Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré odpoledne.
Tak trochu s bezradností se obracím na zdejší maminky, ženy…
S manželem jsme spolu 20 let (mne je 41let a jemu 45 let), vychováváme dvě děti (dcera 12 a syn 16 let), nikdy jsme nebyli nějak extra na sex, spíše naopak, a když to tak vezmu, možná 1× za měsíc někdy méně někdy více (spíše méně), někdy třeba jen 5× za rok… Jak kdy a podle nálady a intenzity přemlouvání na obou stranách.
Bavili jsme se o tom spolu snad 100× a shodli jsme se na tom, že nám to tak vyhovuje, takže toto neřešíme, ale asi jak jsem starší, tak mi ta intimita více a více chybí, a tak jsme to před rokem a půl zkoušeli častěji, třeba 2× za měsíc někdy i častěji, ale jak jsme to začali častěji, tak manžela vždy chytne velice bolestivá svalová křeč do oblasti bránice nebo horní části břicha.
Popisuje to jako bolest svírající, takový sevřený tlak na břicho, cukavá bolest která poleví (trochu) když břicho uvolní, ale když břišní svaly zatne nebo se chce zvednout (takže je stejně zatne při vstávání), hned bolest vystřelí zpět a někdy i více, a břišní svaly a okolí spodního hrudníku ho bolí ještě druhý den, a někdy to i tak nějak jako pulzuje a cuká. Dýchá se mu uplně normálně, srdce nebuší, žádné návaly prostě jen křeč do břicha. Prý stejné křeče měl i když chodil kdysi do posilovny a cvičil na prsa či na břicho (to jen taková poznámka), a tak tam po 7 letech přestal chodit (na radu fyziatra) a uklidnilo se to, jenže se to potom projevilo právě při sexu v pozici „muž nahoře“ (či jak to specifikovat?).
Byl s tím u sexuologa, a ten říkal že je vše v pořádku, ať si zajde na kardiologii, na neurologii a pak tedy i na CT apod. udělal přesně to velké kolečko, a nikde tam nic nezjistili, a jen mu řekli, aby začal brát hořčík, vitamíny B a nějakou kyselinu lipolovou nebo tak nějak, a to ve středně vyšších dávkách, což ale bere v podstatě celý život právě kvůli stresu, tak jen trochu přidal dávku, ale nic se nezměnilo.
Zkrátka jakmile je při sexu on „nahoře“ a já dole, tak do 3 - 4 minut ho křeč do břicha opět chytne, a je po všem.
Myslela jsem z počátku, že to dělá schválně nebo že jak ho sex nebaví, že simuluje, ale když se jeho horní části břicha dotknu, tak je cítit jak to tam silně tepe, cuká a je v křeči, a třepe s cuká se ta oblast (no přirovnání divné ale…) jako když se hřebelcuje kůň a u toho má svalové cukání (jen u koně je to přirozené).
Já pracuji jako účetní v ZOO, a on pracuje jako technik v IT (ani sedavá ani aktivní práce), má extrémně stresu v práci, spí jen 4 max. 5 hodin denně, ale povídá že je v pohodě že to zvládá. Byl s tím i u psychologa, a ten říkal, že je workoholik nenapravitelný, a ač je ve stresu, spí denně tak ty 4 hodiny, tak že prý tím by to být nemělo pokud bere hořčík a vitamíny třídy B hlavně B6 a B1 (což bere), že je prostě na to jeho tělo a psychika nějakým způsobem zvyklá.
Manžel má větší nadváhu (190cm a 120 Kg), a jediný sport je plavání, cyklistika a v létě hory a turistika (na víc nemá pro práci čas).
Vypisuji tady doslova životní a intimní cyklus naší rodiny, ale důvod spočívá v tom, že jsem si říkal, že toho napíšu více, a třeba se v tom někdo najde, a třeba někdo, kdo to dokázal nějak vyřešit a dokázal by pomoci?
Moc děkuji, a omlouvám se že jsem to tady tak vyplivla, ale nenašla jsem v tomto směru tady ani jinde žádnou podobnou věc či problém u jiných lidí.
Darina T.
Tak pokud je to jen při této jedné pozici tak asi tu pozici při sexu vynechejte… ![]()
@Vladusxx píše: Více
No jak to říci aby to nevyznělo divně… my jinou polohu nemáme rádi, zkrátka já jsem ráda dole a on je rád nahoře když už k tomu dojde, a tím to asi prostě hasne (bohužel). ![]()
Tak v tom případě buď si oblíbit jinou a nebo asi teda se naučit žít bez styku a provozovat jiné praktiky jako petting nebo nějaké pomůcky když tuhle polohu evidentně manžel nezvládá fyzicky…
Daro, nechci te strasit, ale saha na nej smrt. Hrbitovy jsou plne nepostradatelnych workoholiku. Manzel by mel zmenit zivotni styl. Tim kratkym spankem si privodi srdecni nebo mozkovou prihodu jeste pred 50.
Jestli bude pokracovat beze zmen, jedno pozitivum tu pro nej je. Pravdepodobne umre pri sexu v poloze na misionare. Coz je vzdycky lepsi nez natahnout brka v kanclu za stolem. Jen pocitej s tim, ze kdyby te bezvladny zalehnul, musis mit plan. jak se pak vysoukat ven, jinak muzes zemrit i ty pomalym udusenim ![]()
@Dara85 píše: Více
No a třeba zezadu by se vám to nelíbilo? ![]()
Tam bude dominantní taky on… ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Má v háji kolena už od dospívání kdy dělal nějaké zápasy
To by bylo asi stejné drama
Mne by se to asi líbilo, to nevím, ale jemu ne ![]()
Diskutuju to tady s manželem a ten říká, že je to normální, prostě namožené břicho. No a vzhledem k tomu, že tvůj muž má velkou nadváhu a svaly asi moc posílené nemá, tak to vidím na mizernou fyzičku. Ať zhubne a cvičí a třeba bude po problému ![]()
A nema krece ji jinde? jako do rukou, v obliceji atd? Ja sem to kdysi parkrat pri sexu zazila, tak se ze mi i ruce zkroutily. No bylo to hodne strasidelny. A nejspis to fakt bylo nedostatkem horciku
@Grety píše: Více
Ne, nikde jinde, opravdu jen v oblasti mezi spodní částí hrudního koše a horní částí břicha
To Tvé, je tedy hodně nepříjemné jen na to pomyslet ![]()
Podle toho, co píšeš, tak to vypadá, že manžel je na rozpadnutí ve 45 letech. A na kole a při turistice mu ty kolena nevadí? Můj manžel i kdyby měl zdechnout, tak na sex jako jediné mu síla zbyde. Zkuste jiné polohy, je toho plno i pro důchodce, pohledej si, když je chuť, způsob se najde. ![]()
Třeba zkus si lehnout na záda na jídelní stůl, podlož se polštářkama a manžel bude jen stát a hýbat se dopředu dozadu. Nebo se vestoje o stůl opřít a manžel si stoupne za tebe. Nebo ty lžičky, jak tady někdo psal (ty já osobně tedy ráda nemám). Za další ty nahoře na koníka, 69…
Ale asi celkově by to chtělo pořešit manžela zdraví, co fyzio? Křeče v bránici jsou typicky z dlouhodobého stresu.
To vyžraný prase může být vůbec rádo, že s nim chce někdo souložit. Ten člověk je úplně v hajzlu, jak nespí, je to v podstatě feťák. To vitamíny nezachrání.
@Ani123200 píše: Více
Tu radu s tou polohou lžiček jsem psala já. ![]()
A teda konkrétně za mě, je zrovna tahle poloha taková hodně relaxační, zejména hned po probuzení, když jsou ti dva ještě rozespalí. ![]()
No a tam už zkrátka stačí jen takové smyslné přitisknutí tělo na tělo a láskyplné obejmutí…
No a to se to pak panečku, hned člověku o něco líp, vstává do práce.
![]()