Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3650
31.7.13 22:40

Harpyje, já vůbec neznám procesy, jakými sociálka rozhoduje o tom, které dítě přijde do které rodiny.
Právo nahlížet do spisu ve správním řízení existuje, ale tady s tím si nejsem vůbec jistá, jak to probíhá a do čeho sociálka nechává nahlížet a do čeho ne. S tímto problémem jsem se dosud vůbec nepotkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
31.7.13 22:52

Rafuš: o možnosti nahlédnutí do spisu bych se určitě informovala. A k tomu, že pokud se budete bránit, do budoucna vám už žádné dítě nedají… to je opravdu na žalobu konkrétních jmen pro nactiutrhání a vyhrožování. Nebo stížnost nadřízenému orgánu. To by pak musel být každý úplně bezmocný vůči nefér praktikám úředníků.

Myslím na vás a je mi celé situace moc líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
1.8.13 08:15

Rafusko,
Moc jsem na vás včera myslela a je mi to hrozně líto. Pořád si vybavuju a „přehrávám“ v hlavě tvůj telefonát z konce června, jak ses mě nejdřív zeptala „jestli sedím“ a pak jsi mi řekla tu krásnou zprávu o Lukáškovi. Tím víc je to pro mě jedna velká bolest, že se Lukáška musíte vzdát :,( …na to není slov.

Jsem zajedno s ostatními – určitě existuje možnost nahlédnout do vašeho spisu, informuj se a určitě toho využij!

Tvoje intuice, že to mohla být švagrová, může být klidně pravdivá. Vím, že ostatní zde tomu nevěří, ale já mám – bohužel – tak závistivou a žárlivou švagrovou z naprosto nepochopitelných důvodů, u které si dovedu velice živě představit, že by něčeho takového byla schopna okamžitě. Naše vztahy nezlepšila ani smrt naší maminky před rokem, ba naopak, ty vztahy jsou daleko horší a já jsem vzdala veškerou iniciativu o nápravu (např. posílání dárků atd.). Takovému člověku je jedno, jaké máte nebo nemáte jiné spory v něčem dalším, naprosto tě chápu a dovedu si to představit. :zed:

Snad to přebolí, holka, myslím na tebe :,( ….Já to právě nechápu, když už jedno adoptované dítě máte a je vaše komplet i s příjmením. Tak proč by nebyl důvod, abyste nemohli mít další?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
1.8.13 11:40

Rafuško, špatně jsem spala, myslím na vás. V žádném případě se tě nechci dotknout tím, že nevěřím, že by to udělala tvoje švagrová. Soudím tak koneckonců pouze z toho co jsi o ní za ty roky napsala ty sama. a toho bylo opravdu málo :)

Ta sociálka - já bych asi také chtěla vědět, kdo se vyjadřuje k mojí rodině, proto bych chtěla kouknout do spisu. Nemůžeš tím nijak ovlivnit běh událostí, ale prostě bys věděla, co ve spise o vaší rodině mají. U nás to chodí tak, že přijdeš v úředních hodinách a na místě si vyžádáš spis. Neohlašuješ to předem, pochopitelných důvodů. Infomace ze třetích stran bývají stejně většinou anonymní, takže se o autorovi dá usuzovat stejně pouze podle obsahu.

Pořád nemůžu uvěřit, že s vámi Lukášek nebude. A ta „doporučení“ abyste se tomu nevzpěčovali, to mi taky strašně vadí. netuším co bych dělala.

chtěli jsme se u vás zastavit, ale chápu, že o letošních prázninách asi nebudete mít náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
1.8.13 13:10

Rafusko,
přesně, jak píše Harpyje, souhlasím.
Určitě bych požádala o nahlédnutí do spisu - proti tomu nemůže nikdo nic namítat. Jestli se ještě objeví Christabel (tuším je právnička?), tak ta by to mohla potvrdit. U nás to taky tak funguje a neohlašuje se předem - fakt do puntíku přesně, jak píše Harpy. Aspoň získáte trochu nadhled nad celou věcí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
1.8.13 13:19

Ahoj holky! žijeme noční můru, ale ve dne. V noc jsem utahaná a spím. Naštěstí. Jíst nemůžu, alespoň zhubnu. :) Tlouct hlavou do zdi nepomůže, jen víc bolí…

Lukáška vezeme do domečku v sobotu. Už jsme to probírali s psychologem (věřícím) a momentálně si myslím, že nám pomohl.

Dnes jsme byli na faře poprosit o požehnání pro Lukáška. Dostali jsme všichni. Všichni jdou úplně hotoví z té svině, co nás udala.

Do dokumentace se sice můžeme podívat, ale je nám to momentálně jedno a nemáme na to sílu. Všechno kvůli financím, kdy udělali z komára velblouda a nic nechtějí slyšet.

Lukášek v domečku dlouho nebude, do měsíce by mohl být v nové rodině. Kéž už je to poslední přesun a bude se mít velice dobře.

Netuším, kdy budu mít sílu něco napsat. I když asi nebudu nejzábavnější společník, velice ráda vás (klidně všechny) uvidím. Kdo budete mít cestu, neváhejte. Každá chvilka, kdy na to nemusím myslet, je vítaná.
Opatrujte se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
1.8.13 13:26

Rafusko,
rozumím ti.
Ale stejně mi připadá naprosto postavené na hlavu, že lži a pomluvy v tomto případě určují o osudu batolete…a pokud to jsou lži a pomluvy, tak je potřeba se bránit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
2.8.13 09:01

Rafuško - :hug:

Jsi skvělá máma, a je mi jasné, že se snažíš udělat to nejlepší pro Aničku i Lukáška, když už tě k tomu život donutil :hug:
Psycholog vám jistě může pomoci i dál, už jen mluvit o vás, vaší rodině s někým zvenku.

Ozveme se tedy a domluvíme se, kdy se uvidíme.

pa

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
2.8.13 22:06

Rafuš - ten dotyčný nebo dotyčná, kteří vám chtěli ublížit, zdalipak jsou nyní spokojení…? Každopádně jakkoli vám celá tahle hrozná věc (poznání, jak někdo umí bez skurpulí podrazit jinému nohy) vzala asi hodně iluzí, časem se otřepete a půjdete dál. Holt to tak už někdy bývá, že špína dopadne na ty, kdo nikomu nic zlého neudělali.

Je skvělé, že jste byli společně pro požehnání.

Moc se opatruj!
Zd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
3.8.13 21:30

Ahoj všem,

zítra odjíždíme po letech na dovolenou (budeme nedaleko Prahy, taky kvůli Danečkovi) a vracíme se příští neděli.

Už jsem zapomněla, jaké to je balit děti i nás a na nějakou dobu být mimo domov ;), ale těšíme se, kluci se už nemohou dočkat.

Všechny moc zdravím, a pokud se také chystáte někam cestovat, vyprošuji ochranu anděla strážného.

Rafuš: stále na vás myslím a modlím se!

D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
3.8.13 22:44

Rafu, nestíhám, ale modlíme se za Vás je to neuvěřitelné, jak dokážou být lidi zlí :cert: :cert: :cert: :srdce:.
Modlím se za vás at to zvládnete psychicky. :hug: :hug: :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
16.8.13 16:15

Zdravím, jaká je prosím vás přesně idea této diskuze? Jsem věřící a ráda bych občas také něco s někým probrala, děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
18.8.13 12:45

Ahoj všem Jesličkandám,

moc zdravím po návratu z naší dovolené v Beskydech - jeli jsme stejně jako vloni já s klukama na 14 dnů, manžel byl doma kvůli práci a něco udělal na domku, sice něco málo, protože marodí s nohou, ale i tak je drahoušek :srdce:. Já zas kvůli Bédíkovi, aby byl co nejvíc na čerstvém vzduchu, takže jsme hodněkrát byli i 1000 m vysoko, snad mu to pomůže do posledního - čtvrtého školkového roku, který nás čeká

Harpyje - setkání bylo krásné, Bédík mluví o tom, jak dělal „taxikáře“ Danušce a vůbec všechno fajn. Jsem moc ráda, že nám to vyšlo!!

Demi - už jste doma? Vše vám vyšlo, kde konkrétně jste byli?

Rafu - jak je? Jsme tu pro tebe pro vypovídání a podání pomocné ruky - aspoň virtuálně, však víš…

Luci1986 - klidně se k nám přidej a napiš o sobě něco víc. :D My se tu známe některé holky už hodně dlouho - cca 7 let, co Jesličky existují. Můžeš s námi probrat, co bys chtěla - tedy pokud budeme vědět, jak ti třeba pomoct nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
18.8.13 19:49

Holky, musím se s Vámi podělit o dnešní otřesný poznatek.
V příloze Lidových novin Orientace jsem četla dlouhý článek o nové etice, propagované a propracované australským filosofem Peterem Singerem. Nějaké zmínky o tom jsem slyšela už dříve, ale dnes jsem si to tedy přečetla v té Orientaci.
Je to postavení světa na hlavu, myšlenka, že hodnota člověka se odvíjí od toho, co dotyčný umí a jak je užitečný. V této soustavě norem je vražda novorozenců (i zdravých) přípustná, protože takové dítě ještě není jakoby v hierarchii dost vysoko a přednost má preference rodičů.
Důsledky této teorie šílené, nicméně asi to nějaké zastánce má (popisovala se tam praxe z V. Británie, kdy se např. novorozenci s DS nechávali zemřít - vyhladovět).
Měla jsem problém ten článek dočíst do konce, bylo mi z toho vážně špatně… myslela jsem, že některé „myšlenky“ naše civilizace a kultura už překonala, ale jak je vidět, asi ne :?

Luci, vítej mezi námi :D

Gerberko, tak hlavně aby byl pobyt na horském vzduchu všem ku prospěchu a Bédíkovi zvlášt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
19.8.13 23:29

Ahoj všem,

Gerberko: jsem ráda, že sis dovolenou tak dobře s dětmi užila a taky se setkala s Harpy. Je to fajn holka 8) Nám dovolená vyšla výborně, byli jsme nadšení. Sice na výletě v Praze jsme zmokli totálně na durch, ale kus z ní jsme stihli prohlédnout, než přišla bouře.

Luci: určitě se k nám můžeš přidat. Něco o sobě písni, jestli chceš.

Chris: jo jo, tohle téma jsem taky četla. Vyšlo už pár článků. Je to neskutečné… jako by Zlo zkoušelo oťukávat, co ještě lidská mysl dokáže unést a přizpůsobit si k obrazu svému. Hrozně se bojím, že člověk je v podstatě dost bezmocný sám vůči sobě a svému sobectví. Dokážeme si „zdůvodnit“ vraždy bezmocných a vyargumentovat už prakticky cokoli, a tohle ještě chybí. Dnes je toto téma jen ve stádiu úvah jakýchsi pomatených pseudo-bioetiků, kteří o tom píšou slátaniny do odborných lékařských tiskovin. Co ale přinese budoucnost, kolik lidí bude ochotno jim naslouchat a přijmout jejich teorie - kdysi si jen málo lidí umělo připustit, že za šíleným Adolfem Hitlerem půjde celý národ… A ono ještě i dnes, i po té, co se ví o děsech holocaustu, budou někteří duševní ubožáci vykřikovat cosi o lidských rasách, a že vlastně i ten Adolf to měl dobře vymyšlené, když chtěl pozvednout Německou, a jiné fantasmagorie. Anebo že žádný holocaust nebyl…

Co to muselo být za lásku, která za nás za všechny umřela na kříži… někdy si tak říkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová