Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tímto nic neošetříš. On bude majitel, on si se svým majetkem bude nakládat jak chce. Pokud se rozejdete, nemusí ti nic vracet, tak bacha nato!
@Blekota a co mám teda dělat? abych nepřišla o peníze kdyby náhodou se něco stalo? díky
@Anonymní píše:
@Blekota a co mám teda dělat? abych nepřišla o peníze kdyby náhodou se něco stalo? díky
nic, věřit naivně jako já, že ti peníze vrátí. Já takhle s bývalým přišla o 40 tisíc. A to mám ještě štěstí, že mi 100 tisíc vrátil. O 40 jsem přišla.. takže asi tak.
Za mě si můžeš nechat auto napsat na sebe a on ať si dává benzín do účta za půjčené auto. Určitě to tak jde udělat, protože já když dělala v bývalé firmě, jezdila jsem svým autem a dańově si uznávali účtenky za projetý benzín.
Příspěvek upraven 05.08.15 v 11:41
Auto si napiš na sebe a on ať uplatňuje slevu na dani za účtenky z čerpacích stanic.
Jinak za mě chlapovi nevěř, tolik peněz vrazit do přítele. Kdybyjste byli manželé, neřeknu.
Pak tady budeš zakládat za 2 roky diskuzi, jak vymámit z bývalého peníze za koupené auto.
At si on veme auto na operatvni leasing, jde to odepisovat z dani.
@jkra co to je operativní leasing? a co směnka, když podepíšeme, to by tak šlo nebo ne?
Jak ošetřit, nevím, ale určitě nevěřit, ať je to sebevětší slušňák. Kdybych potřebovala auto (cesta do práce), nechala bych si svoje. Jinak, ať si ho koupí sám. Navíc auto narozdíl třeba od nemovitostí ztrácí rychle na hodnotě, ty potřebuješ lepší?
Po rozchodu fakt platit nechtěj, i když musej. Mám s tím vlastní zkušenost a jen s velkým štěstím (a tím, že to bylo celkem ošetřený) jsem svoje peníze víceméně dostala. Bylo to tenkrát hodně napínavý.
@Anonymní píše:
nedávej mu na to svoje prachy. ![]()
@martina.se píše:
nedávej mu na to svoje prachy.
kup si to auto na sebe, pokud už chceš nové ale TY BUĎ MAJITELKOU, NÉ ON.
@Blekota píše:
kup si to auto na sebe, pokud už chceš nové ale TY BUĎ MAJITELKOU, NÉ ON.
Tak zakladatelko, chlapovi řekni, že si pořídíš nové auto, ale ty budeš majitelkou. Pokud bude prskat, že se mu to nelíbí, řešila bych to pak jinak.
Zakladatelko, jak to u tebe vypadá? Řekla si chlapovi, že budeš majitelka auta?
Ahoj prosím o radu, kupuji s přítelem auto za 400 000Kč, já dám na to 120 000Kč +prodej mého auta, tak za 20 000Kč, auto musí být psané na přítele, je živnostník a může si ho odečíst z daní ale kdyby jsme se náhodo rozešli, jak si to mám já ošetřit, abych nepřišla o auto nebo o peníze, podepsat nějakou směnku nebo co radíte?