Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Demi píše:
Ahoj všem taktéž.@jitka 11 : vyrazila jsi mi dech. Tomu říkám „překvapení“, co ti dcera přichystala… myslela jsem, že s dítětem už mohla trochu dospět… zprávy o ní nemáš žádné? A hlavně chudák chlapeček. Ještě že má tebe, beztak si citovou vazbu vytvořil hlavně k tobě. Nebudeš pro něj něco potřebovat? Mám oblečení po dětech. Nebo i hračky. Manžel se chová slušně? Myslím na vás! Kdykoli se ozvi.
@harpyje : ále v pohodě
Daneček má už sádru sundanou, nosí jen ortézu. Ruka srostla hezky, měli jsme jen strach o Lidunku, pád z kola byl zrovna na stranu, kde ji má uloženou. Ale všechno je v pořádku, dokonce není ani nutná rehabilitace. Vše jsem konzultovala s jeho pražským nefrologem
Za hračky nemusíš děkovat, má skleroidní paměť mi nepřipomněla, že bych ti o balíčku měla napsat nebo zavolat, tak jsi tedy byla překvapenáHlavně, že se hračky dětem líbí, to jsem ráda.
@Rafuska shodou okolností jsme taky s klukama zašli k zubaři, Honzíka pobolíval, ale má to v pořádku. Taky se mu tlačí nové, myslela jsem, že čtyřky jsou stálé, ale zmýlila jsem se.
Holky, pište. Říkala jsem si, jestli jsme už nezanikly…
PROSÍM: zítra v 9,30 je u nás mše svatá na poděkování za dar zdraví pro Danečka a za spásu zemřelého dárce. Vzpomeňte si na nás, kdo můžete. Dík!
Tak už podruhý se mi to tady smazalo. ![]()
Demi, jak vidíš, tak nedospěla.
Já jsem ale ráda, že je pryč. Nemusím řešit, jestli přijde nebo ne. Robík se má dobře, tomu nic a nikdo neschází.
Moc děkuji za nabídku věcí a hraček. Mám jich spíše na rozdávání sama. Mám totiž několik maminek, které mi dávají věci.
Teď to sama dávám sestře, má, akorát dnes, měsíčního chlapečka. Je to její třetí miminko.
Manžel už okolo sebe nekope, tedy skoro. A když ano, tak ho polituji a na to on ani neumí odpovědět, tak je klid.
Ahoj všem, trochu opožděně k Vánocům.
Píšu z nemocnice, kde ležím s Danečkem. Měli jsme trochu divoké svátky. Je chudák nemocný už od poloviny listopadu, ale o Vánocích se prudce zhoršil. Já i on jsme onemocněli chřipkou, dva dny před Stědrým dnem, ale u Daníka to šlo do vysokých horeček, zvracení a průjmů. Včera večer začal zvracet krev, a tak jsme s ním frčeli do nemocnice. Leží na infuzích, nevím, jak dlouho tady budeme. Asi přes Nový rok. Hrozně naříká, do toho má i vleklou bronchitidu.
Tak prosím o modlitbu za něj i za sebe, abychom to zvládli.
ahoj, moc děkuji za přání k Vánocům. Moc mě mrzí, jak je na tom Daneček
. Začal od září chodit do první třídy, že?
Bédík nastoupil v září do 1. třídy a od 23. října až do konce roku byl ve škole pouhých 5 dnů!! Nejdřív „jen viroza“ - kašel, teploty, antibiotika nedostal (naštěstí to bylo přes ty podzimní prázdniny), byl doma skoro 14 dnů, vrátil se do školy, byl tam 5 dnů a od 12. listopadu nebyl ve škole vůbec - nejdřív oboustranný hnisavý zánět středouší, obě uši píchané, další antibiotika. Vše jsme poctivě vyléčili, za týden na ORL na kontrole vše v pořádku a měl jít do školy. DEN po této kontrole opět horečky a kašel, nejdřív zas „viroza“ - dr. vzala krev - tam NIC, takže počkat. O pár dnů později rentgen plic - tam NIC, ale „pro jistotu“ nasadila antibiotika. Zas za pár dnů - 2. prosince jsem šla „jenom“ ukončit ošetřovačku, dr. ho poslechla, úplně zbledla a verdikt - zápal plic!! No já tomu vůbec nemohla uvěřit, on byl úplně „normální“, žádné teploty, schvácenost, nic a předtím na rentgenu taky NIC - ani nás neposlala na další rentgen, protože tam jasně slyšela zápal plic, takže další třetí antibiotika a do školy celý prosinec nic. O týden později dostal ten zápal plic i Inuška.
Takže my jsme to měli taky divoké, naštěstí přes svátky to bylo vše už v pořádku.
Moc na vás myslím, abyste vše zvládli a mohli domů!! ![]()
@Gerberka ach ouvej… Chudacek Bedik. Já uz taky uvažuju jestli Daneček půjde ještě toto pololetí do skoly. Taky mu hrozí zápal plic, a to byla na začátku jen rýma a kašel, v pulce listopadu. Říkala jsem si, kdo ví, jak jsem prozírava, ze jsem ho nechala doma už tehdy… Plynule to přešlo v zánět prudusek az si to nakonec užíváme ve špitále. Prý je ted takových nemoci hrozně moc, děti tu na oddělení kaslou az se dusi. Jsou tu i miminka s takovými nemocemi.
Snad to už s mrazem venku pomine a všechny bacily vymrznou.
Přeji Bedikovi brzké uzdraveni a do nového roku už jen vše dobre cele rodině!
Ahoj děvčata - přeji vám jen to dobré do nového roku a věřím, že všichni budeme zdraví/zdravější než loni ![]()
Demi - to je mi moc líto, napiš novinky, doufám, že se Daneček lepší, pro tebe to musí být o nervy. drž se.
Gerberko - to je šílený, myslela jsem si, že Bédík se zdravotně dost zlepšil. Snad se těma bacilama ze školy konečně promoří a bude líp. Moc ti to přeju.
My si užíváme setkání Taizé - čím dál, tím víc. Babička nás přemlouvala, že si děti víc užijí s nimi, a jak to pro ně bude blbé v přeplněném bytě, ale chtěla jsem prostě ať zažijí tu atmosféru tisíců lidí modlících se ve městě, takže jsem odolala. Navíc byt vůbec není přeplněný.
Děti jsou nadšený, každý večer čekají na hosty, až se k nám vrátěj na noc, mladší tedy někdy vytuhnou dřív
Všichni naši hosti jsou úžasný, úplně z nich čiší nadšení Kristem, jsem za ně moc ráda. Doufám, že na nás budou vzpomínat tak rádi, jako my na ně. I když pochopitelně oni mají především zážitky ze setkání s ostatními poutníky a z modliteb.
Děti si od dnešního rána zpívají Laudate Dominum, omnes gentes. D. tedy v úpravě omnes dentes
, ale koneckonců, když Pána chválej všechny národy, proč by ho nemohly chválit i všechny zuby ![]()
Zítra se těšíme na společnou modlitbu ve farnosti, no a pak už nám odjedou - děti už se ptaj teď proč jednou pryč ![]()
ahoj, taky tě moc zdravím!
Máš pravdu - Bédík se zdravotně výborně držel celou minulou sezonu - ten loňský poslední čtvrtý školkový rok - až na dvě malé virozky to odchodil komplet celé - celý rok.
Byla to asi dost taková špatná konstelace teď na ten podzim - je jich ve třídě 28 a jednu chvíli jich tam učitelka měla jenom 12, takže prý chyběla polovina třídy…Snad to už bude jenom lepší ![]()
Všem přeju hodně božího požehnání po celý rok 2015 ![]()
Také jdu popřát vše dobré do nového roku, vám i vašim rodinám ![]()
Demi, Gerberko, zprávy nic moc, doufám, že se brzy zlepší.
Demi, dej prosím vědět.
Gerberko, to je mi líto, připomnělo mi to váš kolotoč nemocí ve školce. Zápal plic je takový nevyzpytatelný ![]()
Já jsem měla hodně pracovně náročný prosinec, zbyly mi resty do ledna, ale snažím se nestěžovat si, v dnešní době musí být člověk vždycky rád, když má co dělat, a ještě když ho práce baví, tak není důvod ke stížnostem ![]()
Chris- jo, přesně tohle si říkám vždy, když toho mám náhodou najednou moc. Svatá pravda, a díky Bohu za práci.
Jitko - zapomněla jsem s odstupem reagovat na tebe- jsi oběma prckům skvělou mámou, pro dceru to bylo moc, moc doufám, že se časem ustálí a bude R. dobrou spíše sestrou. Zas je skoro zázrak, že je R. na světě, jiné puberťačky by to řešily způsobem, o kterém všechny víme. Tak se drž a užívej si je oba
(A když ti někdy lezou na nervy, řekni si jako já, že jsi jenom ženská a ne Pán Bůh
)
@harpyje píše:
Chris- jo, přesně tohle si říkám vždy, když toho mám náhodou najednou moc. Svatá pravda, a díky Bohu za práci.Jitko - zapomněla jsem s odstupem reagovat na tebe- jsi oběma prckům skvělou mámou, pro dceru to bylo moc, moc doufám, že se časem ustálí a bude R. dobrou spíše sestrou. Zas je skoro zázrak, že je R. na světě, jiné puberťačky by to řešily způsobem, o kterém všechny víme. Tak se drž a užívej si je oba(A když ti někdy lezou na nervy, řekni si jako já, že jsi jenom ženská a ne Pán Bůh
)
Díky moc. ![]()
Už jsem měsíc
pěstounkou pro Robíka.
Není nic lepšího. ![]()
Dceru už jsem vypustila, neposlala ani nikomu dárky, natož svému synovi. ![]()
Nu což.
Teď konečně po 8 měsících dostanu peníze, tak se konečně rozšoupnu. ![]()
Děvčata mám vážný vzkaz od Demi:
Danečka asi budeme zítra převážet do Prahy, je opět hospitalizován pro velmi zhoršené výsledky, které skoro naznačují návrat jeho nemoci do nové ledviny. Ráno budeme vědět víc, ale jsem polomrtvá strachy.
a ještě později další zpráva:
Nevím, jak to bude zítra, osobně vidím sebe i D. v Motole. Ale vnímám, že se za Danečka modlíte, tak se netopím v děsu. Už jsem celkem klidná. Daneček už nezvrací, má chuť k jídlu. Jenže jsou tu ty proteiny v moči, tak je to vážné. (…) Díky za modlitby.
@harpyje píše:
Děvčata mám vážný vzkaz od Demi:Danečka asi budeme zítra převážet do Prahy, je opět hospitalizován pro velmi zhoršené výsledky, které skoro naznačují návrat jeho nemoci do nové ledviny. Ráno budeme vědět víc, ale jsem polomrtvá strachy.
a ještě později další zpráva:
Nevím, jak to bude zítra, osobně vidím sebe i D. v Motole. Ale vnímám, že se za Danečka modlíte, tak se netopím v děsu. Už jsem celkem klidná. Daneček už nezvrací, má chuť k jídlu. Jenže jsou tu ty proteiny v moči, tak je to vážné. (…) Díky za modlitby.
Ahoj harpyje,
pokud v Motole bude i Demi, klidně se tam za ní mohu i podívat.
Aby přišla na jiné myšlenky.
Já to mám za bukem, za 3/4 hodiny tam dojedu.
Nabídni to i Demi, pokud bude chtít, ráda jí podpořím.
![]()
Ahoj, stále čekáme na výsledky, budou okolo poledne. Všichni se bojime rekurence jeho základní nemoci, která mu odrovnala ledviny, ze se může nyní díky všem těm infektum, které v poslední době prodělal, vrátit. V Praze by mu ihned dělali biopsii nové ledviny a výměny krevní plasmy. Ale stále doufám, ze se to nějakým zázrakem srovná. Daneckuv nefrolog z Prahy ho chtěl ještě večer přeložit k nim, nakonec se domluvili s paní doktorkou, že počkají na dnešní výsledky z 12 hodinového sběru moče.
Děkuji, že jste s námi, je to kus úlevy a o kus více dobré víry.
Holky, mám další vzkaz od Demi.
Výsledky jsou špatné, čeká je převoz do Prahy.
![]()
Ale - naděje je vždycky ![]()