Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Demi -
jééé, to mě ani nenapadlo!! vídíš - to je teda FAKT - s tím hřebíkem!! To jsem se nasmála ![]()
Tohle kdybych řekla otci, který je 17 let uražený za to, že jsem si já vysokoškolačka vzala obyčejného elektrikáře - byť jsem šťastná a spokojená - tak by ho rovnou mohli odvézt…on je vážně pořád uražený, jak jsem si zařídila život a ani dva krásní zdraví vnuci mu absolutně nic neříkaji..no nic, nebudu si ničit nervy - zbytečně…i když žiju „pod úroveň“ myšlení nejbližších lidí.
@Gerberka : někteří lidé v životě nepochopí… co bys vykládala. Vzdělání není jen o počtu titulů. Každý normálně uvažující rodič by byl šťastný, když jeho děti žijí naplněný život. Když si jen vzpomenu na Diny a Klárku, tak mi mnoho problémů i hodnotový systém mnoha lidí připadají postavené na hlavu.
Gerberko, to je vážně smutné, takový přístup k vlastní rodině ![]()
Nechápu ![]()
Harpy: když si vzpomenu na tvoji pizzu, sbíhají se mi sliny. Můžeš mi, prosím, poslat recept? Ráda tím obohatím náš jídelníček.
Ondra je už v pohodě? Ještě jednou díky za azyl, bylo to u vás moc prima. Také jsem vděčná za povídání. ![]()
pro ostatní: strávila jsem se svou rodinou poslední víkend v Praze a bydleli jsme u Harpuše doma. Má fajn děti i manžela.
Ahoj holky, jsme čím dál nemožnější se psaním, mám ted nějaké sepisování polopracovně, a vyšťavuje mne to.
co dovolená, co plánujete? Gerberko, uvidíme se letos? vy už budete mít asi naplánovaný termín, že? My letos vůbec nevím, jak se nám vejde dovolená, muž toho má zas o trochu víc než dřív, navíc srýček, ke kterému jezdíme je v nemocnici, tak nebude asi moc reálný se k němu nakýblovat s celou rodinou.
Demi - vaše návštěva byla tak osvěžující. Děti pořád vzpomínají na kluky a nemůžu jim nějak vysvětlit, proč jste nestrávili celý svůj pobyt s námi na hřišti za barákem ![]()
Recept na pizzu zde (promiň zpoždění):
těsto (vyjde na jeden klasický velký obdélníkový plech do trouby):
150g hladké mouky, 75ml mléka, 1/4 kostky kvasnic, cca 1,5 lžíce oleje, 1/4 lžičky soli, trochu cukru na posypání kvasnic
náplň pizzy: rajčatový základ: 1 rajčatový protlak, ten nejmenší 80gramový, 2-3 rajčata nakrájená na menší kousky (nebo 1 plechovka zavařených rajčat) + kečup (cca stejné množství jako máš v míse protlaku + pokrájených rajčat), stroužek česneku, sůl, majoránka, oregáno)
olivový olej, plechovka sterilované kukuřice, nebo plechovka hub, atd. strouhaný sýr
postup: těsto nechat vykynout (výhoda je, že stačí kynout i malinkou chvilku, a nebo naopak kynout hodinu v pekárně, pak dát do lednice a pracovat s ním až druhý den), rozválet placku, přenést na olejem namazaný plech a rozprostřít až do krajů
těsto potři/pokapej olivovým olejem, potři rajčatovým základem - (je docela důležité kolik ho tam dáš- když to jen potřeš, bude to suché, když ho dáš moc, už to přehluší další veškerou chuť, množství které uvádím jsem tam dala téměř celé)
a posypej kukuřicí, houbama- (to jste měli u nás, nejoblíbenější kombinace, ještě dávám na část olivy když mám, ostatní mi tu nikdo nejí
)
ještě pokapej olivovým olejem a dej zprudka péct, peču na horkovzduch, na 220 stupňů cca 10 - 15 minut. po 10 minutách posypu strouhaným sýrem a dopeču jen aby se sýr rozpustil. (teplotu zkus, mám pocit, že „normální“ troubě bude stačit 200 stupňů, ta moje má svoje specifika ![]()
Doba přípravy - všichni říkají, jak je pizza rychlé jídlo, asi jsem levá, ale já si na ni dávám hodinu (zadělám nechám kynout, připravuju rajčatový základ a strouhám sýr a pak to všechno na sebe napatlám) a trvá mi to minimálně 40 minut bez pečení- celkem tedy min.1 hodina.
pa všem
har.
@harpyje : moc díky za recept. Co nejdříve si to upeču, mám na tu tvoji pizzu hroznou chuť. S kukuřicí byla velice dobrá, ale kluci si určitě dají klasiku - šunkasýr.
U nás doma se taky pořád vzpomíná na Prahu. Viděli jsme tolik kulturních památek, ale kluci pořád melou o tetě Evě, dětech a strejdovi, a samozřejmě naší tetě a strejdovi. Péťa se zamiloval do Daninky
. No nic, asi celou akci za rok zopakujeme…
Také vzpomínám na mši ve vašem kostele a přijímání pod obojí. Bylo mi to dopřáno po mnoha letech. Asi jsme opravdu měli zůstat, takže je dobře, že jsme nespěchali domů.
Všechny pozdravuji!
Jaký bude závěr školního roku?
@harpyje : jo a samozřejmě to naše pozvání pro vás k nám platí! Mimo jsme jen poslední týden v červenci.
Ahoj holky!
Tak už je po prázdninách. Trochu jsme si je užili, ale byli jsme hodně v práci a Anička ve školce. Krásné časy, kdy jsme byli víc doma už skončily. Pořídili jsme větší bazén, byli jsme tam všichni 3 a rochnili jsme se. Já dělám na 3 směny, manžel na 2. Chodím i jeden den o víkendu. je to velice náročné.
Manželovi skoro vnutila v práci paní nalezeného psa. je to velice přítulné roční štěně křížence vlčáka a něčeho. Máme ho už skoro měsíc.
Teď jsme si skoro týden užívali doma. Anička donesla ze školky střevní virózu. lehli jsme postupně všichni. Už je nám dobře. Jen máme dietu. Já jsem aspoň opravila pár věcí na šicím stroji.
A včera, po více než roce, Anička začala sama jezdit na kole. Nikdy neměla pomocná kolečka. Dneska jsme jeli 2 okruhy a bylo to báječné. Ještě dopilujeme zastavování, to ještě není ono.
Jak se máte vy? Jaké bylo léto? Myslíme na vás. Opatrujte se.
R.
Anička vám chce něco poslat:
![]()
@Rafuska : fotka krásná. Anička teda vyrostla…
Nám prázdniny taky utekly, máme doma už dva školáky. Daneček nezačal zrovna nejlíp, hned první zářijovou neděli si zlomil pravou ruku a má ji v sádře. Ale zítra už jde do školy, zkusíme, jak to půjde i bez psaní. Má výbornou paní učitelku.
Musím končit ![]()
Rafuško, jsi hodná, žes napsala novinky a fotkou neurazíš určitě ![]()
Demi, to to letí, my máme od letoška také druhého školáka.
Přeju ať se Danečkovi ruka brzy zahojí, určitě to zvládne a brzy dožene.
Dobrá paní učitelka je velké štěstí, u nás to myslím také vyšlo ![]()
Ahoj děvčata- jsem nemožná (a vy taky
i když míň) že tak málo píšu ![]()
@Gerberka -Gerberko - člověk můžeme mí různé představy o štěstí svých dětí a může mu chvíli trvat smířit se s partnerem, který neodpovídá škatulce. Ale odmítat normálně fungující šťastný život své dcery celou generaci
I to, že přicází o vnoučata, hodlá se s nimi vídat až v dospělosti? Jasně, proč to vykládám tobě, je to tatínkův problém.
Můj dědeček mi týden před svatbou řekl, že ho mrzí, že se mno neměl žádný „fungující“ vztah, prý se snažil
no, já jsem to tedy viděla spíš tak, že se chtěl bavit hlavně o sobě a vnouče u něj nikdy nebylo na prvním místě, když byl na návštěvě. Časem bych ho určitě nějak pochopila, ale do pár měsíců umřel ![]()
@Rafuska - Anička roste strašnou rychlostí, jak se jmenuje pejsek? už jste se sžili? cvičíte ho? vždyck (hezky zdálky) obdivuju kamarádky, jak se věnují psům - i když psi mám moc ráda, i kočky a králíky, tak na svého nemám odvahu ![]()
Anička je strašně šikovná, že už sama jezdí na kole- to nechápu, taková malinká ![]()
@Demi - strašně moc děkujeme za hračkářství!!! které jsi nám poslala. pár věciček jsem schovala jako vánoční dárečky, jo? ale domeček a pejska a starším také něco tu mají připravené- budou jásat až dorazej domů ![]()
Co Daneček s rukou? ty to napíšeš tak klidně - bych jančila, co bude
A jak to jde s pitným režimem? zaběhalo se to nějak?
@christabel - děkuju moc za pomoc ségře
( i když vím, že je svéprávná a jistě ti poděkovala sama)
@Plecita - jak je u vás - jo chtěla jsem k té poznámce o vytíženosti doma a v práci
to že máma smečky dětí maká doma víc než v práci vůbec neznamená, že se v práci fláká ![]()
Ahoj holky!
Tento týden jsem doma. Chořím. Myslela jsem si, co všechno neudělám, ale jsem docela ko. Nejpozději v 9 večet začínám usínat.
Anička je se mnou doma a hrajeme si a je nám fajn.
Anička je už fakt velká holka. Minulý týden při prohlídce si všimla paní zubařka, že se Aničce kývou spodní zuby. A ve sředu šly ven. Kývaly se šíleně a pod nimi rostou nové. To jí chybí měsíc do pátých narozenin! To jsem ještě nečekala! Ani to, že je budeme dávat zoubkové víle.
Jinak válčíme se sousedy, vadí jim náš Dar, borovice a snad i to, že dýcháme.
Opatrujte se.
R.
Bezzoubková Anička vám chce napsat:
![]()
Ahoj holky moje.
Moc Vás tady zanedbávám,
.
U nás je všechno jinak.
Dcera odešla z domu, svého synka nám tu nechala. Nelenila jsem, a začala se pídit, co mohu pro něj udělat, aby nebyl bezprizorní.
V pondělí, tento týden, jsem byla naposled u soudu, kde mi ho přiklepli, a za chvíli už budu pěstounka pro svého krásného a milého vnoučka.
Nyní to je už 6 měsíců, co je pryč. Ani jednou se na Robíka nepřišla podívat.
P. S. Dcera se ani jednou nedostavila k soudu, takže paní soudkyně vynesla rozsudek v můj prospěch.
Jsem ráda, že to mám za sebou.
Ahoj všem taktéž.
@jitka 11 : vyrazila jsi mi dech. Tomu říkám „překvapení“, co ti dcera přichystala… myslela jsem, že s dítětem už mohla trochu dospět… zprávy o ní nemáš žádné? A hlavně chudák chlapeček. Ještě že má tebe, beztak si citovou vazbu vytvořil hlavně k tobě. Nebudeš pro něj něco potřebovat? Mám oblečení po dětech. Nebo i hračky. Manžel se chová slušně? Myslím na vás! Kdykoli se ozvi.
@harpyje : ále v pohodě
Daneček má už sádru sundanou, nosí jen ortézu. Ruka srostla hezky, měli jsme jen strach o Lidunku, pád z kola byl zrovna na stranu, kde ji má uloženou. Ale všechno je v pořádku, dokonce není ani nutná rehabilitace. Vše jsem konzultovala s jeho pražským nefrologem ![]()
Za hračky nemusíš děkovat, má skleroidní paměť mi nepřipomněla, že bych ti o balíčku měla napsat nebo zavolat, tak jsi tedy byla překvapená
Hlavně, že se hračky dětem líbí, to jsem ráda.
@Rafuska shodou okolností jsme taky s klukama zašli k zubaři, Honzíka pobolíval, ale má to v pořádku. Taky se mu tlačí nové, myslela jsem, že čtyřky jsou stálé, ale zmýlila jsem se.
Holky, pište. Říkala jsem si, jestli jsme už nezanikly…
![]()
PROSÍM: zítra v 9,30 je u nás mše svatá na poděkování za dar zdraví pro Danečka a za spásu zemřelého dárce. Vzpomeňte si na nás, kdo můžete. Dík!