Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8179
2.1.12 11:05

Nikdo nechce nic psát … Internet je holt veřejné médium, co je psáno je dáno … Tak si s tím budem každá bojovat po svém. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
2.1.12 16:25

Knofli: některé věci je lepší říct nebo napsat soukromě. Mně se to osvědčilo.

Gerbi, Dančí, Chris: moc děkuji!!!

Zatím jen tak krátce, ale myslím na vás na všechny. Ještě napíšu.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
3.1.12 09:47

ahoj děvčata!
Demi ještě jednou díky za sms k Vánocům a Novému roku.
A všem nám přeju, aby tmavých dnů bylo co nejméně, temné žádné a kvetl v nás život s Kristem!

Dančí - krize víry jsou potvory v tom, že chodí nečekány nezvány. tak se modlím.
Totéž Demi, píšu ti sms.

Gerberko - a u vás jak? zdrávo?

během svátků část rodiny padla s nějakou virózou, halvně vysoké horečky a stím spojené bolesti hlavy, kloubů a tak všeho po těle- mne to minulo, tak jsem jen pečovala.
A Vánoce jsme měli moc krásné- pravda bohoslužbu na štědrý den a Hod Boží jsme také vynechali, ale na Štěpána a Nový rok se nám podařilo jít- na Nový roky dokonce s oběma dětmi. zaujalo nás, že na Nový rok se četl list biskupů - napadlo nás, má-li to nějakou souvislost s citlivým tématem Ježíšovy obřízky, která se v ten den připomíná?

o. je dnes po delší době ve školce, opět tam šel bez radosti, fňukal - je to nepříjemné tahat dítě někam, kam jít nechce, i když víte, že je to dobrá školka, i skupina dětí že mu bude k prospěchu…

sophinko jak u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
3.1.12 10:03

**sophinko jak u vás?

**

děkuji za optání :kytka: doma celý prosinec nemocno,děti si to předávali jeden na druhého,takže všichni vlastně absolvovali tři nemoci. V práci-ve školce, to bylo podobné dnes se mi vrací děti po nemoci a také se jim nechce.

• Citovat
  • Upravit
3650
3.1.12 10:29

Harpyje, pastýřský list D.Duky byl podle mne dost - nevím jak to říct - takový rázný, pravdivý, takový nekonejšivý.
Ale žádnou souvislost jsem v tom nehledala ani neviděla, chápala jsem to pouze jako sdělení k začátku roku… to samozřejmě neznamená, že tam žádná souvislost není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
3.1.12 11:45

chris - souvislost jsem myslela takovou, že bude-li se číst pastýřský list- na téma třeba Novoroční- nezbyde čas na kázání- o obřízce? Ale byla to jen taková myšlenka. není to nic zásadního.

sophinko- no to muselo být „perfektní“ - pořád někdo na hromadě. kolik přišlo dětí do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
3.1.12 11:49
harpyje píše:
chris - souvislost jsem myslela takovou, že bude-li se číst pastýřský list- na téma třeba Novoroční- nezbyde čas na kázání- o obřízce? Ale byla to jen taková myšlenka. není to nic zásadního.sophinko- no to muselo být „perfektní“ - pořád někdo na hromadě. kolik přišlo dětí do školky?

dnes 11 z toho asi 9 jich je do dvou let :mrgreen: takže záhul ,ale zrovna jsem je uložila a jdu relaxovat
no a doma na to už jsem si zvykla tak mi to ani nepřijde prostě nemoci k dětem patří.

• Citovat
  • Upravit
693
3.1.12 15:35

Ahoj holky,
slíbila jsem, že napíšu, jak dopadl manžel u dr. Včera zapomněl mast doma (má se mazat cca 5× denně), takže se skoro nemazal a ruce byla malinko horší. Se stavem před mazáním se to nedá ani srovnat. Dr byla spokojená, kontrola za 2 měsíce a znovu recept na mast. Má i vzorek „tekutých rukavic“ ale zatím nemůže vyzkoušet, ruce musí být na namazání úplně v pořádku. Aňulčin kmotr dělá u podobné práce a tam se tekuté rukavice velmi osvěčily a moc je doporučuje.

Aňulka v neděli večer uhryzla kus dudlíku z flašky ze mlékem. Byl kolem toho dost velký řev. Mléko mi nechce pít z hrnečku, když tak jen asi 1/3 toho, co z flašky. Tak nejsem nadšená, že pořád chce flašku, ale na druhou stranu krásně z flašky vypije ráno a večer 2× 1/4l mléka. Nemáte tip, jak ji naučit pít mléko z hrnku?

Demi, Danči, myslím na vás nejenom motlitbou, snad bude brzo lépe…

Sophinko, Harpje, snad příjde mráz a zničí bacily.

Knoflice, nejsi náhodou v práci? něco se mi plete, že snad už…

Opatruje se.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
3.1.12 19:45

Rafusko, Vojtí pit taky dost dlouho mlíko jen z flašky. Nejdřív jsem to pořád řešila a učila ho na hrnek, ale on chtěl pořád flašku. Nakonec začal sám chtít pít za hrnečku a flašku už nechce. Myslím, že každý dítě se nakonec naučí pít z hrnečku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
3.1.12 19:57

Rafuško- dost často se děti zamilujou do brček a brčkem pak vypijí dalek ovíc těch tekutin, které si my rodiče přejeme. Zkus.
Stejně tak zabírá lehce léko ochutit- třeba grankem- a může to být opravdu stopové množství, které ty přisypeš před dítětem aby tě vidělo :) Nám takhle granko vydrželo 3/4 roku, možná víc a O. měl stále pocit, že pije kakao :) (ale u něj to bylo proto, že babičky usoudily, že musí pít kakao a on přestal bílé mléko chtít- do té doby ho miloval)

na učení přímo ze skleničky pomáhají třeba štamprlata- jak se to řekne správně česky? Pro děti je to zábava a zvyknou si na ten princip pití ze sklenky/hrnku.
Také je potřeba aby byla sklenka dostatečně štíhlá, aby se dítěti dobře držela a nevypadávala z ručiček.
Jo a první kalíšek, který děcka držely v rukou je kalíšek na vyplachování zubů . z plastu, tudíž ho nerozbijou, a taky je to zábava a něco na tom můžou nacvičit.

To učení je problém zřejmě pro většinu prvních dětí. Náš O. taky dlouho pil z lahve, respektive pak z nekapajícího hrnečku, zato K. se vrhla na skleničky a hrnečky ještě jí nebyl rok, a vymlátila nám postupně půlku skříňky se sklenkama :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
3.1.12 22:28

Harpyje, aha, jsem trochu pomalejší, tak tahle souvislost mne opravdu nenapadla :lol:

Rafuško, s učením bych nespěchala, Helenka pila mléko z flašky dlouho a vůbec to nevadilo. Mám pocit, že z flašky toho vypijí více… a taky ty nervy s hrnkama, to je pořád něco, tenhle je můj a tamten nechci, každou chvíli se to vylije :roll: :lol: Jak píšou holky, všichni se to nakonec naučí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
4.1.12 08:47

Rafusko, jak čtu o pití z hrnku, hned tě jdu uklidnit!

Zcela otevřeně ti píšu, že starší Inuška pil mlíko z flašky každé ráno před tím než jsme šli do školky - celé 3 roky!! :lol: Já mu kupovala pořád sunar nebo jiné to dětské mléko - hrozně mu to chutnalo a pro mě bylo nejdůležitější, že před odchodem do školky se pořádně napije (vstával každý den v 6 hodin). Fakt až do svých 6 let vypil každé ráno plnou flašku mlíka.

Pokud ti Anička pije z hrnku čajík, šťávu apod., tak mlíko z flašky bych - zatím - vůbec neřešila. Mlíko z flašky - to bylo ještě celkem v pohodě, horší bylo, že Inuška nebyl vůbec stavu se naučit pít z hrníčku čajík, šťávu či jiné běžné pití. Nakonec - ve 3 letech - se naučil a byl schopný pít aspoň z hrnku s takovým tím pítkem - můžu ti říct, že první jeho školkový den jsem tam ten hrníček nesla a prosila je, aby mu do toho dali pití (byla to soukromá školka, tak mi vyhověli).

Každé dítě je jiné - Inuška se dlouho neoblékal sám, horko těžko se učil jíst příborem, chodit do schodů apod. Béda - to je jiná písnička, tomu tyhle praktické věci vůbec nedělají problém, snad od těch 2 let vyžadoval pití do skleničky a když máme oslavu, tak chce pití do skleniček na víno a přiťukávat si!!! :D Bez okolků se převleče, obleče, sesvleče - miluje převleky a hrozně rád se obléká do dospělých věcí, vypadá srandovně! Lítá do a ze schodů, až máme strach, že si někde namele a máme tendenci ho brzdit, protože těch nehod - těch už bylo..... :D

Říkám - pokud ti pije z hrnku jiné pití krom toho mlíka, tak bych jítu falšku klidně nechala. Ale každý má i na toto jiný názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
4.1.12 09:28

Ahojte!

Ad obřízka :-). Je fakt, že o téhle „problematice“ jsem snad kázání ještě neslyšela;-). Předchozí děkan mě iritoval tím, že zásadně nekázal podle čtení, ale prostě takové ty obecné, příp. moralizující, řeči, střídané občas sladkobolnými brožurkovými příběhy. Prostě jeho styl mi nebyl absolutně blízký. Nový děkan je jiný „šálek“, věnuje se jak dětem, tak poté dospělým a jde docela na dřeň. Nemám problém udržet pozornost, ani když u toho řeším děti a skoro vždycky si z toho něco vemu. Díky Bohu za něj, doufám, že tu vydrží alespoň tak dlouho jako ten předchozí. Jinak pastýřské listy Duky bych brala, zato s arcib. Graubnerem (naše diecéze) mám odobný problém jako s děkanem :-?

Demi, jestli chceš, napiš mi k tomu něco blíž do mailu nebo SZ, ono se pak i trochu líp modlí. Jinak pokud je to taková ta hluchá tma, možná, že je to prostě jen reakce na předchozí milosti a takovou tu emoční zamilovanost, kde BOha vlastně až fyzicky cítíš. Někdy je ten přechod k „normálu“ radikální a bolestný. Osobně jsem to asi tak „kruté“ neměla, ale i tak jsem nějakou dobu docela řešila, že je to takové nijaké, přitom jsem si uvědomovala, že ve vztahu k Bohu, to není jen o „zážitcích“ a ani jsem jen onu zážitkovou víru nevyhledávala.

Rafu, holky už napsaly dost. Já můžu jen potvrdit, že pokud z lahvičky pije jen mléko ráno a večer, je to takový její rituál a pokud jí to nebude vadit na zuby (vyklenování zubů a patra - ať to zkontroluje zubař až půjdete), tak bych neřešila. Naše Bětka pila z pítka (ne tedy dudlík, ale stejný „rituální“ princip) mléko snad ještě v 3,5 nebo 4? Muž to strašně řešil, já ne a nakonec to odeznělo samo, ani nevím jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
4.1.12 11:18

Maky, jak to máš v práci?? Vracíš se teď v lednu nebo později?? Držím paclce na úspěšný nástup :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
4.1.12 15:45

Demi, tak jsem to nemyslela, souhlas, že je lepší to napsat neveřejně, mailem, sms, SZ … Taky to tak mám. Vůbec, s ledasčím intimnějším, což pro mě i prožívání víry je :nevim:
Našla jsem svůj názor zde z emimina citovaný u článku o cestování s dětmi s českými drahami, jsem z toho byla vyvalená. 8o :lol:

Rafuško, měla jsem brigádu, nastálo až za měsíc. Dík, že na mě myslíš :kytka: (i ostatní) :kytka: Radu ohledně flašky nemám, naše děti pily jen z hrnku a sušené mlíko vůbec, ony jsou s pitím mlíka vůbec slabší :roll:

Gerberko, pořád se držíte? :palec:

Harpyje, nevolnosti už jsou pryč? Jména už vymýšlíte?

U nás bylo na nový rok kázání, žádný dopis :think:
A hned druhého jsme byli píchat obě uši :pocitac: Z plného zdraví :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová