Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3756
25.3.14 14:31

@Rafuska

to jsou výborné zprávy!! :palec:
a o jakou práci se jedná? Anička bude chodit do školky na celý den nebo jak to budeš mít z voděním ráno a vyzvedáváním? je to na plný úvazek - tvoje práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3756
25.3.14 14:31

@Rafuska

moc držím palce a zítra tedy pravou nohou vpřed!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
11.4.14 23:18

Dnes mne dojalo:
muž po včerejší diskuzi, že mu nedorazily objednané knihy: Tak přišel Ježíš.
Já: Hm.
dcérenka nadšeně: Přišel Ježíš? Náš? A vy se neradujete?
(slovo do pranice, že?)

Jak se všechny máte? Rafuško, jak v práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
14.4.14 11:34

Ahoj,

tak u nás už docela v pohodě, jen Daneček začal nedoslýchat - zřejmě vlivem dlouhodobé hnisavé rýmy, která ho trápí už asi měsíc. Koupila jsem mu odsávačku s redukcí na vysavač a ta je denně v permanenci. A bohužel se to nelepší. Za chvíli jedeme do Ostravy na ORL, tak jsem zvědavá, co nám poradí, já už totiž nevím. Je přeléčený antibiotiky, do nosu jsme kapali Pamycon, dávám mu hnědý Stérimar, ale vše se zatím míjí účinkem. Ale zatím doufám, že příští týden po Velikonocích už bude moci do školky.

Harpy: hezké :palec:

Zdravím vás všechny a přeji krásný, požehnaný Velikonoční týden. U nás to bude ve čtvrtek rok, co máme naši Lidunku :srdce:

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
15.4.14 14:40

Ahoj holky!
Momentálně jsem doma. Práci mám jen jako brigádu a to 9 dnů v práci a zbytek měsíce doma. V noci dostala Anička horečku. Už asi 4-tý den kašle, tak jsme rači byli u dr. Po zápalu plic se bojíme. Možná tu bude angína. Ve čt se jdeme znovu ukázat.
Práce je náročná. Měla to být jen ranní, ale jsou to 3 směny. Dělám u 2-3 lisů (odebírám od nich) a honím se dost. Hledám něco jiného a než najdu, tak se pokusím vydržet. Potřebovali jsme pomoct s voděním Aničky do školky, ale babička sice vodila, ale už se tvářila, že jí to obtěžuje. Tak nevím.
Jsem velice ráda, že jsme (já a manžel) byli u zpovědi. Já měla nějakého cizího zpovědníka a bylo to příjemné. Stále ale toužím po otci Miroslavovi, kterého převeleli. Hrozně mi chybí!!!
Jdu si nychystat na topení, ať tu máme teplo.
Opatrujte se, myslím na vás.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3756
15.4.14 14:48

@Rafuska

• upřímně - to je opravdu jen jako brigáda na 9 dnů v měsíci?? Ruku na srdce - vždyť to se přece dá vydržet… :hug: :hug: Já myslela, podle toho, cos psala, že je to plný úvazek ranní - odpolední - noční směny pořád dokola - podobně to míval i manžel…I to, jak jsi psala o té mzdě - tak za 9 dnů je to adekvátní - nebo ne? já myslela, že je to za celý měsíc… :nevim: :nevim:. To by bylo samozřejmě dost málo, ale jako brigáda na 9 dnů -…prostě vydržet a časem se najde určitě něco lepšího!!! :palec:

Hlavně zdraví vám všem a Aničce nejvíc!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
19.4.14 02:37

@Rafuska - začátky v práci jsou vždycky náročný, a trojsměnný provoz je zabíračka sama o sobě. Snad si to sedne, a nebo najdeš něco jiného.

@Demi - no snad se to u Danečka zlepší, takové komplikace. Lidunce přeji plné zdraví a ať stále slouží jak má :srdce:

@Gerberka - a jak je u vás? co nového?

jsem zvědavá, jak děti zvládnou obřady zítra, zatím to docela šlo, hodně nám pomohly misálky, z kterých si před bohoslužbami přečteme co a jak bude a děti se líp soustředěj. Zítra plánujeme jen první část, rádi bychom aby děti zvládly čtení až do Gloria a zažily tu atmosféru Vzkříšení - no ale uvidíme. Exultét je dlouhé samo o sobě, budeme na vsi, takže pokud některé čtení bude číst ministrant s dyslexií tak se to dost protáhne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
19.4.14 05:40

Zdravím holky, zaujal mne název diskuse a ze zvědavosti jsem nakoukla.moc času na net nemám, chodím do práce, ale přece se chvíle najdou. Zajímalo by mne, jaké mate figle na male deti, aby vydržely v kostele v klidu. U nás je to občas utrpení, máme tříletou živou holčičku a malý vesnický kostelík. Ted jsme dostali mladého kněze, kterému děti nevadí, tak to je prima, ale některým babičkam takový rušivý element vadí dost. Pomáháji nám kukuřičné lupínky v misce, ale už se je podařilo dcerce 2× vysypat, tak to také není nejideálnejši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
19.4.14 19:03

Ahoj @Plecita - nemysli si, že bych se chtěla nějak chlubit tím, jak jsou moje děti při bohoslužbě hodné. Někdy je to na budku, ale ta můžeme si sdílet nějaké zkušenosti, co komu pomáhá.

Jídlo - hmm, no, s tím taky nejlepší zkušenost nemám, bo postupem času dítě už dopředu očekává, že bude nějaká dobrota, chce ji čím dál, tím dříve, ideálně hned po vstupu - takže my ne, ale jedna z babiček to s našima dětma praktikuje a docela jí to pomáhá ( bonbony dávkované pomalu během bohoslužby)

nám slušně funguje misálek - hezkej, aby si ho děti rády prohlížely, ideálně si časem i vyhledávají kde se právě v misálku při bohoslužbě nacházíme. štos kýčovitých obrázků svatých :) nastrkané do fotoalba, otáčej si tím, různě to přerovnávaj, když je zrovna bohoslužba nezaujme, tak je to vlastně hračka.
různý taštičky s oblíbenými poklady, které mohou rozepínat a vyndavat po lavici.

někdy sebou ty to věci bereme někdy ne, vůbec to není pravidlo, během bohoslužby slova je necháváme si takto pohrát, prohlížet si atd. během bohoslužby oběti se snažíme dětem už vysvětlovat o co jde, opakovat, co te'd přijde, krátce zašeptat proč si klekáme, stoupáme, atd. - někdy ukážeme v misálku. U tříleté už to trochu jde, ale jak kdy :)
neboj bude se to lepšit :), hlavně jak si děti zvyknou, že během bohoslužby nejsou střdem pozornosti, tak to časem docela akceptujou - to přijde :)

(někdy maj takový den, že by h je při bohoslužbě zakousla :), jedna dcera si lehne na lavici a protože to hezky klouže, tak se po ní vozí :roll:, druhé dítě za otrávený ksicht a "mááááámmiiiii kdy už budeeee koneeec, mimino do toho dooomůůůůů domůůůů :mrgreen: na budku)

co vy máte za tipy?

Těšila jsem se na vigilii, ale děti to nedaj, jsou ospalé. škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
20.4.14 16:41

Ahoj,

@Plecita : tak ani já nevím, čím bych nějak přispěla, mám tři kluky, ale nemám s nimi žádný extra problém během mší. Nejmladší je trochu svéhlavička, ale dá se to s ním zvládnout. Pomáhá nám je „rozsadit“ - dítě, dospělý, dítě, dospělý, dítě. Jídlo jim na mši nenosím, ani žádné hračky - snažím se je vést k tomu, že kostel není ani herna, ani jídelna. Maximálně jim někdy dám něco malého dobrého po mši, za to že byly hodné a pozorné, tak za odměnu. Ale Misálek si také prohlížejí, svaté obrázky ne :think: Také spíše pozorují dění během mše.

Ovšem oni si pak veškeré zlobení vynahrazují doma - to je taky docela výživné.

Na Vigílii jsme byli s mužem, bylo to úžasné. Byla pokřtěná také jedna paní, tak to byla krásná oslava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
20.4.14 18:02

Ahoj, když už mluvíte o těch dětech v kostele. Jakým způsobem přesvědčit dítě(skoro 5 let) aby šlo se mnou do kostela(kmotra), když proti mně a kostelu stojí dopoledne strávené u animované pohádky v televizi :roll:? Rodiče dítě k víře nevedou, já bych ráda, ale jde to těžko. Mám mu dát čas, až bude větší? Děkuji za odpovědi :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
20.4.14 20:43

@lemanka : ahoj! Já myslím, že časem se to asi nezlepší, naopak, dítě si začne stále více prosazovat svou a jít na mši pro něj bude cosi cizího. Proč dali rodiče dítě pokřtít? Očekává se, že pokřtěné dítě bude vedeno k víře…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
20.4.14 21:40

@Demi No otec vůbec, ten je sice pokřtěn, ale víra pro něj nic neznamená, naopak, jeho celkové chování vypovídá samo o jeho myšlení…jsou rozvedení(v tomto případě opravdu díky Bohu, přivedl by manželku a děti na mizinu). Matka věří, ale do kostela jde málo kdy, z důvodu toho, že o víkendu si raději odpočine nebo dělá práci doma, kterou přes týden nestíhá… Prostě nemá čas(nebo chuť :?: ). Děti by s ní do kostela šli, ale bez ní ne, prostě je to maminka, bez které nikam nepůjdou. Já bych je brala ráda co nejčastěji, ale nejde to, každý druhý víkend jsou pryč u otce, následně potom jsou nemocní(právě z toho stráveného víkendu u pana otce :roll: ), takže je malá příležitost je tam vzít. A když už se naskytne, tak se dítko cukne, že nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
21.4.14 13:41

@lemanka : to je těžká situace, chápu. Co třeba příležitostně o Bohu s dětmi jen tak mluvit? Z vlastní zkušenosti vím, že děti moc rády poslouchají biblické příběhy, zajímá je to. Časem by třeba šlo se s nimi pomodlit, vyprávět jim, co se děje při mši - ani je nemusíš vodit do kostela, ale povídat si s nimi o tom, kdykoli je možnost, tak, aby byly schopné to pojmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
24.4.14 13:45

@Rafuska : ahoj! Moc zdravím a děkujeme za přání od Aničky. Je to holka šikovná, tak hezký obrázek… Hned jsem to ukazovala Danečkovi, protože on malovat - ani za nic. Přání mám založeno mezi těmi, které se nevyhazuje :srdce:

@harpyje : za mě prozatím tedy platí naše původní domluva - příští pátek. Jen se dopředu děsím, aby kluci u vás nic nerozbili a chovali se slušně. Oni se hrozně těší a jsou zvědaví na nové kamarády. Celou sobotu bychom byli ve městě s tetou, ona bydlí nahoře, naproti IKEMu. Do Krčského lesa chodí venčit pejska. Kdyby se cokoli u vás změnilo (nemoc, práce apod.), dej mi, prosím tě vědět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová