Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
729
14.3.13 20:06

Ahoj holky,
dlouho jsem nebyla a vyburcovala mě Demi tvá SMS, to můj telefon zase sám telefonuje a hovory vypíná, taky mu slibuji vyhození oknem.
Tak u nás zdrávo, až se bojím říci to nahlas. Všechny děti OK, já jsem taky v pořádku, tak snad v tomhle klidno. Babička se po operaci zotavuje tak snad už půjde vše k lepšímu.
Ted jsem se začetla, Demi mám obrovskou radost ze zpráv o Danečkovi.
My se chystáme do lázní v létě čekáme na schválení pojištovny, tak nám snad vyjdou Luhačovice.

Rafusko, mě od tebe žádné soukromé zprávy nepřišly.

Všem požehnaný večer Barča

Mě oslovilo čtení O marnotratném synu. Dokonce jsem to rozebírala s tchýní.

Minulý pátek se mi konečně podařilo zůčastnit se Modliteb matek, bylo to moc fajn, zahrnovali jsme tam i volbu sv. otce.
Demi ta SMS mi přišla v okamžiku zvolení papeže, uplně mě mrazilo.
Mě se zalíbil, jen jsem doufala v mladšího.
Moc mě oslovilo jak začal modlitbou Zdravas Maria a odevzdal vše p. Marii, moc mě to dojalo.

Demi myslíš, že by se podařilo setkání našich rodinek?

Gerbi myslela jsem na tebe jak jsme pořád marodili, jedna z dealerek farmaceutických firem, celkem jsme se spřátelili. Taky mívala nemocnou dcerku a poradila mi Imuregen kapky, dávám je malému co jsme se vrátili z nemocnice a klepu to, měsíc je bez antibiotik a dokonce mi začal i spát v noci.

Tak příště dopíšu, musím jít uložit holky a pomodlit se s nimi.

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
16.3.13 17:59

Ahoj holky,
všechny moc zdravím!
Nový papež se mi též zamlouvá, trochu jsem se zarazila nad věkem, myslela jsem taky, že to bude někdo mladší. Ale jinak mám stejný názor ;)

My si dáváme další kolečko marodění :( - Inuška po 3 týdnech školy byl celý minulý týden doma s angínou a bral klacid, bude doma do příštího týdne do čtvrtka (když to dobře půjde). Tajně jsem doufala, že Bédu tohle mine a užuž to vypadalo, že nic nechytne. Ale v noci na pátek 40 horečka, krk šílený, takže taky Klacid a vypadá to na 14 dnů doma, že se vrátí do školky až po velikonocích…co se dá dělat, zaplaťpánbu za těch 6 týdnů v kuse, co to zas odchodil.

Rafusko - co Anička s rýmou? Je dobrá? Zkoušelas tu vincentku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
16.3.13 19:49

Ahoj Gerbi, zkus ten imuregen, Anetka začína být taky nachlazená a malý je OK. Už jsem to dala i Anetce tak doufám že to zabere.
U nás rekord Adámek celý měsíc bez atb, prostě zázrak.

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
17.3.13 21:12

Gerberko- ty choroby už mi letos lezou na nervy. At kluci aspon atb dobře snášej. je to únavné=, snad už těch chorob bude letos konec.

biskup František- musím přiznat, že jsem úplně fascinovaná. Mám z něj radost, a doufám, že ho Pán chvíli zachová při životě :) Ani nepamatuju, kdy mi nějaká autorita byla sympatická - Jan Pavel II ke konci pontifikátu nutně už svou funkci blbě zvládal a lecos z mého pohledu zbodal. K B16 nemám slov, potěšil a mile překvapil mne pouze svým odchodem. Tak se mi vyloženě líbí, že se s čistým svědomím přidám ke spoustě spolusester a spolubratrů a budu biskupa Františka milovat :) Ten návrat ke starokřesťanské tradici kdy papežem je prostý „biskup města Říma“ je mi velice sympatický. Jeho „františkovský“ způsob života obdivuju a jeho slova, když mu dávali hermelínový plášt („Pane biskupe, to si oblečte sám, karneval skončil“) mi taky mluví z duše :).
S napětím čekám, jak se postaví k pontifikátu.

Příspěvek upraven 17.03.13 v 23:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rafuska nepr.
17.3.13 23:00

Ahoj holky!
Anička už končí 2. týden rýmy a kašle a nic moc změna. Stříkám do nosíku Vincentku, na kašel Hedelix. Teplotu naštěstí nemá. Ve školce zatím ještě nebyla ani 3 týdny v kuse. To, že nemám práci je momentálně aspoň k nějakému dobru. Jsem moc ráda, že babička hlídá, ale i tak se snažím to nějak zvládnout. Rekvalifikace mi jen zabírá čas. Nic moc nového nevím.

Dnes jsme měli krásnou křížovou cestu za rodiny od otce Petra, který už působí jinde. Četli jsme ji já a manžel, Anička nějak pobíhala kolem. Nějak jsem toho plná a asi ještě chvilku budu.

Nový svatý otec mě velice potěšil. Kéž mu Pán dá zdraví! Také čekám, jak si povede.

Lamvinku, nevynechala jsem tě schválně. Pošlu. Byly tuším 2 SZ.

Krásnou ještě postné dobu.
R.

• Citovat
  • Upravit
693
22.3.13 19:04

Ahoj holky!
Snad se neurazíte, když vám pošlu SZ.
je zle.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
28.3.13 19:42

Rafuško - věřím, že to vyřešíte.. Fakt.

A všem překrásné duchovní Velikonoce!
har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
5.4.13 16:39

Ahoj holky!
Už 3. týden bojujeme s nemocemi. Anička stále kašle, trochu smrká a včera odpoledne jí začalo téct z oček. I já jsem před velikonocemi lehla se zimnicí a rýmou. Naštěstí jsem dostala 3. denní atb a velice brzo se mi ulevilo. Manžel se zatím drží.
To, co jsem psala v SZ se řeší, zatím není nic nového.
Rekvalifikaci jsem předčasně ukončila. Anička byla ve školce jen 4× a nešlo to. Do toho i já KO. Občas se to tak sesype.
Nestěžuju si, jen vám píšu, jak se máme.
Anička vám chce poslat smajlíky, tak snad se neurazíte:
:potlesk: :palec: :hug: :cert: :pocitac: :zed: :potlesk: :srdce: :arrow: :idea: :! :mavam: :pankac: :kytka: :kytka: :andel: :) :pocitac: :poblion: :palec: :think: :think: :potlesk: :potlesk: :*
Opatrujte se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
6.4.13 13:43

Ahoj,

já jen krátce, za chvíli čekáme návštěvu :)

Rafuš: to mě mrzí s těmi nemocemi… snad se podaří nějak uspokojivě dořešit ten problém, který jsi popsala v SZ. Stále na vás myslím, modlím se a doufám, že nebude už tak zle. Hlavně se s Aničkou brzy uzdravte.

U nás už snad nemoci pominuly, mě chřipka přešla během 3-4 dnů a zánět průdušek taky. Měla jsem ATB, ale taky jsem se pokorně vrátila k Wobenzymu, který jsem před po Novém roce vypustila, a tak asi i díky obnovenému užívání jsem byla zase brzy fit. Paní doktorka mi prorokovala, že s tou chřipkou budu týden polomrtvá a odkašlávat další 3 týdny, tak se to naštěstí nesplnilo. Ale ty tři dny jsem polomrtvá byla, to je fakt :roll:

Myslím na vás všechny, jak u Vás proběhly Velikonoce, jak zvládáte nekončící zimu…

Ahoj všem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
8.4.13 10:46

Ahoj Jesličkám!

Doufám, že jste si užili velikonoční zázrak vzkříšení, myslela jsem na vás!

Rafusko - tak zatím nic nového, jak píšeš…stále myslíme a posíláme modlitby. Aniččiny nemoci mě hrozně mrzí :,(, já tady o Bédově nemocnosti napsala romány…teď jsme ve stavu, kdy jsem šťastná za delší odstupy mezi nemocema - i když do školky chodí už třetím rokem a je předškolák. A to nás čeká poslední čtvrtý školkový rok, páč bude mít odklad. ;) Celý únor do půlky března vydržel OK - 6 týdnů - hurááá, 14 dnů před velikonocemi vysokánské horečky (40,5- to jsem ani málem nevěřila), chytnul angínu od Inušky (ten po tom černém kašli chodil jenom 3 týdny do školy a angína), takže oba doma, atb. Klacid na 10 dnů a po velikonocích už jsme zas zahájili…Snad už to bude zas trochu lepší.

Demi - ano, máš pravdu, tak strašně dlouhou a urputnou zimu nepamatuju - a to já si počasí hooodně dobře pamatuju, jak který rok bylo - to si ze mě vždycky dělala legraci maminka, že jsem chodící encyklopedie na počasí. ;) Ale opravdu aby se chodilo celý březen a začátek dubna komplet v zimním oblečení a ani jednou jsem ještě neměla prádlo venku na dvoře - to teda opravdu nepamatuju! Už se těšíme na jaro a na naše výlety… :kytka:

Tak příště už snad „jarněji“! A to jarní pohlazení posílám vám všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
9.4.13 11:09

Ahoj holky!
Ještě, že se teď nevidíme. Zánět očí jsem od Aničky chytla i já a je na mě příšerný pohled. Anička už je trošku lepší, manžel je také nemocný.
Máme doma lazaret.
Včera jsem poslala už po 3. kvásek na chleba do světa a moc mě to potěšilo. Anička dostala čokoládu a prohlásila:" Já jsem věděla, že pán něco přinese, on byl tak hodný!" je to zlato, už ale malinko zjištné. :(
Na to, co jsem psala v SZ jsme podali odvolání a čekáme.
Blbě vidím, pro dnešek končím.
Opatrujte se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
17.4.13 13:40

Snad se Demi podařilo poslat sms nám všem - pokud ne, napište, pošlu SZ.

Modlím se :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
17.4.13 19:43

Demi :hug: :hug: :hug: :srdce: :srdce: :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
17.4.13 19:44