Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
559
21.12.11 19:27

ahoj holky, tu diskuzi jsem četla jen ze začátku. Pak už jsem to nedočítala, mám na to svůj názor a je asi jinej než většiny lidí tak jsem se tam ani nevyjadřovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
21.12.11 23:09

Ahoj holky!

Já jsem letos cukroví objednala a úklid omezila na vyprání záclon a umytí kuchyně :lol: , takže jsem docela v pohodě.
Helenka měla na začátku prosince spálu, ale naštěstí to kluci nechytli a měla lehký průběh.

Diskusi jsem nečetla, chodím zde na e-m jenom sem a do DBŽ, takže jsem byla ušetřena. Ale Maky, úplně Tě chápu, pamatuji si, jak jsem si sem přišla vylít srdíčko taky jednou, když jsem se do něčeho podobného ozvala na blozích (jedna bloggerka tam smutnila nad tím, že kamarádka jde na UPT, a já jsem se zeptala, zda s ní mluvila o možnosti přenechání dítěte v adopci - no a co myslíte? Jsem žena bez srdce :roll: nebo něco takového). Fakt to radši nečíst - ale na druhou stranu se každá z nás asi občas do takové diskuse dostane a jak píšeš Maky, ono to má taky svůj význam, protože je dobré, když zazní od někoho hlas, že takové postupy nejsou normální ani lidské.

Demi, jsem ráda, že je Petřík OK, mám v živé paměti ten loňský neklid, kdy ty výsledky vypadaly všelijak - obdivovala jsem, jak jsi to zvládala :srdce:
Snad se s Daníkem podaří na nový režim najet bez problémů.

Maky, chudáček Míša, je mi to moc líto. Tak snad prstík sroste a vše bude v pořádku :hug:
Ještě jsem Ti neodpověděla na otázku, jak s blogem dál: také si říkám, jak dlouho to vydržím, až se vrátím do práce. Netajím se tím, že teď je to skvělý koníček při RD, neboť se to dá provozovat z domova a při starání o děti a ještě mne to nutí přemýšlet :D
Ale já jsem se stala na tom psaní tak trochu závislá, hrozně moc mne to baví, takže nepřemýšlím o tom, že bych psaní nechala (i když samozřejmě stát se může cokoliv…). Jiná věc jsou diskuse, protože ty skutečně zabírají hodně času, ale to si zase myslím, že není takový problém omezit. Články vymýšlím při žehlení nebo při procházkách, nebo mne napadnou samy, a píšu rychle, takže to tolik času nezabere. A když už mi čas nezbude, tak prostě nebudou ty diskuse.
(I když některé jsou užitečné a sama jsem se přesvědčila, že lidi třeba dost zajímá křesťanský náhled na svět, ačkoliv jeho prezentace původně vůbec nebyla posláním toho blogu.)

Tak přeji všem pěkný závěr adventního času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
22.12.11 20:43

Holky, mám na vás prosbu o motlitbu. Manžel má na obou rukou sehojící se vyrážku. Dnes byl u dr a ta mu řekla, že to vypadá tak že bude muset v práci skončit. Což si bohužel vůbec nemůžeme dovolit. Prosím tedy o motlitbu o uzdravení a vyřešení. Jak, to nechám na Jeho vůli.
Velice moc děkuju.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
23.12.11 08:11

Rafusko, určitě vzpomeneme v modlitbě na tvého manžela. Snad ta „nehojící se“ vyrážka nakonec nebude nic hrozného, musíme věřit.

Béda vydržel byl úplně zdravý celých 7 týdnů - od 7.11., jak nastoupil po posledních atb. do školky, pro mě je to úplně neuvěřitelné a ten největší dárek, nic víc si nepřeju. Denně bere 4 preparáty, z krve na imunitu nějaký imunodefekt nevyšel, ale má sklon k opakovaným infekcím dýchacích cest a mírně podmimitní železo. Na alergoimuno jdeme v polovině ledna, tak se na vše ještě zeptám. Zatím bere bronchovaxom, aerius a ráno rakytník a iskial (olej ze žraločích jater).

Bohužel dneska ráno se probudil s ucpaným nosem, tak jsem mu hned stříkla olynth a sterimar, snad zůstane jenom u toho, uvidíme.

Já jsem dneska ještě v práci, mám už jenom 2 dny dovolené, víc mi nezbylo, příští týden to máme s manželem rozdělené, že 2 dny jdu do práce, hlídá on a 2 dny mám tu dovolenou.

Všem přeju požehnané a klidné vánoční svátky a v novém roce hlavně zdravíčko, spokojenost a boží požehnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
23.12.11 14:05

Gerberko - tak to strašně ráda slyším, že je Bédík tak dlouho v pořádku, tedy za předpokladu, že se rýma nějaka nerozvine.
A ta alergologie uz se blíží, snad něco poraděj :hug:

Rafuško, tedy to je situace :think: Vzpomenu na vás v modlitbě, sna se podaří něčím to vyléčit…s Boží pomocí.

Také přeju požehnané Vánoce, věřím, že všichni příchod Spasitele hezky oslavíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
23.12.11 18:24

Chtěla bych vám popřát radostné a požehnané Vánoce. Klid, mír, pohodu a zdraví.
Chtěla bych vám velice moc poděkovat za uplynulý rok za podporu.

Manžel volal i léčitelce, co nám několikrát moc pomohla a bude kombinovat léčbu od dr. s léčbou od léčitelky.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
24.12.11 10:06

chci vám popřát krásný štědrý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
24.12.11 11:47

Také jdu popřát krásné Vánoce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
25.12.11 16:36

Krásné Vánoce, pokoj Kristův a milost od Boha Otce, ať zůstává s Vámi!

Letošní moje Vánoce probíhají asi tak, že den před Štědrým dnem jsem skončila svou Vánoční přípravu zánětem průdušek… :roll: , takže z mého letošního zpěvu v kostele o Půlnoční a dnešní ranní nezůstalo nic… :( . Nezazpívala bych nic, sotva jsem mluvila. No co nadělám, Bůh různě rozděluje své milosti.

Cukroví se mi letos povedlo, všichni chválili, děti byly nadšené z dárků. Štědrý večer jsme slavili u nás doma, i s babičkou a mými rodiči, takže nás tady bylo okolo stolu, sotva jsme se vešli :D . Ale proběhlo to ke spokojenosti všech - jen já jsem místo hovoru chraptěla…

A tak přemýšlím, že vlastně trávím tak trochu Vánoce ateistů - beze mše, bez návštěvy kostela… musí to být hrozné, mít takové Vánoce každý rok, a brát to normálně :think: , bez Boha, bez víry…
No ale přece jen trochu Vánoc jsem si odnesla z kostela v pátek, kde jsme byli s manželem u zpovědi (bylo to neskutečně krásné, úlevné, pohodové :hug: ) a odvezli si domů Betlémské světlo. Ale Eucharistii si budu muset nechat asi až na Silvestra.

Tak všem krásný Vánoční podvečer a pokoj všem lidem, ve kterých má Hospodin zalíbení!
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
28.12.11 12:08

Ahoj holky! Škoda, že jsem nevyfotila manželovy ruce před a po. To by byl až neskutečný důkaz, jak vaše motlitby a masti pomáhají. Moc za to děkuju. Ruce má o hodně procent lepší. Teď ještě příští týden dobře zvládnout kontrolu u dr a už to bude fajn.
Naše Vánoce byly absolutně prosté úklidu. Nějak jsem si hnula zády a tak jsem jen tak fungovala. Což mi sice vadilo, ale pokazit Aňulčinu neskutečně nakažlivou radost z Vánoc, to nemohlo.
Ještě jednou děkuju za motlitby.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
28.12.11 12:12

Neodolala jsem a posílám jednu Vánoční…
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
31.12.11 01:55

Ahoj všem,

prožívám teď poněkud těžké a bolestné období. Myslím, že na tyhle Vánoce jen tak nezapomenu. Nechce se mi o tom rozepisovat, protože je to velice osobní, dohledatelné… Už pár dnů jsem si s tím nevěděla rady, fakt to byl nápor temnoty, jaký jsem ještě nezažila. Nemůžu jít ani k Eucharistii, protože si připadám jako ochrstaná jedem. Mám pocit, že se okolo mě rozlévá tma, a tak jsem hledala plamínek, který by ji aspoň trochu zahnal tam, kam patří (http://www.avemaria.sk/dechtice/). Tak uvidíme, co nakonec zvítězí, protože v tomto boji je veškerá lidská síla marná a slabá.

Táhne mě to znovu na Hostýn, jako by tam bylo nějaké čisté, Bohu milé místo, kde Mu člověk může vlítnout do náruče. Ale jen tak se tam nedostanu.

Tak končím letošní rok s prosbami o větší víru, pokoj a naději v sílu Lásky. Bohu Otci odevzdávám i rok následující. Jestli si vzpomenete… moc vás prosím o modlitbu za pokoj do příštích dnů. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
31.12.11 12:49

Demi, to mě mrzí, že jsi na tom takhle. Opravdu mě to mrzí, s tou vírou prožívám něco podobného. Mám pocit, že je kolem tma a nevím jak z toho ven.
Určitě na tebe v modlitbě vzpomenu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
31.12.11 17:35

Ahoj Jesličky,

Demi, mrzí mě, co prožíváš..... Já se o svých osobních problémech, pocitech a starostech tu také nechci rozepisovat. Jenom doufat, že všechno má svůj konec a člověk časem na to špatné zapomene a zůstanou vzpomínky jen na to hezké a milé. Moc jsem vzpomínala teď na Vánoce, že Petřík měl už 2 ročky. Uteklo to, viď?? ;)

Všem přeju v novém roce 2012 hodně božího pokoje, požehnání, sepjetí s Duchem svatým a ochranitelskou náruč Panny Marie, hodně zdravíčka, štěstí a co nejméně „neřešitelných“ problémů.

Rafusko - malá Anička je k zulíbání! Moc krásná holčička, hlavně ať je zdravá a ty si to ještě užiješ doma

Ze :srdce: Gerbi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
2.1.12 09:05

Přeju šťastný a radostný nový rok!

Děkuji za přání, Demi díky za SMS :D

O vnitřních duchovních problémech se takto opravdu těžko píše, Demi a Dančí moc mne mrzí, co prožíváte a přeju, ať je to brzy za vámi a vše se projasní.
Já sama tu také nechci psát v tomto smyslu nějaké podrobnosti… tak jen že na vás myslím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová