Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22939
8.11.12 21:33

@Demi
Demi, já na ní vůbec netlačím. Pokud se neptá sama, tak to nechávám plynout. Jen se modlím a modlím a modlím.
Ono by to jinak bylo moc vyhrocené, protože manžel do ní stejně hučí, i když jsem ho prosila, aby toho nechal.
Vždycky si najde nějaký čas, když jsem třeba pryč nebo na netu. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
8.11.12 22:36

Gerberko, pokud je situace neřešitelná, pak asi nezbývá, než ji vnitřně přijmout (i když je to těžké).
Je možné, že se nakonec ukáže nějaké řešení, je také možné, že i ta „neřešitelnost“ má nějaký smysl, třeba už jenom ten, abychom se ji naučili přijmout a neřešit? :think:

Demi, já si právě myslím, že je těžké vyjadřovat se paušálně k takovým osobním věcem, jako je antikoncepce. A přesně, ještě k tomu kázat v novinách… Taky jsem o tom třeba psala, ale snažím se u těchto témat moc nementorovat. Do toho, jak to má někdo jiný, nikomu nic není.
Ještě k tématu: hodně mne zaujal názor jednoho kněze, že je třeba především vyvarovat se „antikoncepčního myšlení“, typu: nechci děti, abych měla pohodlí, abych si mohla dělat co chci, abych si nemusela odepřít toto… a myslím, že s tímto typem myšlení zde žádná problém nemáme :D

Jinak mne velice oslovilo, co jsi psala o modlitbách za Danečkovu ledvinu, ani nevíš, jak jsem Ti za to vděčná.
Nedávno jsem se ocitla v jedné diskusi, kde útočný ateista předhazoval, že modlitby jsou nemorální - příkladem byla právě modlitba za orgán k transplantaci. Vůbec mu nedocházelo, že modlitby jsou takové, jací jsou sami lidé, a že křesťané jsou prostě lidé jako jiní, někteří dobří, někteří špatní… teď to nepostihuji přesně, byla to součást širší debaty.
Ale Tys mi potvrdila to, co jsem si myslela: že problém vůbec nemusí být postaven takto, prostě s důvěrou prosíš o zdraví a je to :srdce: Díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
9.11.12 00:31

@jitka 11 : tak to je mi jasné, že dcera je hodně pod tlakem svého otce. Musí to být hrozné, hlavně pro ni. Je to takové krátkozraké uvažování - přinutím holku, aby si teď „nekazila život“ a bude to vyřešeno… jenomže život je dlouhý, a až jednou dcera bude dospělá, starší, může po synovi velmi toužit. A protože dát ho k adopci není její dobrovolné a čisté rozhodnutí, může to mít tvému manželovi velmi za zlé, že ji přinutil. A táta zjistí, že vlastně nevyřešil vůbec nic a dceři zkazil život on sám.
Modlit se nepřestávej, však Pán Bůh s tvojí modlitbou dobře naloží.

@christabel : jejda, kdybys věděla, jak velice už bych si přála, aby Daneček měl transplantaci úspěšně za sebou… je velice stresující už tak dlouho myslet na to, abych měla s sebou pohotovostní mobil, aby nebyla vybitá baterie, abychom měli sbalená zavazadla, nikam nesmíme daleko jezdit, co kdyby nás volali, nesmíme jezdit tam, kde není silný telefonní signál, můžeme odjet maximálně na dojezd domů do 20 minut… A nejhorší je, že Daneček se mě denně ptá, jak dlouho ještě bude muset mít v bříšku hadičku, proč nesmí jíst to a ono, proč nesmí moc pít, proč měl ráno oteklé oči… někdy už je to o totálním vyhoření, každodenní rutina… Jsem ráda, že máme kliku na chápající lékaře a sestřičku, kteří už jsou jakoby tak trochu součástí naší rodiny - i když ne zcela dobrovolně :lol:. Ale ani oni mi nemůžou pomoci víc, než pomáhají.

Neprosím Boha o novou ledvinu pro dítě, jednak proto, že vím, že za tím bude tragédie někoho jiného (nemůžu chtít po Bohu život za život - když on jediný je dárcem života všeho živého stvoření a proto jen v Jeho rukou jsme my všichni), a také pro to, že nemůžu dopředu vědět, jestli to Danečkovi vyřeší nemoc. To je další věc, kterou si ale velice snažím nepřipouštět.

Zase jsem se rozepsala, jako by mi to tady patřilo :lol: Nechci vás zatahovat do svých starostí, máte jistě samy dost těch vlastních. Někdy jsem už taky vyčerpaná, že asi máloco mi pomůže víc, než svěřit se někomu, kdo mě (nás) zná a dobít se.
Díky i tobě, Chris, za povzbuzení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
9.11.12 11:21

Holky, přede všemi smekám…být tak silná a vyrovnaná jako vy prostě neumím, i když okolí tvrdí stále opak - uvnitř se cítím strašně.

Rafusko- myslím na tebe, ještě týden doma na rodičovské, viď?? Co Anička a školka? Ty a práce - naskytlo se ti něco příhodného?? Mám nachystaný balíček pro Aničku, ještě jsem vyprala jedno pyžamko..určitě pošlu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
9.11.12 22:33
@Gerberka píše:
Holky, přede všemi smekám…být tak silná a vyrovnaná jako vy prostě neumím, i když okolí tvrdí stále opak - uvnitř se cítím strašně.Rafusko- myslím na tebe, ještě týden doma na rodičovské, viď?? Co Anička a školka? Ty a práce - naskytlo se ti něco příhodného?? Mám nachystaný balíček pro Aničku, ještě jsem vyprala jedno pyžamko..určitě pošlu!!

Taky se takhle cítím, navrch jsem pro každého silná žena, která má vše ve svých rukou, ale uvnitř jsem uzlíček nervů, které mě vykolejují.
Jak bych byla ráda, kdyby vše bylo v pořádku a byli jsme jedna milující rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
10.11.12 14:52

Nejsem v žádném případě ani silná, ani vyrovnaná. To by mě každou chvíli nerozhodil nějaký přihlouplý názor, výsledek posledních voleb, touha komoušů po opětovné moci, církevní restituce a obstrukce okolo nich, a tak dále, a tak dále.
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
11.11.12 21:26

Ahoj holky!
Dneska Anička zase chtěla k sestřenicím, tak jsem byla chvíli doma sama a bylo mi smutno. Abych se vybavila kapesníky, až začne Anička denně chodit do školky. :)

Můj názor na antikocepci. Já osobně ji odmítám. S manželem jsme se dohodli, že si budu měřit teplotu a budeme využívat nepdodných dnů. (nevím, jak to líp napsat). Ale vydrželi jsme to jen necelý rok. Až asi za 4 roky jsme zjistli, že stejně nikdy nebudu těhotná. Když jsem měla při měsíčkách problémy, chtěla mi dr napsat antikoncepci, ale ukecala jsem ji na něco jiného. Kdo jsem, abych soudila druhé, jestli antikoncepci používají nebo ne. Je to každého věc. Vím, že u někoho absolutně nejde využívat plodné či neplodné dny.

Gerberko, pokus se i to, že nevidíš žádné východisko svěřit do Jeho rukou. Občas se východisko naskytne za hodně dlouho a ještě to vidíš až zpětně. Klidně svěř Pánu i to, že se cítíš strašně. Nikdo se pořád necítí dobře!!! Moc děkuju za balík a ještě posílám SZ. Práci zatím nemám a ještě bych chtěla být s Aničkou. Strašně rychle to uteklo. :,(

Demi, až teď nedávno jsem se nad trasplantací pro Danečka pořádně zamyslela. některé věci mě ani nenapadly. Modlím se za vás všechny. Všichni to potřebujete.

Opatrujte se a vkládám Aničku s naším psem. Moc se mi tato fotka líbí, tak se clubím. :D
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
11.11.12 21:51

Dneska mi nějak nejde vložit, pošlu příležitostně.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
11.11.12 21:52

Dneska se mi nadří vložit, pošlu příležitostně.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
12.11.12 16:11

Rafusko,
dneska jsem balíček poslala. Napsala jsem ti blíže v SZ, i když je to dost zmatené, jenom abys trochu pochopila, že opravdu moje situce NEMÁ východisko… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
21.11.12 11:55

Rafusko - tak už jsou to 3 roky, co je Anička na světě…2009/10 to byl můj poslední rok na mateřské s Bédou - vzpomínám…Přeji vše dobré, boží požehnání, hodně zdravíčka a radosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
27.11.12 15:23

Ahoj holky,
tak jsme nějak na etapy oslavili Aniččiny narozeniny. Ještě, že jsem jí koupila další „bedýnku“ na plyšáky. Zatím se jí ve školce líbí, tak jsem zvědavá, co bude říkat, až tam bude týden v kuse.
Já jsem dostala výpověď a jsem na ÚP. V pondělí do rána mi zčervenalo a začalo bilet oko, tak mám zánět spojivek. Dr. mě šíleně vyděsil, že to může Anička chytnout, tak moc doufá, že ne. Prý to má u dětí mnohem horší průběh.
U nás už funguje jedna skupina motliteb matek a minulý týden jsme si založily druhou. Jsme tam ty, které se potkáváme v centru pro rodinu. Jsem moc ráda, že tím, že je Anička ve školce nic moc nekončí…
Končím, oko protestuje, ale brzo se ozvu.
Opatrujte se
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
27.11.12 22:44

Ahoj,

Rafuš: přeji Aničce všechno dobré k narozeninám. 3 roky - sladký věk, děti už jsou více méně samostatné, ale mazlení si umí užívat :*

To je na nic, že jsi přišla o práci - zase máš stále tolik času na rodinu, jako doposud.

Přenos infekce ze spojivek na druhého je docela častý, ale… zase se tolik neděs :hug:

Přeji všem klidný vstup do Adventu, a dejte o sobě vědět!
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
3.12.12 15:27

Rafuško - Aničce krásný čtvrtý rok života - tohle období si užívám úplně nejvíc, rozvoj logickýho myšlení, ty jejich hlášky, to je fakt něco :)

S prací - dobře, že chodíš do toho centra, vůbec mezi lidi, je větší šance na něco natrefit - ve vaší situaci bych ti práci moc přála- klidně i za pár měsíců, ale at se najde…

Po měsících, kdy jsem si užívala spoustu energie mne přepadla nějaká spavá nemoc, není vyjímka, že usnu nad nějakou prací třeba v půl desátý 8o

Děvčata krásný Advent, moc se letos těším :) (i když to možná říkám každý rok)

Demi - jen abys věděla, často na vás vzpomenu, že je to čekání na telefonu náročné a dlouhé ( i když to znamená život pro budoucího dárce - je to opravdu zvláštní situace)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
11.12.12 16:09

Ahoj holky,
hlásime žijem, ale nestíhám klasika, škola a práce a uklid. Ještě jsem se pustila do rekonstrukce koupelny. A ted jsem omarodila na hlasivky, vůbec nemluvím.
Tak papa Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová