Kornelije - šetření 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
269
7.5.19 07:53

Dobré ráno všem :)
Narazila jsem na dobrý tip jak zužitkovat uvařené brambory - bramborové vafle se sýrem:
https://www.albert.cz/…pecene-syrem
2 hrnky uvařených brambor
4 lžíce másla
60ml podmáslí
60g hladké nebo poloh. mouky
2 vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky sody
pažitka, sůl, pepř, česnek
1 hrnek strouhaného sýru

Máslo rozpusťte v rendlíku a nechte ho lehce zezlátnout a zavonět. Pak ho přelijte do mísy a našlehejte ho spolu s podmáslím a vejci. Pak přidejte rozmačkané brambory a 2 lžíce pažitky. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, pepř a sušený česnek. Pak směs suchých ingrediencí přidávejte k mokrým. Přesvěčte se, že jste mouku vmíchali důkladně. Z těsta postupně odebírejte a ve vaflovači udělejte vafle. Těsně před servírováním je posypte sýrem a krátce zapečte. Podávejte posypané zbylou pažitkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
7.5.19 09:02

@Pauline Chic super ;)

Jinak to je asi pravda, ze to bude na karticku, ale tak ma ji taky, treba ji to take prijde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
7.5.19 10:05
@pionyrka píše:
@kornelije Mě přišly taky ty kupony, akorát, že musím udělat nákup 700Kc a dostanu slevu 70Kc

Já jsem teda byla překvapená tou slevou.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
7.5.19 10:07
@lucynka25 píše:
@pionyrka a využiješ? Já bych se ho kdyžtak ujala pro babičku, objednávám jí Tesco, protože sotva leze a dřív jsem jí nakupovala já, ale s dětmi je to šílený teď, ta malá vůbec nechce sedět ve vozíku a pobíhá tam, tak mi tečou nervy a radší jí nechávám vozit tesco 1× za 14dní mega nákup.
Ale je možné, že jí snad taky dojdou kupony :think:

Ty kupóny se musí použít v obchodě.. alespoň co jsem pochopila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
7.5.19 10:11
@Pauline Chic píše:
Dobré ráno všem :)
Narazila jsem na dobrý tip jak zužitkovat uvařené brambory - bramborové vafle se sýrem:
https://www.albert.cz/…pecene-syrem
2 hrnky uvařených brambor
4 lžíce másla
60ml podmáslí
60g hladké nebo poloh. mouky
2 vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky sody
pažitka, sůl, pepř, česnek
1 hrnek strouhaného sýruMáslo rozpusťte v rendlíku a nechte ho lehce zezlátnout a zavonět. Pak ho přelijte do mísy a našlehejte ho spolu s podmáslím a vejci. Pak přidejte rozmačkané brambory a 2 lžíce pažitky. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, pepř a sušený česnek. Pak směs suchých ingrediencí přidávejte k mokrým. Přesvěčte se, že jste mouku vmíchali důkladně. Z těsta postupně odebírejte a ve vaflovači udělejte vafle. Těsně před servírováním je posypte sýrem a krátce zapečte. Podávejte posypané zbylou pažitkou.
:mavam:..Recept vypadá zajímavě, jenom nemám vaflovac…ale může se to třeba supnout do trouby :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
7.5.19 10:17

Jsem ty kupony vyfotila. :D tech 30,– Kč nosím v peněžence už skoro rok..do Tesca moc nechodím a když už tak vždy zapomenu ten kupón uplatnit.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
7.5.19 11:29

@kornelije joo tyhle ano, ty nam chodi taky, ale nikdo tam nejezdi :mrgreen: Ja myslela, ze jsou to ty online, driv se dalo sehnat vsude mozne spousta kodu na slevu a dopravu zdarma..no asi uz maji dost zákazníků a nemusi to poskytovat :?

Jinak také nemam vaflovac, ale hrozne bych ho chtela, vafle miluju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1252
7.5.19 11:30

@kornelije tak jsem koukla do diskuse na jídelníček na květen a stále nic :nevim: Kdy to chceš dopisovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
7.5.19 11:33
@adamura píše:
@kornelije tak jsem koukla do diskuse na jídelníček na květen a stále nic :nevim: Kdy to chceš dopisovat?

Právě se chystám vložit fotky a jídelníček.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
7.5.19 12:43

@lucynka25 :kytka: Ti budu muset nějaké poslat. Ale protože ořechy jsou nevyzpytatelné a jeden rok jich je fůra a pak třeba dva roky skoro nic, tak jsem ráda za zásoby. No a ořechovec se povedl a ještě předčil očekávání :dance:. Takže zařazuju do snídaňového repertoáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
7.5.19 12:45

@Tiger-lily jo to je.jako z jablkama, letos asi nebude nic moc..nebyly skoro zadne kvety :( ty jsi mela? Mate take jablka vid?

Jinak.ten vypada luxusne teda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
7.5.19 12:52

@lucynka25 U nás květů dost, ale kvůli té zimě málo včel, tak snad stačily aspoň trochu ty včelky zamakat a opylovaly :D. O jednu jabloň jsme bohužel přišli, další zatím nevím, ale budou určitě hrušky, třešně i švestky. No uvidíme. A závin zkus, všichni si pochvalovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
7.5.19 12:53

Když jsme u toho šetření, jak jste na tom s šetřením a spotřebou vody? Jsem mrkla na nějakou statistiku, že průměrná spotřeba je 90 l/osobu/den, tedy při průměr ceně 9 kč/osoba/den. :think: Vlezete do limitu? Nebo jste pod ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16990
7.5.19 13:35

Tak jsem zvědavá, mám za sebou první nákup v Květnu - učtenky budu schovávat :lol: První nákup docela pálka, dokupovaly se zásoby a hlavně ryby na grilovačky a to hned skočí nahoru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56264
7.5.19 13:39
@Tiger-lily píše:
Když jsme u toho šetření, jak jste na tom s šetřením a spotřebou vody? Jsem mrkla na nějakou statistiku, že průměrná spotřeba je 90 l/osobu/den, tedy při průměr ceně 9 kč/osoba/den. :think: Vlezete do limitu? Nebo jste pod ním?

Jsme pod nim, asi o 30%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat