Karanténa pro celou zemi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61155
16.3.20 16:21
@olino píše:
Další poblázněná expertka, jak důchodci z Novinek…kolik lidí se asi nakazilo od lyžařů v Iránu? A přes hubu by potřebovali pojančení vyšilovači, kvůli kterým dělá Babiš tyhle tanečky, aby si pojistil příští volby a zakryl ty své prasárny…

No jako je fakt, že ze všech nakažených u nas se asi 75% nakazilo v Itálie, dost tady od těch, co byli v Itálii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
16.3.20 16:23

Holky pokud máte doma nějaké ty důchodce, vyřidte jim prosím, ať opravdu sedí doma. Dnes jsem vylezla ven a nestačila jsem se divit. Důchodci si vesele vysedávali na lavičkách a jezdili ve skupinkách na kolech. Přitom tyto opatření jsou hlavně kvůli nim. Pak budou hulákat na všechny strany, že oni se chudáčkové nakazili. Mě ty opatření samozřejmě taky asi jako všem dost komplikují život, ale tak ať to aspon ti důchodci teda dodržujou, když už všude píšou, že hlavně máme myslet na ně, jak jsou nejvíc ohrožený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.20 16:34
@Quinn7 píše:
Holky pokud máte doma nějaké ty důchodce, vyřidte jim prosím, ať opravdu sedí doma. Dnes jsem vylezla ven a nestačila jsem se divit. Důchodci si vesele vysedávali na lavičkách a jezdili ve skupinkách na kolech. Přitom tyto opatření jsou hlavně kvůli nim. Pak budou hulákat na všechny strany, že oni se chudáčkové nakazili. Mě ty opatření samozřejmě taky asi jako všem dost komplikují život, ale tak ať to aspon ti důchodci teda dodržujou, když už všude píšou, že hlavně máme myslet na ně, jak jsou nejvíc ohrožený.

To máš těžký, když nějakých plácnu 20% důchodců má stařeckou demenci. Mám v rodině případ-oni nejsou zvyklí respektovat nějaká nařízení. To je vidno třeba v běžném provozu, oni si jdou, přechod nepřechod, o berlich, když se na ně zatroubí ještě na tebe paštěkují, zvedají ruce a klejou…A v této situaci taky-řeknou ti, já přece nebudu sedět na zadku, když je venku hezky atd.atd.Nepřipouští si vážnost situace. Co s nimi pak?

• Citovat
  • Upravit
3118
16.3.20 16:42
@Anonymní píše:
To máš těžký, když nějakých plácnu 20% důchodců má stařeckou demenci. Mám v rodině případ-oni nejsou zvyklí respektovat nějaká nařízení. To je vidno třeba v běžném provozu, oni si jdou, přechod nepřechod, o berlich, když se na ně zatroubí ještě na tebe paštěkují, zvedají ruce a klejou…A v této situaci taky-řeknou ti, já přece nebudu sedět na zadku, když je venku hezky atd.atd.Nepřipouští si vážnost situace. Co s nimi pak?

to je pravda, ale ti důchodci co jsem potkala venku vypadali hodně vitálně. Samozřejmě mohli mít demenci nebo něco, ale pochybuju že opravdu všichni do jednoho. Spíš si myslím, že na to prostě kašlou, co si budem říkat. Jenže pak na to doplácíme všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
16.3.20 19:21
@Enmamma píše:
Tak soud mi odvolali. :(

Tak to me mrzi :hug: My jsme chteli po OSPODu, aby jsme podali predbezko. Soc. prac. se spojila primo se soudcem, predbezko nesouhladil, ale toho 26.3. (puvodni termin stani) pry to probehne bez nadi ucasti a mel by to schvalit. Tak ted se jen modlime, at se situace nejak vyrazne nezhorsi a vse probehne podle planu. Jinak pry si nechavaji jen akutni pripady a nebo jednoduche, kde muzou rozhodnout za zavrenymi dvermi bez ucatniku rizeni (Ostrava)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3869
16.3.20 19:38

@olino tam se to zatahlo ze zeme blizkych jako je Cina. U nas byli prvni lyzari ;) nez aby prisli o penize, tak se vydali na dovolenku, nez aby opet prisli o penize dorazili do zamestnani, na nakupy a uz to tu jede. Jinak chapu, ze kdyz jsi byl v Italii, tak to zde budes obhajovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.20 20:41

Já si myslím že u těch důchodců je to o tom že oni prostě to berou tak že za své životy zažili už kde jakou věc kde jaký problém a nic je nezabilo tak ani toto je nezabije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
16.3.20 21:00
@Čtyřlístek2 píše:
Já si myslím že u těch důchodců je to o tom že oni prostě to berou tak že za své životy zažili už kde jakou věc kde jaký problém a nic je nezabilo tak ani toto je nezabije

jo což to chápu, tak ať se teda zruší všechny ty nařízení a my můžeme normálně fungovat. Mě ani nevynesou postel do patra kvůli viru, ale prý před barákem mi ji vyloží (tam se přece taky potkají s lidma ne?) Nevím nechápu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7987
16.3.20 21:49
@Quinn7 píše:

no ono je to těžké, u spousty těch lidí bohužel hrozí, že když přestanou vycházet ven, tak možná už nevyjdou nikdy. Ono v takových 80ti letech přestat chodit má svá rizika. Nejen chybění sociálního kontaktu, ale i ztráta svalové hmoty, která v tomto věku ty lidi může uložit na lůžko. A pokud by zakázali chodit ven úplně, tak se může stát že spousta z nich půjde nakoupit jen proto aby se prošli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7987
16.3.20 21:53
@Čtyřlístek2 píše:

a nebo je to i zabije, ale v 80 či 90 letech to berou jinak, pro spoustu z nich je ta cesta ven jediný sociální kontakt, tak mnoho z nich riskne nákazu. Já jsem přesvědčená že kdybych přijela do města, kde bydlí obě babičky, tak obě budou chtít vidět mé děti (pravnoučata) Už nějakou dobu je chtějí vidět pokaždé když mohou (bydlíme 150km daleko) a často říkají, že už to může být naposledy. Oběma se blíží devadesátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39942
16.3.20 22:21
@Čtyřlístek2 píše:

Možná na tom něco bude… :think:

„Generace našich rodičů zažila válku, zásobit se v té době bylo přirozené. Toto povědomí zvlášť mezi staršími lidmi ve společnosti ještě přetrvává. A popírání? To je první obranná reakce na tíživou situaci,“ říká psycholožka, která však doporučuje šířící se epidemii nepodceňovat a eliminovat její rizika.

https://www.novinky.cz/…zka-40316781

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
16.3.20 23:43
@Bondgirl007 píše:
Tak to me mrzi :hug: My jsme chteli po OSPODu, aby jsme podali predbezko. Soc. prac. se spojila primo se soudcem, predbezko nesouhladil, ale toho 26.3. (puvodni termin stani) pry to probehne bez nadi ucasti a mel by to schvalit. Tak ted se jen modlime, at se situace nejak vyrazne nezhorsi a vse probehne podle planu. Jinak pry si nechavaji jen akutni pripady a nebo jednoduche, kde muzou rozhodnout za zavrenymi dvermi bez ucatniku rizeni (Ostrava)…

Tak to vám držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
26.3.20 23:34

Jak to vidíte dál? Je jasné, že teď budou nemocné narůstat, jen mne to zajímá. :)
A vyhneme se celkové karanténě?

Držte se. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí