Kornelije - šetření 2019
- Fotoalbum (248)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dobré ráno všem ![]()
Narazila jsem na dobrý tip jak zužitkovat uvařené brambory - bramborové vafle se sýrem:
https://www.albert.cz/…pecene-syrem
2 hrnky uvařených brambor
4 lžíce másla
60ml podmáslí
60g hladké nebo poloh. mouky
2 vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky sody
pažitka, sůl, pepř, česnek
1 hrnek strouhaného sýru
Máslo rozpusťte v rendlíku a nechte ho lehce zezlátnout a zavonět. Pak ho přelijte do mísy a našlehejte ho spolu s podmáslím a vejci. Pak přidejte rozmačkané brambory a 2 lžíce pažitky. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, pepř a sušený česnek. Pak směs suchých ingrediencí přidávejte k mokrým. Přesvěčte se, že jste mouku vmíchali důkladně. Z těsta postupně odebírejte a ve vaflovači udělejte vafle. Těsně před servírováním je posypte sýrem a krátce zapečte. Podávejte posypané zbylou pažitkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pauline Chic super ![]()
Jinak to je asi pravda, ze to bude na karticku, ale tak ma ji taky, treba ji to take prijde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka píše:
@kornelije Mě přišly taky ty kupony, akorát, že musím udělat nákup 700Kc a dostanu slevu 70Kc
Já jsem teda byla překvapená tou slevou.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@pionyrka a využiješ? Já bych se ho kdyžtak ujala pro babičku, objednávám jí Tesco, protože sotva leze a dřív jsem jí nakupovala já, ale s dětmi je to šílený teď, ta malá vůbec nechce sedět ve vozíku a pobíhá tam, tak mi tečou nervy a radší jí nechávám vozit tesco 1× za 14dní mega nákup.
Ale je možné, že jí snad taky dojdou kupony
Ty kupóny se musí použít v obchodě.. alespoň co jsem pochopila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pauline Chic píše:
Dobré ráno všem
Narazila jsem na dobrý tip jak zužitkovat uvařené brambory - bramborové vafle se sýrem:
https://www.albert.cz/…pecene-syrem
2 hrnky uvařených brambor
4 lžíce másla
60ml podmáslí
60g hladké nebo poloh. mouky
2 vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky sody
pažitka, sůl, pepř, česnek
1 hrnek strouhaného sýruMáslo rozpusťte v rendlíku a nechte ho lehce zezlátnout a zavonět. Pak ho přelijte do mísy a našlehejte ho spolu s podmáslím a vejci. Pak přidejte rozmačkané brambory a 2 lžíce pažitky. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, pepř a sušený česnek. Pak směs suchých ingrediencí přidávejte k mokrým. Přesvěčte se, že jste mouku vmíchali důkladně. Z těsta postupně odebírejte a ve vaflovači udělejte vafle. Těsně před servírováním je posypte sýrem a krátce zapečte. Podávejte posypané zbylou pažitkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem ty kupony vyfotila.
tech 30,– Kč nosím v peněžence už skoro rok..do Tesca moc nechodím a když už tak vždy zapomenu ten kupón uplatnit.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije joo tyhle ano, ty nam chodi taky, ale nikdo tam nejezdi
Ja myslela, ze jsou to ty online, driv se dalo sehnat vsude mozne spousta kodu na slevu a dopravu zdarma..no asi uz maji dost zákazníků a nemusi to poskytovat ![]()
Jinak také nemam vaflovac, ale hrozne bych ho chtela, vafle miluju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije tak jsem koukla do diskuse na jídelníček na květen a stále nic
Kdy to chceš dopisovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adamura píše:
@kornelije tak jsem koukla do diskuse na jídelníček na květen a stále nicKdy to chceš dopisovat?
Právě se chystám vložit fotky a jídelníček.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25
Ti budu muset nějaké poslat. Ale protože ořechy jsou nevyzpytatelné a jeden rok jich je fůra a pak třeba dva roky skoro nic, tak jsem ráda za zásoby. No a ořechovec se povedl a ještě předčil očekávání
. Takže zařazuju do snídaňového repertoáru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily jo to je.jako z jablkama, letos asi nebude nic moc..nebyly skoro zadne kvety
ty jsi mela? Mate take jablka vid?
Jinak.ten vypada luxusne teda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 U nás květů dost, ale kvůli té zimě málo včel, tak snad stačily aspoň trochu ty včelky zamakat a opylovaly
. O jednu jabloň jsme bohužel přišli, další zatím nevím, ale budou určitě hrušky, třešně i švestky. No uvidíme. A závin zkus, všichni si pochvalovali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsme u toho šetření, jak jste na tom s šetřením a spotřebou vody? Jsem mrkla na nějakou statistiku, že průměrná spotřeba je 90 l/osobu/den, tedy při průměr ceně 9 kč/osoba/den.
Vlezete do limitu? Nebo jste pod ním?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem zvědavá, mám za sebou první nákup v Květnu - učtenky budu schovávat
První nákup docela pálka, dokupovaly se zásoby a hlavně ryby na grilovačky a to hned skočí nahoru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
Když jsme u toho šetření, jak jste na tom s šetřením a spotřebou vody? Jsem mrkla na nějakou statistiku, že průměrná spotřeba je 90 l/osobu/den, tedy při průměr ceně 9 kč/osoba/den.Vlezete do limitu? Nebo jste pod ním?
Jsme pod nim, asi o 30%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit