Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gerberko - tedy pořád??? to je tedy strašně únavné, jistě pro vás pro všechny…
RAfuško
snad bude líp…
Ahoj holky!
Anička dneska usnula brzo, ale vidím to na rušnou noc. Když jsme se vyhrabaly z rýmy na kašle, tak už je to tu nanovo. Hodně A trápí rýma a trochu kašle. Naštěstí jsme si dnes pěkně zatančily a plavání zase odložíme, jsou i horší věci.
Já jsem si v pá udělala obrovskou radost zpovědí. Mám ze sebe radost, že jsem dokázala jít ke knězi, kterého znám. Před tím jsem vždy v dospělosti šla k tomu, koho neznám. Styděla jsem se. Styděla jsem se i v pátek, ale už méně.
Zápis do školky je až koncem března. Je spojený s dnem otevřených dvěří, tak se chci jít podívat.
Jinak se pereme, jak to jde. Snad to bude stačit. Moc teď potřebuju cítit oporu. Moc vás prosím o motlitbu a ještě víc za ni děkuju.
Opatrujte se.
R.
Ahoj děvčata i já prosím o modlitbu. Adámek nám stůně s ouškama, teda s jedním, ale vydá to za obě.
Včera jsme byli píchat ouško, dostali jsme atb a věřila jsem, že už bude líp, ale spletla jsem se. Malý měl v noci 40 teploty,nešlo to srazit až nad ránem, kombinací nurofenu s paralenem. No šli jsme znovu na ušní a opět nám píchali to stejné ucho. Zítra zase kontrola, tak snad už bude dnešní noc lepší. Dneska jsem si celkem šáhla na dno sil. celou noc ve střehu, měla jsem strach z křečí.
No snad už bude líp.
Barča
Ahoj všem,
a pohlazení všem marůdkům ![]()
Lamvi: moc myslím na Adámka, chudáček, to si užil dvojpíchání
. Byli jste ve fakultní? My tam byli před rokem s Honzíkem a měli jsme štěstí na šikovnou dr. Moc na vás myslím, snad už taky budeš moci spočnout ![]()
Rafuško: tak nějak to zvládáte? Nevím, co tě trápí (nebo jen trochu tuším), ale moc na tebe myslím.
Knofli: tak jsem na tvůj poslední příspěvek moc adekvátně nereagovala
, každopádně moc doufám a přeji, ať je už v práci pohoda.
Harpy: tak to vypadá, že třetí požehnání je náhradou za všechny předešlé komplikace, což?
Chris: koukám i k tobě na blog, ikdyž nepřispívám. Máte se dobře?
Zítra jdeme na kontrolu s D., tak doufám, že bude v pohodě. Někdy je to jen taková celkem příjemná společenská záležitost, někdy řešíme celkem husté problémy, které se nás bezprostředně týkají, a ještě dlouho týkat budou.
Všem pěkný den!
Demi. jak proběhla kontrola?
Rafuško
zpověď byla jistě fajn. A aspon světýlko v problémech. dnes jsme se za vás modlili s holkama co se scházejí na Modlitby Matek.
já se k nim připojila až ted, dřív jsem v daný termín neměla čas a je to opravdu milé modlit se s několika maminama za děti.
lamvinku- to Adámka lituju a noc musela být fakt zážitek. už je u vás líp?
Vojta má chřipku, nj, teď ty nemoce řádí, gratuluju každému, komu se vyhýbají.
harpyje, na mateřské jsme se taky scházely, pak přestal být čas. ![]()
Demi, jsem si na vás vzpomněla, když mluvili o letecké záchrance, která převážela v noci paní k okamžité transplantaci plic. To pak bude rychost, co? ![]()
Rafuško myslím na vás, opravdu. Aničce už je dobře? Ty jo, ty už taky půjdeš do práce … Sotva jsi na tu mateřskou nastoupila ![]()
lamvinku, chuďatko malé, ještě že to všechno zapomene. ![]()
Ahoj holky, tak u nás stále nic moc,včera nad ránem začal malý zvracet, asi 2 h po atb. Pak znovu ušní, čištění ouška, odběry krve, další atb a kapky do ouška.
Doma opět nové atb vyzvracel, tak už jsem to vzdávala, že se sbalíme do špitálu, ještě jeden pokus a díky Bohu malý je udržel.
Dneska ráno taky udržel, ale teploty má ještě stále, ale ne tak vysoké. Spal v noci i v postýlce po třech dnech, no tak snad už to bude lepší. Vyhlídky na špitál mě děsí. Do toho měl ještě včera 5 průjem po atb asi. No dneska zatím dobrý. Nutím mu po troškách mrkev a mezi tím pocucává mlíčko. No nemá na nic chut. Bobišek pořád se mu zavírají oči a nemůže usnout. Ted mi chvilku spí v postýlce, tak pacifikuju byt. Protže to s ním nejde. Ještě že holky budou mít prázdniny tak mi doma pomůžou. Bobci není na ně ted vůbec čas.
Tak pokud můžu prosit ještě o modlitbu, at se to už zlepší.
Sotva se už držím na nohou.
Tak všem požehnaný víkend Barča
lamvinku - budu se na vás modlit kdykoli si vzpomenu - stejně s ostatními potřebnými , když jsem schopná se soustředit, vždy vás zahrnu do proseb ![]()
dnes jsem byla na mši sv. jen s O. tak se mne při žalmu ptal, o čem to je. 5íkám, že je o tom, že Boží slovo je vždy to správné a pravdivé a dobře radí a on se zamyslel a říká - a mně ten můj mozek radí pořád takový ošklivý , strašidelný věci
fakt dětský asociace mne dostávaj.
v postní době jsem si řekla, že by se letos hodil i nějaký půst od jídla, protože mne honí mlsná a tudíž to pro mne znamená nějakou újmu - a řekla jsem si že omezím sladké a taky mlíko, kterýho jinak jsem schopná pít litry denně ![]()
a docela mne v poslední době oslovilo, že praktikující muslimové, jak se mi zdá, berou půst daleko vážněji než praktikující křesťané - celodenní půst od jídla a pití a požitků dodržuje mnoho z nich - tak jsem si řekla, že ten „jídelní“ půst, který jsem nikdy moc vážně nebrala, zkusím- až nebudu těhotná/kojící.
takové ty páteční posty jsou mi vcelku na nic, neznamenají pro mne žádný zvláštní sebezápor- spíš takové příjemné zpestření jídelníčku, což mi přijde k ničemuž.
jak to máte vy? co letos v postě obětujete?
pa
mám jít střílet strašidla, tak chápete, že musím ![]()
Harpy, já bych klidně obětovala jakoukoliv věc, která pro mě znamená nějaké pohodlí nebo dlouhodobý „záměr“ (příklad: klidně bych vstávala ve 4 ráno; nevadí mi bydlet v rozestavěném baráku a je mi jedno, kdy to doděláme - asi nikdy
; to jsou opravdu jenom příklady) - za cenu, kdybych si mohla „vymodlit“ zdraví pro Bédu a pro nás všechny.....nevím, jestli jsem to vyjádřila srozumitelně, ono to takhle písemně a anonymně jde dost těžko ![]()
Ahoj,
Harpy: tak já jsem četla, že muslimové dodržují přísný půst (v období Rammadánu), ale on je to takový půst během dne - v noci to prý rychle dohánějí…, tak nevím.
Jinak O. je tedy originální človíček ![]()
Já jsem si taky dala za cíl v postní době omezit požitky, a zjišťuji, že to, co jsem považovala běžně za požitek, tak vlastně ani moc nepotřebuji. Hodně mě oslovila postní mše na Popeleční středu v TV (Popelec umělců) s T.Halíkem, zírala jsem na neskutečný ambon, ten se mi snad krásně zdál - on tam má v horní části plastiku Bible, jako Boží slovo, a pod tím model atomu - fantazie. A kostel nabitý. A taky při mši sloužil můj oblíbený M.O.Vácha
Tomu říkám start do 40 denní přípravy na Velikonoce.
Jinak na Velikonoční vigílii vždycky slyším slova: na tento den jsme se 40 dnů připravovali a vždycky si se zahanbením uvědomuji, že ta má příprava nebyla nikdy žádná sláva ![]()
Letos to bude rok, kdy jsem byla při křtu manžela, a stále mě to naplňuje úžasem a vděkem.
Gerbi: taky přidávám modlitbu za Bédíka, aby už ho ty nemoci tak netrápily ![]()
Knofli: my pojedeme klasicky sanitkou. Telefon musím mít 24 hodin u sebe, kdyby náhodou. Kluk, co byl na PD s Danečkem už je odtransplantovaný a po měsíci byl doma. Je v pořádku. Takže my ještě budeme nějakou dobu čekat.
Krásný vstup do 4.postního týdne!
![]()
Gerberko
tomu úplně rozumím a i já mám Bédíka v seznamu těch, za které se modlím.a
oběti za děti, jejich zdraví, jejich životní cestu, to by byla kapitola sama pro sebe ![]()
Demi - Ramadánový půst je prostě tak postavený, půst je od východu do západu slunce a po západu je přerušení postu a obvykle společná večeře- i tak mne to ale oslovilo jako způsob, který může mít něco do sebe.
navíc až tedy na to jídlo je i spoustu požitků, které se přeci jen za tmy realizujou hůř (fotbal s kámošema, oblíbené koníčky atd atd.- tak mne to prostě napadlo.
A většina z nich to s tím přežíráním taky moc nepřehání, bo když si moc roztáhneš žaludek, bude pro tebe další den postu dost náročný ![]()
občas si vzpomenu, že den transplantace už bude jsitě nablízku…
Ahoj,
Harpy: četla jsem o tom před časem zajímavý a několikastránkový článek v nějakém časopise, bohužel si nevzpomenu na název
… od východu slunce do západu je půst, na ulicích mrtvo, a jakmile slunce zapadne, tak dle článku skutečně je to tak, hojně se jí (prý někdy bývají i nějaké žlučníky v háji u slabších jedinců). S fotbalem nevím, ale neumím si to moc představit u nich i ve dne nebo mimo půst.
Když tak nad sebou přemýšlím, moje skepse spíše pramení v obecné rovině vůči jiným (ne)křesťanským vyznáním - jakože co se mi může na dálku u nich jevit jako milé a inspirativní, tak zblízka zjistím, že mi to nic nedává, nebo třeba i bere. Ne že bych byla zaujatá vůči někomu z lidí - bratří a sester z jiných denominací nebo náboženství, to ne. Jen mě vždycky zajímá to ovoce - je výsledkem té nebo oné víry svoboda nebo otroctví? Ale to už jsem zase o trochu jinde, asi.
Jinak posílám ti SZ. ![]()
Harpy: do teďka jsem ti psala SZ. Ale neodeslala se a sama se smazala. Nemám sílu to psát znova, zítra to zkusím ještě jednou. Asi jsem si vybrala špatný čas.
Demi a nevíš v které to bylo zemi?- ono taky je velký rozdíl mezi Iránem, Saudskou Arábií, a třeba Indonésií nebo Bosnou…
ale jinak když tam nejsou excesy (obžerství až žlučníkový záchvaty) tak mi ten průběh připadá jako normální- iftar- to je to večerní jídlo = přerušení postu je vnímáno jako společná oslava, kdy se mají sejít rodiny a přátelstva, případně i pozvat cizí
a odpolední klid je v zemích, kde převládají muslimové daný i tím, že je o Ramadánu jiná pracovní doba. Ti praktikující muslimové to odpoledne tráví doma, odpočívají, spí, poslouchají Korán
zvlášt v posledních letech, kdy je Ramadán v létě bych řekla, že se to využívá hodně, protože od východu do západu slunce je fakt strašně dlouho…
ale s tou inspirac í, která nemusí nic dobrého přinést můžeš mít pravdu, mnohokrát to tak bývá.
Třeba v modlitbě a jejím praktikování si myslím se můžou náboženství dost obohatit, protože každému člověku může vyhovovat jiný způsob modlitby- a některé praxe jsou více zapomenuty v křesťanství, jiné zase v islámu a jinde… to mne jen tak napadá, zrovna se opět vracím ke Guardiniho O modlitbě, tak nad tím přemýšlím…
SZ napiš. budu ji vyhlížet.
Harpy: myslím, že to byla Saudská Arábie. Škoda, že ten časopis už nemám. Je to už pár let. Přiznávám, že nejsem moc velký idealista. Četla jsem i jiné věci, pár knížek s islámskou tématikou, o postavení žen v těch zemích, o absolutním patriarchátu, o mnohoženství, o tom, že tam i v dnešní době má v rodinách žena menší cenu než ovce, že když je žena znásilněná, je právem jejího otce ji nechat zabít a násilníkovi se nic nestane, atd. atd. Četla jsem konkrétní příběhy traumatizovaných žen, ale i knihu o královně Núr a jejím muži, králi Husseinovi. Napsala ji ona sama a je plná míru, lásky, pokoje… ale realitu znají ti, kteří dobře znají Jordánsko. Ještě před pár desítkami let se právě tam beztrestně vykonávala krevní msta - v oblibě bylo upalování zaživa. Pokud takový trest a utrpení člověk přežil, obvykle to bývala „padlá“ žena, nepřežila následné „léčení“ a opakované pokusy o vraždu. Nedej Bože, aby se takové ženě mělo narodit dítě… zemřelo s ní.
Současný člověk, žijící v dostatku a míru by nevěřil… Přeji všem jejich tradice, určitě všichni lidé jiných vyznání nejsou zlí a bezcitní. Snad těch mírných a laskavých bude víc.
Lamvi: jak je Adámkovi? Už je lepší? Myslím na vás!