Krem 45+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
29.4.22 23:03
@Nekoukej! píše:
Vidis a jak byla presvedcena jak si to plet sipkovy olej uziva a ze pupinky se mi delaji z hormonalni nerovnovahy

Tak neříkám, že to nemůže být, svůj zdravotní stav znáš nejlíp ty sama. Ale taky je dost dobře možný, že to je z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24932
29.4.22 23:04

@Nekoukej! no je vidět, že se s v tom fakt ztrácíš.. možná najít dobrou lékárnu v době, kdy tam není moc lidí a dobrá magistra na tebe mrkne a doporučí, ale pokud jsi byla na kosmetice, tak se divím, že nevíš typ své pleti, to je první, na co se člověk ptá a na to, jak ošetřovat, zásadně musíš odličovat /pokud líčíš/, hydratovat a v tomto věku i vyživovat..
mně se ani neptej, co vše jsem zkoušela, ale v době nedostatku peněz fakt klidně i ta indulona na vše (ve 30 pravda), hlavně mazat, pečovat… nejlíp ti poslouží vzorky, musíš prostě zkoušet a sama zjistíš, co ti sedí
mně třeba některé agresivnější oční krémy i tužky slzí oči a „pálí mne“
mám ráda parfemaci, ale sama cítím, že bývá na škodu…
jestli máš poblíž nákupák, kde je prodej Yves Rocher nebo Dermacol (mívají speciálky, jen malý obchůdek v nákupáku) tak běž tam, holky bývají zkušené, mrknou a poradí (když to nebude kráva co jede na prodej a bude ti cpát úplně vše), protože když vůbec nevíš, co potřebuješ v drogči se neorientuješ, tak asi dobře nenakoupíš a vyhodíš třeba spoustu peněz zbytečně.. máš už asi vrásky kolem očí, že.. to chce právě jak vyživovat, tak i hydratovat.. zkus tu speciálku třeba někdy v týdnu dopoledne, kdy je tam málo lidí a holky budou mít čas to s tebou probrat.. já třeba ty věci z Rocher miluju, jsou přírodní a hodně kvalitní za tu cenu (akční) a dost mi na vrásky pomohly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
29.4.22 23:04

@terien to me napadlo, protoze mi prijde ze zdravotni stav je dobry a ze te peci moc nedam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.4.22 23:05
@Nekoukej! píše:
@terien to me napadlo, protoze mi prijde ze zdravotni stav je dobry a ze te peci moc nedam

No vidíš, nejvyšší čas to změnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6273
29.4.22 23:05
@Nekoukej! píše:
@Mkmkz to jsem prave zkousela, moc jsem se nedozvedela

Kozmeticku? Skus inu.
Nerobim reklamu ryoru, ale mam ich rada. Priamo v ich predajni roky kupujem. kozmetiku vyslovene pre radost (pouzivam aj ine znacky). Aspon v nasom meste maju strasne fajn pani predavacku - myslim, ze je aj kozmeticka - pozrie sa na teba a v predajni ti poradi, co potrebujes na svoju plet. Zda sa mi, ze ich firemna politika je prave takato - vediet priamo poradit zakaznikovi. Skus si vygooglit ich predajne. Ak by ti krem od nich nesadol, mozes vyskusat iny od nich, alebo inu znacku. Tie ceny ta neznicia a dovolia ti to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.4.22 23:06
@Lucy75 píše: @Nekoukej! no je vidět, že se s v tom fakt ztrácíš.. možná najít dobrou lékárnu v době, kdy tam není moc lidí a dobrá magistra na tebe mrkne a doporučí, ale pokud jsi byla na kosmetice, tak se divím, že nevíš typ své pleti, to je první, na co se člověk ptá a na to, jak ošetřovat, zásadně musíš odličovat /pokud líčíš/, hydratovat a v tomto věku i vyživovat..
mně se ani neptej, co vše jsem zkoušela, ale v době nedostatku peněz fakt klidně i ta indulona na vše (ve 30 pravda), hlavně mazat, pečovat… nejlíp ti poslouží vzorky, musíš prostě zkoušet a sama zjistíš, co ti sedí
mně třeba některé agresivnější oční krémy i tužky slzí oči a „pálí mne“
mám ráda parfemaci, ale sama cítím, že bývá na škodu…
jestli máš poblíž nákupák, kde je prodej Yves Rocher nebo Dermacol (mívají speciálky, jen malý obchůdek v nákupáku) tak běž tam, holky bývají zkušené, mrknou a poradí (když to nebude kráva co jede na prodej a bude ti cpát úplně vše), protože když vůbec nevíš, co potřebuješ v drogči se neorientuješ, tak asi dobře nenakoupíš a vyhodíš třeba spoustu peněz zbytečně.. máš už asi vrásky kolem očí, že.. to chce právě jak vyživovat, tak i hydratovat.. zkus tu speciálku třeba někdy v týdnu dopoledne, kdy je tam málo lidí a holky budou mít čas to s tebou probrat.. já třeba ty věci z Rocher miluju, jsou přírodní a hodně kvalitní za tu cenu (akční) a dost mi na vrásky pomohly…

Rocher je na mě hrozně převoněný. Já už to „přírodní“ nemůžu ani slyšet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
29.4.22 23:07

@Lucy75 dikyy ja se ptam pokazde jakou mam plet, pry peknou :) to abych priste prisla a peci mi nabidla kazda svoji kosmetiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
29.4.22 23:08

@terien to je vic nez jiste, nejvyssi cas a olej pryc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24932
29.4.22 23:09
@Mkmkz píše:
Za mna teda vichy nie je uplne lacna kozmetika a su aj kvalitnejsie v tejto cenovej kategorii. Teda hovorim z mojich skusenosti.
Ked uplne nevies ako dalej, skus napr. Ryor a uvidis. Nezruinuje ta a maju celkom pestru ponuku. Ale ako hovori @Lucy75, skus kozmeticku - co ti poradi.
:potlesk: jj, vidíš, na RYOR jsem úplně zapomněla! Kvalitní česká kosmetika za dostupnou cenu, spoustu věcí jsem z ní v minulosti měla a samá spokojenost… postupem let je v ní pro mne už málo účinných složek, ale zakladatelka by si třeba ve vzorcích aspoň mohla ozkoušet, jak jí pleť vpíjí a jaké přípravky by jí bodly.. holky (pubošky) od nich měly proti-aknozní pleťovou vodu a jako jedna fakt z mála fakt fungovala! A to nefungovala vůbec ani Bioderma za 500
no je fakt, že já na drogči ujíždím, no.. 2 litry měsíčně žádný peníz, většinou víc (jsme tři baby doma) ale beru to i s vlasy to je zas téma zcela samostatné 8) + čistící prostředky, tablety, praní, aviváže apod… tak jo, mám to ráda, no.. V Tetě nebo Dm klidně strávím hodinu, hodinu a půl a ještě „nevím vše“ a odcházím krásně nalíčená, navoněná, vytuněná :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
29.4.22 23:13

@Lucy75 me prijde ze jsem se ztratila v dobe covidove i se satnikem a ted si prijdu jako mimonka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.4.22 23:16
@Nekoukej! píše:
O plet prave moc nepecuji, odlicim a mazu olejem s vitaminem C, to je cele, plet mam zrejme suchou, je mi 47 a tak vrasky obcas pigmentace delaji se mi casto pupinky

Jinak díky otmu že používáš jen ten olej, tak ta kůže může být primárně dehydrovaná. Loupající se nos je co? Sebroitické šupinky okolo rýh?

OK.

Olej používej na dvoufázové odličování, ne na péči. Potřebuješ hydratovat, chrínit před sluncem a doplňovat věci.

Takže odličování - do dlaně trochu oleje a trochu vody, zemulogovat, natřít na obličej a oči (vyzkoušej jestli ten vitamín C v oleji bude štípat, jinak sáhni po mandlovém), to na sebe naváže věci rozpustné v oleji. Pak vezmi nějakou čistící pěnu - fajn je třeba od alverede, oplacháni mastný obličej vodou a rozmydli v tom tu pěnu - to stáhne ty věci co jsou naváhané na olej a umyje to co je rozpustné ve vodě. tohle dělej večer, ráno to jen opláchni vodou.

Na vyčištěný obličej použij něco kde je niacinamid, zinek a retionid/retinol. Niacinamid a zinek budou pleť hodit, retionoly regeneraovat, zmírní pigmentové skvnry a vrásky a hlavně je dost efektivní proti pupínkům. Na to pak ještě hoď nějaký nedráždivý hydratační krém.

Hlasuju zinek + niacinamid od the ordinary (sephora) a nebo skin care revolution (rossman) a retinolové sérum od inkey list. Jako hydratační krém mi neskutečně sedí Cerave (lékárna), ty ceramidy v tom dělají zralejší pleti vyloženě dobře - mám podobnou pleť - suchou a o něco víc hysterickou než píšeš ty.

A tak jednou týdně nějaké exfoliace kosmetickými kyselinami - začni s porcelánovou tvářičkou od havlíka. Až si na to tůj obličej zvykne, přejdi na 30 % exfoliační rudou věc od the ordinary.

ráno pak niacinamid se zinkem a na to pak zase nějaký nedráždivý a hlavně něco s dostatečným SPF a ten nos celý den sebou a obnovuj ho - základní obrana jak proti vráskám, tak proti pigmentovým skvrnám. Já používám antehelios od La Roche Possay - nedráždí a funguje, ale jestli se ti pleť zaněcuje, tak má smysl přemýšlet i o něčem minerálním s oxidem zinku - ten léčí záněty. Skvělý je pigmentovaný krém s SPF od MAdáry, ale teda bohužel nehcává skvrny na oblečení.

určitě najdeš i jinou sestavu, ale primárně hledej účinné látky.

Pokud by ty šupinky okolo nosu byla sebrorea, tak to primárně chceš kyselit a nejefektivnější je zajet do německa, rakouska či polska do lekárny, koupit nizoral krém (do čech se z nějakého nesmyslného důvodu nedováží, ale můžeš si nechat od kožního doktora nechat namíchat něko s ketokonazolem z lékárny. Sebroreu dělá kvasinka, která nesnáší kyselé prostředí a na ten ketokonazol hezky reaguje.

Klíčové je - hydratace, SPF, kyselení.

Z účinných látek - niacinamid (vitamín B6), zinek, retionly, ceramidy. jsou to věci které můžeš kombinovat, retionl jen na noc, dělá pleť fotosenzitivní. Ten vitamín C (a jiné kyseliny) není marný, ale nekombinovat s retinolem, s ostatními v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24932
29.4.22 23:17

@terien :srdce: chápu, já to psala, že trpím na parfemace..
ačkoliv vím, že to nebývá ku prospěchu věci
mne prostě ne-voňavý přípravek neuspokojí :mrgreen: pokud to není vazelína na paty, ale i tu si koupím radši třešňovou :-D
já vím, jsem v tom blázen.. manžel už to ani nekomentuje, prej : kdybych věděl, na co tu v té koupelně těch 200 věcí je, dostanu Nobelovku :mrgreen:

ale on nezohlednil, že jsme 3 baby! každá máme jinou pleť i vlasy! takže 70 přípravků pro jednu už mi tak šílené nepřijde :mrgreen: :lol: :D masky, séra, kondicionery, šampony, micelárky, krémy denní a noční, opalováky, po-opalováky, oplachováky a vyživováky na vlasy, ochrana na žehlení, paty, suchá kůže, holítka, pěny… tož a máš to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.4.22 23:17
@Nekoukej! píše:
A rikaji tam jaky je rozdil mezi kremem za 2500 a 500 rozdil? Vzdyt krem moc hluboko nepronikne

Proto je důležité to sérum. Rozdíl mezi takovým krémem může být a nemusí, záleží na složení a koncentraci látek. Za sebe můžu říct, že krém za 2500 je zbytečný a platíš hodně za značku. Dá se sehnat srovnatelný za 500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.4.22 23:21
@Lucy75 píše:
@terien :srdce: chápu, já to psala, že trpím na parfemace..
ačkoliv vím, že to nebývá ku prospěchu věci
mne prostě ne-voňavý přípravek neuspokojí :mrgreen: pokud to není vazelína na paty, ale i tu si koupím radši třešňovou :-D
já vím, jsem v tom blázen.. manžel už to ani nekomentuje, prej : kdybych věděl, na co tu v té koupelně těch 200 věcí je, dostanu Nobelovku :mrgreen:ale on nezohlednil, že jsme 3 baby! každá máme jinou pleť i vlasy! takže 70 přípravků pro jednu už mi tak šílené nepřijde :mrgreen: :lol: :D masky, séra, kondicionery, šampony, micelárky, krémy denní a noční, opalováky, po-opalováky, oplachováky a vyživováky na vlasy, ochrana na žehlení, paty, suchá kůže, holítka, pěny… tož a máš to :mrgreen:

Naprosto chápu :hug: já to dlouho měla s parfemací stejně, ale čím jsem starší, tím víc tihnu k „méně je někdy více“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24932
29.4.22 23:21

@Nekoukej! ;) neboj, zas nasedneš
neber mě- já jsem v drogči extrém
v hadrách jsem s tebou - mám léta svůj tunikový a šatový styl, ze kterého neuhýbám :mrgreen: takže mohu působit trochu divně :mrgreen: ve svých etno modelech a barevných tunikách do práce, ale mám k tomu lodičky a umím to prodat :mrgreen:
klidně to koupím na mimáči, nebo v Kiku, za kilo ve výprodeji super kousky, zajdi do Kiku, náhodou super pohodlné a vydrží to i dost vyprání :mrgreen: stejně tak Lidl, nedám na něj dopustit ;)
tak vidíš, nejsi mimo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková