělat nákup 700Kc a dostanu slevu 70Kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
7.5.19 07:28

@pionyrka a využiješ? Já bych se ho kdyžtak ujala pro babičku, objednávám jí Tesco, protože sotva leze a dřív jsem jí nakupovala já, ale s dětmi je to šílený teď, ta malá vůbec nechce sedět ve vozíku a pobíhá tam, tak mi tečou nervy a radší jí nechávám vozit tesco 1× za 14dní mega nákup.
Ale je možné, že jí snad taky dojdou kupony :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
7.5.19 07:50
@lucynka25
@lucynka25 píše:
@pionyrka a využiješ? Já bych se ho kdyžtak ujala pro babičku, objednávám jí Tesco, protože sotva leze a dřív jsem jí nakupovala já, ale s dětmi je to šílený teď, ta malá vůbec nechce sedět ve vozíku a pobíhá tam, tak mi tečou nervy a radší jí nechávám vozit tesco 1× za 14dní mega nákup.
Ale je možné, že jí snad taky dojdou kupony :think:

Myslím, že se ty kupony musí využít s tesco kartou, ke které přišly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat