Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Demi- no jasně
na Anděla Páně jsem myslela u obou těch příspěvků, které jsem psala o křtu
říká se o ní, že je to jediná česká pohádka, v které nejsou z teologického pohledu nesmysly ![]()
Rafu, a když to naskenuju, tak jak to vložím do počítače?? Já to prostě neumím!! Proto pořád fotím na ten klasický a fotky posílám poštou, já fotky přes počítač neumím vkládat nebo jak se to dělá přes skener. Halt hlava dubová a sto let za opicama ![]()
Lamvi, moc myslím na tebe a všecky dětičky
Gerberko- chápu to takto:
tisk je z počítače na papír (nebo látku, nebo slídu nebo cokoli jiného)
kopírování je z papíru na papír
skenování je z papíru do počítače. tj. fotku papírovou dáš do skeneru připojeného k počítači, spustíš to a naskenovaná fotka se ti ukáže v počítači- a ty už si jí tam uložíš kam chceš a pod jakým názvem chceš.
jestli máte v práci skener, třeba by tě to někdo naučil, není to složité, jen se každý skener ovládá jinak - my máme v práci multifunkční zařízení tiskárno-kopírko-skenero-nevímco
a stačí vložit papír a zmáčknout jedno tlačítko, bud jestl ichci kopírovat nebo skenovat.
tvojí nechut k digitálnímu fotografování rchápu
já nefotila děcka už ani nepamatuju
a to máme digitální= pro mne jednodušší.
jo - ale Fotografie, kde jsem nechávala vyvolávat fotky nabízela i službu, že ti vyvolá film, a k tomu ti dá i fotky na CD - tudíž jsem je i z klasického fotáku měla i v digitální podobě a mohla rozeslat ![]()
Gerberko, opravdu by sis rozuměla s mým mužem, ten náš digitál nesnáší a proto nebývám na fotkách, protože kdo by jinak fotil ![]()
Harpy děkuji ti moc za odkazy, udělala jsem si jasno v tom, že v tom jasno mám a že si taky nemůžu ledacos nechat nakecat. ![]()
Rafuško, našla jsem vás, našla ![]()
lamvinek píše:Terezka je od včerejška v nemocnici, připravují ji na kolonoskopii, je to strašné, chudáček má strašné bolesti, prý musí vydržet nám bylo řečeno, dneska tam byl Kamil s mamkou a museli odejít, měla taklové bolesti.
Zítra se vypravím já a ve čtvrtek, tam s ní budu celý den, jen na kojo budu odskakovat, no spíš odlyžovat. To počasí je strašné, v autě si nejsem tak jistá, v pondělí jsem přímo bruslila.
Teda ta si vytrpí. Moc na ni myslím, dej vědět.
Ahojte!
Demi, vůbec jsem neměla tušení, že je to s Danečkem horší. Doufám, že je to jen nějaká přechodná fáze, příp.se to nějak dobře vyřeší s transplantací a bude líp. Ty nervy, které musí člověk mít, se asi jinde než v Bohu uklidnit nedají…ještě, že ho známe ![]()
Lamvinku,
neříkej, je že malá ještě pořád v nemocnici! Jestli jo, tak tedy chudina. Většinou každý večer vzpomeneme v modlitbě i trpící, hlavně děti, tak to budeme muset konkretizovat, ach jo ![]()
Gerberko, díky, že na mě myslíš. Nevím, co máš na starosti za agendu a na jaké urovni, třeba se někde potkáme, příští týden je můj den D. To jen kdybych se tu dlouho neukázala
(Kdyžtak mi můžeš do SZ napsat, co kde děláš)
Ad křest. Beru to tak, že křest dětí je silně ukotven v tradici katolické církve, tedy je spjat s touto církví jako takovou a bez ní v podstatě nemá smysl. Vzhledem k tomu, že věřím, že nepokřtěné děti nemohou mít v žádném případě vinu na tomto stavu, tak i kdybych věřila, jakože nevěřím, že bez křtu není spásy, tak by stejně tato vina padala na hlavy rodičů, nikoli těchto dětí. Proto taky nemám problém s tím, že jiné denominace děti třeba nekřtí. (Zároveň ale mám trochu problém s tím, že nám vyčítají, že my děti křtíme
) Ale to odbočuju. Právě proto, že si myslím, že křest dětí má smysl pouze ve společenství (církve), ve kterém mají růst, dozvídat se o Bohu a aktivně prožívat, co je to Bůh a jeho milosti, tak bych jako kněz nechtěla křtít děti, jejichž okolí nezaručuje ani v minimální míře záruku, že se dítě o Bohu alespoň dozví. Pokud někdo (a mám takové zkušenosti bohužel i ze své rodiny) přijde na faru, „okřtěte mi děcko“, na přípravu chodit nechce, na rozhovor nemá čas, chce jen datum „služby“, tak tam tedy fakt nee. U lidí, kteří tedy na tu přípravu přijdou, když musí, bych je upozornila, na křestní slib, na to, že se zaručují před Bohem, že dítě budou vychovávat ve víře, jestli si uvědomují tenhle závazek a jestli pro ně něco znamená. Jak se říká, informovaný souhlas
, následky si ponesou sami. Na druhou stranu, jak tu vzpomněla harpyje, myslím, že kněžím nepřísluší hodnotit míru pravosti víry a hříšnosti rodičů. Ano je možné, že svým způsobem života, třeba dávají dětem špatný vzor, ale to já svým chováním v některých situacích dávám taky
.
Ale nějak jsem vlastně nepochopila v čem se, Knoflice, lišíš? Mám teď v rodině těžké období, tak mi to možná nemyslí nebo čtu nějak výběrově
, ale vlastně jsem nepochopila jaký je na to tvůj pohled. jetsli to můžeš ještě nějak upřesnit… osobně mám tyhle debaty ráda, určitě to neberu jako utok na svou víru nebo tak něco, pokud je člověk vztřícný, spíš si může nějak poopravit svůj omezený pohled.
M
P.S. Díky všem za odpověď na SZ, je fajn mít komu napsat, akorát nestíhám individ. odpoveď, tak alespoň tu ![]()
Ahoj holky!
Včera jsem byla v práci, chtěla jsem jen na skok, ale Aňulka klidně obešla všechy. Co by nešla, když skoro ode všech dostala nějaký oplatek.
Celou cestu (10min) mluvila a v práci vůbec nic.
Dneska mi předvadla tak hrozný hysterický záchat, to jsem ještě nezažila.Řvala skoro půl hodiny a válela se po zemi. Mluvila jsem na ni, chvilku jsem jí nechala. ani sama nechápu, kde se ve mě vzalo tolik klidu.
ale to si nestěžuju. I takové jsou naše novinky. ![]()
Doufám, že vám se vede dobře.
Knoflice, příští týden jdeš do práce? Myslím na tebe a moc ti to přeju.
Lamvinku, jak je Terezce? Jak je všem?
opatrujte se.
R.
Ahoj Jesličky,
u nás nic nového..... Béda v pondělí dobral Sumetrolim, byl ještě včera a dneska doma, zítra začínáme další školkové kolo - aspoň ty 2 dny mi pomůžou, když budu v práci, něco dohoním. Školka je taková ruská ruleta nebo sázka do loterie = z 20 dětí v jeho třídě jich tam chodí momentálně 8, jinak jsou všichni marodní a řádí tam neštovice, takže je to hop nebo trop. ![]()
Rafu- Béda mi takový hysterický záchvat, jak popisuješ, do 3 let neudělal nikdy a nikde, ani v obchodě, že něco chce - nic takového.
Bohužel strašné hysteráky, ale opravdu hrozné, kdy ho nebylo možno ani obléknout, mi předváděl vloni v dubnu, než měl jít ráno do školky. Vůbec jsem nevěděla, co dělat, protože ráno to máme na minuty spočítané, kdy odejít do školky, abych to stíhala do práce, chodili jsme první na 6.45, teď jsme opět první - přesně na 7 hodinu, jak otevírá školka (posunuli to o čtvrt hodiny, protože jsem ráno jediná tak brzo
- ale to je jiná kapitola…).
Jednou jsem dokonce volala manželovi, aby přijel z práce, že nevím, co mám dělat. Béda s hysterákem přestal okamžitě, jakmile manžel vešel do dveří, klidně se obléknul a šel do školky. Jeho nechut ke školce opravdu vyvrcholila vloni ten duben - květen. On potom byl stejně pořád doma marod. V září a říjnu trochu pobrekával, když šel do školky. V listopadu se to zlomilo úplně, je to super, bez jakýchkoliv scén a řvaní, hezky se oblečeme a jdeme, vyloženě s úsměvem.
Je to taková úleva to ráno, že se to ani nedá popsat. Já celé noci nespala jenom ze strachu, jak bude probíhat další ráno…
Ptala jsem se ve školce tisíckrát celé to jaro, jaké to je, když odejdu a celý den, a oni mě pořád dokola ujišťovali, že jakmile odejdu, tak celý den je v pohodě a nemají žádné problémy, velice se zapojuje a je veselý. Je pravda, že když jsem pro něho odpoledne přišla, ze školky se mu nikdy domů nechtělo a řádil tam s děckama. Halt taková trochu potvůrka, no…
Asi to na nás pořád zkoušel.
Když to srovnám s Inuškou, který mi NIKDY žádný záchvat, řvaní ani scénu nepředvedl, tak jsme si s Bedou ten loňský první školkový rok fakt „užili“. Když člověk spěchá do práce a MUSÍ tam jít, tak je to o nervy.
Držím palce, aby to Aničku dlouho „netrápilo“, takové nálady. Každé dítě je halt jiné…
Moc myslím na MAKY, tento týden do toho asi skočila „rovnýma“ nohama rovnou po 3 dětech do práce…ale ona je hrozně šikovná a určitě jí to půjde jak po másle
Ahoj holky,
čtu vás, ale mám nedostatek času. Tak jen, že jsem včera mluvila s Lamvinkem - s Terezkou bylo celé to slavné vyšetření asi k ničemu. Nic nezjistili. Více vám určitě řekne Lamvi sama.
ad hysteráky: taky se mi vybavují v souvislosti s ranními odchody Honzíka do školky… Měla jsem být tehdy chytřejší a vytušit, že se tam asi něco nepěkného děje, ale místo toho jsem razila postup Jde se a basta. On sám mi nic neřekl, ikdyž jsem se ptala, proč do školky nechce - jednou to byl nedostavěný AZ kvíz, jindy jsem mu zapomněla namazat tvářičky do studeného větru, a většinou mi důvod neřekl. Ve školce mi taky nikdo nic nehlásil, tak jsem to přičítala jen nechuti ráno vstávat a vzdoru.
Jakmile jsme se přestěhovali, a Honzík začal chodit do MŠ zde, tak nastal obrat o 180 stupňů. Vstával bez problémů, do školky chodil moc rád a nyní chodí rád i do školy.
Další hysteráky už se nekonaly. Něco si zkouší občas Daneček, něco Petřík, ale většinou se mi daří zachovat (ve světle našich dosavadních zkušeností a názorech o tom, co je a není podstatné) chladnou hlavu.
Zítra jedeme na kontrolu, jsem zvědavá, jak dopadne.
A příští pátek jsme se po letech rozhodli vyrazit na PLES!!! Samozřejmě s telefonem v kapse, ale to už u nás jinak nejde…
Krásný čtvrtek ![]()
Ahojte!
jen hlásím, že jsem poprvé absolvovala pracovní proces a na jednu stranu dobré na druhou jsem jak v kole, ale to ani tak nesouvisí s odborností, ale spíš s logistikou ohledně dětí. Navíc teď bohužel kvůli současné situaci v širší rodině mám spoustu dalších povinností a žádné hlídání, takže jsem fakt hodně unavená. Pořád ale věřím, že se to utřepe. Zkusím rychle dočíst… ![]()
Ahoj,
Maky: drž se!!! Přeju čím dál méně stresu a znovunalezení pohody.
Ahoj děvčata,
Terezku nám propustili v pátek, ale já v jednom kole. Ve čtvrtek ráno jsem jela za Terezkou, dostala injekci na zklidnění a jeli jsme na sál, uspání šlo dobře, výkon taky, nic nenašli. Probuzení se hned nedařilo, jak pan doktor řekl, trošku víc ji přispal, tak jsme byli na dospáváku asi hodinu, pak nás převezli na dětské. Kde se pomalu začala probouzet a zvracet. No střevo je prý uplně vpořádku, ale ani jeden vzorek jí nevzali, takže pokud tam bylo něco mikroskopicky tak bohužel.
Po mém odchodu k ní přišla opět psycholožka, no nechápu, dítě kgteré se probouzí z narkozy, vyšetřovat.
Za celý týden se za ní její lékařka nepřišla ani podívat, starala se o ni jen stážistka. Což se mi nelíbí,žádný erudovaný lékař nic.Kdyby bylo břicho uplně v pořádku, taky by neměla zánět uzlin v okolí střev.
V pátek ji pustili domů a do propouštěcí zprávy ji paní stážistka napsala psychiatrickou diagnozu. Něwco jako předstupen schizofrenie, já to moc nezkoumala, nic mi to neříkalo. Až dětská doktorka, to začala rozebírat, tak se mi začaly ježit vlasy na hlavě. Takovou diagnozu může dát jen psychiatr a to určitě stážistka není. Tak se pěkně namíchla na kliniku a jí taky.
No takže má zkušenost s FN je
![]()
Takže se budu ohlížet po jiném lékaři. V ten den šla na to vyšetření i slečna z vedlejšího pokoje a dopadli uplně stejně.
Co dodat, není nad zdraví.
Jinak abych se nenudila v sobotu mi s horečkou 41 lehla Anetka, v neděli jsme vyrazili na pohotovost a angína jako Brno, zábaly, čípky, do toho zvracela. No takže dnes jsem konečně skončila s praním a žehlením, Zuzi měla nějakou vyrážkovou infekci, tu Anetka taky ještě chytla.
Adámek zatím OK, krom prokřičených nocí.
Zuzi to bylo taky veselé, ve školce se otvírá logopedická třída, aZuzi špatně mluví, trvala jsem na tom aby ji tam zařadili, no prý je už velká a moc se toho s ní nestihne. Takže jsem lítala po dětské a logopedii, aby nám napsali doporučení. Takže včera ji tam zařadili. Tak aspon jedno pozitivum.
Včera jsem do toho lehla já jsem na atb, přotože nemůžun ani mluvit.
Adámek už nám pěkně lozí, má deset kilo. je to macík.
Takže všem požehnaný víkend Barča
Takže
Ahoj holky, doufám, že se nebudete zlobit, vetřu-li se vám sem drze s dotazem a prosbou ![]()
Potřebovala bych radu, znáte-li někoho, kdo dělá vězeňského kaplana? Nebo nevíte-li o nějakém dokumentu, knížce zabývající se tímto?
Píšu semestrálku na téma Spirituální potřeby osob ve výkonu trestu a ráda bych doplnila materiály
díky moc a doufám, že se nebudete zlobit ![]()
Ahoj holky!
Já jsem doma sama. Potřebovala jsem jít k dr. a Aňulku hlídla babička. Přišla jsem si pro ni, ale ona chtěla zůstat. Tak jsem šla jako opařená domů sama. Jsem na ní nějak moc závislá.
Toto mi ještě neudělala.
Lamvinku, moc ti (vám) přeju, aby jste rychle našli doktora, který už příjde na to, co je Terezce a vyléčí ji. Chtěla bych napsat, že to není možné, co se vám děje, ale ono to možné je!!! Přeju všem marůdkům brzké uzdravení. Budu na vás i nadále myslet.
Maky, já jsem si myslela, že nastupuješ 1.2. Mě to čeká asi v listopadu a mám z toho docela hrůzu. Přeju, ať se to opravdu brzo „utřepe“.
Demi, užíjte si ples.
Gerberko, Bedřišek neštovice měl nebo je proti nim očkovaný? Doufám, že mu zdraví vydrží.
Ester, já ti, bohužel, nepomůžu. O tomto tématu jen velmi zřídka slyším v televizi. Přeju hodně štěstí při hledání.
Jdu vysát bez asistence, ani nevím, jestli to ještě umím. ![]()
Opatrujte se.
R.
Holky, tak vidím, že bojiště na všech frontách ![]()
Maky také přeju pohodový návrat do práce a brzký konec stresů.
Demi, užijte si ples, dala bych si taky říci, ale letos to určitě nevyjde… No, nevadí, plesů jsem zažila už hodně a snad ještě zažiju ![]()
Barčo, moc mne mrzí, že lékaři stále neví, co Terezce je.
Přístup je hrozný
, snad se brzy objeví nějaký dobrý doktor.
Ať se brzy všichni uzdravíte!
Ester, taky nepomůžu, ale možná bude vědět Harpyje, až nakoukne, nebo jí zkus napsat SZ ![]()
Rafuško, buď ráda, že je Anuška ráda u babičky, to je velké plus! Trošku si odpočiň a nebuď smutná, pro děti je to příjemná změna - a stejně se ráda vrátí zase k Tobě domů ![]()
U nás jakž takž vše OK, Helenka je na víkend u babičky a kluci trochu kašlou, ale snad z toho nic vážného nebude, už jsem tedy obezřetná, za každým kašlem vidím začínající zápal plic, tak to nepodceňuju ![]()
Milánek má skoro 9,5 kg, už krásně stojí i sedí, má čtyři zoubky a začíná paci-paci, tak máme radost.
Já se trošku plácala v daních po večerech, ale teď by mělo být snad trochu volněji. Už jsem chvílemi propadala skepsi, že to snad nedám dohromady ![]()