Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
693
16.1.12 14:13

Ahoj holky!
Moc se neozývám. Anička začala spávat odpoledne jen 30-45 min a je to pro mě náročnější. Musíme si na to zvyknout.
Minulé úterý jsme byly v Mateřském centru na kurzu Kolo, kolo mlýnský. Moc se jí tam líbilo. Zítra chceme jít znovu. Moc na ní vidím, že by byla ráda mezi dětmi a nějak ty děti nejsou…
Mě bolí a hnisá výrustek v hlavě. Už jsem objednaná u dr. ve st se ho zbavím. Už aby to bylo. Týden mě to zlobí. Už jsem to před několika lety měla.
Manžel má docela hezké ruce, ale nesmí si je zapomenout namazat. Ještě, že masti má stále dost.

Souhlasím s Harpyjí, že křest by měl být v rodině, která alespoň trochu ví, co a proč. Ne jen proto, že se to tak dělá nebo to chce babička.

Demi, Danečkovo zhoršení nejde zvládnout mávnutím ruky. Vím, že jste všichni silní, ale i silní potřebují oporu.

Holky,opatujte se, já se asi ozvu nejdříve koncem týdne.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
16.1.12 17:36

Ahoj Jesličky,

s tím křtem to vnímám tak jak Harpyje. Bohužel v každé rodině to takhle není. Nechci se tu rozepisovat, že zrovna v té naší „podařené“ rodině to nefunguje ani zdaleka, to je jiná kapitola.

Béda je po 2 měsících marod, z brutálního kašle z minulého týdne se vyklubal zánět průdušek, takže má atb. a doma zavření. Vloni jsme skončili na konečném součtu 7 atb. za rok, letos je teprve polovina ledna a už má první atb. Je to taková zkouška, jak dlouho to všichni vydržíme. ;)

Rafu, Anička je ohromně šikovná a ty taky, jak vše zvládáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
16.1.12 22:06

Ahoj,

Gerberko: Bédíka je mi líto - moc jsem na vás myslela, jak jste zvládli Vánoce, jestli se mu ta rýma nezvrhla… chudáček, zánět průdušek ještě neměl, taky si „musí“ vybrat všechno :( Moc se přimlouvám za Wobenzym pro něj - může pomoct, fakt. Honzík je už půl roku bez virozy (když nepočítám občas pár dnů rýmy nebo mírné zahlenění, které jsme zvládli i se školní docházkou). Já měla zánět průdušek o Vánocích, a během 3 dnů dobrý (bohužel mě to sebralo zrovna den před Štědrým dnem, takže Vánoce beze mše :( ) bez ATB. Taky užídám Wobenzym, teď už jen udržovací dávku. Velice cítím změnu k lepšímu. Já s Honzíkem jsme hodně náchylní na viry, navíc ovzduší u nás je jedna katastrofa, takže od podzima do jara jsme byli vždycky hotoví. Taky nejsem tak zchvácená, takže za sebe mohu jen doporučit. A co vím, tak i zkušenosti jiných lidí jsou podobné, lékárnice mi říkala, že W. užívají lékaři, kteří běžně přicházejí do styku s infekty, a také lidé s roztroušenou sklerozou. U nich je každá viroza rizikem.

Rafuško: já ti ještě jednou moc děkuju! Čepička je krásná a Danečkovi moc sluší. Jestli můžeš přijímat MMS, tak pošlu obrázek. Ani ji nechtěl sundat z hlavy a Petřík si vybrečel zase tu svoji, předvánoční. Takže oba před obědem běhali doma a odpoledne venku na sněhu. Jsi hrozně šikovná :)
Jsem moc ráda, že se manželovi ty ruce zhojily, myslela jsem na Vás !!!

Lamvinečku: kdepak jsi? Jste zdraví všichni doma?

Harpy, Knofli: není to spíš na debatu s teologem?

Maky: myslím a modlím se… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
17.1.12 10:43

Ahoj Demi, díky za tip na ten Wobenzym, ale nezlob se, momentálně ho pořizovat a dávat Béďovi nebudu. Napíšu ti, co všechno bere na imunitu nyní: Bronchovaxom (dlouhodobá kúra od října, bude brát ještě 2 další sezony, je to směs bakteriálních lyzátů SPECIÁLNĚ na DÝCHACÍ cesty), Aerius, Rakytník, Iskial, Preventan junior. Myslím, že tohle stačí a mám pocit, že jsem padlá na hlavu, když tohle všechno do něho rvu. Minulou zimu, jaro a podzim jsme zkoušeli: 2× přepoctivou dvouměsíční kúru echinacei (Immunal) a Multivitamol šťávu od Dr. Theisse (protože je tam železo). Samozřejmě když je nemocný, tak VŽDY bere probiotika a to ty nejdražší - Biopron junior rozpouštěcí sáčky. V lékárnách jsem nechala už tisíce za všechny ty podpůrné věci na imunitu atd.

Ale víš co…to je prostě takové období. Možná jsem to tu už psala několikrát, ale když jsem nastoupila po první mateřské do práce, tak se mnou to byla katastrofa ty první dvě sezony - dva roky po sobě. Počítala jsem to a od září do března jsem měla 8× virozu - takové ty hnusné, se zahleněním komplet v celých dutinách. Několikrát jsem měla atb., vyšetřovali mi „sputum“ na plícním (to je vzorek nejčerstvějšího ranního hlenu, co jsem vykašlala - nic nenašli), na ORL mi dávali speciálně míchané kapky, prosvěcovali mi dutiny… - prostě všechno možné a nemožné a nejvíc ze všeho, co to chtělo, byl ČAS a nic jiného. Musím tisíckrát zaklepat, ale já sama jsem v posledních letech neměla virozu ani jednou - ani po návratu do práce po Bédovi, ani s ním doma - nic. My všichni doma kromě Bédi jsme pořád zdraví - ani starší Jindra není vůbec nemocný, ani manžel, nikdo, jenom on pořád marodí. Takže to je prostě vždycky takové období - toť moje zkušenost.

Co si budeme povídat - halt ty děcka všechno nosí ze školky, s tím se nedá nic dělat a je to věčný kolotoč, protože jedny děcka se uzdraví, přijdou do školky, druzí jsou „načatí“, u kterých se čeká, jestli něco nepropukne a třetí sorta jsou ti, který tam maminy frknou i s teplotou. A teď babo raď, co s tím. Pokud člověk nemá za sebou ochotný „tým“ příbuzných kdykoliv pohlídat, tak se to musí látat, jak se dá.

Demi, moc ráda bych ti poslala nějaké fotky kluků, na Vánoce jsem posílala takové prázdninové „vzpomínky“ kluků, ale bohužel neznám tvou současnou adresu. Moje je pořád stejná 8) Co Honzík prvňáček, jak se mu líbí ve škole? Má dobrou paní učitelku? Určitě vše zvládáte v pohodě, je to šikulka. A co Petřík, užil si 2. narozeninky? Psala jsem tu na Vánoce přání k jeho 2. narozeninkám. :srdce:

Maky, moc na tebe myslím, aby tvůj nástup do práce na konci ledna byl co nejzdařilejší a aby ses do všeho rychle dostala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
17.1.12 10:51

Rafusko, a jak to máš nebo plánuješ se školkou? Anička je listopadová, že? Půjdeš k zápisu do školky už teď na jaře nebo seš doma až do těch 4 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
17.1.12 10:53

Gerberko, s těma nemocema to vidím stejně, šťastné ty výjimky, které školkou projdou téměř bez infektu. Ale na Wobenzym slyšívám chválu odevšad. :)

Demi, to víš, že by to bylo na diskuzi s někým povolanějším, ovšem já jsem zabejčená (na toto téma) a to se pak těžko diskutuje. :lol:

:mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
17.1.12 12:40

Gerberko- já já já chci taky fotky kluků :) pošleš?
ty jo ,bych ty naše děcka taky mohla někdy vyfotit, ale já jsem tak příšerná „fotografka“ :twisted:

S bédou je pozitivní, že ted byl dva měsíce zdravý- ne, že to vyšlo zrovna hned na půlku ledna, ale že už se snad ty nemoce budou objevovat v delších a delších intervalech.
Je fakt, že náš Ondra žádné vážnější choroby nemá, ale od září je furt na hromadě, rýma, kašel, oboje, týden klid a pak odznova. dost možná, že kdybych musela chodit do práce a nenechala ho tak doma při prvním zakašlání, tak by to bylo ještě horší - už mne to pěkně štvalo a to mne to zas až tak neomezuje, nekomplikuje to situaci v domácnosti jak je se mnou K. doma.

Ale díky oběma za tipy - oběma dávám rakytník sirup a říkala jsem si, že kdyby se ta nachlazení měla pořád vracet, tak vyměním bud za Preventan nebo Wobenzym- ale zdárně jsem zapomněla názvy :) kdbych vás s tím otravovala za pár týdnů tak mi ty názvy připomenete, že?

Knoflice, Demi - řekla bych, že na křty si klidně můžeme utvořit názor každý svůj, koneckonců všichni kněží jsou stavěni do situací, kdy o křtu/či nepokřtění mají rozhodnout, a nejsou o nic víc teologové než já třeba :)
ale Knoflice, když už jsme v té diskuzi: pokud mne paměť neklame, tak je rozdíl mezi nepokřtěným a nepokřtěným. Nepokřtěné dítě je ve své situaci nevinně, a nemůže za ni žádným zásadnějším způsobem pykat. Odpovědnost padá na ty, kteří měli pokřtít (někdy ta odpovědnost může být snížená, třeba neznalost Krista,) u dospělých nepokřtěných bude taky rozdíl v odpovědnosti - by mne docela zajímalo, jak je Bůh jednou bude „vážit“ (což je tedy věta jak víno, bo by mne pochopitelně nejvíc zajímalo, jak ve všech směrech bude vážit mne a jak moc lehká nebo těžká budu). Ono je i docela zajímavé jak církev zrevidovala své učení o limbu puerorum (to je místo o němž se soudila, že jsou v něm nepokřtěné děti).
Hele, co si myslí třeba pan profesor Dolista http://www.katyd.cz/index.php?…

a třeba Jiří Zajíc, křes'tanský novinář, píše zajímavě odpověd na otázku proč se křtí malé děti - na konci říká, také svpůj názor na to, co jsme tu nakously my . http://www.katyd.cz/index.php?…

---se to neboj rozkliknout, oboje jsou to jen krátké odpovědi na dotazy čtenářů- pár vět.
(na toho Zajíce pak reagoval ještě Jiří Černý, který ho mírně zprdnul, ale to ted neumím najít :)

Rafuško- za stav manželových rukou jsem Bohu vděčná :) (za stav rukou mého manžela tedy taky, ale jak to není „aktuální“ problém, tak mne ani nenapadne Bohu děkovat :oops: )

Demi - na Danečka i nadále myslím, tyto nejistoty a zhoršení jsou pro vás všechny určitě vyčerpávající :hug: prosím o zvláštní dávku síly a trpělivosti pro vás všechny :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
17.1.12 14:25

Ahoj holky!
Dnes jsme byly zase tančit a bylo to moc fajn. posílám odkaz, třeba nás poznáte. máme obě krátké vlasy.
 http://www.srdicko.estranky.cz/…nsky/17.-1./

Gerberko, k zápisu do MŠ se chystáme teď někdy. Jen čekáme, až oznámí termín.Ráda bych aby si Anička pd září zvykala. Ijá prosím o foto…

Demi, můj mobil podporující MMS má manžel. Nemohla bys foto vložit tady? Až bude čas a chuť? Moc díky.

Opatrujte se.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
17.1.12 17:16

Holky, já nemám digitální foťák. Fotím na klasický foťák na kinofilm a fotky nechávám vyvolávat, jak zastara. Když chci někomu poslat, tak přiobjednám a posílám poštou. Vím, že si asi ťukáte na hlavu v téhle přetechnizované době že někdo nefotí na digitální foťák, ale jsem to já :oops: . Takže jsem to napsala, protože Demi jsem občas nějaké fotky posílávála, ale teď jak se přestěhovala, tak nevím, kde bydlí.

Harpyje, dík, žes vyjádřila za mě to nejpodstatnější a sice, že Bédík se opravdu 2 měsíce držel zdravý, to je fakt nejdůležitější. A sice od 7. listopadu - mám to přesně na den spočítané. Nebylo to sice 2 měsíce ve škole nonstop, protože kupříkladu byl doma, jak byl ten státní svátek v listopadu hned 4 dny za sebou, pak zas 4 dny doma, protože jim nešlo topení, pak zas 1 den, protože šel na krev na imunologii apodobně. Ale 2 měsíce se držel - to za celý loňský rok nebylo.

Harpy, dokud byl Béda do 3 let doma, tak mě vůbec nenapadlo dávat mu něco na imunitu, nedávala jsem mu nic, protože byl zdravý jako řípa až na pár rýmiček a nějakou teplotku, nemoci jsme neznali. Stejně tak jako u Inušky - a to bývaly tenkrát zimy i -25 stupňů a chodili jsme ven a nikdy nic nechytl. Semeniště bacilů je školka a nic jiného. Zase něčím si ty děcka projít musí, aby byly odolnější vůči virům a bacilům. Od chvíle, jakmile začal Béda chodit do školky, tak jsem začala dávat Preventan junior - držel se půl roku, od ledna do července už to nestačilo a skončil na 6ti antibiotikách za sebou, v říjnu měl poslední sedmá. Vyzkoušela jsem všechno, co jsem tu popisovala a jsem dobrý kšeft pro lékárníky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
17.1.12 17:32

jeee, Gerberko, tos mi připomněla stejnou situaci. Ondra nebyl do školky nemůcný skoro vůbec. Jestli měl třikrát rýmu a dvakrát teplotu k zubům tak je to moc a já s itaaak pochvalovala, jakou má dobrou imunitu :D čekala jsem se školkou sice zhoršení, ale že až takhle :cert:

Rafuško - fotky jsem prošla , vypadáte moc spokojeně. Na některých fotkách si nejsem jistá, jestli je tam Anička, ale ty ne? je to všechno z jedné lekce? tudíž stejné oblečení? Ale tam kde jste obě jsem vás rozpoznala- jste kočky obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
17.1.12 18:07

Harpy, ono je to taky u každého dítěte jiné..... Starší Jindra prošel školkou taky od 3 let celodenně, ale nemocný býval daleko míň - já byla nemocná víc jak on ve školce!!! To byl tenkrát pro mě taky šok, já pořád na hromadě a on školku snášel velice dobře, co se týká nemocí. Řekla bych, že byl nemocný v průměru tak 3× za rok a hotovo, s přehledem odchodil 2 až 3 měsíce v jednom zátahu do školky, jen to fikne. Ještě první třídu marodil trochu víc a pak se to zlomilo a musím tisíckrát zaklepat, ale teď je zdravý jako řípa, tváře růžolící od mrazu. Ale jemu teda dávám rybí tuk + multivitamín každý den taky. Ten rybí tuk mi někdo poradil a je to fakt dobrý. Béda bere spešl ten Iskial, no a vidíš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
17.1.12 20:35

Ahoj děvčata,
tak my se hlásíme, opět na hromádce, Zuzi ode dneška horečky, naštěstí zápis včera jsme stihli, zvládla na jedničku.
Terezka je od včerejška v nemocnici, připravují ji na kolonoskopii, je to strašné, chudáček má strašné bolesti, prý musí vydržet nám bylo řečeno, dneska tam byl Kamil s mamkou a museli odejít, měla taklové bolesti.
Zítra se vypravím já a ve čtvrtek, tam s ní budu celý den, jen na kojo budu odskakovat, no spíš odlyžovat. To počasí je strašné, v autě si nejsem tak jistá, v pondělí jsem přímo bruslila.
No a Adámek je tak protivný, že to už fakt musí být zub nebo nevím.
Asi od vánoc mám atopický ekzem na nožičkách, tak doufám, že to přejde. Příkrm zvládl asi dvakrát, chutná mu, ale až do dalšího dne pak pláče jak ho bolí bříško. No nevím.
No víc už asi nedám, padá mi hlava.
Všechny moc zdravím, a číst budu jindy.
Demi psala jsem ti SZ, tak nevím jestli ti došla. Jo jinak nás přijímala p. dr. Terezka Šuláková
Všem krásný večer.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
17.1.12 21:10

lamvi 8o takže Terezce se to bříško zhoršuje? jak bude v nemocnici dlouho? kdy jí budou dělat tu kolonoskopii? snad objevějí něco co lze snadno vyřešit a pomůže jí to - chůdě.

náš O. si ted večer při odchodu z koupelny dal takovou hybu do brady, že ji má nateklou, a celou hnědofialovou modřinu-plakal šíleně, což jindy nedělá vůbec. Byla jsem vedle v chodbě, tudíž netuším ani jak se mu to přesně stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
17.1.12 22:23

Ahoj,

Lamvi: taky jsem překvapená s Terezkou… V nemocnici budu s Daníkem na kontrole příští čtvrtek, tak pokud byste tam ještě byli ( :roll: ), mohla bych se stavit. Obvykle čekáváme na sanitku, tak budu mít čas. Terezka je prima, musím za ní zase skočit. Přeju, ať jste zdraví, i Adámek, brouček malý.

SZ mi od Tebe došla, ale měla jsem hodně nadusané dny, však píšu výš :( . Moc děkuju za modlitby Tobě i manželovi :hug:

Harpy, Knofli: ale jo, na křty určitě lze mít vlastní pohledy, jak jeden od druhého, tak různé denominace. Zastávám názor, že poslední slovo má vždy Bůh - proč by měl být v knize živých zapsán křesťan, který se v životě neštítí ničeho, a ne muslim, který žije v souladu s hodnotami, o kterých ani netuší, že jsou zahrnuty v Desateru, dávno před tím, než přišel na svět Mohamed. Ale to už se zaplétám do témat, do kterých jsem ani nechtěla vstupovat.
Mám tak nějak podobnou vizi, jako měl o nebi režisér Jiří Strach v pohádce Anděl Páně. Asi komické, ale opravdu si umím představit nebe otevřené každému.

Gerberko: psala jsem ti SZ s adresou, ale nevím proč se neodeslala :nevim: . Zkusím to zítra ještě jednou.
Jinak já do Honzíka taky dlouho cpala různé echinacey, imuno a proimuno, než jsem zjistila, že je to jen vyhazování peněz. Měl dlouho zvětšenou nosní mandli, ORL lékařka to hlídala, a pak dobrý. Přeju Bédíkovi brzké uzdravení! Ve školce je toho vždycky rozšířeno hodně, to je fakt, já byla v kolektivu taky hned na ráně, každou rýmu jsem odnesla taky.

Honzík je ve škole v pohodě, minulý týden byly právě třídní schůzky a dobrý :potlesk:

Rafuš: vyblejsknu je ještě jednou foťákem, a pak pošlu. Z mobilu to ještě neumím…

Zatím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
18.1.12 16:48

Ahoj holky!
Lamvinku, moc na Terezku myslíme. Nějak jsem si myslela, že už je bříško v pořádku. Snad se to brzo vyřeší a Terezce se uleví…
Harpyje, je to z jedné lekce, ale z různých skupin v rámci jednoho dne. je to rozdělené podle věku. My jsme v předposlední skupině.
Gerberko, a nemůžeš fotky naskenovt v práci? Já jsem v práci sice skenovala jen výkresy, ale díky tomu vím, že to jde.
Opatrujte se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová