Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Rafuska nepr.
13.11.13 19:55

Ahoj holky!
Chtěla jsem se ozvat, až budu mít nějakou hezkou zprávu, ale to bych se neozvala ještě hodně dlouho. U nás nic hezkého není.
Můj tata byl 2× v nemocnici a na začátku prosince jde na by-pass (snad jsem to napsala dobře) do Brna. Mám z toho hrozný strach, vždycky býval zdravý.
Práce na obzoru žádná, nabídky jen na 2 nebo 3 směnný provoz. Bojujeme každý den.
Vypadá to, že ten udavač byl soused, do kterého bychom to nikdy neřekli.

Anička má momentálně horečkovou virózu. Hned první pátek ve školce si roztrhla nehet na malíčku. Už je to OK. Ve školce se jí velice moc líbí. nutně tam MUSÍ spát. Každé pondělí ve školce tančí a moc si to chválí.

Manžel je v práci celkem spokojený, jsem velice vděčná za stravenky, které mu zbývají a já skoro nemusím vařit.

Holky, opatrujte se. Moc na vám myslím a velice děkuju, že vy myslíte na mě.
 R.

• Citovat
  • Upravit
4047
13.11.13 23:15

Ahoj,

Rafuško, tak ještě že manžel má jakous takous práci. Operace tatínkovi určitě dobře dopadne, by-passy se dneska dělají už celkem rutinovaně. Měl nějaké problémy se srdcem?

Aničce přeju brzké uzdravení.

D minulý týden zjistili reflux v močových cestách - tj. moč plně nevyčurá, ale vrací se mu ve velké míře do ledviny, což je v jeho případě problém, protože ji to poškozuje. Taky mu díky tomu hrozí zánět ledviny, musí stále užívat ATB, jako prevenci. Řeší se to operativně, ale myslím si, že mu nebudou chtít tak brzy po trans znovu vrtat do močových cest. Náš dr. je teď na nemocenské, takže nic nevím. Musí stále hodně pít (nejméně 3,5 litru denně) a hlídáme ho, aby neprochladl.

Tož tak u nás. Jinak už se docela těším na Vánoce - jsem zvědavá, jestli náhodou zase nebudeme v Praze.

Zatím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
15.11.13 10:48

Ahoj všem,

tak jsem dostala nové informace ohledně toho našeho nového problému a pan doktor je docela optimistický. Doporučil nám D hlídat, aby zbytečně nehrozil zánět ledviny, takže musíme častěji na kontroly, ale to je jen marginální záležitost. Ulevilo se mi, že nemusí na operaci. A i ta není žádný velký zásah, řeší se to plastikou nebo nějakou účinnou látkou, která zajistí uvolnění m.cest. Zatím zůstáváme na profylaxi ATB a za cca 6 měsíců znovu na to nepříjemné vyšetření.

Chris: mám k tobě dotaz. Souvisí to s placením za el. energii. Podle nějakého zákona musíme všichni povinně platit úhradu za obnovitelné zdroje? Ikdyž odběr elektřiny z obn.zdr. jsme si jako běžní spotřebitelé dobrovolně neobjednali? Není to porušení ústavního zákona nebo pravidel tržního hospodářství? Ta úhrada není nijak zanedbatelná, za loňský rok jsme platili přes 5 tisíc. Klidně bych podala žalobu, ale nevím, na koho nebo na co by měla směřovat. Mohla bys mi poradit, pokud máš lepší informace? Zajímal by mě i tvůj názor.
 Díky.

Zatím přeji hezký a požehnaný víkend!
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
15.11.13 21:25

Demi, rozumím dotazu, ale teda přiznám se, že v této problematice se vůbec neorientuji. Vím jenom, co bylo medializováno, že v úhradě za energie hradíme i tuto částku, beru to jako formu „daně“. Různé zákony týkající se fotovoltaiky byly u Ústavního soudu, ale přiznám se, že netuším, zda se tam řešilo tohle (myslím, že spíše jiné otázky, které se toho týkají).
Napadá mne, že tyto otázky by se daly zodpovědět přes D-Test (nebo jak se jmenuje ten spotřebitelský časopis). Ještě to promyslím.

A jsem ráda za dobré zprávy, také mne těší - skoro slyším ten kámen, který Ti určitě spadl ze srdce :hug:

Rafuško, moc zdravím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
18.12.13 23:14

Ahoj holky, Advent je skoro pryč :) a my jsme to tu nějak zabalily.

jak je u vás?

U nás docela příjemný - a zvlášť Advent úplně miluju - když vynechám dnešek, kdy jsem s nima šla na náboženství a cestou zpátky byly utahaný a úplně na tečku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
19.12.13 09:09

@harpyje U nás je advent poklidný, většinu dárků jsme měli sehnaných ještě před ním, pečení cukroví jsem zredukovala na 2druhy a do nějakého většího uklízení se ani nepouštím, jsem ráda, že s tím velkým břichem jakž takž zvládnu běžný úklid :) Akorát jsem si chtěla každý den číst z Průvodce adventní dobou (znáte?) - ale zapomněla jsem si ho v kostele vzít a pak už nebyl.
Až teď jak mám malou, tak začínám vzpomínat, jaké byly vánoce, když jsem byla malá já. Připadá mi, že jsme se sourozenci nikdy nedostávali žádné drahé dárky ale přesto mám vzpomínky na vánoce moc krásný. Možná to bude i nepřímá úměra - čím dražší dárky, tím mívají děti menší radost :?: :think: Co myslíte? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
19.12.13 11:16

AHoj holky,
@harpyje - moc tě zdravím!! Dopis ti došel, je to vzpomínka na prázdniny, viď?… ;)
U nás celkem dobrý, ve škole u Iny se udála spousta věcí, to by bylo na dlouhý román…, nicméně výsledek je ten, že v jeho třídě bude na poloviční úvazek i asistent pedagoga (nejspíš od pololetí) a všichni od toho očekávají, že se „všechno zklidní“ a „děcka se budou chovat jinak, když tam bude někdo další dospělý přítomen“ apodobně. No, je to kvůli Inově dg. Aspergrův syndrom, ale já jsem pořád přesvědčná, kdybychom měli „štěstí“ na jiný kolektiv, tak že by všechno mohlo dopadnout jinak :nevim:…Nicméně výborné je i to, že Ina naprosto přesně ví už teď v 8. třídě, na jakou školu by chtěl jít, co by chtěl dělat jako povolání atd…tak to je myslím taky ojedinělé.

Bédík se držel až do konce listopadu úplně zdravý - čili skoro 3 měsíce, pro nás hotový zázrak…Pak se to začalo nějak táhnout - nejdřív viroza, že kašlal a měl trochu teplotu (ne jeho obvyklé 40tky ;), ale nižší), pak šel na necelých 14 dnů do školky a teď je zase doma od pátku - laryngitida, já jsem momentálně od pondělka do dneška vlastně doma na OČR, zítra do práce jdu a jdu i na Silvestra - to mi už nezbyla dovolená. Nicméně zatím se obešel bez antibiotik (naposledy měl v květnu, od té doby nic), tak je to taky dobrý. Třeba už to jeho marodění dostane jiný „charakter“. Taky máme jiného doktora - naše doktorka odešla do důchodu, bylo mi to líto strašně, úplně jsem to obrečela, znali jsme ji skoro 14 let…místo ní to převzal takový zvláštní „týpek“ (jako v dobrém), takový vědátor - jde na všechno hodně „vědecky“, tak uvidíme…

Jinak na Vánoce jsme nachystaní - vzhledem k situaci v rodině jsme úplně sami, jdeme jenom za mým otcem, jiné příbuzenstvo o nás nemá zájem (včetně tchýnky, od které jsem se dozvěděla, že „si představovala úplně jinou snachu“ než jsem já…a prostě si na mě vylila veškerý svůj vztek a zlobu). Co nadělám. :) Takže aspoň to beru z té lepší stránky, že mě mine ten stres s nějakýma návštěvama apodobně. Uděláme si s klukama svůj program - moc chtějí jet na Myslivnu (to je takové spíš letní výletní místo tady v Brně - tak tam pojedeme halt v zimě ;) )

@Luci1986

už se ti to blíží, viď? Termín máš v únoru? Tak vše dobré :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
19.12.13 11:33

@Gerberka

ahoj, za dopis moc děkuju - respektive děkujeme, děti jsou nadšené z fotek kluků a už oběma babičkám přes skype ukazovaly, kluky a vysvětlovaly jim jak se jmenují, no akce na pět minut :)
Snad ten od nás dorazil/dorazí v pořádku a ne rozlámaný

Chris tobě také díky, vždy když píšu pohledy si říkám, jaké máš úhledné písmo a jak já to drapu, jestli to po mně vůbec kdo přečte :roll: A to se fakt snažím.

uá. musím běžet nakrmit smečku dravé zvěře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
19.12.13 15:43

@harpyje

dopis od vás ještě nedorazil, ale těšíme se!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
23.12.13 18:10

@Gerberka Ahoj, jo na začátku února - termín mám 4.2. podle ultrazvuku a 9.2. podle ovulace. A už se fakt nemůžu dočkat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
23.12.13 21:38

Ahoj,

všem chci popřát pěkné prožití Vánoc a požehnaný nový rok 2014!

:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
24.12.13 11:20

Také jdu popřát vám všem i vašim rodinám krásné Vánoce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
24.12.13 11:32

Pohodové vánoce a požehnaný celý příští rok vám všem.

• Citovat
  • Upravit
10848
25.12.13 00:17

Ahoj holky, doufám, že jste si užily sposutu radosti u stromečku s dětmi :) U nás byl Ježíšek prý geniální, protože se trefil do úplně všech dárků. (Ale maminko, vždy't ty s tatínkem jste nejhodnější, ale dostali jste nejmíň dárků, to je nějaký divný, ne? :) )

Tak požehnané vánoční svátky a v dalším roce spoustu krásných dnů a žádné maléry.

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
1.1.14 12:27

Všechno nejlepší do nového roku, hodně zdraví, lásky a božího požehnání! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová