Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@harpyje píše:
Ahoj - nějak ne a ne chytit ten správný rytmus. Nechci být rozlítaná a stresovat děti, všechno honem honem, tak honím jen sebe po večerech a s nima jedu jejich tempem- v domácnosti neudělám skoro nic, s nimi zvládnu tak zapnout myčku a pračku. Takový ten věčný binec a nedodělávky v bytě mně už vaděj. to že s vyřizováním mailů mam skluz tak 3 týdny![]()
. Pořebovala bych naskočit do rychlejšího vlaku
Kdo víte jak na to? Třeba vy co pracujete na plný úvazek?
jitko - jak se máte u vás?
byla jsem včera v křesťanském knihkupectví - koupila jsem spoustu krásných dětských knížek (o modlitbě, o mši svaté, nějaké příběhy z Bible - David, Jonáš, pár omalovánek) no nepřejte si vědět, kolik jsem za to uvalila
- ale děti jsou nadšený- něco jsem jim schovala na narozeniny a různé příležitosti, ale i tak.
Rafuško - SZ jsi asi nestihla? Jak je u vás? co ta práce?
Demi - mne svběj ruce často a to nemám vituózyVideozáznam asi jedině vložit jinam na web a sem dát odkaz?
Máme se relativně dobře.
Robík už přibírá, je plně na UM
, ale aspoň nemusí být v nemocnici.
Ondra má kašel jak tuberák, dnes jsme byli u doktorky, tak snad pomohou sirupy.
Jinak dědeček se už sklidnil, což jsem i předpokládala. ![]()
Harpy -
vono by tě to tak nějak donutilo
- myslím, jak píšeš, o tom nasednutí do rychlejšího vlaku, fakt, věř mi. Já jsem už třetím rokem zpátky na plný úvazek. U mě je to tak, že když všechno klape jak na drátkách, nikdo nemarodí, oba kluci škola a školka, tak jsem právě v tom správném „rytmu“ či jak to nazvat, mám přesně vymyšlený, co který den stihnu, nakoupím, příp. uvařím (vařím i pro tatínka, jak zemřela maminka - ale toho jedině chválím, protože je hrozně skromnej a když to náhodou nevyjde, tak si něco vezme sám, ale jinak mu vozíme jídlo pravidelně), uklidím apod. - u mě vyloženě podle toho, jak který den mám dlouho v práci, jasně že pondělí a středa nestihnu v podstatě nic, protože se vracím domů k 18. hodině večer, ale jiné dny je to podstatně lepší…
Teda zapoměla jsem dodat, že vstávám v 5.15, že…ale nevadí mi to, je to právě ten dobrý „rytmus“.
Teď jsme už druhý týden doma - od 11.1. marodíme, nejdřív Béda spálová angína, do toho ucho, dnes dobral druhá atb. (nejdřív Ospen, teď Klacid) a už je dobrý. Souběžně tentokrát omarodil i Ina - to jsem měla strach, protože měl až 40 horečky, nevím, nějaká chřipajzna nebo angína…dr. mu od středy dala V-Penicilin. My s manželem - no oba jsme měli tak 38 taky teplotu, ale myslím, že chřipajzna to nebyla, tak snad. Ještě příští týden se musejí zotavit, takže všeci zas začneme 4.2.
Ale chci tím říct, že teď mám pocit, že se doma vyloženě flákám jak hrom
, vždycky mám vymyšlený, co všechno udělám, až náhodou budu doma na očr, a ono teď v zimě se mi taky nic moc dělat nechce…
. Vloni si pamatuju, když jsem byla doma v březnu, tak jsem si aspoň umyla okna ![]()
Já zas obdiviuju, jak se dají zvládat více než 2 malé děti
Už bych na to mimino asi neměla, i když kolikrát bych si ho táááák přála ![]()
Ahoj holky!
Dřív jsem se k vám nedostala. Minulý týden zlobil internet tak, že to byl 2× opravář. Povedlo se až na 2.pokus.
Máme malou novinku. Anička už ve školce po obědě spí. Minulou středu jsem byla na pohovoru a Anička spala ve školce. Já jsem šílela a ona byla úplně v pohodě. A ve čt prosila, abych jí tam nechala zase spát. Tento týden tam spala celý, jen dnes ne. Je maximálně spokojená. Mě je sice po ní smutno, ale momentálně je to nejlepší, co pro ni můžu udělat. (Víc v SZ a ještě dnes.) Úplně jsme propadli pečení chleba z kvásku. Kvásek mám doma skoro 2 týdny, pekla jsem 3 chleby, dnes bude další. Je to sice náročné časově (dlouhé kvašení a kynutí) a na ruce (míchání alespoň 10 min), ale dělám to ráda. baví mě to a stojí mi to za to.
Příští sobotu se vdává manželova kmotřenka. Máme z toho obrovskou radost. trochu si to i vyčekala.
Moc na vás myslím. Opatrujte se, jdu psát SZ, kterou si vám dovolím vnutit. ![]()
R.
Ahoj,
tak já jen hlásím, že jsem od soboty hotová, nějaká trávící chřipka, či co. Prostě žaludek jak na houpačce, zvracím, bolí mě celý člověk… Až budu moci napíšu víc.
PS: pořád jsem zdravá, a jen co Zeman vyhraje prezidenta, tak se pobleju… tak snad budu brzy zase fit.
Rafu, díky za zprávu a držte se!
Demi, brzké uzdravení, řádí toho hodně, já tady mám malé ukašlánky.
Nový prezident mne tedy vůbec nenadchl, ale co naděláme, už to tak je…
No Robík je nádhernej
sladký miminko.
Co Ondrášek, jak se mi líbí synovec?
Dami - nooo, tak tuhle chřipku na mne neprskej, prý je hnusný, my měli všichni tu druhou, horečkovou, a tu taky nikomu nepřeju. Muž měl týden horečky a sbíral se z ní ještě další dva týdny.
Rafuško ![]()
@harpyje píše:
No Robík je nádhernejsladký miminko.
Co Ondrášek, jak se mi líbí synovec?Dami - nooo, tak tuhle chřipku na mne neprskej, prý je hnusný, my měli všichni tu druhou, horečkovou, a tu taky nikomu nepřeju. Muž měl týden horečky a sbíral se z ní ještě další dva týdny.
Rafuško
Ondrášek je jemný, pomáhá, učeše ho, pomáhá mýt ve vaně. Je to prostě pečující strejda.
Ahoj,
Jitko: maličký je nádherné mimino, a jak se dívá na maminku… Jak to Zuzka zvládá? Ondra je šikovný ![]()
Harpy: no tak, já už jsem snad mimo, ikdyž se mi ještě obrací žaludek, když něco sním. Chřipku jsem asi chytila na plese minulý pátek… ach jo, a tak jsme si s mužem dobře zatančili, doma si k ránu dali vanu a spát jsme šli okolo 4 hodin ráno
. A v sobotu večer už bylo tady celé nadělení ![]()
Děti byly taky nemocné? U nás to vypadá, že to postilo jen mě… naštěstí.
Chris: četla jsem tvůj blog, takže na celou akci „prezident“ máme stejný názor. Vkládala jsem do toho asi víc, než jsem mohla očekávat a než se dalo očekávat.
Jinak se asi v únoru nebo v březnu s Danečkem objevíme v Praze, náš dr. mu tam plánuje další kontrolu před trans. Přesný termín ještě neznám, ale pár dnů tam určitě pobudeme.
Všechny zdravím!
@Demi píše:
Ahoj,Jitko: maličký je nádherné mimino, a jak se dívá na maminku… Jak to Zuzka zvládá? Ondra je šikovný
Harpy: no tak, já už jsem snad mimo, ikdyž se mi ještě obrací žaludek, když něco sním. Chřipku jsem asi chytila na plese minulý pátek… ach jo, a tak jsme si s mužem dobře zatančili, doma si k ránu dali vanu a spát jsme šli okolo 4 hodin ráno
. A v sobotu večer už bylo tady celé nadělení
Děti byly taky nemocné? U nás to vypadá, že to postilo jen mě… naštěstí.Chris: četla jsem tvůj blog, takže na celou akci „prezident“ máme stejný názor. Vkládala jsem do toho asi víc, než jsem mohla očekávat a než se dalo očekávat.
Jinak se asi v únoru nebo v březnu s Danečkem objevíme v Praze, náš dr. mu tam plánuje další kontrolu před trans. Přesný termín ještě neznám, ale pár dnů tam určitě pobudeme.
Všechny zdravím!
Zuzka to zvládá dobře, děkuji za optání. A dědeček to už všechno vydejchal.
Ahoj holky!
Tak máme za sebou náročný víkend. Původně jsme byli pozvaní na svatbu, měla ododávat náš velmi oblíbený Otec Petr. Nakonec byl na svatbě jenom manžel. Anička dostala v pá večer horečku a držela se jí celý víkend. Teď už je líp, snad se vyspím. Jsem zase doma sama, manžel má noční.
V pá jsem měla moc hezkou zpověď. Otec Miroslav mě vždycky potěší a nabije. Jen jsem neklečela. Vw čt jsem spadla s bednou dřeva a naštěstí mám jen 3 modřiny na noze. Původně to vypadalo hrozně.
Ale nestěžuju si. Možná budu mít práci díky známým, kteří na nás myslí až neskutečně a moc překvapili.
Jitko, Robík je nádherný!!!
Marůdkům brzké uzdravení. Opatrujte se.
R.
AHOJ HOLKY, MOC PROSÍM O MODLITBU ZA ADAMKA, JSME V NEMOCNICI MÁ ZAPAL PLIC JE NA INFUZICH, PROSÍM O MODLITBU ZA NĚJ.
mOC DÍKY bARČA
![]()