Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4047
15.6.12 15:09

Harpy: tak to nevím, do jaké narkozy bych šla… nikdy jsem nad tím nepřemýšlela. Měla bych strach z obou variant. Možná bych zvolila celkovou anestezii.
Do přirozeného porodu KP bych se asi také bála jít, vůbec jsem nevěděla, že se u prvních dětí nedoporučují. Když jsem rodila Honzíka, PA mi říkala, že u nich i prvorodičky rodí KP klasicky, ale ono asi opravdu záleží na indivindy volbě matky. Aby se zbytečně neohrožovalo dítě.

Bonding s tatínkem je naprosto skvělý, manžel tak 2 hodiny choval Petříka. Nakonec z toho tehdy usnuli oba. Já jsem byla ve stavu, že bych malého v rukách neudržela.

Tak moc doufám, že i Danielka vezme rozum do hrstičky a udělá kotrmelec. Ještě pár dnů na to má, což… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
15.6.12 20:12

Harpy, ten kotrmelec by byl nejlepší, ale nic se neboj, dopadne to dobře tak jako tak. Myslíš, že tě nechají vybrat, jakou anestezii bys chtěla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
16.6.12 13:27

Ahoj holky,
tak v Ostravě doporučují spinální analgezii, ale pokud někdo trpí na bolesti hlavy či zad dělají celkovou. Já bych šla asi do spinálu, aspon bych vnímala miminko jak začne plakat a anestetikum by nešlo do oběhu miminka. Ale jak se rozhodneš je na tobě obojí má pro a proti. Držím palečky ať to zvládnete.
Přidám zkušenost, moje spolužačka rodila koncem pánevním mimi skoro 4kg a v poho, podotýkám že je štíhlá jako vyžle a spontánně.

Jinak u nás konečně uzavřené známky, holky to zvládly bez čtyřek, takže jsme spokojeni.

Na konferenci jedeme až v červenci.
Všem požehnaný víkend Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
17.6.12 22:07

Ahoj holky!
U nás se nic neděje, pořád to dusnou před bouří…Tak se snažíme užívat si každý den, jak to jen jde. Máme, já i Anička, nové kamarádky. A já absolutně nevycházím z údivu, jak to Pán zvládl, poslat nám tyto osůbky do cesty. Splnil mi 1/2 mých proseb.
Včera jsme byly, já a Anička, na Putování za pohádkou ve vedlejší vesnici. Bylo to hezké. V něčem jsem byla maximálně spokojená, v nečem malinko naštvaná. Myslím, že si to Anička užila. Dnes jsme si, opět já a Anička, postavily stan a blbly v něm. Pak jsme sedly a kolo a jely se 10km podívat za manželem do práce. (Šéf honí zakázku a prosil o pomoc, tak je manžel v práci na odpolední, příjde domů, trošku se vyspí a jde na ranní.) Anička mi usnula velmi rychle a já jsem si to skoro užila. (Kolík na prádlou neudržel nohavlici a ta se mi připletla do řetězu. Ale zvládla jsem hezky zastavit, nohavici vyndat a dát kolík znovu.) Manžel byl velice příjemně překvapený (nic jsem mu doma neřekla), Anička si mohla pod dozorem tatínka pustit stroje. O kus dál byla ohrada s telátky, které nám olízaly ruce (věděly jste, že telátka mají hrubé jazýčky jako kočky? Já ne.) Cestou zpět jsme si daly zmrzlinu, našli jsme cestu a byly jsme u lesní kaple. Bylo to moc fajn.

Harpyje, moc bych ti přála kotrmelec (miminku). Pokud to opravdu nebude, tak bych se přimlouvala za částečnou narkozu. Přece jen bych chtěla miminko hned vidět. Ať to proběhne nejlépe, jak to půjde.

Lamvinku, tak to budete mít moc hezká vysvědčení. GRATULUJU! :potlesk:

Krásný začátek týdne.
Opatrujte se.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
18.6.12 00:01

Harpyje, zkušenosti s CŘ jsem sepsala tady:
 http://christabel.bloguje.cz/…ti-cisar.php

Já mám ty císaře právě kvůli tomu, že první H. byla KP.
A byla jsem v celkové, měla jsem na výběr.

K té diskusi: jste dobré, kdo se zvládáte zapojit, já jsem přečetla kousek a bylo mi smutno :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
18.6.12 18:16

Holky, mluvila jsem s Har, je v porodnici, malá je moc velká na porod KP, takže jde zítra ráno na sekci.
Zprávu sem dám, hned jak ji budu mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
18.6.12 21:07

Christabel, tak dík už předem.

Rafuško, taky mám ráda takové obyčejné a přitom sváteční dny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
18.6.12 22:01

Chris: díky za zprávu. Harpy samozřejmě posílám jednu střelnou! Tak ať jsou obě (máma i Danielka) v pořádku :srdce: a těším se na další zprávu.

Lamvinku: tak oddech za dalším školním rokem, co? :roll: Užívejte si volnějších dnů!

Rafuško: víc takových pěkných chvilek… Myslím na vás!!! :hug:

Gerberko: jak u tebe? Můžeš se ozvat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
19.6.12 10:44

Danielko, vítej na světě :srdce:
3860 g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
19.6.12 10:47

Ahoj Jesličky,
Moc držím palce Harpyje, aby měla zdárně za sebou narození malé Danielky, aby byla ona i mimi v pořádku a modlím se za ně. Těším se na hezkou zprávičku s váhami a míry.

Rafusko, moc hezky jste si užili ten den. Já jsem tu psala x-krát, jak jsem milovala ze všeho nejvíc procházky na mateřské s kočárkem po našem okolí, denně jsem nachodila několik kiláků okolo řeky za každého počasí, miluju tu samotu, ticho, kdy jsem sama se svými myšlenkami. Navíc oba kluci byli velice spaví a Béda dokonce uléhaje do kočárku už spal, takže jsem si to opravdu vychutnávala. A jsem moc ráda, protože tenhle čas se mi už nikdy v životě nevrátí. Teď chodíme s klukama a máme takové malé cíle – přesně jako popisuješ – poutní kapličku, jezírko nebo rybníček, lesík, hřiště, které ještě neznáme….a vidím, jak to kluky baví a jak jsou takto spokojení.

Holky, prosím vás, neznáte některá Horní Bečvu a okolí?? Já tam jedu na začátku srpna s klukama, podle mapy se samozřejmě orientuju velice dobře, ale tak se ptám, jestli to tam znáte, že byste mi napsaly nějaké tipy na krátké výlety nebo procházky…nebo co je tam hezkého k vidění. Ono je to jiné slyšet zkušenosti někoho, kdo tam byl, než jenom podle mapy….Jedeme tam asi na 10 dní k jedněm lidem do soukromí, částečně tam budu i vařit, nějak to skloubíme.

Holky, já se úplně stydím to někde říct, ale to je moje první opravdová dovolená po 15ti letech :oops: ….ačkoliv jsem se toho v mládí najezdila plno a troje prázdniny v tom Brixenu, tak jak se narodil ten Inuška, tak od té doby jsme nikde nebyli…stačily nám jen ty jednodenní výlety autem s manželem nebo procházky, které vymýšlela moje mamka. Hory doporučuje od loňského podzimku Bédovi alergoložka, a pokaždé se ptá, kam vyrazíme v létě, tak už jsem musela něco zorganizovat…..a tip na ubytovatele mám od kamarádky, už to máme dlouho zamluvené.

Takže prosím vás, pokud to tam některá znáte, dejte mi nějaké tipy, klidně i na SZ, abychom to tu nezahlcovaly..Nejvíc jsem zvědavá sama na sebe, protože tam jedu sama bez manžela a bez auta – střídáme se v dovolené, jinak bychom prázdniny nepokryli – ale to tak dělají většinou lidé, kteří nemají žádné hlídání jako my. :nevim:

U nás celkem vše jinak dobré, Inuška byl 4 dny na výletě u učitelky na její chalupě u Javořičských jeskyní, celkem si to užil, tak má plno zážitků. Béda ve školce dobrý, už si krásně zvyknul, bude chodit ještě začátkem prázdnin, jak mají otevřeno. Inuška bude mít na vízo nějaké dvojky, matika a fyzika hrozila trojky, ale nakonec se to spravilo. Po prázdninách jde už do sedmé třídy, hrozně to letí…. :,(

Moc se omlouvám za román :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
19.6.12 19:28

Danielko, vítej. Zdraví, štěstí, Boží požehnání, Ať jsi jen radostí pro všechny. :srdce:

Gerberko, dovolenou ti moc přeju. Horní Bečvu vůbec neznám. Moc přeju, ať si to užijete.

Musím, Anička dopila mléčko, už mě potřebuje.
Opatrujte se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
19.6.12 19:36

Tak už je Danielka na světě…to je krásná zpráva. Přeju ze srdce moc božího požehnání a stálou ochranu anděla strážného :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
19.6.12 19:36

Rafu a znáš nějaký jiný kout Beskyd?? Holešov je docela blízko, tak jestli jste někam jezdívali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
19.6.12 20:08

Vítám Danielku na světě :kytka: :kytka: :kytka: a Harpyji přeji, ať se všechno krásně hojí a daří se kojení.

Gerberko, já bych musela konzultovat mapu, dost často jezdím do Frenštátu pod Radhoštěm, tam v těch místech to je, ale ať nestřílím naprázdno. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
20.6.12 08:56

Gerberko,
my jsme hrozní peciválové. Manžel by jen jedl a spal. Takže neznám skoro nic. :(

Třešně letos shily na stromě, ale rybíz jsem s babiččinou pomocí otrhala a máme marmeládu. Až se zima zeptá…

Opatrujte se.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová