Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gerberko,
je mi to líto, jsem s vámi v modlitbě.
Rafuško, myslím na vás a pošlu zítra, budu mít cestu na poštu, poslední dny byly dost hektické.
Míša
Ahoj holky!
Pokud to dobře půjde, tak v sobotu bude manžel biřmovaný a já mám být kmotra. Ale je buď v práci nebo unavený z práce, tak nezvládl všechno jak a kdy měl, tak nevíme, jestli ano nebo ne. Určitě to bude vědět ve středu.
Anička se zouvá rychlostí blesku a ne a ne se obout. Tak ji naháním, zvlášť, když se ochladilo a já večer obula teplejší ponožky.
Gerberko, bez maminky to sice půjde, ale za dlouho a špatně. To, že ty jsi maminka ti pomůže. Moc na tebe myslím. ![]()
Krupinko, moc děkuju. Zatím to nespěchá, když je zase chladno.
Opatrujte se.
R.
Rafuško: to je krásné, že se manžel chystá na biřmování a má takovou kmotru…
. Pak dej vědět, a možná i nějakou fotku, prosííím.
Krupinko: ![]()
Gerberko: každý den na tebe myslím a přidávám modlitbu.
Lamvinku: tak jak u vás? Jaké byly oslavy narozenin vašeho benjamínka? Mohla bys mi poslat i nějakou fotku, třeba přes SZ - jestli jste fotili?
Harpy: jak dopadl tvůj boj s virozou? Zlepšilo se to?
Mám k vám dotaz: nevíte některá, jak je to v rámci reformních změn s rodič.příspěvky, pokud bych měla zůstat doma s dlouhodobě nemocným dítětem? Zaslechla jsem, že se rodičovské příspěvky v těchto případech ruší.
Zatím všem
, ve čtvrtek jedeme opět s D. na kontrolu.
Demi u Danečka máš nárok na příspěvek na péči, vytiskni si formuláře na netu formulare.mpsv.cz/oksluzby/form/PnP.jsp tam vytiskneš a odešleš nevím kde spadáte pro Ostravu a okolí je to na Husové v Ostravě, je to rozděleno na stupně, po podání žádosti kontaktuje socialka dr. dětskou a ta píše posudek. Pak by Vás měli navštívit a přiklepnout částku. Vy na to máte 100% nárok.
Víc nestíhám.
Barča
Ahoj holky!
Biřmování bude! Dnes byl manžel na pohovoru a buřmování bude. Ještě loudím na dědovi, aby přivezl přítelkyni. Anička na ni moc dá, jde s ní kamkoliv. Jinak bude muset být i Anička biřmovaná. Tatínka ani mě jen tak nepustí. Dnes se na něj vrhla a křičela, že ho nepustí na faru.
Včera jsem asi tisíckrát musela zpívat Zajíček v své jamce sedí sám. I tak brečela, ať jsem zpívala nebo ne.Slzy jako hrachy.
Opatrujte se, jdu zkontrolovt koláč v troubě.
R.
Rafuško - tak to je krásný
Snad tatínkova přítelkyně dojede - nebo se jí z nějakého důvodu nechce?
Přeju at vás tento společný duchovní zážitek povzbudí v trablech, které řešíte.
Dneska tu vyšel deníček nazvaný Proč zrovna my? Píše ho maminka, která šla na skríning, dr. jí řekli že miminko má široké NT, tekutinu v podkoží, a pak na genetice jí ještě řekli, že na 99% miminko stejně umře před porodem, a že mu dotluče srdíčko a pak takové ty běžné řeči jak udělá dobře, když půjde na potrat. Jak přes kopírák naše Klárka, že?
![]()
Mi je toho miminka tak líto, ale té mamince nic nepíšu, když už stejně miminko z její vůle nežije… manipulace lékařů a ta jejich neochvějná víra, že ONI mají pravdu, je někdy strašně silná.
Děti byly ted nemocný, nejdřív horečky O., když se vykřesal, tak totéž chytla Klárka, ale horší, no už jsou oba dobří, zítra už je vezmu ven. Mám pět týdnů do termínu!
Harpyje, tohle radši nečíst ![]()
Ale ať Ti konec těhotenství dobře utíká. Uf, radši si ani nevybavuji svoje psychické rozpoložení pár týdnů či dnů před termínem ![]()
Nejhorší to bylo s Pavlíčkem, to jsem se v závěru totálně složila ![]()
Ahoj,
Harpy: no já jsem toho názoru, že většinou se lékaři nepletou. Ale zázraky se prostě dějí, ne? Jinak bychom se za ně nemodlili. A Klárka je pod zvláštní Boží ochranou … ![]()
Koukám, že finiš se už blíží tobě i maličké - rychle to uteklo, ještě nedávno jsi teprve hlásila, že bude třetí miminko… Tak ať krásně ten čas uplyne ![]()
Chris: a jak zvládáš teď? Děti jsou zdravé?
Rafuško: doufám, že jsi nakonec ten koláč nespálila
A biřmování
Kdy bude termín?
My jsme dnes vyrazili s dětmi na pouť, myslím, že si to kluci užili (i ten velký - táta) a nezapomněli jsme zajít i do kostela na Otče náš. Vysvětlovala jsem dětem, že jsme poutníci a musíme se pozdravit s P.Ježíšem. Takže Daneček nakonec nezapomněl při odchodu zamávat k oltáři a zavolat: nashledanou, Pane Ježíši, my zase přijdeme! ![]()
Ahoj holky!
Nemám sílu psát, navíc s Aničkou na klíně to nejde. Poslala jsem vám SZ.
Pokusím se brzo ozvat.
Opatrujte se
R.
Ahoj,
holky, musím se s vámi podělit o krásný zážitek ze včerejška.
Každý pátek chodím s Honzíkem do ZUŠ na klavír a včera jsem s sebou poprvé vzala i Danečka. Napadlo mě, že by se mohl podívat, jak Honzík hraje s paní učitelkou a jak mu to jde.
Daneček samozřejmě nadšeně souhlasil, takže Petříka jsem nechala doma s babičkou a mohli jsme jít. Honzík končí školu v pátek po 11 hodině, pak má oběd a od 12 hodin klavír.
Vyzvedli jsme H. po obědě a šli do hudebky. V pátek býváme první, další děti chodí na klavír až po nás.
Myslela jsem si, že Danečkovi přisunu židli kousek od klavíru, abych ho měla na očích. Byla jsem si jistá, že zůstane těch 45 minut v klidu sedět. Ale paní učitelka si s úplnou přirozeností vzala Danečka k sobě na klín, Honzík si sedl na beethovenku a já k němu na židli. Začal hrát a paní učitelka ukazovala Danečkovi, jak které klapečky hrají. Překvapilo mě, jak Daneček (podle mě do té doby zcela nemuzikální) začal hrát. Prostě se přidal k Honzíkovi a vyťukával melodii. Paní učitelka hned zbystřila a přikázala Honzíkovi, aby brášku doprovázel jednoduchými akordy. Hráli spolu dohromady 3 ručně písničku - chvíli Halí belí, chvíli jakousi zvláštní, harmonickou melodii. Bylo to tak krásné…
Paní učitelka už plánuje, že Danečka přijme do klavíru, až začne chodit do ZŠ, a pak můžeme hrát 6-ti ručku (se mnou). Hrozně mě potěšila a zírala jsem, jak je Daneček do hry nadšený. Vůbec se před paní učitelkou neostýchal a seděl u ní na klíně skoro celou hodinu. Po skončení šla s námi až do šatny, Daneček s ní za ruku - ani se mu nechtělo jít domů. A příští týden máme přijít zas ![]()
Den předtím, ve čtvrtek měl Honzík první předehrávku - hrál 2 skladbičky, doprovázela jsem jej, takže 4 ručka. Myslím, že jsem byla nervoznější než on. Žasla jsem, jak děti umí hrát - 8-leté holky hrály sonatiny, ale byly tam i větší děti, dle mého odhadu 15-16 leté, a tyhle hrály bravurně Haydna, Ježka, Bacha, Chopina… Paní učitelka mě ale včera vyvedla z omylu: nejstarší dítě mělo 13 let. Kluk, který už nyní komponuje, s geniálním sluchem a přednesem skladby… Mně se úplně tajil dech, když jsem ho slyšela hrát. Prý už skládá i symfonii na motivy jakési písně, která ho zaujala…
Každý hezký zážitek se počítá… a ten včerejší a předvčerejší mě velmi obšťastnil.
Ahoj holky!
Dlužím vám ještě aspoň pár řádků o manželově biřmování. Bylo to nádherné. Užila jsem si to a brečela. Kostel hřměl, byl tam náš velmi oblíbený kněz otec Petr. (Začínám být úchylná, když ho vidím, nejrači bych ho objala a umačkala.) Dokonce přijel i můj tata, i když to vypadalo, že ne. Babička hlídala Aničku. Prochodily celý Holešov a u vlastního biřmování nebyly. Seděla jsem mezi kmotry sama a bylo mi smutno. Už jsem na manžela a Aničku tak zvyklá, že mi moc chybí.
Dnes jsem si udělala radost a koupila jsem si ubrus do kuchyně. Stál 120,– , ale radost mám za milión. Sice si ho dlouho neužiju, ale každý den je fajn.
Momentálně jsme v takovém mrtvém tichu před bouří. Rozhodili jsme už i trochu sítě kvůli bydlení. Musíme mít něco v okolí kvůli manželově práci. A nejrači domek, přece jen máme kočku a psa i než jsme měli Aničku, tak to byly moje děti. teď se jim sice věnuju méně, ale pořád jsou moje blízká rodina.
Demi, jsem moc ráda, že je Honzík i Daneček tak šikovný. Moc vám přeju jen samé takové krásné chvilky. U nás se vše dědí ob generaci.
Opatrujte se.
R.
Demi - jednou se dočteme o malém virtuózovi
. Možná ne, že se vydá jinou cestou, ale možná taky jo…
Rafuško - to je hezké, že cítíš v knězi takovou posilu. A už dlouho i v manželovi a Aničce. Doufám, že narazíte na nějaké bydlení pro vás, které bude vyhovovat… myslím na tebe.
Také u vás připravujete Noc kostelů? Já se neangažuji moc, 9. měsíc těhotenství mne přeci jen dává jiné priority (jako spánek, lenošení, nicnedělání a tak
), ale i tak s blížícím se termínem (ted myslím Noci kostelů) příparavě věnuju denně nějaký čas). Bude u nás hodně aktivit po celé odpoledne až do půlnoci, tak je na přípravě práce pro spousty lidí.
Danielka se má hezky, leží si stále zadečkem dolů, tak už se těším na ten den, kdy se otočí ![]()
har + 2 + D 37tt
Ahoj:
Harpy: tak Danielka!!! Pěkné jméno
A už by taky mohl ten den D s otočením přijít. Na Noc kostelů se nepřipravuji, noci trávíme doma s telefonem po ruce
.
Rafuško: stále na tebe myslím!
Ahoj děvčata,
já jen nestíhám, u nás opět marodno. Nejhůř je na tom Anetka ta má zánět dutin a zubu, no zatím bez zlepšení v pondělí nás čeká zase krční, tak uvidíme.
Minulý týden jsme pochovali sousedku, zůstal po ní jen 80- letý manžel, takže jsem s ním vyřizovala pohřeb a vše kolem. Tak jsem z toho byla vyčerpaná.
Harpy držíme palečky na otočení Danielky
Demi to je krásné s Danečkem, jak tě obdarovává.
Rafusko moc na vás myslíme v modlitbách. ![]()
Všem požehnaný víkend. Barča
Lamvi: klobouk dolů, co všechno stíháš! Dnes bylo u nás 1.svaté přijímání, tak jsem si vzpomněla, jak byly tvé holky… to už je doba, což?
Všechny se opatrujte!