Kornelije - šetření 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
269
7.5.19 16:00
@kornelije
@kornelije píše: :mavam:..Recept vypadá zajímavě, jenom nemám vaflovac…ale může se to třeba supnout do trouby :think:

Myslím, že můžeš udělat klidně placičky a opéct na pánvi..my si k tomu dáme ten rozpečený sýr + jogurtový dip, aby byly i bílkoviny a zeleninový salát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.5.19 18:29

@Tiger-lily my jsme teda přesný průměr :palec: v létě podstatně víc (bazen, častější hygiena…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
7.5.19 19:38
@Tiger-lily píše:
Když jsme u toho šetření, jak jste na tom s šetřením a spotřebou vody? Jsem mrkla na nějakou statistiku, že průměrná spotřeba je 90 l/osobu/den, tedy při průměr ceně 9 kč/osoba/den. :think: Vlezete do limitu? Nebo jste pod ním?

Musím pohledat kolik máme spotřebu, teď nevím přesně..ale platíme co tři měsíce plus minus 2 000,–.. teď jak pršelo tak máme plné 4 bečky na zalévání a to když je sucho je za pár dnů pryč.. já ale hodně používám vodu za zalévání hlavně květin před domem z kuchyně.. při oplachování zeleniny, ovoce, když oplachuji třeba brambory apod.. určitě to někdy zkuste, člověk nevěří kolik vody se takto ušetří..a jelikož bude pořád hůř s vodou a suchém mám plno plastových flasek nebo třeba láhve od pracího gelu naplněné vodou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42355
7.5.19 20:27
@kornelije píše:
Musím pohledat kolik máme spotřebu, teď nevím přesně..ale platíme co tři měsíce plus minus 2 000,–.. teď jak pršelo tak máme plné 4 bečky na zalévání a to když je sucho je za pár dnů pryč.. já ale hodně používám vodu za zalévání hlavně květin před domem z kuchyně.. při oplachování zeleniny, ovoce, když oplachuji třeba brambory apod.. určitě to někdy zkuste, člověk nevěří kolik vody se takto ušetří..a jelikož bude pořád hůř s vodou a suchém mám plno plastových flasek nebo třeba láhve od pracího gelu naplněné vodou..

A co s tou vodou v těch petkách děláš. Já mám akorát 2 litry, když u nás teče špinavá voda ( třeba po bouřce, nebo když opravují někde potrubí). Pravidelně obměňuji ( zaleju tím kytky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
7.5.19 21:27
@Havlova píše:
A co s tou vodou v těch petkách děláš. Já mám akorát 2 litry, když u nás teče špinavá voda ( třeba po bouřce, nebo když opravují někde potrubí). Pravidelně obměňuji ( zaleju tím kytky).

Taky mám tu vodu na kytky… před domem máme posezení a hooodne květin.. hlavně hortenzie a ty musím zalévat v létě i třikrát za den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
8.5.19 06:46

Já dneska plánuji ukázkový šetříci oběd. BUde bramborová kaše a volská oka. Jsem na to dostala děsnou chuť o víkendu, ale dcera nejí kaši a nevím jak by prošlo volské oko, tak jsem to nechala na dnešek, kdy je u babičky. Brambory jsou sice teď drahé, ale vajíčka mám zadarmo. :palec: Ještě chci upéct chleba, když budu mít nenáročné vaření a manžel je doma, takže může hlídat malou, udělat puding a vajíčkovou pomazánku. Defakto vše levné a rychlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
8.5.19 07:23
@Filanda píše:
Já dneska plánuji ukázkový šetříci oběd. BUde bramborová kaše a volská oka. Jsem na to dostala děsnou chuť o víkendu, ale dcera nejí kaši a nevím jak by prošlo volské oko, tak jsem to nechala na dnešek, kdy je u babičky. Brambory jsou sice teď drahé, ale vajíčka mám zadarmo. :palec: Ještě chci upéct chleba, když budu mít nenáročné vaření a manžel je doma, takže může hlídat malou, udělat puding a vajíčkovou pomazánku. Defakto vše levné a rychlé.
:palec: u nás taký levně.. polévka kuřecí vývar ze vcerejska a čočka na husto s volským okem…na snídani bude jogurt s marmeládou, svačina jablka k večeři domácí houska a mrkvova pomazánka…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
8.5.19 07:33

Zítra mám v plánu česnekovou polévku, kuřecí stehna s podmáslím, brambory, zeleninový salát, hraběnčin koláč…v pátek špenátová polévka, buchtičky s krémem…v sobotu a neděli ještě uvidím.. uvažovala jsem nad plněnýma paprikama s testovinou…

Co máte v plánu vařit vy na další dny?..
Já mám sice přibližný plán ale záleží na co bude chuť a co třeba nakoupím v dalších dnech.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
8.5.19 08:01

A jak si užíváte dnešního volná?..venku to vypadá na hezký den, už svítí sluníčko, já se chystám pracovat na zahradě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42355
8.5.19 08:37

U nás přírodní kuřecí plátek, dcera sójový plátek, brambory, okurkový salát. K večeři zeleninová polévka. Zítra k snídani ovesná kaše, k obědu dcera zbytek polévky. Já a muž budeme mít oběd v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
8.5.19 08:41

Tak u nás se včera nevarilo, byli jsme na výletě v Sape a přivezli jsme si i večeři. Jídlo mají teda naprosto skvělý. Dovezla jsem si spoustu kořeni, omáček a nudli, tak vymyslim, co z toho použiji a udělám dnes k obědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9501
8.5.19 08:52

My jsme pred chvili posnidali michana vajicka s koprivami a nepalovy chleb. Kolem 11 jdeme na kola obed bude az prijedeme kolem 4. Veprovy platek se zampiony a celerove placicky. K veceri jen nejaka zelenina. Zitra a pozitri bude vyvar z uzenych kosti se zeleninou a kroupami a zapecene zelofleky s uzenym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
8.5.19 11:34

Já se chystám zítra odpoledne na větší nákup, takže večer uplácám jen nudle se zeleninou a tofu. Na víkend tentokrát plány nemám. Jedeme k mamce a tam si řídí a plánuje vaření ona, tak nemusím vymýšlet :) V poslední době mi už zase těžce dochází inspirace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
8.5.19 16:13

U nás budou zítra koule z mletého masa s fazolemi + chleba (mleté maso cca 50kč, fazole v akci 9,90) a budeme to mít s manželem na dva dny…děti obědvají ve školce a škole. K večeři zítra domácí vajíčka naměkko s chlebem a zeleninou. O víkendu určitě udělám brambory s volským okem a v neděli ještě nevím, děti na víkend nebudou doma - hlídá babička, tak nebudu zbytečně vyvařovat. Dnes jsem upekla kynutý borůvkový koláč - náklady cca 40kč a bude minimálně tři dny k snídani, manžel tu má musli (akce v tescu 1+1 zdarma).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
8.5.19 18:06

@Eemii jsme z Prahy a v Sapě jsem nikdy nebyla :oops: Musím to tam jet taky omrknout :mrgreen: Na hadry nejsem, spíš to jídlo by mě zajímalo, tam se asi sežene komplet věci na čínu atak, že?

Já dělala dneska řízky a obalované žampiony s máslovými bramborami a je i na zítra. Musím se učit, tak není čas vyvářet :lol:
Koupila jsem i levně hlívu, tak budu dělat zase guláš , je luxusní a minule ho bylo málo :? a na ráno upeču rychlý štrudl.

jinak spotřebu vody nevím kde jsem založila, tak když to najdu..juknu se.

@Filanda zkus načerpat inspiraci tady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat