Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Demi, tak to bych tedy vůbec neřešila.
Když si člověk uvědomí, jak ve zdravotnictví tekly proudem „provize“ těm, kdo rozhodují o investicích, a když víme, že stejně peněz se vynaloží i na léčbu lidí, kteří si svou nemoc zavinili svým chováním (nechci, aby to vypadalo, že proti tomu nějak brojím, to ne), tak si prosím nedělej starosti s tím, kolik co stojí. Jistě je dobré si to uvědomit, je dobré být vděčný, že naše společnost může takové zdravotnictví financovat, ale špatné svědomí z toho? Co jiného by se mělo platit, než léčba nemocných dětí?
Asi zbytečné kilometry cyklostezek a dotace na soukromé hotely a odměny milenkám ministrů?
Jsem ráda, že vás už snad pustí domů, a věřím, že vše dobře dopadne ![]()
@christabel Ano, já to cítím úplně stejně. Ale zajímalo by mě, co je na takovém hození cifry pacientovi do tváře a otlásání o hlavu, etické… mě to urazilo. A hodně.
ahoj, to je hrůza - nic si z toho nedělej! Mně by to taky urazilo - a taky HODNĚ! Záleží na tom, jak moc „citlivě“ ti to řekli a co si jako od toho slibují - fakt nechápu
Takže vy byste už zítra jeli domů - to je fajn!!
ahoj, pokud můžeš, napiš více, „jak se vám převrátí život“ apodobně - v jakém smyslu a v jaké oblasti?? co práce? zůstaneš v ní i nadále? hlavně zdraví!! ![]()
Kristus vstal z mrtvých, Alleluja!
všechny vás moc zdravím. Půst je za námi, prožila jsme ho hodně pracovně, ale našla jsem i čas na uvědomování si důležitých věcí, tak to není ztracený čas ![]()
myslívám na vás děvčata, jak se asi máte. Jen mít více důslednosti a také vám napsat, že vás mám v myšlenkách a v srdci.
napište jak u vás, jestli se vám chce… ráda bych věděla, jak žijete.
Rafuško, tys psala, o velkch změnách - jak to vypadá?
Demi, jak jako rodina zvádáte, stále to je tak, že jednou týdně musí Daneček k vám do nemocnice?
Jitko, dcera se asi neozývá, je to opravdu zvláštní, jak se děti mohou změnit, a to za relativně krátkou dobu.
@harpyje píše:
Kristus vstal z mrtvých, Alleluja!všechny vás moc zdravím. Půst je za námi, prožila jsme ho hodně pracovně, ale našla jsem i čas na uvědomování si důležitých věcí, tak to není ztracený čas
myslívám na vás děvčata, jak se asi máte. Jen mít více důslednosti a také vám napsat, že vás mám v myšlenkách a v srdci.
napište jak u vás, jestli se vám chce… ráda bych věděla, jak žijete.Rafuško, tys psala, o velkch změnách - jak to vypadá?
Demi, jak jako rodina zvádáte, stále to je tak, že jednou týdně musí Daneček k vám do nemocnice?
Jitko, dcera se asi neozývá, je to opravdu zvláštní, jak se děti mohou změnit, a to za relativně krátkou dobu.
Jojo, ozývá se občas, už je to rok, co je pryč.
Včera jsme měli křtiny. Nechala jsem pokřtít Robíka. Z obřadu nebudou, jen ze slavnostního oběda.
Až nahraji fotky, tak je dám i sem.
@jitka 11 píše:
https://www.emimino.cz/fotoalba/album/?…
Podívejte se.
Jíto, píše mi to, že nemám právo prohlížet toto fotoalbum. jsou to křtiny?, kdyžta kpošli nějakou fotku do SZ, prosím
@harpyje píše:
Jíto, píše mi to, že nemám právo prohlížet toto fotoalbum. jsou to křtiny?, kdyžta kpošli nějakou fotku do SZ, prosím
Tak teď by to mělo jít i takhle.
Pokud ještě ne, fotky sem dám. ![]()
Ahoj holky!
Tolik let jsme bojovali a skoro k ničemu. Šli jsme do insolvence, že nám trochu pomůže a už jsme bez domu. Ke 30.4. se máme vystěhovat. Naštěstí s nás můj tata vezme k sobě, jinak od nás manželova rodina dala ruce pryč. I žít u taty bude náročné. Anička má jít po prázdninách do 1. třídy. Je velice šikovná. Ještě že ji máme.
Doufám, že vy se máte mnohem lépe.
R.
ahoj, moc tě zdravím! Mám nachystaný balík pro Aničku, dej mi prosím vědět novou adresu - až to bude aktuální. Tento ti pošlu co nejdříve ještě na starou adresu.
Nevím, jestli se mám/máme lépe…mně se skoro zhroutilo manželství (manžel pije), je to tak dva tři roky zpátky a od té doby je to horší a horší, skoro vyhodil mě i kluky z domu (je psaný jenom na něho). Holky, nejhorší, co existuje, je alkohol ![]()
Potvrzuju, že jediné, co momentálně mám, jsou ti kluci ![]()
@Gerberka píše:
@Rafuskaahoj, moc tě zdravím! Mám nachystaný balík pro Aničku, dej mi prosím vědět novou adresu - až to bude aktuální. Tento ti pošlu co nejdříve ještě na starou adresu.
Nevím, jestli se mám/máme lépe…mně se skoro zhroutilo manželství (manžel pije), je to tak dva tři roky zpátky a od té doby je to horší a horší, skoro vyhodil mě i kluky z domu (je psaný jenom na něho). Holky, nejhorší, co existuje, je alkohol
Potvrzuju, že jediné, co momentálně mám, jsou ti kluci
Ahoj zlato… hrozně mě mrzí taková zpráva. Máš toho na sobě naloženo… Všechny drogy jsou zlo, úplně změní člověku osobnost k horšímu. Myslím na tebe a často, i na ostatní holky odsud. Myslela jsem, že už tady psát nechcete, jak si život volí různé cesty.
Gerbi, napiš, když se budeš chtít třeba jen vypovídat a s někým to všechno sdílet.
![]()
@Rafuska píše:
Ahoj holky!
Tolik let jsme bojovali a skoro k ničemu. Šli jsme do insolvence, že nám trochu pomůže a už jsme bez domu. Ke 30.4. se máme vystěhovat. Naštěstí s nás můj tata vezme k sobě, jinak od nás manželova rodina dala ruce pryč. I žít u taty bude náročné. Anička má jít po prázdninách do 1. třídy. Je velice šikovná. Ještě že ji máme.
Doufám, že vy se máte mnohem lépe.
R.
U nás je všechno tak nějak stejné, Daneček se drží po léčbě od minulého června, v remisi. Příští úterý jedeme na kontrolu do Prahy, pak se uvidí, jak moc se mu přemnožily nežádoucí bílé krvinky. Už víme, který typ b. krvinek tu jeho nemoc opakovaně spouští. Léčba je náročná, o Vánocích prodělal zápal plic a hrozila další náročná hospitalizace, s nutností ukončit léčbu, ikdyž byla účinná. Na druhé straně mu zcela zlomila obranný systém - takže jeden den D. posmrkával a druhý den už zvracel krevnaté hleny, vykašlané z plic.
Ale je to za námi, máme kolem sebe skvělé lékaře.
Budeš-li cokoli potřebovat (věci pro Aničku, výbavu do školy…), vážně, napiš mi SZ prosím. Drž se, s pomocí Boží.
Také zdravím.
Rafuško, Gerbi, mrzí mne, že máte takové těžkosti.
Gerberko, nedokážu si to představit, musí to být strašně těžké.
Demi, jsem ráda, že D. se drží.
U nás vše při starém, v tomto případě díky Bohu, protože denně se modlím, aby vše šlo, jako dosud. Děti rostou, já chodím do práce zhruba na 3/4 pracovní doby a v listopadu jsme oslavili 10. výročí svatby.
Rafuško, můžu nějak pomoci? Potřebovala bys něco?
Ahoj děvčata.
už je to skoro dva roky od vašich příspěků, a to jsem se tehdy ani nepřipojila. Jsem ráda, že alespoň s některými z vás si jednou za uherský rok napíšu ![]()
Jak se všichni máte? @Rafuska, jak vy bojujete? s tvým tatínkem jde soužití dobře? A co vaše druhačka?
@ Gerberka myslívám na tebe, kdybych měla cestu poblíž vás, má smysl se ti ozvat? Občas tam nocuji, když začínám v práci moc brzy a nechci riskovat nějaký karambol na dálnici.
@Demi - a jak vy fungujete? Remise u Danečka trvá? a co ostatní?
@jitka 11 - co vy? Robík? fíha, kolik už mu vlastně je?
chris tebe taky zdravím ![]()
Já jsem už nějakou dobu zpět v práci, po delší době dost velkého přetížení to je nakonec dobré. Mám docela dobrou pracovní dobu a cesty si vcelku můžu přizpůsobit jak to potřebuju. Děti ve školce a škole momentálně nepotkává nic zvláštního- díky Bohu za to
choděj i na nějaké kroužky, hlavně hudebka a nějaké sporty, zajímalo by mne, jestli se u některého projeví nějaké jasné zaměření, zatím to nějak nevidím. Z loňského roku jsem si odnesla pochroumanou nohu
- kdybyste některá měla rady jak rozchodit vymknutý kotník, tak prosím sem s nimi. O ortopedy je tu dost nouze, asi jako všude. Po víc jak dvou měsících neudělám bez ortézy víc jak pět kroků ![]()
Dneska jsme prvně ve farnosti viděli naše katechumeny, kteří budou křtěni o Velikonocích, to mne vždy tak povzbudí - a vzpomenu na christabel
A taky jsme zpívali Nedejme se k spánku svésti od Terezie z Avily - zhudebnění od Petra Ebena tomu dodává šmrnc- zpíváte ji při mších taky?