Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My fakt nemůžeme mít nic jednoduchého. Vzpomenete si, jak před 3 rokama v únoru byla sněhová kalamita? Museli jsme se jet podívat na Aničku oklikou.
Dnes volala soc. pracovnice, že jestli můžeme přijet až ve st, že nemají v domečku volno. A my už máme všechno domluvené na pondělí a byli jsme si jistí, že už máme všechno všude nahlášené. A ono nic. V domečku o nás vůbec nevěděli!!!
Honem jsem hledala ubytování. Díky za google. Snad už žádná komplikace nebude.
Hezký víkend, opatrujte se.
R.
Ahoj Rafuško, jsem to četla třikrát, ale nepochopila
Proč ubytování? nebo cbhcete jet v to pondělí a ne až ve středu?
Každopádně přeju, at už nejsou žádné zádrhele ![]()
pa
a všem krásný červenec. my si teď užíváme krásné počasí, děti nadšené, já taky.
Včera jsem koukla na kousek přenosu z Velehradu - moc se mi líbila liturgie a celkově prostředí, jak to připravili. Potěšil mne transparent se jménem biskupa Bezáka, a pobavila mne paní, která při přijímání držela deštník nad kalichem a byla jí vidět půlka prsu - ta musela mít radost, když jí to došlo ![]()
Ahoj,
Rafuško: přeji šťastnou cestu za Lukáškem ![]()
Harpy: na mši z Velehradu jsem koukala při vaření oběda. Byl to zážitek. Překvapil mě Daneček, který v garáži vyštrachal starý tranzistorák a na něm mu manžel naladil přímý přenos páteční slavnostní mše. Seděl pak na zahradě a celou mši vydržel poslouchat s uchem u rádia. Jen občas přiběhl za mnou, aby si prohlédl i obrazový přenos ![]()
Mě tedy pobavila včerejší pražská demonstrace pár fanatiků - na Staroměstském náměstí tuším - s transparentem: Kdyby Jan Hus dneska žil, Duka by ho upálil. To myslím (z humoristické stránky) nemá chybu - D. Duka si nezapálí ani cigaretu.
Jinak jsme v pátek podnikli výlet do Štramberku. Je to kouzelné městečko, starobylé, zašli jsme s dětmi do Muzea hraček, koupili jsme si štramberské uši (místní specialita - kornouty z perníkového těsta, ochucené oříšky, pečou se tu od 14.století podle dochovaných receptů a kluci se jich mohli ujíst).
Od včerejška marodím s nějakým chřipkovým virem, včera mě bolel celý člověk, dneska už je líp, ale nebyla jsem na mši. Asi u nás něco ještě poletuje, protože od středy do pátku zase ulehla babička se zvracením a teplotou.
V úterý opět s Danečkem jedeme do Prahy na kontrolu.
Opatrujte se!
![]()
Ahoj holky, všechny zdravíme po dlouhé odmlce.
Prostě nestíhám, ale ted se snažím vypnout a zpomalit, protože jsem už KO.
Jsem už týden s dětmi v lázních v Luhačovicích, budeme tu do 25.7. o víkendu za námi přijel i tatínek, tak si to užíváme.
Demi omlouvám se, že jsem ti neodepsala na SMS, ale modlitbu jsme poSÍLALI.
Rafusko, to je krásné, už se těším na zprávy o váší rozrostlé rodince.
Všem krásný den Barča
Ahoj holky!
Dorazili jsme včera večer. Lukášek byl a je moc zlatý, vůbec neplakal a asi jsme se mu líbili. Dnes jsme se užívali, je to pro mě dost honička, ale já si zvyknu. Jsme moc rádi, že ho máme. Anička chce všechno jako Lukášek, ale je ráda, že ho máme.
jediné mínus je, že už nebudeme mít elektřinu kabelem na sloupě, ale v zemi, tak máme rozkopanou zahradu a u domu v jednom místě jen 20 cm. a zbytek je jáma a hromada. Jak zítra půjdu s kočárem, netuším. Zítra to prý zahážou, ale dnes nestihli položit kabel, tak nevím. Manžel má ranní.
Asi jsem to napsala zmateně, ale mysleli jsme si, že máme objednané ubytování a stravu v domečku a oni o nás vůbec nevěděli. Rychle jsem sháněla jiné ubytování. Naštěstí vše klaplo.
Trochu zlobí net, zatím nemůžu poslat fotku. Ale myslím na vás a hned, jak to půjde, pošlu.
Opatrujte se.
R.
Rafusko, kolik je Lukáškovi?
Gratulujem a držíme palečky.
Barča
Ahoj holky!
Až nečekaně rychle se hnulo vyřizování papírů. Už máme doma dopis o vhodnosti (můžeme navštívit Lukáška, ale my už ho máme doma), dnes jsme požádali do svěření do předadopční péče. Paní na úřadě to slíbila popohnat, a tak je možné, že bych mohla příští týden už na rodičovskou.
Lukášek je zlaťoučký. Krásně, rád, často a skoro cokoli papá. Už usíná klidněji (v domečku se asi uřvával), jen když ho přebaluju, tak brečí. Pořád se bojí, že ho položím a odejdu.
Jo a má 14 měsíců.
Přidávám fotky, aby jste viděli, co za poklad máme doma.
Opatrujte se.
R.
Ahoj,
Rafuško: veliká gratulace k Lukáškovi. Jsou s Aničkou krásný pár a veliké Boží požehnání. Moc se opatrujte. Užívej si rodičovskou, také léto s dětmi a manželem.
Rafusko,
Lukášek je nádherný chlapeček, nelze než obdivovat a přát vám všem to nejlepší!! S Aničkou budou určitě bezva sourozenci ![]()
Rafusko,
je nádherný a sladoučký, s Aničkou vypadají kouzelně.
Přejeme hodně štěstí, lásky a Božího požehnání.
Barča
Rafuško, připojuju se k holkám, taky přeju hodně štěstí a lásky ![]()
Ať se u vás Lukáškovi líbí, fotky jsou moc krásné!
Teda, sourozenci od první vteřiny.
ještě jednou gratuluju - máš krásnou rodinu.
my se s neštovicema placatíme doma, to budou dlouhý prázdniny ![]()
Ahoj holky!
Včera byly u nás soc. pracovnice (místní). Jedna půjde brzo na mateřskou a ta druhá se zaučuje. Tvářily se celkem dobře, ale… Dneska manželovi volali z kr. úřadu, že po rozhovoru z místní soc. pracovnicí nás v po navštíví soc. pracovnice z krajského úřadu. Manžel volal místní cos. pracovnici a z ní vylezlo, že žijeme prostě a nemáme uklizeno. Ještě nemáme úplně dodělaný terén venku po předělání elektriky, už po několikété celodenně vypnuto (přepojuje se postupně celá ulice). Uklízím co zvládnu, manžel nepomáhá. Hrozně se bojím. Snad nám Lukáška ještě nevezmou. Papíry se ještě nedovyřídily, jsou i jiné než u Aničky.
Prosím, myslete na mě v po.
Klidné a pokojné léto.
R.
Rafuško, myslet na vás budu.
Nicméně - ani tohle chlapa nenakopne, aby ti pomohl? Já ten chromozóm ypsilon asi nikdy nepochopím. Snad je Lukášek vaše dítě, ne jen tvoje.
pa
další kolo neštovic, lae už jsme u konce
![]()
Rafusko,
moc držím palce a myslím na vás.
Lukáška vám určitě nevezmou, neboj.
To, že dělají venku tu elektriku, za to snad nemůžete, že míváte celodenně vypnutou apodobně…to musejí ty soc. pracovnice pochopit.
Harpy,
už to budete mít aspoň odbytý…Béda má letos prodloužený prázdniny o 3 týdny taky kvůli neštovicím - od 7.6. byl doma, do školky jsem ho už nedala. Měl hrozně vysoké horečky 40tky a strašně moc těch neštovic v puse, že jsem si myslela, že se k tomu přidružila ještě angína, ale byly to jen ty neštovice. Po těle jich měl daleko méně než Inuška tenkrát.
Nicméně momentálně Bédík úplně překypuje zdravím, vůbec to nechci zakřiknout. Doposud býval hrozná bledule, i v létě, když jsme bývali pořád venku v uplynulých letech - vlastně od narození. A teď najednou je nádherně opálený.
Prázdniny máme - jako každoročně - vyřešené tak, že se střídáme s manželem, společnou dovolenou nemáme, ale už jsme si za ta léta zvykli…Manžel s klukama hodně chodí do bazénu, Bédík miluje vodu, vůbec se nebojí, Inuška býval daleko zdrženlivější, Béda je vodní živel
, byl s nimi i 4 dny pod stanem ve Dvoře Králové nad Labem, jak je tam to safari, tak to bylo fajn. Já s nimi jedu prvních 14 dnů v srpnu zas do Horní Bečvy, jako vloni, snad nám nebude nějak trvale pršet. Zima nevadí, to se oblečeme a jdeme, spíš ty deště, ale snad to nepřijde.
Od září nás čeká poslední - čtvrtý - školkový rok s Bédou, protože má odklad. Inuška bude v osmé třídě, tak pomalu budeme řešit, co dál. Na konci června měl opět dvě trojky - matika a fyzika, tak uvidíme.
Tak toliko novinky od nás.
Jak trávíte léto vy ostatní?
Rafu,
ještě jednou, NEBOJ, dobře to dopadne. Jsem moc ráda, že ti došel v pořádku balík. Určitě se ozvi, jak to dopadlo, ano??!!