Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gerberka : já myslím, že se určitě uvidíme někdy v Brně. Jen co se D. uzdraví, budeme cestovat. I včera, když jsme Brnem prijížděli (nakládali jsme ještě pacienta u Sv. Anny), myslela jsem na tebe!
@christabel : Do Prahy se dostaneme - možná ještě letos. Danečkův ošetřující dr. to vidí někdy na léto. Jinak přeji akci Kulový blesk hodně zdaru!!! ![]()
Christabel - přeji krásnou první noc v novém ![]()
Gerberko - taky bych tě moc ráda poznala osobně - je to tak nereálné? Možná bychom něco spáchali? vždyt to k sobě máme jen tak tři (čtyři, pět) hodky cesty ![]()
Demi - jsem moc ráda, že dobře dopadlo to Danečkovo vyšetření, je to na dobré cestě
. My pojedeme určitě v létě zase do Bečvy, tak není to poblíž vás? Ale budu opět jen já a kluci a bez auta - pojedeme na 14 dnů. Třeba se to nějak podaří.
Chris - vy jste se stěhovali?? Tak to určitě chtělo pevné nervy…ale zas to máte určitě krásný ![]()
Ahoj holky!
Tak zatím rekvalifikace nic moc. Spíš jsem zklamaná. Anička je velice spokojená, že pro ni byla babička.
Gerberko, i já přemýšlím, že bych se za tebou vypravila.
Demi, jsem moc ráda, že jste byli doma tak brzo a s tak dobrými zprávami.
Christabel, jak v novém? Doufám, že jen dobře.
Harpyje, co noha? Dobré zprávy?
Opatrujte se, jdu si hrát s chlebem.
R.
Rafuška - no nohu bych měla už rehabilitovat, ale nějak není morál.
chleba nezapomeň dvakrát zválet ![]()
Gerberko - my pojedeme určitě v létě přes kopec od Bečvy, ale spíš to vidím na červen.
nějak mi ta postní doba rychle ubíhá.
zítra jd us O. na rentgen, dle dr. má ais zlomený nos- tak mne to mrzí.
Ahoj,
Harpy: zlomený nos… kde k tomu přišel
?
Gerbi: Bečva je od nás „kousek“ cesty, cca 50 - 60 km (odhadem). Ale jen se neboj, až bude D. v pořádku, přijedeme vás navštívit s plnou polní třeba do Brna ![]()
Rafuško: někde jsem četla, že ty rekvalifikace nic moc nejsou… hlavně ať se poštěstí v dohledné době si něco najít.
Mám k vám otázku: Je platonický vztah (láska, nebo jak to nazvat) hříchem? Co myslíte? (např. zadaný kluk a svobodná holka, vdaná matka s dítětem a svobodný muž, rozvedení…) Jednou jsem kdesi četla takovou debatu, která se spíše klonila k tomu, že to hříchem je.
Ahoj holky,
to jste moc hodný, že píšete, že byste se se mnou taky chtěly sejít…já to myslela jenom tak, že je to fajn, že některým z vás vyjde setkání a moc vám to všem přeju!!! ![]()
Demi- k tvojí otázce ohledně toho platonického vztahu ti můžu napsat rovnou moji vlastní zkušenost…Jako nejdřív bych chtěla říct, že je to asi individuální, jak to kdo chápe - někomu je to jedno a platonický vztah neřeší a udržuje ho dál celá léta, někdo to chápe jako hřích..
Já právě taky dlouhá léta tak nějak „udržovala“ či jak se to dá nazvat kontakt s mou bývalou opravdu dávnou platonickou láskou ještě z dob -náctiletých. Tento kontakt = jednou za rok na Vánoce přání, případně jednou za rok nějaký dopis - ta moje platonická láska se odstěhovala do Anglie. Dokonce potom byl i tady v Brně a nabízel setkání…to jsem už vůbec nedomlouvala a ani nechtěla.
Pořád jsem měla doma schované různé ty pohlednice, dopisy atd atd…jenomže jednou mi to prostě nějak „docvaklo“ či co, že v prvé řadě je to hrozně nefér vůči mému manželovi, udržovat pořád takový „jakýsi“ vztah s někým jiným. A víš, co jsem udělala?? Zlikvidovala jsem všechno - vyhodila všechny dopisy, pohledy, všechno a už víckrát jsem mu nenapsala a ani on se neozval. Takhle jsem to vyřešila já a mám klid. Jako nějaký „hřich“ jsem to ale nepociťovala, byla to jenom taková „vzpomínka“, ale říkám - ukončila jsem to. Podotýkám, že opravdu to byla ta pravá platonická láska, kdy vůbec k ničemu nedošlo ani tenkrát, ani kdy jindy…já to hlavně pociťovala jako hrozně nefér vůči manželovi. Asi tak. Vím, že je to hodně osobní a troufla jsem si s tím jít takhle „na trh“ do veřejné diskuze
, ale musela jsem ti hned napsat svou zkušenost.
Rafusko - s manželem je to už lepší, ale opravdu klid v duši budu mít až když půjdu ke svátosti smíření…S tím rekvalifikačním kurzem držím palce, ale nemám žádnou zkušenost…hlavně ať se ti podaří něco najít!!
Ahoj,
@Gerberka : moc díky za názor i popis konkrétní situace, kterou jsi na „tohle téma“ prožívala. Úplně chápu tvé pocity. Já myslím, že platonická láska jako taková není tak úplně hřích, spíše těžko ovlivnitelná, někdy i na hormonech závislá slabost. Ovšem má to své nuance. Dlouhotrvající vztah platonický může rozložit vztah reálný, ale ono asi i dost záleží na síle osobností.
@harpyje : asi se moc nedá dodržovat ten klidový režim, což? Noha už je lepší? Postní doba ubíhá, fakt, že jo. Ale zase - slíbila jsem si, že si po Velikonocích koupím nové šaty - díky váhovému úbytku mám všechny své šaty na sobě jako pytel.
Lamvinku: jak u vás? Jak se Adámek zotavil?
Zatím ![]()
Ahoj holky, stěhování bylo strašné, už to pokud možno nechci nikdy zažít, těch krámů… no děs
Ale bydlení se zahradou nám to jistě vynahradí ![]()
Demi, jenom telegraficky: podle mne hodně záleží na tom, jak moc s tím člověk „spolupracuje“, jak o tom uvažuje, jak moc dává průchod různým myšlenkám a je otevřen různým představám, neřku-li jejich realizaci. Také si myslím, že to je hodně individuální a ta hranice je uvnitř, v člověku.
Myslím, ze platonický vztah muze zranovat „oficiálního“ partnera. Kdyby snad existoval a třetího to nezranovalo a neovlivnovalo, tak mi špatný nepřijde, Ale existuje takový?
Pro mne osobně by platonický vztah byl s jistotou přestupní stanice k sexuálnímu vztahu, tak nemám co řešit ![]()
O. dnes byl kvůli abcesu na zákroku v celkové narkoze a musí zustat do zítra. já kojim, tak je s nim přes noc m.
Když se bál, vyprávěla jsem mu o Danečkovi, že byl také v nemocnici a déle než on, tak mu přišlo nepochopitelné/neuvěřitelné, že to nemocnici muze nekdo vydrzet přes noc. Část personálu je naprsoto profesionální a ještě navíc empatická, část je neuvěřitelné tupá až blbá ![]()
@harpyje : jojo, tak to ve špitálech někdy bývá
. Kde O. leží?
Jinak nemyslím si, že někoho může zraňovat to, o čem neví. Zrovna minulý týden jsem četla zajímavý názor kněze v KT, ne přímo na téma o platonických láskách, ale o tom, jestli má manželovi partnerka přiznat, že kdysi laškovala s nějakým jiným a ještě nebyli svoji. Tyhle úvahy nechápu…
Demi, a jo varianta, že manžel/ka o platnické lásce neví mne nenapadla ![]()
O. už je doma, budeme chodit na převazy, když jsem viděla jak mu to čistěj, tak bych asi sama řvala, a on ne ![]()
pa
har.
Holky,
komu dnes ode mě došla prázdná SMS zpráva, tak se omlouvám, bylo to omylem odesláno mým „chytrým“ mobilním telefonem, který reaguje i na moje kýchnutí… Sám si odesílá, sám telefonuje, komu chce, už mám díky němu z ostudy kabát. Poletí z okna.
Jinak se s vámi chci podělit o svou velkou radost ze zvolení papeže - že ho máme a že působí tak normálně. V něčem mi připomíná JP II.
Demi -mně dorazila - myslela jsem, že to poslaly děti. Ale můj telefon mi taky posílá sám zprávy ![]()
papež František se mi taky líbí - jsem zvědavá na jeho činy/názory/postoje - nevím o něm vůbec nic.