Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
729
16.7.12 14:13

Ahoj děvčata, tak my se hlásíme z dovolené. Jak se tu psalo vedra a jakmile jsme se přesunuli na dovolenou jen prší, jsme u polských hranic na Jablunkovsku a počasí nestojí za nic, nabalila jsem pracně samé letní věci a jen pár teplejších, takže se budu muset vydat na nákup a něco dokoupit, poněvadž domů je to daleko. Musím se přiznat, že dálku jsme zvolili strop mých řidičských umění, byla jsem otálně vyřízená.
Začali jsme v pátek po ránu, poslední kontrola na ušním s Adámkem opět zánět středního ucha na atb, již zaléčený a odjeli jsme i se sirupem na celý pobyt směr Brno Charismatická konference plná nadějí( bohužel planých).
Cestu jsem zvládla ufuf. Dojeli jsme na místo manžel jak viděl davy lidí chtěl utéct. Poté další nepříjemnost neměli už pro nás ubytování, nabídli nám no hruza nějakou ubytovnu a to Kamil měl spát s nějakýma chlapama. Ten mě málem ubil pohledem. Tak jsme se nasáčkovlai do 4-lůžkového pokoje s poschodovkama bez postranic. O koupelně a WC raději nemluvím. Hrozně mě to zklamalo, měli jsme to totiž zaplacenéa zarezervované víc než 2 měsíce.
Už jsem viděla že z mého úmyslu manžela přiblížít k Bohu zde nic nebude.
Večerní mši jsem stihla jen z půlky, protože první půlku jsem hledala stravenky a stejně nenašla. Pak jsem stihla přímluvnéé modlitby a zpověd bylo to úžasné.
Noc hrozná a já jsem slíbila, že odjedeme. Ráno jsme šli na chvály, byl to tak hluboký zážitek, celé jsem je probrečela, manžel hlídal děti, tak jsem to mohla prožít.
Pak jsem si koupila nějaké čtivo a jeli jsme směr Jablunkovsko dříve o den.
Nějak vnitřně jsem cítila, že je lepší odjet, něž tam manžela trápit, i když on by to vydržel, po všem neklidu ve mně, jsem u těch chval pochopila a pocítila úplný pokoj jako už dlouho ne.

Takže vím, že již asi nikdy manžela na takové setkání nedostanu a ani s dětmi to není ideál. Manžel jen tiše vzpomíná na sv. Hostýn na to setkání, tam ho to oslovuje, hold jsme mali jet tam, už jsem chytřejší.
Obdivuji ty rodiny co tam spali na karimatkách s miminkama v tom řevu.

Tady již vládne pohoda a pokoj, malý ted spinká a Kamil je s holkami v bazéně.

Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek.

Harpi malá je nádherná a přeji at si to užíváš to sžívání.

Rafusko naše děti byly všechny pytlíčkové a Adámek v těch vedrech taky spal jen v pytlíku.

Demi moc na vás myslím jak se vám daří. Holky vzpomínají na kluky často, Terezka se hned ptala jestli taky budete v tom Brně.

Jinak z Adámka se nám klube astmatik již foukáme kortikoidy, ale zatím to není moc lepší, má strašný kašel a trvá už víc než měsíc, tak uvidíme jak zabere foukátko.

Všem požehnaný týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
16.7.12 19:49

Ahoj holky :mavam: moc sem sice nepíšu, ale chodím vás občas číst.
Prosím o modlitbu.. Nedávno jsem potratila a teďka možná čekáme další miminko..
Všem kdo si vzpomenou děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
16.7.12 20:43

Ahoj Dančí modlitbu posílám :hug:
Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
17.7.12 00:05

Ahoj,

Lamvi: to mě moc mrzí s tou dovolenou… moc se nepovedla, no. Když píšeš o Hostýnu, tak máš na mysli ten náš společný, rodinný? Tak na ten taky moc vzpomínám.
S Adámkem mě to hrozně mrzí… chudáček, ještě že nebydlíte v tom smogu v centru města. I od nás je kolikrát vidět ten hnědorudý mrak od fabriky :poblion: Moc na vás myslím taky!

Dančí: samozřejmě že posílám modlitbu… taky jsem poprvé potratila v 7tt, tak si pamatuji… tak teď už jen hezké těhotnění :srdce:

Gerberko: ale tys neodstrčila své děti půl roku ani rok po porodu a neutíkala jsi od nich do „jiného světa“, ne? Přeju ti práci, která tě baví. Já jsem svoji úvahu začala odjinud a zakončila zase někde jinde. Prostě mě jen naštvalo, že máma, která pečuje o dítě a nespěchá do práce - protože jí to prostě doma s dětmi dává větší smysl - je pro současnou společnost nežádoucí. A nejde jen o matky, ale třeba i o někoho, kdo chce pečovat o někoho blízkého, rodiče, prarodiče, partnera/ku, a neprokazuje tím státnímu rozpočtu tu správnou laskavost v podobě daňových příjmů. Tito lidé třeba ani nemají na výběr, pokud nechtějí, aby se o jejich blízké nemohoucí postaral stát (a víme, jak se mnohdy „umí“ starat) - jako já nechci, aby o mé dítě pečovaly cizí osoby (a je mi fuk, jestli ta cizí osoba má nebo nemá certifikát a jmenuje se Mary Poppins), dokud nedosáhne alespoň toho věkového minima tří let.

Lamvinku: vlastně jsem dobře nepochopila - teď jste byli na těch duchovních setkáních? Nebo to je rodinná dovolená? Snad se alespoň to počasí už umoudří.

Zdravím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
17.7.12 10:38

Demi, tys tu byla opravdu o půlnoci? 8o
Rozumím - jde ti o pohled na lidi, kteří nejsou „ekonomicky aktivní“? Na to se vykašli. ;) Nebo šlo o něco konkrétního, více osobního? Nebo sis přečetla něco na netu (zj. názory pod diskuzí)? :roll:

Dančí, pomodlíme se.

Lamvinku, kdo to organizoval, že tak blbě? Ta naše nejstarší má jet na CSM do Žďáru, teď se cítím zaskočená tím, že by to třeba taky nemuselo klapat a skončí kdovíkde? :x
Sbalit šest lidí žádná sranda, co? :) My jsme takhle nějak dopadli loni, mělo být teplo a to sice bylo, ale taky hodně pršelo, tak jsme holt točili pořád ty samé kousky 8)

Hostýn má to „kouzlo místa“. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
17.7.12 16:51

Ahoj holky,
no začít jsme chtěli duchovně v Brně na té Charismatické konferenci musím říct to byla masivní akce na brněnském výstavišti kvanta lidí. A pak jsme chtěli pokračovat klasickou dovolenou, to byla jediná šance jak manžela někam dostat. Spojit příjemné s užitečným, no každopádně jsem vyléčená na dlouho.

Jinak ano Demi ten Hostýn jak jsme se tam setkali hromadně. Snad se nám to zase jednou podaří až bude Danečkovi lépe.

Tady nám stále prší, dneska jsem byla dokoupit malému věci, podcenila jsem to. Mám hodně letních.
No to balení bylo strašné a ještě horší bude to praní doma. :(

No sypu si popel na hlavu jak píšeš s pracujícíma matkama, já to u Adámka mám od 6-nedělí, ale nevím jak bychom to finančně zvládli, jak píšeš, náš stát početné rodiny nepodporuje.
Krásný den, my se chystáme na mléčnou koupel v kádi, holky už sedí v plavkách tak musím končit.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
24.7.12 21:44

Lamvinku- když se daří, tak se daří - také byh se rozhodla pro dřívější odjezd, někdy se to všechno tak zchruje, že je lepší prostě vypadnout a nelámat to přes koleno.

Demi - pravdu máš. Mne před pár týdny, tedy někdy krátce po porodu mírně zaskočilo, jak „úžasnou“ mi přiklepli mateřskou, týden jsem tomu nechtěla uvěřit :D. Logika zákona o nemocenském pojištění mne uplně odzbrojila, ale tak je to jen pár měsíců…(a můžou mi vlízt na hrb)

Dančí - naše tři děti, které jsou u Pána určitě to vaše vzaly do party :hug: - zdával se mi sen, jak si ty naše děti a děti kamarádek, hrajou na jakémsi hřišti v nebi, hlídal je můj tatínek (už je to skoro třicet let, co umřel) a vždycky to nejmladší děťátko, které bylo „v partě“ nové stálo nesměle na straně a drželo se mýho tatínka za ruku :srdce:

K dalšímu miminku moc gratuluju a zahrneme ho s dětma do modliteb :kytka:

Jdu radši naspat - D sice spí docela pěkně, ale přeci jen se na přeskáčku budí i starší děti, tak tomu spaní moc nedám.

Měli jsme nedávno výročí svatby, a náš O. přesvědčoval babičku, že on přeci n naší svatbě byl, ale to ona že už si nemůže pamatovat, že už je to dávno :mrgreen: (narodil se osm let po svatbě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
25.7.12 13:46

Harpyje, to je hezký :)
Byla jsem u dr. jsem 6+0tt., miminko má i srdíčko. Akorát jsem začala špinit, dr. mi našla zbytky hematomu a cystu. Za týden jdu zase na kontrolu tak snad bude miminko v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
1.8.12 21:54

Dančí - doufám, že u tebe vše OK.

Rafuško. jak je s vámi? a jak vůbec s prací? budeš se vracet, nebo jak?

modlitba dětí: A za mami, tati, Dají, tetu strejdu… aby se jim dobře spalo. a taky za dědečka a prababičky, který umřely, ale to už ne, aby se jim dobře spalo, protože ty už spějí dávno, že maminko že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
2.8.12 13:38

Holky,

všechny moc zdravím a zároveň se omlouvám, že teď nepíšu. Vůbec se nedostanu k PC - manžel má dovolenou, pořád někam jezdíme (po okolí), s dětma dost povyražení… ale hlavně jsme spolu, toho si moc užívám.

Jsem ráda, že se vám všem daří dobře a trávíte léto víceméně v pohodě.

Harpy: krásná modlitba… U nás podobně, Daneček prosí hlavně za lékaře, za dobré léky, za čistou vodu…

Dančí: je všechno v pohodě?

Rafuš: a co ty?

Více ode mě snad příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
2.8.12 16:59

Ahoj holky,
taky vás moc zdravím! Tuto neděli máme odjíždět do těch Beskyd, budeme pryč víc než týden, tak abyste věděly, co s náma je. Oba kluci chytili někde minulý týden nějakou virovou angínu s aftama v puse, tak se léčili, antibiotika jsme nedostali, jenom citron, cucat atd. Tento týden se už zlepšili, tak jsem ráda, že jsme si to snad „vybrali“ před dovolenou. U Bédi je teda úspěch, protože od Velikonoc to táhl v plném zdraví až do teď, čili bez antibiotik, horeček apodobně. Dokonce úspěšně odchodil 2 červencové týdny prázdninového provozu, což jsem byla taky ráda.

Harpy - moc na tebe myslím a vzpomínám, jak jsem si užívala miminek - zvlášť Bédu jsem si „vychutnávala“, páč z Inušky jako z prvního dítěte jsem byla dost „mimo“, prostě taková ta absolutně nezkušená máma, ale snad jsem mu to pak všechno vynahradila. Ono člověk musí ty zkušenosti nějak získat, že…

Rafu - jak je u vás?? Hromadím různé věci pro Aničku, když tak je pošlu a vybereš si!!!

Danči - moc na tebe myslím a modlím se za zdárné těhotenství!!

Mě občas přepadá taky touha ještě po miminku, ale příští rok mi už bude 40, tak teda nevím nevím…antikoncepci jsem teda nebrala nikdy a už s tím teda teď začínat nebudu, nechávám to všem mým nejmilejším „nahoře“ - Pánu, Marii, všem „andělíčkům“ - jak říkávala vždycky moje maminka - a i mamince, protože věřím, že mě úplně nadobro neopustila, že se na mě pořád dívá… Však oni „se mnou“ rozhodnou nejlíp. :?

Bédík vždycky prosí andílka, „aby nebečel a aby byl hodný“ a taky prosí andílka, aby ochraňoval babičku. Pak mi ráno vždycky říká, co mu andílek říkal „v noci“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
2.8.12 21:28

Gerberko - pravdu máš s těmi ňuchacími miminky :)
a s antikoncepcí i přístupem k případnému dalšímu miminku to mám podobně. Už nemáme odvahu sami další miminko přípmo plánovat, ale víme, že Bůh ví jaká je naše budoucnost, jak budeme dlouho žít, v jaké kondici, jestli budeme mít „nervy“ na výchovu dětí a jestli je tedy dobrý nápad, abychom měli další dítě a nebo jestli nám už stačí ty co máme. Možná už jsme jako rodina kompletní.

Máme doma novou křesťanku (v porodnici se mi moc líbil nápis na dveřích „nové děti“ :) ). Měli jsme před křtem moc hezký rozhovor s naším knězem, zajímal se o naše motivy, hlavní důvody proč děti křtíme takhle malinké, povídali jsme i o dalších svátostech, o věku a zralosti dětí k přijetí svátosti přijímání těla a krve Páně a biřmování, o různých názorech na toto v církvi (v církvích). Třeba o poměrně nové praxi oddělování křtu a biřmování, kteé nám někteří bratři (i uniati) zazlívají, protože tyto svátosti historicky (nebo logicky) patří k sobě.
Což mi připomíná chris- vaše H. je biřmovaná nebo ne?

Křest sám o sobě je pro mne jako mámu zážitek, kerý se vymyká mým schopnostem ho popsat. Během kázání mne tedy přepadl neklid, nejdřív mne rozčilovala babička šustící sáčkem od bonbonů, pak jsem rozčilovala sama sebe, že se starám o nějaké bonbony a nesoustředím se na podstatné :cert: no cvok prostě, takže z kázání nic nevím, ale to je jedno :).
Líbí se mi praxe, kdy dítě drží pro Modlitbě Páně kněz a rodina, kmotři stojí kolem něj. Hezky to vyjadřuje účast a odpovědnost nás všech na tom, aby dítě vyrůstalo v kamarádství s Ježíšem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
3.8.12 08:13

Harpyje, u nás byl v době, kdy jsme křtili prostřední dítko, starší kněz a ten dítě po křtu vzal před oltář a pozvedl ho nad hlavu… uf, strach jsem měla. :andel:

Biřmování? To se má až po 14. roce ne? Náš kněz dokonce odmítá mladší 16 let.

Demi, i tu u nás je toho hodně k vidění, viď že jo? ;)

Gerberko, užijte si to! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
3.8.12 15:33

Gerberko - krásnou dovolenou :) pozdravuj ode mne tamní kopce, miluju to tam :)

Knoflice - no já si taky říkala, že raději starší děti, spíše dospělé, ale existují i jiné názory a má to také svou logiku :think:

Ted běžím, ale jestli se k tomu věku biřmování chcete někdo vyjádřit, budu ráda, zajímá mne, jak to kdo vidí…

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
3.8.12 15:56

Ahoj holky :mavam: děkuju, že jste si na nás vzpoměli v modlitbách :hug:
1srpna jsem byla na kontrole, miminko je v pořádku a má už 13mm :) Hrozně se mi ulevilo, tentokrát to snad dopadne dobře.
Jinak, u nás se s Vojtím modlíme večer než jde spát a už umí Andělíčku můj strážníčku :lol: Je to hrozně roztomilý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová