Krádež v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1468
18.11.25 00:13
@Anonymní píše: Více

A ona pořád bydlí sama doma? Nebo stále s tím vnukem? Nebo už se o ní stará někdo z tvé rodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.25 00:26

-

Příspěvek upraven 20.11.25 v 12:18

• Citovat
  • Upravit
80472
18.11.25 06:35

Opatrovnice ji vozí po doktorech? To je divné.
No hele, moje celoživotní zkušenost říká, že o peníze jde vždycky v první řadě. Řeči o spravedlnosti to jen zakrývají. nic víc, nic míň. Vždyť sama říkáš, že babička ty peníze nepotřebuje. Bojler stojí kolik? Dva tři tisíce? Asi tak. Snad na něj ještě má. Prostě a stručně - plánovali jste dědit a ono nebude co. Spraedlnost? Houby leda. Fakt by mě zajímalo, jak tohle skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.25 07:31

-

Příspěvek upraven 20.11.25 v 12:19

• Citovat
  • Upravit
2384
18.11.25 07:42

To, jak opatrovnice vozí babi po doktorech, mě zaujalo. Můžeš pls napsat, jak se tahle funkce přesně jmenuje a co všechno pro klientku dělá?

My žádáme o omezení svéprávnosti u otce, který má demenci, a určitě nebude shoda v tom, kdo z rodiny by měl být jeho opatrovníkem, takže opatrovník zvenčí by to hezky vyřešil. Jak probíhá ustanovení takového opatrovníka? Psalas, že to chtěl dělat někdo z rodiny - jak se stalo, že je to nakonec :( někdo mimo rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.25 07:54

-

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.25 08:02

-

• Citovat
  • Upravit
90
18.11.25 12:30

Ježíšmarjá, tady to jede! 😱

Bojler nestojí dva tři tisíce ale spíš dvacet třicet. Za toho opatrovníka se platí, do budoucna bude nejspíše babička muset do specializovaného domova (poplatek klidně taky 30.000 měsíčně a víc s tím, že příspěvek na péči si berou celý nad rámec „nájemného”), a to kdo ví na kolik let, takže z „babičce něco zbylo” bych taky úplně klidné spaní neměla. Do toho barák, kdo ví jak starej a v jakém stavu, prodat ho aktuálně úplně nelze (nutný souhlas opatrovníka a zatím není důvod), ale pokud se tam začne něco sypat, může to stát i sto tisíc ročně…

A když tu máme vnuka s určitou… pověstí, babičce postupně po částech (zajímavý, že smlouva je zřejmě na celou částku, když peníze mizely postupně, jak tam do toho sedí datum podpisu? Jaký je tam uveden způsob předání zápůjčky?) zmizí z účtu bezmála dvě mega… a vnouček se nám do toho vysvětlování zaplétá jak netopejr do vlasů… v barvách vidím, jak by to každá jedna z vás nechala plavat. Já bych teda po tom šla taky, já jsem na bezpráví pes a tady mi to teda smrdí. A to fakt nečekám, že mi někdo něco dá a na žádný dědictví se netřesu, jen mi vadí, když někdo někoho okrádá a věřím, že nejsem zdaleka jediná.

Nemám ráda, když se tyhle čachry s penězma dělají za zády zbytku rodiny. Protože z toho jsou pak přesně tyhle situace.

Za mne zakladatelka postupovala správně, to co bylo a jak bylo si zjistí policie a potom případně soud, to tady můžeme jen spekulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41602
18.11.25 12:37
@AndanteX píše: Více

půjčené peníze neřeší policie, to bude muset zakladatelka s opatrovnicí přes civilní soud a důkazní břemeno je na jejich straně hřiště…pokud dotyčný nic nemá, jak píše zakladatelka, je otázkou, zda takto zvyšovat babičce náklady :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.25 12:38

-

• Citovat
  • Upravit
25191
18.11.25 12:44

věřím ti to řešila jsem podobné případy vícekrát
většinou se to odložilo, protože se buď vůbec neprokázal tr. čin a úmysl podvodu, nebo poškozený nedal souhlas s trestním stíháním dotyčného, nebo mezitím umřel, nebyly hotové znalecké posudky z oboru psychiatrie, které trvají i rok, dva…
co k tomu říct…
Podat TO zdarma samozřejmě můžete, ale účinnější je se na něj jako rodina slítnout a od všeho ho odstříhnout..
Senior obvykle věří tomu, s kým tráví nejvíc času, nebo koho má ze záhadných důvodů nejradši.. podobá se to práci s malými dětmi, nemůžou za to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
18.11.25 13:54
@Keyllah píše: Více

Jop. PŮJČENÉ. Jenže tady nad tou půjčkou je teda velký otazník. Proto říkám, ať si to přechroustají orgány, já bych to TO podala taky a šlapala do toho, ať panáček vidí, že to nenechám být. Často jim rupnou nervy (a tady hodně záleží na tom, jak se OČTŘ chová u panáčkova výslechu, jestli to fakt chce šetřit, nebo mu rovnou sdělí, že se toho chce zbavit odložením) a aspoň zkusí něco vrátit.

Ono, jestli jsem pochopila, zakladatelce nejde úplně o to, aby šel bručet, nebo to všechno vrátil, ale aby nebyl tak vysmátej. To je to, z čeho se teda otvírá kudla v kapse i mně.

A případný soudní spor jde do dědictví jako pohledávka. Je to voser, musí se vyřešit procesní nástupnictví, ale jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
18.11.25 14:01
@inkakřivák píše: Více

Ty jo, tak to bude mít co dělat aby tak levný a kvalitní bojler za tu cenu koupila :palec: :lol:
A z čeho se babičce bude nebo teď platí péče, léky, energie, různé poplatky apod.? Pokud bude potřebovat intenzivní péči v domově se zvláštním režimem, kdo to bude platit? A ikdyby fakt nic nepotřebovala platit, tak je opravdu v pořádku, že ji někdo z rodiny obere o její (zřejmě) celoživotní úspory? Fakt se má jen mávnout rukou a říct, však co, nějaké peníze ji nechal, tak to je v pohodě? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.25 14:18

-

Příspěvek upraven 20.11.25 v 12:20

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.25 14:27

-