Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Demi Týjo… taky mě napadlo srovnání s holocaustem, přesně stejná myšlenka - že někteří jsou hodni života a někteří ne, hrůza.
O mně: Je mi 26, jsem 2 roky a 3 m vdaná, máme 14timěsíční Marušku a čekáme druhé miminko, na únor, takže byod sebe měli být 20 měsíců. Plánovali jsme to takhle brzo, každý se tomu diví
Taky su zvědavá, jak to pak zvládneme, ale s boží pomocí to musí jít
Bydlíme na vesnici, na třebíčsku (nejste tu někdo taky z třebíčska???) máme menší hospodářství (králíci, slepice, kačeny), přáli bysme si větší ![]()
Luci: tak já z Třebíčska nejsem, ale často tím krajem projíždíme do Prahy. To je krásné, že máš děti brzy po sobě, i to hospodářství je fajn.
Já jsem od Frýdku-Místku, mám 39 let a 3 syny. Nejstarší má 8 let, prostřední 6 a nejmladší 3,5. Ten se narodil o Vánocích, tak na to moc ráda vzpomínám.
Také odtamtud nejsem, ale starší děti mám také dvacet měsíců od sebe:)
Má to velkou výhodu, alespoň u nás mělo, že starší na mladšího nežárlila, ještě si to tak neuvědomovala. A nejmladšího mají zase oba rádi jako mazlíčka.
Metříky připojuji.
Demi, kéž bys měla pravdu a zatím to byla záležitost jen několika pomatenců… ale co jsem si tak našla o tom filosofovi, který tu zmíněnou „etiku“ propaguje, asi to není tak okrajové, jak bychom doufaly:(
Budíž nám útěchou, že většinu lidí to zjevně JEŠTĚ pohoršuje. V zemi, kde potrat tříměsíčního plodu - no ta bene, když se i matka na něj může kouknout na ultrazvuku a vidí, že má ručičky nožičky prstíčky - je považován za zcela normální
A ty zcela nelogické slinty o tom, že když je dítě v děloze malé, tak není člověk, zatímco když jen o pár týdnů povyroste a vypadá větší, tak už je člověk
vždyt je to na jedno brdo.
děs- a myslím, že bude hůř.
Luci - vítej. jak snášíš těhotenství? taky jsme chtěli děti takhle blíž k sobě, ale Bůh nám je nakonec dal až ve dvouletých intervalech. I tak jsme rádi
ted máme děti 5-3-1.
Gerberko - naše děti byly taky nadšené - i když ta scénka v restauraci o tom asi nevypovídala
. Ondrášek unešený z Iny, on se cítil hodně hrdě, že má tak velkýho kamaráda. Byl to moc pěkný den.
Rafuško- u vás taky bylo moc hezky, jsem ráda, že jsme se viděli!
Ahoj všem,
máme za sebou sérii kontrol v nemocnicích a výsledky jsou takové, že vše je úplně v pořádku. D roste (od trans v dubnu vyrostl 2,5 cm), jí jako každé normální dítě, vypije denně 4 litry (to já tedy nedám, ani když je venku +38st.), bedlivě mu hlídáme moč, aby se v ní netvořily nějaké mikroorganismy (tím, že užívá dlouhodobě imunosupresiva, tak je hodně oslabený a každá bakterie může během chvíle přerůst do zánětu). Ale jinak je v naprostém pořádku - jaký obrat oproti době před ještě půlrokem. Rozčiluje se, že ještě nepůjde do školy (ani do školky - to je prostě nefér!
), plánuje si výuku angličtiny (učí se sám doma z Honzíkova slovníku). Máme z něj hroznou radost. Chce být panem doktorem, aby mohl léčit nemocné děti, velice si přál opravdický stetoskop, jako má jeho pan doktor v Praze, a kde jednou hodlá také pracovat
. Však také dostal k 6.narozeninám od paní doktorky (byla u nás i na oslavě) opravdový lékařský atlas, který jsme spolu prolistovali. Musím konstatovat, že o takovém zlepšení jsem kdysi ani nesnila, ani jsem si to neuměla představit. Mám pocit, že D je ve svém věku o něco dál, než byl H, který pořád jen leží v hudbě (nějak roste pro klavír).
Jsem už jen zvědavá, čím nás časem překvapí Péťa.
Sýrie, Egypt: jsem vyděšená, hlavně v Sýrii pohled na mrtvé děti… je to šílené a mám pocit, jako by tam zlo pořád nabíralo na síle. Chemické zbraně proti bezbranným lidem… Nevím, hodně se vyčítal americké vládě útok na Irák, ale řekla bych, že S. Husajn nikomu nechybí.
Neumím si představit, že bych v některé z těchto zemí žila. S nemocným dítětem. Těžko by přežil.
Při tom všem politickém balastu, který u nás vládne… díky Bohu, že žiji tady a teď.
Demi,
jsem moc ráda, že Daneček je takto v pořádku, úplný zázrak!
Harpy,
z té restaurace si vůbec nic nedělej. Maminky, které mají děti takto blízko věkově, mají můj obdiv. Já jsem srab, který počkal, až Ina trochu odroste a „troufla“ si mít další dítě po 7mi letech. Ale naprosto chápu, že když má někdo problém s otěhotněním (a ne jako já hned napoprvé), takže chce mít děti blízko sebe a hned ![]()
Demi, zprávy o D. se čtou tak pěkně ![]()
Ad Irák - také si myslím, že porážku takového tyrana těžko někomu vyčítat.
Zprávy o Sýrii - raději to sleduji co nejméně, pohled na mrtvé děti mi stejně jako ostatním trhá srdce ![]()
A protože už máme nový školní rok za dveřmi, tak přeju školáčkům a školkáčkům šťastné vykročení ![]()
Ahoj - k té Sýrii: včera mi psal sms kamarád, že se doslechl, že Panna Maria v Medzugorji vyzvala věřící aby se za tamní nepokoje pomodlili růženec. Ještě jsem tak neučinila, musím začít ![]()
@Luci1986 píše:
Ahoj - k té Sýrii: včera mi psal sms kamarád, že se doslechl, že Panna Maria v Medzugorji vyzvala věřící aby se za tamní nepokoje pomodlili růženec. Ještě jsem tak neučinila, musím začít
Také jsem dostala tuhle SMS. Snad to pomůže.
Stále doufám, že se vše podaří vyřešit mírovou cestou, i když… bojím se, že když tohle někomu projde, začnou se chemické zbraně používat ve velkém, navzdory mezinárodním mírovým dohodám.
Nějak nám to tady vázne…
Tak mě napadá, že už tady fungujeme vlastně přes 7 let. Tolik věcí se změnilo, když si jen uvědomím. Hodně nás od samého počátku ubylo, několik přibylo, ale jinak jsme pořád to zdravé jádro. A čas tak hrozně letí!… no nic, to byla jen trocha nostalgie. Nenecháme to tu upadnout, ne?
A proto pište, ať o sobě víme.
U nás trochu marodíme, ale snad to bude za pár dnů dobré. Snažíme se držet od bacilů hlavně Danečka, tak snad to dáme. Je pod imunosupresí, takže se na něj viry a bacily přímo lepí, no tak snad to nebude žádné drama.
Už to bylo 5 měsíců od operace.
Dneska jsem zase zabrousila na diskuzi zde o tom, jak hloupí křesťané vnímají homosexuály. Taky by mohla vzniknout diskuze o tom, kdy a jak se ateisté občas ve skrytu rádi pomodlí ![]()
Mějte se hezky a ozvěte se!
@Luci1986 ahoj, jak je u vás? co těhotenství zvládáš dobře?
a co vy ostatní? školy a školky zvládají děti dobře?
@Demi - fakt sedm let? to jsem byla ještě bezdětná ![]()
Danečkovi přeju, aby zůstal stále zdravý, dáváš mu nějaké podpůrné prostředky nebo je to kvůli imunosupresi zbytečné či kontraindikované?
naše K. se opět minulý týden začala dusit z nachlazení - dufejme, že je to jen přechodné a nebude mít z každého nachlazení takové problémy. jedna z variant je také, že se jí rozjela alergie
nějak si neumím představit mít alergické dítko, alergiím vůbec nerozumí, nevím na co dávat pozor, co řešit, co nechat být, atd. no zatím tomu nechávám volný průběh, ale sand dá Bůh a rychle z toho vyroste ![]()
Já bych snad letos i nějaké prostředky na imunitu nasadila, ale jaké?
A D. zdá se začíná chodit
dnes už několikrát ušla sama několik kroků, ale když jsem po ní chtěla, aby po mši před kostelem chvilku chodila s oporou, tak to ne, to se bude válet po zemi
když prší, tak zvlášť.
Já budu pár měsíců zase trošku pracovat, ale spíš tak pro pobavení a abych doma nezblbla. Do práce budu budu chodit hodně málo v termínech, které jsem sama určila, zbytek z domu, tak to půjde. Vlastně mne potěšilo, že si na mne šéf vzpomněl ![]()
Ahoj holky,
moc nestíhám, vnouček se minulý víkend osypal, tak v nemocnici zjistili, že je to spála. Nenechali si ho tam, v pondělí s ním šla dcera k dr., tak má od té doby ATB sirup.
Už druhý den potom po vyrážce ani památka. Jinak jedlík to je pořád, ikdyž byl nemocný.
Pár fotek Robíka a Ondráška.
Ještě doplním, Robíkovi včera bylo 9 měsíců, v 8 měs. měl 11,5 kg a 81 cm.
Ahoj Jesličkandy,
Tak se taky hlásím společně s podzimem, který mám mimochodem moc ráda jako roční období, takže si celkem užívám…
Nevíte, co je s Rafuskou? Jste s ní někdo v kontaktu? Často na ni myslím, snad se ozve, jak se daří….s nástupem nového školního roku s Aničkou ve školce, jak zvládají…myslím moc na ni.
My jsme celkem – ZATÍM – v pořádku. Ina už je osmák, v listopadu půjdeme na veletrh SŠ a gymnázií, který se každoročně pořádá v Brně, každý radí, jít už v osmé třídě, nenechávat až na devátou, abychom měli přehled a víc času na rozhodnutí, co po základce….Béda je ve školce čtvrtým rokem, má odklad (chtěla jsem to nejenom že je červencový, ale hlavně z důvodu té dost vysoké nemocnosti) a já jsem ráda, protože z těch nejstarších dětí je udělaná vyloženě předškolní třída, kde hodně dělají ty pracovní listy apod….dosud byl v těch dvou třídách pomíchaných věkově a tam halt není na takovou přípravu dost času, když jsou i maláčci, to je jasné…hlavně si já užívám, že máme ještě ten rok „navíc“ jakoby volna, kdy se nemusíme chystat do školy, dělat úkoly atd…no, je to fajn.
Harpyje – o přípravkách na imunitu jsem tu už napsala romány a jenom bych se opakovala.
Zeptám se – Klárce byly v červnu 3 roky, že? Chodí pravidelně už do školky? U nás nastalo marodění úderem školky, předtím jsme o rýmě ani kašli ani nevěděli….
Béda bere od poloviny srpna preventan junior (beru ho i já v dospělé formě), mám na to vypracovaný systém
– ráno před školkou spolu ke snídani Iskial (olej ze žraločích jater) + Multivitamol šťávu nebo sirup + preventivně stříknout do nosu Vincentku; na cestu do školky vycumlat preventan. My to máme už jako rituál.
Od poloviny října bude brát třetí sezonu Bronchovaxon, ale to má předepsané od alergo-imunoložky.
Ráda poradím, napiš když tak víc.
My jsme se s Bédou po všech útrapách školkových nemocí dostali až k trhání nosní mandličky (už to byly 2 roky), pak na imuno, kde se bere krev na imunologické vyšetření (žádný nález) a alergo (taky nic), jenom má ve zprávách „zvýšená náchylnost k onemocnění horních cest dýchacích“ a proto ten bronchovaxon. Musím tisíckrát zaťukat, od těch červnových neštovic je zdravý jak řípa, a zatím „přežil“ bez úhony první 3 týdny školky….ale do Vánoc to jde, nejstrašnější je leden až březen – brrrrr, vloni to byla síla ještě s tím Inovým černým kašlem dohromady…