Zavřou zase školy kvůli covidu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
7.11.21 22:50
@Limi123 píše:
Tak máme 356 na JIP, před 14 dny bylo 127. Pokud to co 14 dnů vzroste 2.8×, tak za 4 týdny máme na JIP 356×2.8×2.8 = 2791 lidí.

Zatím historicky nejvíc jsme měli 2062 lidí.

Jako možná to půjde o kousek pomaleji, ale tipuji, že nejpozději po Vánocích bude tvrdý lock, nebo masivní PCR testy.

Kdo hlasuje, že nic nezavřou?

Já bych spíš začala rychle kupovat na Vánoce, kdyby náhodou museli zavřít těsně před i obchody… Možná budou muset. To by to asi přepravní společnosti úplně nedaly.

budoucí ministr zdravotnictví prof.MUDr.Váleknás už na to začíná připravovat. Doslova mu to „smrdí“ lockdownem. Pokud naznačuje, už je to hotová věc. Tento týden jdu pro jistotu nakupovat dárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
8.11.21 06:58
@Aspera píše:
On je v tom super chaos. Mě volala hygiena, protože syn je pozitivní a jako automat a když po 7 dnech bude mít neg. test a nebude mít příznaky může jít do školy, já říkám, ale syn je pozitivní jo aha, tak to bude 14 dní doma. Pak jsem se dohodly, že tohle můžeme využít u dcery, pokud bude neg. a zdravá. Ale věřím, že dost lidí by to vzalo jako pohoda, poslali dítě na test a do školy. On by teda vyšel znova pozitivní, ale stejně.

To určitě spletl nějaký brigádník. Dva dny zpět jsem viděla, jak je hledají na tyto pozice trasování.
Kdyby se podle toho někdo řídil, měl by průšvih i on, pravidla jsou daná a neznalost zákona neomlouvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
8.11.21 07:34
@mado píše:
Syn měl v pondělí ve třídě pozitivního spolužáka, ve čtvrtek mi přišla SMS s odkazem na stránky hygieny, které jsme vyplnili a máme čekat na mail s pozvánkou na test. Mail zatím nepřišel. Kromě toho spolužáka do školy normálně všichni chodí.

Což by se teda nemělo. Jak má pozitivní test, všichni do karanteny. A pokud ti nepřišla pozvánka hned, tak už ji nečekej. Mě u syna taky nepřišla u dcery okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
8.11.21 07:36
@Pears206 píše:
To určitě spletl nějaký brigádník. Dva dny zpět jsem viděla, jak je hledají na tyto pozice trasování.
Kdyby se podle toho někdo řídil, měl by průšvih i on, pravidla jsou daná a neznalost zákona neomlouvá.

Neznalost zákona. Je otázka jak by to dopadlo. Ve škole jsme měli pozitivní dítě. Protože byl nachlazený, byl od pondělí doma a na covid se přišlo ve středu. Ihned telefon na hygienu, bude se něco dělat s třídou, když tam od pondělí nebyl? Ne nebude, to už je dlouho a druhý den nám je poslali do karanteny. Takže kocourkov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
8.11.21 07:44
@Aspera píše:
Neznalost zákona. Je otázka jak by to dopadlo. Ve škole jsme měli pozitivní dítě. Protože byl nachlazený, byl od pondělí doma a na covid se přišlo ve středu. Ihned telefon na hygienu, bude se něco dělat s třídou, když tam od pondělí nebyl? Ne nebude, to už je dlouho a druhý den nám je poslali do karanteny. Takže kocourkov.

Třídní syna mi říkala, že taky na hygieně změnili své rozhodnutí. Napřed poslali ve škole do karantény jen pár jedinců, o pár dní později celou třídu.
Teď to tam vypadá tak, že většina tříd v karanténě, ve škole jen očkovaní a jedou hybrid.
A stále přibývá tu stále více případů, kdy má covid i očkovaný, případ u mě v práci, v jiné škole, v ZUŠ tady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21885
8.11.21 09:56

U nás dnes testování, teď psal ředitel, všichni negativní. Minulý týden pozitivní dva (ověřeno) z 530 děcek. Žádná kalamita naštěstí, už se radují z každého dne, kdy můžou do školy a normálně žít.
Pokud to teď takhle bude každou další zimu, tak teda pěkně dekuji :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
8.11.21 16:16
@Burj Chalifa píše:
budoucí ministr zdravotnictví prof.MUDr.Váleknás už na to začíná připravovat. Doslova mu to „smrdí“ lockdownem. Pokud naznačuje, už je to hotová věc. Tento týden jdu pro jistotu nakupovat dárky.

Hotová věc to není, on se ten nárůst může zastavit. Ale tipuju 90 procent pravděpodobnost lock a zbytek že ne. Kvalifikovaný odhad z dosavadních čísel.

Dárky jsem většinu zařídila včera a zbytek jdu objednat dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
17.11.21 23:28

@Limi123 píše:
Tak máme 356 na JIP, před 14 dny bylo 127. Pokud to co 14 dnů vzroste 2.8×, tak za 4 týdny máme na JIP 356×2.8×2.8 = 2791 lidí.
Zatím historicky nejvíc jsme měli 2062 lidí.

Jako možná to půjde o kousek pomaleji, ale tipuji, že nejpozději po Vánocích bude tvrdý lock, nebo masivní PCR testy.

Kdo hlasuje, že nic nezavřou?

Já bych spíš začala rychle kupovat na Vánoce, kdyby náhodou museli zavřít těsně před i obchody… Možná budou muset. To by to asi přepravní společnosti úplně nedaly.
@stinga píše:
ty trumfneš i Flégra :nevim:
proti tobě je Flégr uchechtaný optimista
… Tak o 9 dnů později… Ještě pořád vypadám jako blázen, když jsem napsala, že nejpozději po Vánocích tvrdý lock? To jsem byla ještě hooodně optimistická, čeká nás to dřív.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
18.11.21 09:05
@Limi123 píše: … Tak o 9 dnů později… Ještě pořád vypadám jako blázen, když jsem napsala, že nejpozději po Vánocích tvrdý lock? To jsem byla ještě hooodně optimistická, čeká nás to dřív.

ty se na ten lockdown úplně třeseš, co? Zavírat školy na dlouho je nesmysl, byly zavřené rok a půl a jsme nejhorší v Evropě. Nemělo to tedy žádný efekt. Pokud je situace špatná, tak zavřít na 2 týdny a otevřít za jakékoliv situace. Jako vloni sliboval Prymula, že první stupně za 3 týdny otevře. Samozřejmě neotevřel, lhal národu do očí. Teď to raději nikdo nezavře, protože nikdo nevěří, že by se otevřely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.11.21 09:17

@Limi123 A všimla jsi si, že minulý školní rok to témeř celoroční zavření škol v podstatě vůbec ale vůbec nepomohlo? :lol:
Takže akorát napáchalo podstatně víc škody na dětech (a rodičíc zacyklených na OČR nebo HO), než přineslo užitku v nemocnicích. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
18.11.21 09:19
@Lucka1111 píše:
ty se na ten lockdown úplně třeseš, co? Zavírat školy na dlouho je nesmysl, byly zavřené rok a půl a jsme nejhorší v Evropě. Nemělo to tedy žádný efekt. Pokud je situace špatná, tak zavřít na 2 týdny a otevřít za jakékoliv situace. Jako vloni sliboval Prymula, že první stupně za 3 týdny otevře. Samozřejmě neotevřel, lhal národu do očí. Teď to raději nikdo nezavře, protože nikdo nevěří, že by se otevřely.

Já lockdown nechci, pracuju, mám dvě děti ve školce (z toho 1 předškoláka, který už před školou režim opravdu potřebuje!), Jsem očkovaná a konečně jsme se vrátili k normálnímu životu - mně naopak vadí, jak se tady do poslední chvíle všem maže med kolem úst, nedělá se vůbec nic i když z čísel už je patrné, že je třeba něco dělat. A pak se všechno zavře.

A tím, že se komunikuje, že je vše ok, i když není, jsou všichni v naprostém klidu a pak se během 14 dnů všechno zavře, protože nemocnice začnou přetékat.

Tobě přijde normální, že když řeknu, jak vycházejí čísla z analýzy, která je udělaná relativně konzervativně, tak se do mě lidi nejen v této diskusi opřou? Přeci to info je třeba říkat s předstihem, opatření je třeba dělat s předstihem, právě proto, abychom se lockdownu vyhnuli.

Proč to neděláme? Může mi to někdo vysvětlit? Vždyť čísla hovoří jasně a ten vývoj je predikovatelný s relativně vysokou spolehlivostí už dlouho.

Tomuhle lockdownu se šlo vyhnout, nebo minimálně ho časově odsunout, a tudíž podstatně zkrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
18.11.21 09:29
@Svistice píše:
@Limi123 A všimla jsi si, že minulý školní rok to témeř celoroční zavření škol v podstatě vůbec ale vůbec nepomohlo? :lol:
Takže akorát napáchalo podstatně víc škody na dětech (a rodičíc zacyklených na OČR nebo HO), než přineslo užitku v nemocnicích. ;)

Píšu snad, že chci zavírat školy?

Jinak lockdown samozřejmě pomohl, vc. zavření škol, vždy těsně po lockdownu zacaly čísla klesat.

Znovu píšu - nejsem zastánce lockdownu.

Naopak - nechápu, proč vláda komunikuje tak, jak komunikuje - ve chvíli, kdy už je jasné, že věci jsou jinak. A proč to nechává vždy dojít tak daleko, že se začne omezovat péče, místo levných opatření implementovaných dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
18.11.21 09:31

@Lucka1111 @Svistice to je právě ten problém. Na lidi, kteří dopředu řeknou - pozor, trend směřuje k přetečení nemocnic do 6 týdnů - je třeba něco dělat - se ukazuje jako na ty, kteří chtějí lockdown.

A opak je pravdou, ti lidé to říkají proto, aby ten lockdown nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21885
18.11.21 09:46

@Limi123 nemělo smysl zavření škol, začalo to klesat, protože přešel vrchol vlny a následně se začaly plnit nemocnice, ale starými a rizikovými. Potom, už při zavření škol přišla další vlna a bylo to stejné, virus si žil vlastním životem, zavření škol na něj nemělo vliv. Velký vliv to mělo jen na děti a jejich rodiče. Máš to fajn, že máš skolkače, tam není nutná příprava a bylo zavřeno chvíli. Pokud by ti zavřely na rok a půl školní dítě, zavřeli nejen školu, ale i jídelnu, družiny, kroužky, sporty, kulturu, ZUŠ… a ty viděla, jak ty děti doma strádáji, protože byly zvyklé a potřebuji něco jiného, než sedět týdny a měsíce před obrazovkou a pak jít na procházku, tak by ses tak netěsila, že to zavřou a dáš si oraz. O ekonomickém hledisku se ani zmiňovat nebudu.
Pripominaš mi důchodce, kteří taky vykřikuji, ať ty školy zavřou, ať to děcka neroznaší a my můžeme všude.
Plní se snad ty nemocnice dětma? Už se jim sebral kus života a tak to jako plánuješ každý rok, minimalně na půl roku zavřít děcka doma. Co z nich bude, otylá, nekomunikativní generace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
18.11.21 09:51
@mado píše:
@Limi123 nemělo smysl zavření škol, začalo to klesat, protože přešel vrchol vlny a následně se začaly plnit nemocnice, ale starými a rizikovými. Potom, už při zavření škol přišla další vlna a bylo to stejné, virus si žil vlastním životem, zavření škol na něj nemělo vliv. Velký vliv to mělo jen na děti a jejich rodiče. Máš to fajn, že máš skolkače, tam není nutná příprava a bylo zavřeno chvíli. Pokud by ti zavřely na rok a půl školní dítě, zavřeli nejen školu, ale i jídelnu, družiny, kroužky, sporty, kulturu, ZUŠ… a ty viděla, jak ty děti doma strádáji, protože byly zvyklé a potřebuji něco jiného, než sedět týdny a měsíce před obrazovkou a pak jít na procházku, tak by ses tak netěsila, že to zavřou a dáš si oraz. O ekonomickém hledisku se ani zmiňovat nebudu.
Pripominaš mi důchodce, kteří taky vykřikuji, ať ty školy zavřou, ať to děcka neroznaší a my můžeme všude.
Plní se snad ty nemocnice dětma? Už se jim sebral kus života a tak to jako plánuješ každý rok, minimalně na půl roku zavřít děcka doma. Co z nich bude, otylá, nekomunikativní generace.

Tak znovu - NAPSALA JSEM NĚKDE, ŽE SE MAJI ZAVRIT SKOLY???!!! NE!

Nicmene k tomu, co píšeš dál, začalo to klesat, protože lockdown. Proto vlna kulminovala. Z dat je patrné, že ty „vlny“ byly způsobené opatřeními, jinak by byla jedna velká (násobně větší) vlna a pokoj. Nevěřím, že kdo říká opak, že provedl jakoukoliv seriózní analýzu.

OPĚT - POUZE POPISUJI STAV, NESCHVALUJI, ZE SLO O SPRAVNOU CESTU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí