Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
makynepřihl.
25.11.11 21:25

Harpyje, tak jsem sem po čase zase nakoukla a zírám :-). Asi to nebylo úplně plánované (nebo jo?) ale takoví jsou nejlepší. Budu na tebe myslet.

Kalimerko, co napsat…někdy je život potvora.

Gerberko, 8o 8o 8o , to si vůbec nedovedu představit, tak snad to byl poslední bonbonek a už se to normalizuje.

My se máme dobře, akorát já mám nějakou „blbou náladu“ nebo ne blbou, ale tak nějak nejsem ve své kůži…možná krize středního věku nebo Kristova léta :nevim: , najednou si připadám strašně stará, potřebuju se přehoupnout do další etapy a nějak mi to nejde. Nemám s tím moc zkušenosti, vždycky jsem si přišla v životě správně, dokonce i v pubertě, takže teď jsem poněkud zmatena :| . Jako žádná dramata, normálně funguju, spíš mě fascinuje to vnitřní pnutí. Nějak sem teď nemám co psát…tak jen, že jsem nezanevřela.

Mějte se, zas někdy „dojdu“ :mavam:

• Citovat
  • Upravit
8179
26.11.11 09:12

Ahoj Maky, není to „jen podzim“? Trvá už to dlouho?

Harpy, moc gratuluju! To je opravdu krásná zpráva. Snad ti bude brzy líp po těle. :hug: A modlit, to my se budem, my už čtyři roky vracíme a vracíme. ;) Před čtyřmi lety jsem se ještě vznášela na bleděmodrém obláčku a kolem 10. mě z něj lékaři shodili. Ale s Boží pomocí jsme všechno zvládli! Momentálně je Vojta ukašlaný, ale je to poprvé na podzim, takže i za to hurá.

Jitko vítej. :srdce:

Gerberko, přežili jste zimu ve školce ve zdraví? U nás si ve školce zařádil kašlací bacil, my jsme náhodou 8o padli jako jedni z posledních. Nj, dětský kolektiv, co se dá dělat.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
26.11.11 12:25

Děkuji za přivítání. :hug: :*
Příspěvky přede mnou asi nebudu číst, to by mi na to nestačil celý rok, při mém synovi. Asi bychom potom měli z bytu kůlničku na dříví. :think:
Dcera se učí na cukrářku, tak pokud budete chtít poradit, pište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
26.11.11 13:06

AHoj!

jitko11: moc a moc zdravím!!! Skvělé, že jsi přišla. Ať se ti u nás líbí :mavam:

Harpuš: gratulace veliká :kytka: :dance: ! Jesličky se ale rozrůstají.

Maky: holka, změny v životě jsou někdy náročné, úplně tě chápu. Já myslím, že si budu procházet něčím podobným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
26.11.11 15:35
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
27.11.11 15:05

Krásnou adventní neděli :srdce:

Jitko, vítej zde!

Harpyji vím už odjinud, myslím na vás :srdce:

Maky, doufám, že se vše brzy srovná, také bych to připsala té životní změně…

Gerberko, to je tedy na pytel, s tou školkou, naštvalo by mne to, ale co člověk nadělá…

U nás nic moc, protože Helenka má spálu. Tak do ní peru antibiotika, po dlouhé době, a čekám, jestli to dostanou kluci :zed:
Má to ze školky, řádí tam spálová angína, ale už dlouho, tak jsem myslela, že má imunitu.
No, musíme zrušit všechny obvyklé aktivity a otravujeme se doma.
Průběh je mírný, horečky měla jen první den, lékařka nařídila klid na lůžku, ale dost těžko se to realizuje, protože chce pořád pobíhat.
Musíme se tu nějak vystřídat, abych se dostala trošku ven, včera jsem šla nakoupit nějaké dárky a pohlednice na Vánoce.
Maky se myslím ptala na naši báječnou hlídací paní? Ta chodit nemůže, protože se stará o maminku, ale občas mi teď přijde vypomoci její dobrá kamarádka, taky moc hodná. Když potřebuju třeba s H. do kroužků nebo podobně, do práce ještě nechodím, tak mi to zatím stačilo 1 odpoledne v týdnu. Tak jí možná v týdnu také poprosím, aby na půl dne přišla.
Návrat do práce: zatím to jde z domova. A pak to plánuji stejně jako minule pěkně postupně. Nejdřív 1-2 dopoledne v týdnu, na pár hodin, ať si zvyknu na odloučení.
Myslím ale, že minimálně do Milánkova roku chodit nebudu vůbec, protože jsem se s kolegou domluvila, že takto to zatím jde, když dělám z domova. Možná někdy kolem léta začnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
27.11.11 18:14
Demi píše:
AHoj!

jitko11: moc a moc zdravím!!! Skvělé, že jsi přišla. Ať se ti u nás líbí :mavam:

Harpuš: gratulace veliká :kytka: :dance: ! Jesličky se ale rozrůstají.

Maky: holka, změny v životě jsou někdy náročné, úplně tě chápu. Já myslím, že si budu procházet něčím podobným.
:hug: :* :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
27.11.11 21:17

Ahoj děvčata,
první co píšu Harpyje obrovská gratulace :hug: :hug: :hug: :srdce: :srdce:
Budeme na vás moc myslet. Kolem mě se to hemží samýma těhulkama, to je nádhera.

U nás celkem stále šrumec, Adámek má rýmy, ale naštěstí jen rýmu, je strašně protivný možná se chystají zuby, velmi špatně snáší odloučení ode mně, hned pláče, ale s parcí to jakž takž zvládáme.
Terezka má asi tři týdny bolesti břicha tak se po tom pídíme. Nacvičuje divadlo, měli by jet hrát do Polska, tak se moc těší.
Dneska jsme byli na rozsvícení stromečku v Hlučíně, byla to nádhera, ta atmosféra. Dokonce tam měl i slovo místní kněz, znám docela dobře dříve sloužil u nás, byl úžasný.

Kalimerko s těmi lidmi mě to moc mrzí, bohužel i takoví jsou mezi námi.

Jitko vítám tě mezi námi.

Chris přejem brzké uzdravení Helence, at to kluci nechytí.

Gerberko, koukám, že školka vám dává zabrat, uplně znám ten pocit, kdy čekáš až zakašle. Já Adámka taky pořád sleduju a poslouchám.

Demi jak se máte vy? Co kluci?

Všem krsný prvoadventní večer.
Víc už nezvládám.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
29.11.11 11:41

díky za gratulace.
maky - dítě bylo plánované, ovšem takhle blbé těhotenství tedy nebylo plánované. Fakt jestli jednou budu s lítostí vzpomínat na to krásné období kdy jsem byla těhotná, tak mi dejte jednu dobře mířenou- bo těhotenství nesnáším!!! Už aby byl červen.
já měla krizi středního věku ve třiceti- v práci jsem byla na místě, kde nikam výš (zajímavěji) nešlo, děti žádné a hlavně v nedohlednu - uf nerada na to vzpomínám. Věřím, že se to poddá.

Knoflice - tvoje poslední těhotenství skončilo špatně?

U nás bylo v poslední době furt marodno, děti se bud střídaj a nebo jsou nastydlý obě. Snadd už to konečně bude dobrý.
Byla jsem na první adventní na mši a dokonce jsem tam ani nikoho nepoblila :roll: . Bylo to hodně osvěžující :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
29.11.11 14:14

Ahoj holky!
Myslela jsem si, že věnec uděláme já a Ańulka spolu, ale bavilo ji to jen malou chvilku. nejkrásnější bylo, když o zapálené svíčce prohlásila, že je to dort. Našla jsem na netu krásné požehnání adventního věnce. Manžel to četl, seděli jsme vedle sebe a alespoň já jsem si to moc užila.

Harpyje, moc gratuluju. :potlesk: Přeju velmi brzký konec nevolností. Zrovna nedávno jsem přemýšlela, kdy bude v jesličkách nové miminko.

Lamvinku, bacily by už mohly vymrznout a dát pokoj. Terezka už s bříškem v pořádku?

Chris, uf, já jsem si myslela, že se spála už nevyskytuje, jen spálová angína. Přeju Helence brzké uzdravení a ať to kluci nechytnou. Ještě, že to mám mírný průběh.

Jitko, také tě tady vítám.

Kalimerko, moc mě to mrzí, co se stalo, přeju, ať se to vyřeší co nejlépe. Anička je sluníčko. Čepička jí moc sluší.

Maky, já měla krizi po třicítce. bez práce, bez dětí skoro i bez manžela… Dost jsem prosila Pána o pomoc. Nedělal to nijak viditelně, ale postupně se mi ve všem ulevilo. Přeju ať to mám minimálně také tak.

Opatrujte se, mám relativně čas vás číst, ale čas na psaní je dost vzácný.
Požehnaný advent.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
30.11.11 20:15

Ahoj Jesličky,

HARPYJE - moc moc gratuluju k těhotenství!! Netušila jsem, že to tak špatně snášíš (tedy doufám, že jenom ty začátky a pak si to budeš jen a jen užívat), tak ti momentálně přeju, aby se ti co nejrychleji ulevilo a ty nevolnosti tě tak netrápily!! Já s oběma klukama to měla tak nějak „normální“ a chodila jsem u obou na plný úvazek do práce - spíš mi chybělo víc toho odpočinku, vstávala jsem každý den o půl šesté, tak mi kolikrát v práci padala hlava..... :D

RAFUSKO - velice obdivuju, jak jsi ustála a překonala všechny krize ve tvém životě a přeju, aby tě potkávalo už jen a jen to hezké a dobré!!! Ale je to přesně tak, jak říkáš - ta boží pomoc není nijak „viditelná“, ale naprosto zřetelně hmatatelná a postupná - taky bych mohla uvést příklady ze svého žívota, kdy jsem to pocítila přesně jako ty

Holky, no u nás zatím vše OK, nechci to moc zmiňovat, protože to už jsme si mysleli tisíckrát a stejně Béda lehl, ale je to dobrý - tedy aspoň od pondělka. Školka topí, do školky chodíme a Béda se dokonce těší, je to znát, že v lednu mu bude už 4.5 ročku, tak chodíme zvesela :D , kéž by nám to vydrželo co nejdéle

Moc vitám JITKU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
1.12.11 05:29

Dobré ráno!

Mám teď brigádu a nějak nestihám, takže jsem tu trochu brzy. :)

Gerberko, jednou se to zlomí, tak věř, že ten čas už je tu. Náš Vojta je zrovna na nemocenské, samozřejmě, protože já jsem v práci, hlídá babička, třikrát jí sláva! Kašle sice, ale mnohem méně než dříve, příčítám to těm lékům, co dostal na alergologii. Tak kéž by to bylo už jen lepší.

harpy, ne, nakonec všechno dopadlo dobře, ale Vojta se narodil s vývojovou vadou, o jejíž existenci jsme neměli ani tušení (ale to vlastně o žádné 8) ). Je to vada neslučitelná se životem, což zní drsně, ale lékaři ji dovedou napravit.

Demi, u vás všechno vpořádku?

Krizi jsem zatím neměla a kdyby mě to minulo, tak bych se snad ani nezlobila. :andel:

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
1.12.11 16:51

Ahoj děvčata,
píšu jen s prosbou, Terezku jsem v noci odvezla do nemocnice, bolesti břicha už byly neunosné, do toho začala zvracet a masivně krev moči. Tak uvidíme co se z toho vyklube, zatím nikdo nic neví. Prosím tedy o modlitbu za ni. Je moc smutná v sobotu máme mít vítání občánků a odpoledne měla jít s manželem, Anwetkou a kamarádkou na koncert.Tak ji to hodně mrzí.Moc se na to těšila. No hlavně at příjdou na to co ji trápí. Už jsem si s ní nevěděla rady.

Barča :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
1.12.11 18:28

Barčo, myslím na vás. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
1.12.11 18:58