Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj, byla jsem na velkém UTZ, všechno v pořádku, halt když je mimčo tabulkové… ![]()
lamvinku- jediné co mne k tomu napadá je názor našeho kamaráda lékaře. Psychiatrii uznává jako obor pro lidi, kteří ho potřebují, podle jeho názoru je však současný trend psychiatrizování problémů především u dětí cesta do slepé uličky. Hodně dětí je citlivých, zvláště v pubertě by tam podle něj chtěli nacpat čtvrtku dětské populace - tj. posílají tam i děti, které se jen pomaleji vyrovnávají se sebou, se svým okolím, s tempem ve škole, či s něčím doma a těžko říct, jestli jim konzultace s psychiatrem mohou být k něčemu dobré…
si pamatuju, že po smrti mého otce (to jsem byla mladší než Terezka) jsem byla pár měsíců až let nervoznější dítě, prý přecitlivělé, ale srovnalo se to a za nějakou dobu by se o mne jistě dalo říct mnohé
ale přecitlivělost ani zvýšená nervozita to už určitě nebyla.
Gerberko- jak vy?
Knoflice - mi ten polštář půjčila kamarádka- ale po dohodě, že ho opravdu chci - myslím, že se mi bude hodit hlavně před porodem na spaní
a pak uvidím, kdyby byla holčička po svém bratrovi a blbě sála, tak by to pro ruce byla úleva ![]()
a jsem ráda, že s prací zatím OK!
Barčo, tož držím palce, ať se na tu příčinu přijde. ![]()
Harpy, tak hnedka ve čtvrtek přišlo v práci rozčarování, co jsem čekala.
Se nemůže člověk pochlubit. Ale zas je fakt, že to funguje i naopak, když si postěžuju. ![]()
Přeju vám krásnou neděli!
Ahoj holky!
Manžel šel do práce. I sám je naštvaný, že má noční a musí i v neděli. Ale jsme moc rádi, že práci má, tak brbláme jen doma.
Anička už nesmrká, jen kašle, ale i to je lepší. Myslím si, že bycom už v út zase mohly jít tančit. Jsem moc ráda, že jsem ještě neuklidila kočár. Když v těchto mrazech musím ven, tak dám A do fusaku a deky (fusák už je malý) a zapnu do kočáru, jak to jen jde. A venku to zvládneme. Také mi po tančení usíná a nemám sílu, nést ji domů. (30 min chůze).
Kočička Micka se už snad nějak u nás zabydlela. Jen je šíleně hubená a granule jí moc nejedou a konzervě také moc nedává. I tak doufám, že ji vykrmím. S Lízou na sebe vrčí, ale jinak se to dá. Pes jak kdy, někdy nepříčetně řve, jindy klidně projde kolem ní.
Děda sice ještě občas domů přijede, ale už si buduje jiné doma. Už jsem si snad trošku zvykla, ale ve čt jsem ještě brečela moc. Připadá mi to, jako bych ho ztratila, i když vím, že ho pořád mám.
Bylo to na mě moc rychlé.
Anička bude mít dovezeniny. Stojíme řasto u kalendáře a ukazuju jí, co se dělo který den před dvěma lety. nejvíc se jí líbí, když říkám, že jsme přišli na úřad a řekli, že ni chceme, moc a určitě. Ať si to napíšou a dají nám ji.
Denně děkuji Pánu, že nám ji dal.
Ani nevím, jestli si vůbec můžu dovolit žádat a prosit o další dítě. Vím, že na 99% miminko už nebude. Anička by miminko moc chtěla. Ke každému miminku se vrhá a hladí a hladí.
Rači to pošlu, ať se to nesmaže.
R.
Harpyje, to je báječné, že maličké je v pořádku a že je tabulkové. Po těhotenství s Klárkou je to to nejlepší a upřímně ti to přeju.
Lamvinku, slibuju si stejně jako ty víc od nového dr. Myslím si, že by to mohlo a mělo pomoct. S psychiatrií nevím… ještě bych počkala a pokud by se nic nedělo k lepšímu, asi bych vyzkoušela i to.
Knoflice, každé začátky jsou jako na houpačce, bez chvílí dolů to nejde. přeju ať je těch chvílí dole co nejméně.
Gerberko, Demi, Maky, jak je?
Opatrujte se.
R.
Všechny moc zdravím!
Tak u nás všechno na normálu, mrazy jak na Sibiři, přešla přes nás menší viroza - Honzík jen rýma, Petřík laryngitida, ale jinak pohoda.
Harpy: to je skvělé, že utz je v pohodě
. Kojící polštář jsem měla u všech dětí, a velice se osvědčil. Často jsem do něj i dítko „odkládala“, protože v něm leželo pohodlně a nemělo kam spadnout. I teď je dobrý na opření.
Knofli: myslím na tebe, jak zvládáš práci. Kolegové jsou v pohodě?
Rafuš: mrazy už by měly být na ústupu, tak snad už jaro brzy zaklepe na dveře! V dubnu bude zápis do MŠ, jsem z toho někdy zaskočená, jak mi čas utíká, skoro mezi prsty.
Přeju krásné dovezeniny a mám radost z dobrého zaměstnání tvého manžela! Držte se!
Lamvi: doufám, že už je to u vás v tuto dobu nějak srovnané, Terezka v pohodě. Souhlasím s Harpy, že trend posílat děti k psychiatrům jako by byl dnešní normou. A nejen děti… Třeba to nakonec bude docela jinak, a do roka a do dne nad tím vším jenom mávnete rukou.
Ples po letech se u nás vydařil tak, že příští sobotu jdeme na další. Při tanci jsme to rozjeli tak, že jsem uklouzla a práskla sebou při valčíku na parket
, ale jinak v pohodě. Už dlouho jsem se tak dobře nebavila.
Ahoj holky,
Tak Demi my byli taky na plese v sobotu, celkem to šlo, jen ta váha moje, nevlezla jsem se do šatů před Adámkem, tak jsem se moc necítila. Zábava byla dobrá, ale já stále nervozní co malý doma. samozřejmě že se vzbudil už v devět, ale babi ho uspala. My jsme přišli po jedné a malý spinkal. Vstával kolem druhé.
No a abychom nebyli dlouho zdraví, tak noc po plese malý celou proplakal, spal mi jen chvilkama v náručí, tak mám ruce jako houžve, dostal i horečky.
Jo v sobotu jsem našla první zoubek.
No ráno jsem byla u dr. tak krk prý rudý, takže máme atb, mě se zdály i ouška, ale na ušní už jsme nešli, jen jsem volala a doporučili nám kapky.
Ted malý zase plakal, ale ted je chvilku ticho tak snad usnul, budu ho následovat.
No k Terezce, naše dětská chce at tu psychiatrii vyloučíme, takže tam budu muset, ale tím končím. Není týdne, abychom nikam nešli. ![]()
Zítra má Anetka narozeniny a my s manželem výročí svatby, tak doufám, že to proběhne v klidu a pohodě.
Rafusko, plně tě chápu s pracovníma víkendama, u nás je to to samé, manžel je na mši taky skoro co druhou neděli a my sami, ale bohužel, člověk si nemůže vyskakovat. To je krása už druhé oslavy co máte Aničku.
Všem požehnaný týden Barča
Ahoj,
Lamvi: tak veliká gratulace k zítřejším oslavám
. To jste si vybrali báječné datum, což
? Blahopřeju vám i Anetce! I my máme zítra s manželem výročí - před 14 lety jsme se po dlouhé době setkali.
Adámkovi přeji brzké uzdravení
Na Terezku myslím.
lamvinku - co Adámek.
„neštěstí“ dětské (ale i obecně) psychiatrie tkví v tom, že podle mne není exaktní, tudíž, jde o to na koho narazíš- když nebude chtít, tak ji nevyloučí a kolotoč se roztáčí. jak u blbých, fakt.
Demi - taky na plese?
dát si o parket muselo dost bolet- uplně se vidím
no, my nebyli na plese tak cca deset let
můj muž má o svém tanci dost vysoké mínění a o mém tudíž nízké (což má jistě pravdu), a mne na plese pokaždé naštval, takže se tomuto rozvodovému tématu už léta vyhýbáme ![]()
Příspěvek upraven 18.02.12 v 18:32
Barčo a to třeba to vyšetření u psychiatra nemůžeš odmítnout? ![]()
Gratuluju k těm různým proběhlým výročím ![]()
Ahoj,
holky, dneska mám za sebou neuvěřitelnou mši sv., byl to tak hrozně hezký zážitek, až se mi chtělo brečet. Sama nevím, čím to bylo vyjímečné, že by ta hudba, zpěv, záře od kalicha, vůbec se mi nechtělo domů. Chystám se objednat si z Karmelitánu nějaké knížky, minulý týden jsem si tam koupila poslední knížku M.Váchy Tajemství Argentinských nocí - u čtení mi tekly slzy. Kluci chtěli něco o andělu strážném, ale žádnou knížku nebo leporelo neměli, tak jsem jim vybrala alespon obrázky. Mají je v Misálcích a dneska si je vzali i na mši
.
Harpy: my byli na plese i včera
, na Lidovém. Bylo to naprosto, ale naprosto úžasné. Dokonce jsem v tombole vyhrála dort - obvykle nevyhrávám nic, pokud nepočítám jakési kalendáře nebo propisky a pod..
. S manželem jsme si pořádně zatancovali, on taky tančí hodně dobře, dokonce kdysi tančil i nějakou dobu závodně, takže tančí moc rád. Naštěstí jsme za ta léta už sehraní - až na to moje čichnutí k podlaze naposled
- takže tanec si užíváme vždycky. Nevím, jestli to není na dlouhou dobu naposled, kdy jsme si mohli vyrazit…
Holky, všechny moc zdravím. Přeji vám všem pokojný vstup do postní doby - já mám hodně dobrých důvodů činit pokání a modlit se za pokoj - však víte.
Opatrujte se všechny, myslím na vás!
Ahoj holky!
Sice si dávám půst i od internetu, ale aspoň ob den se sem mrknu. S Aničkou jsme dnes opět byly tančit, byla moc zlatá. Moc ráda tančí. Večer jsme byli na divadelní zkoušce a asi se jí to moc líbilo. Krásně po tichu sledovala dění na jevišti. Já jsem tam moc ráda, že ji máme.
Jinak to s námi není vůbec dobré, ale nechce se mi o tom psát.
Hlavně, že jsme zdraví.
Opatrujte se.
R.
Ahoj,
tak jsem zde skoro denně, ale moc nemám, co bych napsala. Honzík chytil neštovice, ale už má asi nejhorší za sebou. Petřík i Daneček jsou očkovaní, tak by to od něj chytit neměli. Ale už se těším na jaro.
Rafuš: docela mě zatlo…
, co jsi psala v závěru… Ještě že Anička je tak úžasná
, moc se opatrujte!
Rafuško, doufám, že bude lépe.
Maky, jak Ty? Asi v jenom kole, že?
Opatrujte se všechny, moc nepíšu, ale myslím na vás ![]()
Ahoj holky,
tak my se taky hlásíme. U nás vše celkem v normě. Malému rostou horní zoubky, tak je protivný a uplakaný.Už vstává, takže ho musíme hlídat, včera mi v nestřeženém okamžiku spadl ze schodů, máme hrušku na čele, ale jinak dobrý. Asi by se mu ted hodila přilba, mám pocit, že obíjí všechny rohy.
Holky jsou v poho, Anetce se zhoršily migrény, tak uvidíme. Terezka s tím břichem stále nastejno.
V práci stále frmol.
Gerberko, Maky jak zvládáte.
Chris jak roste Milánek?
Rafusko myslím na vás.
Demi přejem Honzíkovi brzké uzdravení. Zuzanka očkování taky nemá, tak uvidíme, Adámka nevíém jestli naočkuji, po tom posledním ta laryngitida. Tak nevím.
Postní doba, no na popeleční středu jsem se dostala po měsící na mši. V neděli jsme byli všichni, no konečně ,ale po dlouhé době, dokonce i zpověd jsme dali.
Všem požehnaný večer.
Ahoj holky,
omlouvám se, že nepíšu.
Neustále bojujeme s Bédovými nemocemi, nejhorší to bylo o těch mrazech, ale ani teď to není dobré. Nevím, jak to budu dál dělat s prací.
Lamvi - ať Adámek hezky roste
Rafu - jak dopadl zápis do školky? Už jste byli odevzdat přihlášku? Jak to vypadá s přijetím?