Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3650
5.4.12 13:43

Ahoj holky, také jdu popřát krásné Velikonoce :srdce:

Ještě před několika dny jsem se těšila, že by to mohlo být letos krásně v klidu, tak asi ne, pořídila jsem si totiž parádní chřipku a navrch horečkujícího Pavlíčka (nejdřív dva dny, pak se to zlepšilo, měla jsem radost, ale dnes v noci je to zase zpět, ráno 39, byl se tu podívat náš pediatr, tak na atb to zatím není, ale musíme ho sledovat).
Sama už horečku nemám a bolesti kloubů ustoupily, jenom mi zůstala rýma a kašel, tak funguju v omezeném režimu, doufám, že na vigilii se dostanu (loni jsem byla v šestinedělí, tak z toho nic nebylo).

Všechny zdravím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
5.4.12 14:06

Ahoj všem,

Chris: přeji brzké uzdravení, ať je už jen líp.

Pamatujete si ještě na ten můj elaborát, který jsem napsala kdysi a týkal se Danečkovy nemoci a jejího postupu? Jak jsme leželi v Praze a v Ostravě, jaké jsme udělali zkušenosti, apod., … Posílala jsem vám ho přes SZ…
Tak tohle moje vyprávění četl nyní Danečkův ošetřující lékař a sestra, kterým jsem to dala (oni to chtěli číst, ne že bych jim to nějak snad vnucovala…). Zdůrazňovala jsem, že to dávám číst jen jim (a to jsem hodně váhala, přece jen se to týká hrozně intimní záležitosti, jako jsou pocity rodičů nemocného dítěte, dopady na rodinu, reakce okolí, zkušenosti se zdravotníky, ale i můj vztah k Bohu, k víře, všechno charakteru RYZE soukromého, důvěrného…). A dnes jsem se jen tak mimochodem dověděla od kamarádky, že to četla celá nemocnice, všechny sestry… :roll: :roll: Jsem z toho dost špatná, protože šlo fakt o hodně osobní informace, na které si dávám pozor, hodně osobní vyprávění, které bylo prvotně určeno pouze mé rodině a vám, které jste se za Danečka modlily.

Chybělo tam snad už jen, abych psala, jaký mám vztah k sexu ve složité životní situaci. Jinak si ale každý mohl počíst o tom, jakými cestami jsme si prošli, v jaké bolesti jsme se koupali, jaké máme v rodině vztahy, jaká jsem, jaké jsou moje děti, manžel, rodina, a to už přece nikoho nemá co zajímat. A protože jsme v nemocnici taky poměrně známí, tak nějaká anonymita dodržet nešla.

Nevím… určitě existují problémy mnohem horší… ale cítím teď takovou bezmoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
5.4.12 17:36

Demi, já nevím úplně přesně, o jaké tvoje vyprávění se jednalo. Ale je to asi poučení, že se takové soukromé věci prostě nemůžou dávat číst ani tomu, kdo si to chce přečíst, ačkoliv se člověk nevnucuje. Banaopak - asi ten dotyčný je zvědavý a „neudrží“ nic v tajnosti…Je to těžký tohle rozhodnout :nevim:
Na Danečka i tvoje ostatní chlapečky myslím stále, pamatuju si jejich narozeniny, všechno..a je mi líto, že o nich tak málo vím.....

Holky prosím vás, nemáte nějaký kontakt na Rafusku, myslím mobil?? Minulý týden jsem jí posílala balík s věcma pro Aničku, nenapsala mi SZ, že jí to přišlo, tak nevím…Já bych se jí jenom přes smsku zeptala, jestli jí ty věci přišly, nechtěla bych ji jinak obtěžovat. Dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
6.4.12 00:00

Ahoj holky!
Jdu vám popřát krásné Velikonoce. Prožijte, užijte a mějte je jak nejlépe to půjde.
Moc nepíšu, není čas a ani moc chuť. Ale myslím na vás hodně často.

Demi, to mě moc mrzí. Soukromé věci by měly zůstat soukromými, pokud si to přejeme. Ale vyřčené (přečtené) slovo už ani párem koné nelze dostat zpět.

Gerberko, omlouvám se, máš i SZ.

Chris, přeju brzké uzdravení.

Opatrujte se.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
6.4.12 10:12

Ahoj holky,
tak jdu popřát ty nejkrásnější svátky Velikonoční, všem hojně Božího požehnání a pokoj v srdci.

Chris přejem brzké uzdravení tobě i Pavlíčkovi.

Demi co k tomu dodat, bohužel takové věci se stávají a jak píše Rafuska nejdou vzít zpět. Mě se stalo něco podobného v práci a musím přiznat, že bych od tama nejraději odešla. Ženský kolektiv no slepičárna, moc mě to mrzí a bohužel se to nedá vzít zpět. Soucítím s tebou, člověk se někdy unáhlí, ale je třeba jít dál. Přidám modlitbu.

Rafusko, přeji at je brzy lépe. Myslím na vás.

U nás opět marodno, Zuzi dotáhla streptokoka pneumonie a ještě něco, takže krom mě jsou všichn i na atb. A já vyčerpáním sotva stojím na nohou.
Včera jsme mši zvládli jen ve třech Terezka byla s námi měli jsme čtení, bylo to nádhera. A v té chvíli jak se rozezněly zvony, mnou projela takový nepopsatelný zážitek, no nejde to popsat, ale bylo to úžasné. Loni jsme byli v porodnici, takže nic, no letos aspon čtvrtek, dnes a neděle. V sobotu se s malým nedostanu.Mrzí mě, že manžel letos nepůjde ani v neděli, má po noční na odpolední, snažil si to vyměnit, ale bohužel. No co se dá dělat.

Ještě jednou všem požehnaný den.
Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
6.4.12 13:41

děvčata - přeju požehnané Velikonoce a děkuju všem, které tu přály :)
Demi - :? někteří lidé si neváží soukromí druhých…
jak to vidí kamarádka? myslí, žev tom mohl být nějaký dobrý záměr? Personál v nemocnicích je často od prožívání pacientů „izolovaný“ a vaše zkušenost jim tak v obecné rovině může pomoct pacienty líp chápat- to je tak jediné, co bych na tom mohla vidět pozitivního - jsem v tomto směru trochu postižená, kolega (je lékař) se hdoně věnuje komunikaci mezi zdrav. personálem a pacienty a zrovna on by to takto vnímal…

ale chápu!

pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
6.4.12 16:51

Demi, takové zklamání důvěry mne mrzí, je to poučení pro příště, je to smutné, že věřit není možné skoro nikomu :?

Děkujeme za přání uzdravení, tahle chřipka měla takové dvě vlny, už to vypadalo dobře a pak se nám to oběma vrátilo, ještě pořád polehávám a nejsem v pořádku.
Takže zatím nikam nemůžu. Chci se na dnešní bohoslužbu podívat alespoň v TV, jestli mne dětičky nechají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
6.4.12 22:28

Ahoj všem,

a především pokojný Velký pátek… Do zítřejší Velké noci budeme sami, bez Pána, alespoň symbolicky to tak vnímám, a všecko už mě táhne k zítřejší vigílii. Velmi toužím setkat se s Kristem. Mám pocit, že jsem se v tom nezměnila za celý ten téměř rok, kdy mohu chodit k přijímání. Běhala bych si pro Něj každý den, kdyby to šlo.

Vždycky se snažím v hloubce Velkého pátku utopit všechny bolesti a obavy, všechny křivdy i své vlastní selhání, aby to vše, co má přijít v dalších dnech velikonočních, bylo nové a očištěné. Včera jsem byla na zpovědi - měla jsem kliku, zpovídal otec mého oblíbeného autora a kněze Marka Váchy. Sám je řeckokatolický kněz, ale rituál zpovědi byl klasický. Hezky jsme si popovídali.

Dnešní den jsme prožili pokojně, čtu krásnou knihu (Roucho) - příběh římského setníka, který ukřižoval Ježíše, o počátku konce Římské říše, zrodu a rozvoji křesťanství na místě, kde se donedávna uctívala smyšlená božstva a sám císař (Tiberius) byl jedním z nich. Nádherné čtení, trochu připomíná Quo vadis, ale není to takový epos…
S Danečkem jsme byli na Velkopáteční bohoslužbě, ale jen na kousek, protože se musel v 19 hodin zapojovat. Zítra má být kostel zde celý den otevřený, tak tam zase zajdem na modlitbu. Honzík je u našich, ale byl s babičkou na křížové cestě dnes odpoledne, tak jsem tomu ráda.
Zítra peču beránky, jidáše a nějaké ty mazance, v neděli je nechám posvětit. Vždycky to v kostele tak voní :D , čím víc se sejde beránků, tím víc je vůně.

Řešili jsme, jestli nezajet zase do „našeho“ kostela v Ostravě, kde je velikonoční vigílie opět nad ránem v neděli (od 4 hodin), ale s dětmi by to nebylo snadné, tak letos půjdeme na vigílii tady. Stejně vzpomínám, že před rokem to bylo tak nádherné, tak nezapomenutelné a požehnané.

Rafuško: taky na tebe často myslím a doufám, že se máte dobře…?

Lamvinku: to mě taky moc mrzí. V dnešní době se relativizuje asi všechno, i právo člověka na soukromí… Snad se to v práci k dobrému nakonec obrátí! Chápu tvůj zážitek ze včerejší mše, bere to srdce, co?
Brzy buďte zdraví, Adámek brzy oslaví rok :srdce:

Gerbi: když já se fakt bojím více o dětech psát. Je to tu otevřené, a kdykoli si tu může číst kdokoli. Píšu víceméně takové informace, které nejsou ničím proti ničemu, ale i tak mám pocit, že někdy píšu víc než můžu. Věci důvěrné vám píšu přes SZ. Jinak ale kluci jsou v pohodě, Petřík půjde za pár dnů k zápisu do MŠ, Honzík ve škole prospívá, dobře mu jde matematika, dobře čte (teď je v kurzu encyklopedie Lidské tělo, ale mám u něj vroubek - neumím nakreslit srdeční stah…). Daneček je také v pořádku (v mezích možností).
A jak se daří vám?

Harpy: kamarádka je lékařka. Když zjistila, že o ničem nevím, omluvila se mi.

ad: své vyprávění jsem psala pro ty, kdo nás znají, a tam vyřčených slov nelituji. Pro lékaře a zdravotnický personál, který je bez mého vědomí četl, jde o jakýsi „studijní materiál“, zatím co pro mě je to svědectví o mé soukromé Kalvárii, kam jsem nehodlala vpouštět každého, je to kus mě samotné. Ale kdo to pochopí, z těch, kdo to četl a nezná mě, ani Danečka…? A kdo ví, kde se toto mé „literární dílko“ teď bez užitku povaluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
11.4.12 21:24

Ahoj holky!
Opět jen telegraficky. Právě jsem si přečetla na stránkách školky, že Aničku vzali!!! Oni teda vzali všechny… Ale Aničku také!!! Mám obrovskou radost. Anička to ještě neví, ale do školky se moc těší, že tam najde kamarádku a bude tam papat.
Opatrujte se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
11.4.12 22:55

Rafuško, to je dobrá zpráva, gratuluju k přijetí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
15.4.12 20:37

ahoj děvčata!

Rafuško, to je dobrá zpráva :) Anička se zdá být pohodářka, tak se jí bude jistě ve školce líbit :)

Naše miminko si z nás dělá srandu - bo se opět uvelebilo koncem pánevním :roll:
tak jsem byla nejdřív taková zklamaná, dnes jsem o tom promluvila s mužem, on se přiklání k vaginálnímu porodu, já jsem na vážkách..
A odpoledne jsem si řekla, že budu klidnější, když si zjistím všechny varianty, tak jsem nejdřív vygůglila jak vypadá císař v jedné námi vybrané porodnici - no a na prvním místě mi to vyhodilo článek, ve kterém primář z té porodnice píše rizika císařského řezu, a že se to nemá nadužívat, a srovnání jaká jsou větší rizika pro miminko i rodičku oproti vaginálnímu porodu :mrgreen: Tak jsem znovu zagůglila, že přečtu něco dalšího o vaginálním porodu KP - a co byste řekly? naprosto šílený článek o porodech KP, a jak je to taky rizikový a každá pátá věta končila „… a proto doporučujeme porody KP řešit císařským řezem“ :D (tenhle druhý článek byl tak manipulativní, až jsem pochybovala, že to napsal jinak jistě velice zkušený lékař, porodník).
Tudíž, dámy, takhle teda ne a potřebuju vaši modlitbu, aby se milánek miminko otočilo :srdce:
Třetím zagůglením jsem zjistila, že v tomto týdnu těhotenství je KP uloženo o 2% dětiček více, než se nakonec KP skutečně narodí, tudíž šance tu je :) Byla bych za vaši modlitbu opravdu vděčná. I za můj klid, jsem nějaká hormonálně rozhozená - včera jsem kamarádce do telefonu brečela a to jsme neřešily žádný srdceryvný témata.

jméno už jsme vybrali (prvně už před dvěma měsíci, ale mužovi pak došlo, že se mu vlastně nelíbí :mrgreen: a ted zas tvrdě trucuje O. že takové jméno tedy ne, takže se asi bude jmenovat Trepifajksl.)

jdu dnes brzy spát, ale těším se na zprávy od vás  :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
16.4.12 14:41

Ahoj Harpy,
držíme palečky ať se bobíšek otočí, já tě potěším náš Adámek byl koncem pánevním ještě v 36. týdnu a pak se otočil, ještě několikrát. Já měla domlouvaného císaře a nakonec se otočil.Tak doufám, že se to podaří i Vám.
V kterém vlastně jsi, nějak jsem zapomněla.

U nás nic moc nového jsme zdraví. Minulou neděli jsem se stala pratetou neteři se narodil nedělňátko Damianek, tak se těšíme jak se půjdeme pomazlit.
No aby toho nebylo málo a odpoledne stejný den zemřel strejda. No nebudu to moc popisovat, ale takový šok to byl.

Rafusko, gratulujem k přijetí Aničky do školičky.

Demi jak se máte?

Všem požehnaný týden a aspoň sluníčko v duši, když už ne na obloze.Přidávám fotky našich pokladů.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
16.4.12 17:19

lamvinku - Adámek - stojící zubatec??? 8o ale krásnej :)
a děvčata jsou nádherný velký slečny - jak se jim daří ve škole?

já jsem 31tt,ale je fakt, že obě děti se mi uložily už hodně před 30tt, a tohle už bylo také na třech kontrolách vždy koncem pánevním, takže se mi prostě otáčej málo.
Cvičila jsi cviky na otočení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
16.4.12 19:48

Ahoj Harpy,
ne nic jsem necvičila. Sám se otočil. Držím palečky at se otočí.

No holky ve škole, to je kapitola, Terezka je už v pubertě a je jak utržená ze řetězu. Musíme ji hodně krotit, ale učení ji moc nebere. Takže bojujem čím dál víc. Hodně ji stahují holky ze třídy, tak se snažíme, uvidíme jestli se trochu zklidní. Anetka je taky bojovník. Nejhorší je že je ráno vyzkouším, umí to a ve škole za 5. Dneska zase zeměpis celý odříkala a ukázala na mapě a donesla za 5, tak jdu ráno do školy, to se zase rozčílím.

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
16.4.12 19:53

omlouvám se za vpád :mavam: otočení miminka -u nás zabralo to,že jsem si klekla na všechny čtyři ,ale tak že nohy jsem měla na posteli a ruce na zemi (poradil lékař) gravitací se syn otočil (už to bude 17 let :think: ) :mrgreen: :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová