Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
559
16.4.12 21:10

ahoj holky, nemáte některá zkušenost s laryngitidou? Vojtí jí měl v pátek, jeli jsme na pohotovost. Už je snad v pohodě, ale stejně mě to dost vyděsilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
16.4.12 22:58

Ahoj,

tak Harpy, já jsem měla Petříka taky do 32-33.tt KP, ale sám se otočil. Jinak myslím, že ještě můžeš být v klidu, způsob porodu se řeší fakt až v těch úplně posledních týdnech, tak máš ještě dost času ty i maličké. Jedna PA na kurzu, kde jsem jednou zašla, radila tytéž cviky, které doporučuje Sophinka. Ale chce to cvičit denně 20 minut. Budu na tebe pamatovat, neboj, bude to dobrý!

Lamvi: teda… vy rostete!!! Hodně Božího požehnání a všechno nejlepší Adámkovi k narozeninám :srdce: :*

Dančí: laryngitida je naše druhé přijmení… především se ráda vrací, takže mít pořád po ruce Rectodelt, Tussin a Fenistil kapky. Naštěstí akutní fáze rychle odezní - delší je pak to doléčování.

Rafuško: přeji, ať se Aničce ve školce líbí!

My v současné době řešíme zimní zahradu - jestli jo nebo ne, na jednu stranu bychom ji chtěli (ať mám kde dát kytky), na druhou stranu peníze nám nerostou na stromě, tak uvidíme, jak bude vypadat nabídka firmy, kterou jsme oslovili.

V neděli u nás bude pouť, tak jsem zvědavá co na to počasí… zatím nic moc, a kluci se hrozně těší na kolotoče.

Daneček měl v posledních vzorcích dia tekutiny nějakého neřáda, zase hrozily ATB a přeléčování. Takže jsme pro kontrolu dodávali ještě jeden vzorek a ten je negativní. Uf.

Zatím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
17.4.12 13:56

Demi, a byli jste pokaždé v nemocnici nebo se to dá zvládnot doma? Rectodelt mám i nějaký kapky na kašel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
17.4.12 15:19

Ahoj holky,
Dančí naše druhé jmeno je taky laryngitida, dá se to zvládnout doma, ale ne vždy záleží na dušnosti dítěte, my jsme s Adámkem skončili na JIP, a to rectodelt nezabral. Ale většinou jsme to doma dali. Anetka ji měla zase minulý týden, naštěstí to malý nechytil. Přejem brzké uzdravení. Ať se nevrací.

Demi stále ve střehu co, mršky bacilkové.

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
17.4.12 20:09

Ahoj,

Dančí: s Danečkem jsme byli vždycky v nemocnici, ale to jen proto, že jsme se s tím u něj setkali prvně - Honzík nikdy nic podobného neměl a je tomu tak stále. U Petříka to mívá většinou dost hrozný průběh, ale dosud mu zabral Rectodelt vždycky, a studený vzduch. Začal takhle nemocnět od té doby, co jsem snižovala kojení.

Lamvi: jo jo, tak nějak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
17.4.12 20:23

No Demi neděs mě, že se nám laryngitidy zhorší, když budem odstavovat, pomalu se snažíme ubírat kojení. Celkem mě talčí dr. kvůli astmatu, já chci ještě vydržet, právě kvůli těm nemocem, tak uvidíme jak ji udolám. Mám z toho odstavování strach a hlavně už to nezažiju, tu sounáležitost. A je to co můžu jen já. Ach jo sobecké, ale úžasné. Tak jsem trochu ujela mimo téma.

Dneska jsem byla v té škole, no moc jsem nepochodila, prý nic před tabulí nic neřekla a ráno mi to odříkala.

No dost setsků, jdu spát.

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
18.4.12 10:33

Vojtí, měl laryngitidu poprvé v pátek a to jsme jeli do nemocnice, protože jsem vůbec nevěděla co dělat. Od té doby má jen kašel a rýmu a už se nedusí..
A myslíte, že můžeme ven? Dr. říkala, že jo a jen s kočárkem, ale já nějak váhám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
18.4.12 15:48

Ahoj Dančí, jo ven klidně můžeš, to se doporučuje. Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
18.4.12 19:38

Dančí, přeji, ať se laryngitida nevrací. :hug:

Harpy, to cvičení zkus, a na otočení je ještě času dost, tak nestresuj. A když si poplakat potřebuješ, tak si poplač :hug: Mojí spolužačce se dcera otočila těsně před porodem, musela to zvládnout KP, protože už bylo na CS pozdě, ale pěkně na to nadávala. :lol:

lamvinku, to už je šikovný kluk. :* No nevím, kluci jsou větší závisláci, Vojta se zarputile odmítal kojení vzdát. :lol:

Rafuško, dobrá zpráva se školkou :palec:

Demi, kulantně řečeno mě šokovalo, co jsi posledně psala o tom dopisu a jak to v nemocnici dopadlo … :think: :? Je mi to líto. Já mám čím dál tím větší problém psát tady do otevřeného fóra. I když i uzavřená skupina není pro trochu zdatnějšího uživatele PC problém, prolomit heslo žádná práce, tak přeci jen to není tolik na očích.
Zimní zahrada by se mi líbila taky, uvidíš, jaká bude cenová kalkulace. Já teď manžela přesvědčuju na nové hlavní dveře, nevybrala jsem si zrovna nejlevnější :andel:
Mám radost, že vás tentokrát nějaké drama minulo, jen tak častěji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
18.4.12 20:18

koukám, kolik z vás má zkušenost s laryngitidama- naše děti tedy ne, to mne těší, že něco se nám zatím vyhýbá. Ale je to fakt taková ošklivá nemoc.
Dančí, snad to u vás byl jen náhodný výskyt.

Knoflice - a co ty? jak se daří?

já cvičím, to víte, že jo. denně, a ještě jsem začala vytírat podlahu v kleče, bo to prý taky zabírá :mrgreen: Mám nacvičeno s Klárkou, to jsem taky cvičila jak smyslů zbavená a nehla se ani o milimetr :roll: nějak bude. pán už si to s náma nějak pošteluje, mně by se víc líbilo kdyby se mimčo otočilo, ale vlastně už se zase těším na porod, at si je miminko v jaké poloze chce :)

lamvinku - až takový stres má Anetka ze školy? :? nebo z té konkrétní učitelky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
18.4.12 20:37

Ahoj Harpy, Anetka dobrý, ten stres má Terezka, no nevím podíl má i ta puberta. Tak uvidíme, dneska se jí taky nedařilo, mám pocit, že je čím dál hůř. No uvidíme.Držím palečky, ať se ti podaří přesvědčit mimíska. Už víš co to bude? Jaké máte jména?
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
21.4.12 12:03

Omlouvám se za vpád.
Harpyje - jen k otočení miminka - pomáhá svítit dost silnou baterkou na podbřišek, miminko se točí za světlem.
Přeji Vám všem příjemnou sobotu i neděli. MíšA :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
22.4.12 13:57

Holky,

můžete se, prosím, připojit k nám s modlitbou za Danečka? Dnes ráno jsme byli akutně v nemocnici - dia odpadní vak měl plný mléčné tekutiny z bříška s malými kousky sraženin. Je to předstupeň peritonitidy. Je bez teplot, normálně jí, nezvrací, je čiperný, ale dostali jsme silná ATB a ve středu jedeme na kontrolu. ATB mu aplikujeme do vaků s dia roztoky. Není v akutním ohrožení, ale není to dobré. Chtěli si ho nechat v nemocnici, ale nakonec nás propustili s těmi ATB (hospitalizace by byla až jako poslední východisko, pokud léky nezaberou). Dnes je u nás pouť, máme povoleno jít se podívat, ale jinak klidový režim.

Stejně si myslím, že Pán Bůh nad ním stále drží svou ochrannou ruku… jinak už bychom dávno leželi na JIP. Je to už více jak 1,5 roku, kdy jsme na APD, riziko peritonitidy roste dost strmě s tak dlouhou dobou.

Moc zdravím a děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
22.4.12 22:19

Demi - modlím se za vás :hug:

krupinko - díky, vidíš, to jsem taky někde slyšela )a taky zapomněla, jako většinu…) a co ty? křesťanka? chceš se k nám přidat?

lamvinku - ještě jsem si říkala, že to nemusím hledat, bo jsem si stopro jistá, že jde o Anetku. myslíš, že to může být ten stres a nebo k tomu třeba ještě stud, že stojí a nic neřekne?
budeme mít holčičku- s jmény jsme nemožní, sice te'd máme jedno „definitivní“, ale to jsme měli už dvakrát, a kde je těm předchozím dvěma jménům konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
23.4.12 12:02

Harpyje - zdravím, ano, já jsem taky křesťanka, občas vás tu šmíruju, spíš pro povzbuzení, ráda se přidám, ale nejsem schopná nějak moc přispívat, já nemám doma internet, takže spíš sporadicky.

Asi by tedy stálo za to se představit. Jsem Míša, mám 32 let a 2 děti, Peťu 8 a Janičku 5 let. A taky manžela, bydlíme na Hané. Jsme křesťané, jen manžel eď řeší nějakou krizi a tak jsme na víru zůstali s dětmi sami. Tak kdybyste si třeba chtěly vzpomenout…

Demi - myslím v modlitbě na Danečka, už jsem si něco přečetla, obdivuju tu vůli, sílu, ale když člověku nic jiného nezbývá, nedá se než bojovat. Ať tedy máte hodně síly.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová