Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4047
8.7.12 13:47

Harpy: přeju krásné sžívání s miminkem :hug:
Ohledně Trnavské arcidiecéze nemám moc hodnověrných informací, jen těch, které jsou v běžně dostupném tisku. Čím nebo kým jsi znechucená?

Gerberko: už jsi doma z dovolené na Valašsku? Jak bylo?

Rafuško: tajně doufám, že se u vás situace drží v přijatelných mezích…

Jinak my si užíváme léta v plném proudu, vedra k zalknutí už snad poleví… Letos nejedeme zase nikam, tak občas jen vyrážíme na krátké výlety. Dnes odpoledne jedeme na výstavu růží ve vedlejší vesnici, a něco koupíme na zahradu pro podzimní výsadbu. Včera jsme se byli ochladit v Nové Karolíně (každá hodina, kdy nemusíme být v tom hicu doma je zdravá :-)) ), kluci se vyřádili na kolotočích a my jsme si dali kávu se zmrzlinou. Domů jsme se vrátili k večeru, kdy už nebylo horko na padnutí. Severní Moravu to letos postihlo abnormálně. Všude prší, u nás jen občas poprchá. Za poslední týden sprchlo jen asi 2×, a to trochu v noci. Noci jsou také dost teplé. Vážně uvažujeme o koupi klimatizace.

V poslední době si často pouštím film Ďábel nosí Pradu - je to takový předkrm před návratem do práce (ale skvělý film, fakt)… stále ještě platí, že bych měla po Novém roce nastoupit, ale kdo ví, co do té doby bude.

Sledovaly jste letošní Velehrad?

Všem krásné, Bohem požehnané dny!
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
8.7.12 20:29

Ahoj holky!
Opět ťukám jednou rukou. Mám na klíně kočičku, krásně vrní, v so chytla myš. Stehy vytahal až dr. A pokud se nic nestane, máte od naší kočičky pokoj. :)
Tady zrovna bouří a prší. Dnes už po druhé. Konečně. První bouřka nás cytla na přehradě, trochu jsme zmokli a seděli na zastávce. Ale nestěžuju si. Už to bylo moc potřeba. Všude okolo pršelo a u nás buď nic nebo 2-3 min.
Novinky ať už příjemné či nepříjemné nemáme žádné.

Harpyje, Danielka je nádherná. Můžu napsat, že ti ji závidím? :oops: Ale v dobrém a moc vám ji přeju. :srdce:

Demi, vedra jsou hrozná, káva se zmrzlinou je moc fajn. My máme v ložnici +-29°C. Anička má potničky kolem krku a na přechodu zad a zadečku. Už od noci st/čt spí bez plenek. Zatím to jen šeptám. pst…

Gerberko, jak dovolená? Moc na vás myslím. Letos u nás na celé léto zavřeli všechny 3 školky. Loni ještě každá postupně jela 2 týdny, takže se to nějak dalo.

Opatrujte se, krásné léto. Já jdu šít pytlík s rukávky na spaní pro Aničku z krepu. Snad to z dnešek zvládnu, ať v něm může zítra spát.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
8.7.12 22:04

Dami - vadí mi principiálně to, že „my nemusíme nic zdůvodňovat“. Jsem člen církve a jako taková chci mít právo vědět.
Dokonce si myslím, že v každém případě mají věřící právo vědět, proč je někdo odvolán - at je důvod jakýkoli. A v každém pípadě má to právo ten, který je odvoláván.
Vím, že církevní praxe je taková, že my nic nemusíme, podle mne je to praxe špatná, a měla by být změněna.

Pana biskupa Bezáka neznám osobně, ale z jeho historie, chování za dob dávných i nedávných ho považuji za morální autoritu. Pana biskupa Baxanta znám a autoritou, jakoukoli, pro mne není - jaksi jsem nepochopila, že vizitací, u někoho, jako je arcibiskup Bezák, byl pověřen právě někdo jako je biskup Baxant.
Jinak máš praavdu, v novinách se toho píše mnoho, ale tomu už nevím hlavu patu, tudíž tím se nezabývám.
Jen by mne docela zajímalo, že když je dáno, že emeritní biskup nemá zůstávat ve své diecézi (to mi připadá docela rozumné), proč se chce odchod po biskupovi Bezákovi, ale nechce se už po jeho předhůdci Sokolovi? Ani po pražském arcibiskupovi Vlkovi? Že by pro každého jiný metr? Fakt mne ta praxe vytáčí.

Rafuško - Anička ráda spí v pytli? my nějaké doma máme- i když na aniččinu velikost už možná ne, ale naše děti v tom odmítaly spát. Ted spějí jen pod povlečením, protože je tu hrozné horko - v těch nejteplejších dnech je tu 30 stupnů ještě skoro v 10 večer.

Demi - pravda, vám se ten déšt nějak vyhýbá, snad už brzy přijde ochlazení i k vám, tady je přece jen příjemněji…
Velehrad jsme sledovali částečně, sice si nevybavím, co by mne konkrétně víc zaujalo, ale bylo to milé :)
a také bohoslužbu k uctění smrti Jana Husa, tu spíše tak ze zájmu…

Byli jsme s D. prvně na mši svaté, šli jsme na jednu, kam nechodí příliš lidí, abychom s ní nestáli mezi davy, já jsem byla také prvně od porodu na mši… no co vám mám povídat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
9.7.12 17:47

Ahoj Jesličky,
Demi, Rafusko - do těch Beskyd jedeme až začátkem srpna, takže času je ještě dost. Nedovedu si zatím představit, že tam budu s klukama úplně sama - bez auta a bez manžela. Auto by mi stejně bylo nanic, páč nemám řídičák 8). Měla bych se těšit, což se jako těším, ale už abychom tam byli a byl za mnou ten předcestovní chaos. Co vám mám povídat - 15 let jsem nebyla nikde jinde než na jednodenních výletech, nikde jinde nespala než doma atd. atd… :oops: Ale doufám, že Bédovi trochu pomůže ten čistý vzduch a změna prostředí, i když je to jenom na 10 dnů, ideál by byl na 3 týdny (doporučuje alergoložka), ale to nemáme šanci…

Školka nám jede naštěstí ještě tento a příští týden, takže Béda chodí, minulý týden, jak byly ty svátky, tak jsem měla dovolenou, školka stejně zavřená. Pak to budeme až do konce srpna nějak „lepit“ s manželem - jako každé prázdniny…

Harpy- Danielka je strašně krásná!! Děkuju za fotky, které jsi mi poslala. A i ty a manžel jste sympaťáci!! Já tě poprvé viděla, jak vypadáš :mavam:. Já jsem i nadále sto let za opicema, protože k 15. výročí svatby, které jsme měli teď s manželem, jsem si přála normální foťák na kinofilmy, manžel mi sehnal super Olympus, mám krásné fotky. Ale těžký středověk, protože když je chci někomu ukázat, tak posílám poštou…Já to přes ten skener házet do počítače neumím…

Demi- blíží se Dančkovy 5. narozky, viď?? Béda má 22.7., máme ty broučky tak blízko sebe. Jak to budeš mít s prací?? Plánuješ nastoupit?? Já měla zato, že budeš už doma pečovat o kluky… :nevim:

Holky, tady v Brně na jihu byly ty hice šííílené!!! To jsem v životě nezažila, a to si počasí pamatuju hodně, kolikrát jsme tu měli už ráno v sedm hodin 28 stupňů, vůbec se to neochladilo přes noc, nic, jenom jsme se ploužili. Dneska poprvé bylo POD 30 C a byla to nádhera!!! Když hlásili, že v Beskydech je třeba 26, tak jsme těžce záviděli!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
9.7.12 17:50

Jo, Demi, klimatizaci bych si nepořizovala!! Vůbec, i za cenu těch hiců, halt vydržet, nic jiného nezbývá, ale klimatizaci do domu nikdy…Všichni, kdo to tak mají (třeba v zaměstnání - brácha) jsou neustále nachlazení, rýmy, virozy, všechno se jich „drží“. My máme třeba i auto bez klimatizace - tam tak možná někdy ano (samozřejmě na to nemáme - to je jedno), ale do domu nikdy. Jen můj názor :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
10.7.12 00:11

Ahoj všem.

Harpy: no jo, to s tebou souhlasím, pokud jde o nejasnosti okolo odvolání o. biskupa Bezáka. Může se to jevit jako nefér krok vůči věřícím a podpásovka vůči němu… Fakt ale neznám ani jeho ani biskupa Baxanta - mmch není on z ČR? Nebo si ho pletu?
Můj dojem je ten, že těžko, opravdu těžko do toho můžeme vidět. Podobných situací už bylo tolik… Varuji si posuzování jiných lidí, zvlášť, pokud je osobně vůbec neznám. A i tak se koušu do jazyka… Kdo pro mě není morální autoritou zdálky, může mě úplně jinak oslovit zblízka. Tolik má velmi častá zkušenost.
Myslím si, že nikdo z církevních představitelů není ani tak povinen se zodpovídat věřícím (resp. vysvětlovat své důvody), jako Bohu. A my nejsme členy církve kvůli kněžím, arcibiskupům nebo papeži - máme vlastní pohnutky. Škatulata hejbejte se nehrajeme a vede nás jen jeden Pastýř. Chovám velkou úctu k církevním představitelům, ale mými mezníky v tomhle je pokaždé jistota, že oni pro mě Desatero nevydali a na kříži neumřeli. Mají velmi těžký úkol na tomto světě, spravují církev se vším, co k tomu patří. Kolikrát už za to krutě zaplatili. Proto všechny jejich činy, dobré i zlé, nechť soudí jiná Autorita.

Je hrozné, jak málo Zlému stačí, aby způsobil rozkol mezi Božími dětmi ( Slovensko).

Jinak se však připojuji k tvým modlitbám. Věřím, že Bůh už bude vědět, jak s nimi naložit…

Gerberko: jo tak ty teprve na dovolenou pojedeš… a budeš vlastně kousek od nás - no ale to je k ničemu, když nebudeš mít auto :nevim:. Ani my nebudeme moci udělat si výlet na Valašsko, kvůli Danečkovi.

Jo jo, oni jsou s Béďou jen pár dnů od sebe! Plánuješ oslavu? U nás se pořád něco slaví, tak už mi to ani nepřijde, ale Daneček se už moc těší - asi od května :lol:

Klimatizaci bychom si pořídili jen takovou tu mobilní - že necháme vzduch v ložnici u nás a u dětí na spaní vychladit na takových 23 st, a pak ji na noc vypneme. Kdo by chtěl spát v nějakém hukotu…

Taky jste měli pořádné vedro… tak snad už to konečně alespoň na nějakou dobu ustane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
10.7.12 15:38

jo, Gerberko, ono je to tak, že bych se měla podle tabulek vrátit do práce na přelomu roku. Ale po dnešním rozhovoru v nemocnici s lékařem a sociální pracovnicí ve mě stále více sílí ta myšlenka, o které ses zmínila. Asi to opravdu dopadne tak, že zůstanu doma a budu pečovat o děti. Od Danečka odejít nemohu, a pokud se situace nezmění, do práce se nevrátím. Asi jsem divná, ale jsem s dětmi doma ráda, s Honzíkem chodím do hudebky, doma hrajeme na klavír, učíme se do školy, a zároveň s námi se učí i mladší bráškové. Přes všechny starosti jsem ve větší pohodě a jsem za to ráda.

Ještě na okraj můj ryze osobní názor - domnívám se, že současná státní sociální politika čím dál méně podporuje rodiny a čím dál méně zastává názor, který je po generace normální - že je zdravé, aby matky pečovaly o děti, zvláště pokud jsou malé. Naopak, dnes je stále víc normální, že matka po půlroce peláší do práce a dítě strčí chůvě nebo do jeslí.

Rozepsala jsem se, ale to je jen návaznost na to, co jsem dnes řešila. Nic proti zastáncům opačného názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
11.7.12 16:48

Ahoj holky,
Demi, já vlastně ani nevím, kde teď přesně bydlíte, jak jste se přestěhovali :nevim:. Jinak ano, budu bez auta a bez manžela, jinak to vyřešit nejde, na prázdniny musíme dovolenou střídat, všude autem je bude pak zas vozit manžel na výlety :?

Co se týká té státní politiky, tak asi na to nemám nijaký názor. :nevim: Já u obou měla to obrovské štěstí, že byli v pohodě a zdraví natolik, aby mohli ve 3 letech do školky, zároveň mi poctivě drželi v práci místo (to je snad možné už jen ve státní správě) a nedělají mi problémy s ošetřovačkama - takže já jsem z toho všeho ještě takový „ideální“ případ, jak jsem to s malýma dětma vyřešila a skloubila s prací…Na dobu, kdy jsem byla doma, vzpomínám hrozně moc ráda, říkala jsem to tu už mockrát a pořád dokola se jen opakuju - milovala jsem kočárkování, oba byli těžce spící, takže jsem si to vždy naplánovala tak, abychom stihli prochajdu, nákup a vyzvednutí z družiny - jo, bylo to fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
11.7.12 20:43

Ahoj holky!
Anička už chrupe v novém pytlíku. Doděláni bylo trochu problémové, pokazil se mi šící stroj. Došívala jsem to u babičky. A to jsem jí ještě chtěla spíchnout letní kalhoty a ještě jeden pytlík. Anička pytlíky miluje. Dělám si z ní legraci, že ho snad o svatební noci už míte nebude. Povedlo se mi koupit u nás v sekáči za 25,– Kč o velikosti 110, tak zas na chvíli máme.
V pá asi jedeme obrat dědovi angrešt a uděláme marmeládu. Bobuloviny mi po zavaření pravidelně kvasí, tak mrazím nebo marmeláduju.
Opatrujte se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
12.7.12 11:21

Ahoj děvčata! Všechny vás moc a moc zdravím po dlouhé době, ale vzpomínám na vás. Prázdniny mi začaly pracovně, no, nedá se nic dělat, jsem ráda, že se mi podařilo najít práci. Takže dělám tak všelijak, zatím se zabíhám v novém režimu, děti mi spí u babičky a dědy, což je sice jen přes dvůr, ale je tu jaksi prázdno.
Demi, taky patřím k těm, které jsou radši doma s dětmi, jenže bohužel v naší situaci to nejde udělat jinak. A nemůžu všechno starání se o rodinu nechat na manželovi. Souhlasím s tebou, že dnešní sociální politika vůbec nepřeje rodinám. Ale mám pocit, že nepřeje vůbec normálním běžným lidem…
Harpyje, gratuluju k Danince, fotky jdu prohlídnout teď, jaksi nestíhám.
Optrujte se, prožívejte krásné prázdniny a užívejte si chvíle se svými dětmi naplno!!! Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
13.7.12 14:20

Ahoj,

tak mezi hraním AZ kvízu s Honzíkem a úklidem stíhám jen pár řádků.

Já taky nebudu moci zůstat s dětmi doma navždycky. Já si jen tak povzdechla, že dnešní mámy to nemají snadné. Nemám ráda současné trendy nahánět kariéru na úkor dítěte, nebo od dětí do práce utíkat. Prostě buď buduju svou kariéru a dělám to dobře, nebo se dobře se stejnou poctivostí věnuji dětem. Já obojí neumím, ale to druhé mi dává větší smysl. No nic, berte to tak, že jsem opravdu byla v úterý dost rozhozená. Jednou se do práce vrátím, ideální by to bylo v případě, že se D. uzdraví a kluci budou více samostatní. Nebudeme na tom ekonomicky nijak skvěle, ale to nějak zvládneme.

Gerberko: my bydlíme poblíž Frýdku-Místku.

Krupinko: přeju dobré zaběhání :)

Rafuško: tak angreštovou marmeládu prostě můžu. Manželova teta ji dělá tak hrozně dobrou, dává do ní prý rum a vanilku, takže je to dobrota nezapomenutelná ;)

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
13.7.12 14:50

Ahoj, smolila jsem příspěvek už včera a během toho mě to automaticky odhlásilo či co, což mě celkem vytočilo… :andel: Tak ještě jednou.

Jakoby to bude rýpnutí, ale kdy přála doba rodinám s dětmi? :think: Možná jsme neobyčejná rodina či naopak až příliš obyčejná, ale ve srovnání s babičkama nebo vlastní maminkou to mám mnohem jednodušší. Babičky neměly žádné příspěvky na péči o dítě a mamka půl roku se mnou a s bráchou dva. Když šla ode mě do práce v mých devíti měsících, tak už to bylo zvláštní. A dále do historie bych se už vůbec neohlížela, šlechtické předky nemám. :lol:

Rafuško, já zavařuju okurky, loni jsme jich měla kolem 100, letos zatím 21, manžel je jí téměř ke všemu. :lol:

Rodinnou dovolenou už máme za sebou, letos jsme byli poprvé všichni spolu u moře, povedlo se nám všechno, taková by dovolená měla být. Kostel na každém rohu, nedělní mše 4, ve všední den jedna (ale každý den!). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
14.7.12 11:32

Ahoj,

Knofli: myslela jsem to trochu jinak, ale nepodařilo se mi to asi vyjádřit líp. Já neposuzuji rodinu z ekonomického hlediska, ono je jedním z pilířů, ale ne nejdůležitějším. Měla jsem spíš na mysli ten vztah matka dítě… jakože nechápu, proč tolikrát od dětí matky utíkají do práce. Myslela jsem, že když chce někdo dítě, tak pro to je schopen i něco obětovat, že máma je v prvé řadě mámou. To, že současný trend je takový, jaký je (finančně nejlépe jsou na tom matky, které se vracejí do práce po půlroce od narození dítěte, atd.), mi připadá nefér právě vůči dětem.

A jinak, je určitě fajn, že existuje mateřská dovolená, a to několikafázová (půlroční exituje i dnes, a pokud by maminka chtěla, nikdo jí přece nebude bránit, aby nastoupila do práce třeba po roce a dítě zapsala do jeslí…) :D, jen doufám, že vzhledem k současné módě rychlého návratu do práce z ní ještě něco zbude i pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
15.7.12 12:03

Demi, ale ono to jde i tak, že žádnou vyloženě jako kariéru nebuduješ, máš „obyčejnější“ práci, která tě baví a máš tam dobré kolegy, slušnou pracovní dobu + zároveň máš dostatek času a energie na děti a domácnost. :? :? Budovat vyloženě kariéru s velkým K, postupovat nějak ve svém profesním růstu či jak se to říká a ještě se starat o děti, to moc nejde - leda nějakou tu pomocnici nebo chůvu při ruce. Já nejsem kariérní typ, tohle mi vůbec nic neříká, ale do práce chodím ráda (samozřejmě i „musím“ - nemůžu vše nechat na manželovi), co se týká financí, tak mám tabulkový plat, žádné závratné výšiny :? a z mého hlediska je to ideální. Jedno svoje vysněné povolání mám, ale to tady radši nebudu psát veřejně, páč byste se mi smály :lol:

Všem hezkou požehnanou neděli, dneska má manžel i Inuška svátek :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
15.7.12 12:06

Rafu, užijte si ještě „poslední“ volné prázdniny s Aničkou. :D Kdy nastupuje do školky? V září „na zvykačku“ nebo až úderem třetích narozenin? A jak to máš s prací? Vracíš se nebo sháníš něco jiného? Ohledně školky neměj obavy, bude to dobrý, i když tvoji nejistotu chápu - s Inuškou jsem byla pološílená strachy celé léto 2003, když 1.9. nastupoval do školky. Nakonec jsem byla příjemně překvapená, jak to šlo dobře. Ono jít do neznáma je vždycky, že má člověk strach, já vím a moc dobře znám :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová