Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
242
20.6.12 14:28

Gratuluju k Danielce!!! :kytka: :kytka: Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
20.6.12 21:25

Vítáme Danielku :hug: muchliky muchliky, Harpy gratulujeme, doufám, že jste obě vpořádku. Přejeme Ať ji Pán provází svým požehnáním na každém kroku a vám rodičům ať dělá radost. :kytka:
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
20.6.12 21:27

Přidávám se ke gratulacím. Danielce do života přeji hlavě Boží požehnání :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4047
20.6.12 22:53

Moc zdravím

Harpy: ještě jednou veliká gratulace k dcerušce :kytka:. Přejeme hodně Božího požehnání!

Gerberko: tak u Horní, Prostřední a Dolní Bečvy se nachází Pustevny a Radhošť (bude-li se vám chtít šlapat kopec :) - ale je tam krásně). Na Pustevny možná jezdí autobus. Radhošť vidíme od nás z okna.

Samozřejmě se dá dojet i do Rožnova a navštívit skansen, je tam hodně pěkného k vidění!

Nestíhám víc, ale všechny moc zdravím!
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
26.6.12 19:31

Ahoj holky,
snad mě neutlučete, ale mám potřebu se trošku vypsat.
Naše kočka, už má 11 let, měla mezi žebry bulku jako vlašský ořech. Vyrostla postupně asi za 2 měsíce. Dnes byla na operaci a je to zhoubné. Má 9 stehů, velký vyholený kus (musím jí něco ušít, už si stehy líže). Já vím, že je to jen obyčejná kočka, ale já ji mám skoro jako dítě.

Dnes byla informační schůzka ve školce. jsou tam 4 třídy po 28 a jedna mini třída po 8 (to jsem zjistila až dnes). A tam půjde Anička. Podle potřeby se budou zapojovat do jiných tříd. A já jsem z toho hrozně rozpačitá…

Tož tak. Opatrujte se.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
26.6.12 23:00

Ahoj,

Rafuško: i kočka je součástí živého stvoření… existují nějaké léky (sedativa), aby neměla bolesti?
S tou školkou se netrap, ono se to nějak v průběhu šk. roku utřepe. Hlavně, ať se tam Aničce líbí a dobře si zvykne. Však je to holka šikovná. Mně Péťu do MŠ nevzali z kapacitních důvodů :roll:. Fakt nevím, co bych dělala, kdybych se měla už v lednu 2013 vrátit do práce a neměla doma v záloze babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
27.6.12 17:01

Děvčata ahoj, jsme doma od pondělí odpoledne -
Danielka je kouzelná a starší děti nás uvítaly strašně hezky, mně si skoro nevšimly, a Danielku chtěj pořád ňuchat, případně mne poučujou co dělám blbě, že se to Danielce nebude líbit.
Já jsem zatím uplná lemra - skoro nic nedělám a přitom téměř kolabuju. První zimnici - prý z vyčerpání a taky z bolesti té jizvy jsem si uhnala hned v porodnici druhou noc po císaři, chvíli poté co jsem si Danielku převzala oficiálně do péče :roll:, tak šla zpět k sestrám.
Druhou zimnici hned v noci po příjezdu domů, třetí den nato, po velice vyčerpávající cestě na nákup - asi 200 m :)- a to nákup jsem dala do kočárku. Tudíž jsem povolala babičku a dělám už úplné houby - a je mi líp. Babička je zrovna se staršíma dětma venku a Daní spinká.

Gerberko- moc ti dovolenou přeju - my jezdíme dlouhé roky do vedlejšího údolí - k Vsetínské Bečvě - z Horní Bečvy to máš přes kopec Soláň přímo tam :) Přes Soláň jezdí i autobusy. Vtom našem udolí jsou například Velké Karlovice a v nich takové malé roztomilé muzeum - vedou ho nadšenci, tak chce ověřit, kdy je otevřené- zabavné i pro děti. Ve vedlejším městečku Karolince je hezké koupaliště a také tam bývaly sklárny - vždycky si tam „musím“ koupit něco krásnýho, aspon zrcátko s vyleptanou kytkou, nebo tak něco :) V Karolince mají také moc pěkný, nový kostel. Jíme tam pokaždé aspon jednou v Raťkovském šenku - skvěle vaří. a nebo v těch jejich Lidových domech - to je snad v každé vesnici, a tam jsou na naše poměry neuvěřitelně nízké ceny.
I další vesnice jsou moc pěkné, ale to už se vzdaluješ a nevím zda by bylo reálné se ještě přes soláň vrátit zpět do Horní Bečvy…

pa Daninka křičí.

Příspěvek upraven 27.06.12 v 17:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
27.6.12 17:06

Fotk pošlu, ale kdo jste viděli Muže v Cerném, tak ta chobotnička, která se narodila v autě na silnici je výrazem tváře celá Danielka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
28.6.12 20:27

Harpy ahooooj! Ještě jednou gratuluji :kytka: :mavam:. Na fotky jsem samozřejmě zvědavá, a moc! Miminko holčičku jsem neviděla ani nepamatuji :D

Jinak vítej v klubu zimnicářek! Já si je taky několikrát užila - hned zkraje doma, po porodu Petříka. Ale jsou to hlavně hormony, souvisí to s kojením a naléváním prsou. Je ale fakt, že po císaři na sebe musíš být opatrná, a ty hned s nákupem… :roll: Skvělé, že máš při ruce babičku.

Velké Karlovice jsou překrásné, hlavně tedy ta příroda okolo. Na Soláni jsme byli na dovolené v hotelu, ale Velké Karlovice mě k dovolené hodně lákají. Je tam kde pobýt, mám už tip na hotel i na pronájem chalup. Jen potřebujeme, aby už byl D. v pořádku.

Jinak - my jsme Danečkovi, když byl ještě miminko, také říkali Danínek :) :srdce:. Vzpomněla jsem si na to teď, když čtu, jak v závěru říkáš své nejmladší.

Zatím hezký večer!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
28.6.12 21:44

Harpy, to je paráda, že „staršáci“ tak hezky přijali sestřičku. Buď na sebe opatrná a klidně i sobec. Odpočívej kdykoliv a jakkoliv to jde. Na fotku se velice moc těším.

Demi, kočička už je citelně lepší. Před operací jí nic nebolelo, nechala si na bulku kdykoliv sáhnout. Včera už vrněla a otírala se mi o nohy. Ze starého Aniččina pyžama jsem ustřihla nohavici, prostřihla díru pro hohy a má krásný nátělník. Teď už jen vydržet do středy, moc ráda si totiž tahá stehy.

Holky, opatrujte se. Krásné vysvědčení vašim dětem přeju a nádherné prázdniny.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
29.6.12 09:22

ahojky posílám trochu inspirace na případné deštivé dny. Všem přeji krásné prázdniny. http://krokotak.com/

• Citovat
  • Upravit
10848
29.6.12 15:05

Sophinko - pěkné stránky, něco určitě vyzkoušíme. Před nedávnem jsme zkoušeli ty krystaly na šňůrce mezi dvěma sklenicemi - ale bohužel to nefungovalo, měli jsme bud moc a nebo málo savý provázek.
ale loni jsem s neteřema dělala sněhovou vločku - v lahvi, a ta vyšla moc pěkně.

Rafuško - třešně jsou fakt nevyzpytatelné, nám shnijí na stromě téměř každý rok, tudíž je u babičky jíme už mín zralé, dokud nejsou shnilé. Ale letos - myslím, že jsem tak nádherně zralé třešně na stromě neviděla tak dvacet let :) a jak chutnaly! škoda, že zrajou tka rychle a za pár dní je po nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
29.6.12 21:59

Poslala jsem vám fotky. Komu nedorazila SZ at se klidně ozve :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
30.6.12 10:48

Harpy: moc děkuji za fotky… co k nim dodat - jste obě nádherné… :palec: Znovu vám přeji hodně Božího požehnání, lásky a dobrého zdraví. Užívej si krásných dnů i miminka.

Všem přeji pěkné prázdniny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
7.7.12 22:18

Ahoj děvčata- sžíváme se doma s miminkem, je to den ode dne lepší, hlavně od té doby, co už jakž takž funguju :)

Od neděle sleduji kauzu „trnavská arcidiecéze“ a moje znechucení některými lidmi stále roste.
tak se s vámi chci podělit o přímluvu k Hospodinu:
za trnavskou arcidiecézi a emeritního biskupa Bezáka. Za církev, aby jí nikdy nechyběli podobní stateční muži.

k tomu dodávám sama za sebe jen Amen

(jako naše čerstvě dvouletá K. která večer při ukládání do postýlek vždycky volá Amem amem a „amemováním“ prokládá nadšeně i všechny díky, prosby a chvály - obvykle u toho i skáče po posteli, případně vykřikuje, za koho/co se ještě je nutné pomodlit :) - první vždy za naší malou D. a aby se to nepletlo, tak během modlitby ještě asi tak 10× znova :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová