Kornelije - šetření 2019
- Fotoalbum (248)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kornelije píše:..Recept vypadá zajímavě, jenom nemám vaflovac…ale může se to třeba supnout do trouby
Myslím, že můžeš udělat klidně placičky a opéct na pánvi..my si k tomu dáme ten rozpečený sýr + jogurtový dip, aby byly i bílkoviny a zeleninový salát..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily my jsme teda přesný průměr
v létě podstatně víc (bazen, častější hygiena…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
Když jsme u toho šetření, jak jste na tom s šetřením a spotřebou vody? Jsem mrkla na nějakou statistiku, že průměrná spotřeba je 90 l/osobu/den, tedy při průměr ceně 9 kč/osoba/den.Vlezete do limitu? Nebo jste pod ním?
Musím pohledat kolik máme spotřebu, teď nevím přesně..ale platíme co tři měsíce plus minus 2 000,–.. teď jak pršelo tak máme plné 4 bečky na zalévání a to když je sucho je za pár dnů pryč.. já ale hodně používám vodu za zalévání hlavně květin před domem z kuchyně.. při oplachování zeleniny, ovoce, když oplachuji třeba brambory apod.. určitě to někdy zkuste, člověk nevěří kolik vody se takto ušetří..a jelikož bude pořád hůř s vodou a suchém mám plno plastových flasek nebo třeba láhve od pracího gelu naplněné vodou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše:
Musím pohledat kolik máme spotřebu, teď nevím přesně..ale platíme co tři měsíce plus minus 2 000,–.. teď jak pršelo tak máme plné 4 bečky na zalévání a to když je sucho je za pár dnů pryč.. já ale hodně používám vodu za zalévání hlavně květin před domem z kuchyně.. při oplachování zeleniny, ovoce, když oplachuji třeba brambory apod.. určitě to někdy zkuste, člověk nevěří kolik vody se takto ušetří..a jelikož bude pořád hůř s vodou a suchém mám plno plastových flasek nebo třeba láhve od pracího gelu naplněné vodou..
A co s tou vodou v těch petkách děláš. Já mám akorát 2 litry, když u nás teče špinavá voda ( třeba po bouřce, nebo když opravují někde potrubí). Pravidelně obměňuji ( zaleju tím kytky).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
A co s tou vodou v těch petkách děláš. Já mám akorát 2 litry, když u nás teče špinavá voda ( třeba po bouřce, nebo když opravují někde potrubí). Pravidelně obměňuji ( zaleju tím kytky).
Taky mám tu vodu na kytky… před domem máme posezení a hooodne květin.. hlavně hortenzie a ty musím zalévat v létě i třikrát za den..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dneska plánuji ukázkový šetříci oběd. BUde bramborová kaše a volská oka. Jsem na to dostala děsnou chuť o víkendu, ale dcera nejí kaši a nevím jak by prošlo volské oko, tak jsem to nechala na dnešek, kdy je u babičky. Brambory jsou sice teď drahé, ale vajíčka mám zadarmo.
Ještě chci upéct chleba, když budu mít nenáročné vaření a manžel je doma, takže může hlídat malou, udělat puding a vajíčkovou pomazánku. Defakto vše levné a rychlé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Filanda píše:
Já dneska plánuji ukázkový šetříci oběd. BUde bramborová kaše a volská oka. Jsem na to dostala děsnou chuť o víkendu, ale dcera nejí kaši a nevím jak by prošlo volské oko, tak jsem to nechala na dnešek, kdy je u babičky. Brambory jsou sice teď drahé, ale vajíčka mám zadarmo.Ještě chci upéct chleba, když budu mít nenáročné vaření a manžel je doma, takže může hlídat malou, udělat puding a vajíčkovou pomazánku. Defakto vše levné a rychlé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zítra mám v plánu česnekovou polévku, kuřecí stehna s podmáslím, brambory, zeleninový salát, hraběnčin koláč…v pátek špenátová polévka, buchtičky s krémem…v sobotu a neděli ještě uvidím.. uvažovala jsem nad plněnýma paprikama s testovinou…
Co máte v plánu vařit vy na další dny?..
Já mám sice přibližný plán ale záleží na co bude chuť a co třeba nakoupím v dalších dnech.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak si užíváte dnešního volná?..venku to vypadá na hezký den, už svítí sluníčko, já se chystám pracovat na zahradě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás přírodní kuřecí plátek, dcera sójový plátek, brambory, okurkový salát. K večeři zeleninová polévka. Zítra k snídani ovesná kaše, k obědu dcera zbytek polévky. Já a muž budeme mít oběd v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás se včera nevarilo, byli jsme na výletě v Sape a přivezli jsme si i večeři. Jídlo mají teda naprosto skvělý. Dovezla jsem si spoustu kořeni, omáček a nudli, tak vymyslim, co z toho použiji a udělám dnes k obědu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme pred chvili posnidali michana vajicka s koprivami a nepalovy chleb. Kolem 11 jdeme na kola obed bude az prijedeme kolem 4. Veprovy platek se zampiony a celerove placicky. K veceri jen nejaka zelenina. Zitra a pozitri bude vyvar z uzenych kosti se zeleninou a kroupami a zapecene zelofleky s uzenym.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se chystám zítra odpoledne na větší nákup, takže večer uplácám jen nudle se zeleninou a tofu. Na víkend tentokrát plány nemám. Jedeme k mamce a tam si řídí a plánuje vaření ona, tak nemusím vymýšlet
V poslední době mi už zase těžce dochází inspirace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás budou zítra koule z mletého masa s fazolemi + chleba (mleté maso cca 50kč, fazole v akci 9,90) a budeme to mít s manželem na dva dny…děti obědvají ve školce a škole. K večeři zítra domácí vajíčka naměkko s chlebem a zeleninou. O víkendu určitě udělám brambory s volským okem a v neděli ještě nevím, děti na víkend nebudou doma - hlídá babička, tak nebudu zbytečně vyvařovat. Dnes jsem upekla kynutý borůvkový koláč - náklady cca 40kč a bude minimálně tři dny k snídani, manžel tu má musli (akce v tescu 1+1 zdarma).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eemii jsme z Prahy a v Sapě jsem nikdy nebyla
Musím to tam jet taky omrknout
Na hadry nejsem, spíš to jídlo by mě zajímalo, tam se asi sežene komplet věci na čínu atak, že?
Já dělala dneska řízky a obalované žampiony s máslovými bramborami a je i na zítra. Musím se učit, tak není čas vyvářet ![]()
Koupila jsem i levně hlívu, tak budu dělat zase guláš , je luxusní a minule ho bylo málo
a na ráno upeču rychlý štrudl.
jinak spotřebu vody nevím kde jsem založila, tak když to najdu..juknu se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit